Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΗΠΑ 2020: Αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα ο Μπλούμπεργκ – Δηλώνει στήριξη στον Μπάιντεν



Ραγδαίες ήταν όπως όλα φαίνεται οι εξελίξεις μετά τη «Σούπερ Τρίτη» της οποία μεγάλος ηττημένος αποδείχτηκε ο Μαικ Μπλούμπεργκ, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την κούρσα για το το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το AP, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε πως πλέον στηρίζει τον μεγάλο νικητή της χθεσινής βραδιάς, Τζο Μπάιντεν.


Βλέποντας τον γερουσιαστή από το Βέρμοντ, Μπέρνι Σάντερς να «κονταροχτυπά» τον Τζο Μπάιντεν, όλο και περισσότεροι από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών στηρίζουν τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Έτσι ο Μπλούμπεργκ έβλεπε το… μερίδιο του να μειώνεται επικίνδυνα.

Σε συνδυασμό, δε, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια που είδε δαπανήσει για την καμπάνια τους και τα οποία δεν μεταφράζονταν στην ανάλογη επιτυχία, αποφάσισε να αποσυρθεί περιορίζοντας τη ζημιά.

Είχε δώσει… ένα σκασμό λεφτά

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης είχε δαπανήσει πάνω από 409 εκατ. δολάρια στην προσπάθειά του να κερδίσει το χρίσμα ώστε να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, όπου θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αργότερα σήμερα το προεκλογικό επιτελείο του πρόκειται να υποβάλει μια πιο λεπτομερή αναφορά για τις δαπάνες αυτές στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Η… μεγάλη Τρίτη του Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν πήρε κεφάλι στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος τη Σούπερ Τρίτη, αν και ο αντίπαλός του Μπέρνι Σάντερς αντιστάθηκε, δίνοντας μία πρόγευση για την σφοδρή και μακρά μάχη που θα ακολουθήσει για την επιλογή του υποψηφίου που θα αντιπαρατεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Ενισχυμένος από μία σειρά από νίκες σε σημαντικές πολιτείες κατά την διάρκεια της «Σούπερ Τρίτης», ο αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα ανακάμπτει σε μία κούρσα για το χρίσμα στην οποία πριν από μόλις δύο εβδομάδες ο «Μπέρνι» ήταν το απόλυτο φαβορί.

Σε μία ένδειξη της δυναμικής του ο Τζο Μπάιντεν απέσπασε από τον Μπέρνι Σάντερς την πολύτιμη σε εκλέκτορες πολιτεία του Τέξας.

Από το Μέιν μέχρι την Καλιφόρνια, εκατομμύρια Αμερικανοί πήγαν στις κάλπες για να επιλέξουν τον αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ που θα διεκδικήσει στις 3 Νοεμβρίου μία δεύτερη τετραετή προεδρική θητεία.

Ο Τζο Μπάιντεν, 77 ετών, απέσπασε από τον 78χρονο μεγάλο αντίπαλό του Μπέρνι Σάντερς εννέα πολιτείες: Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Αλαμπάμα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Αρκανσα, Μινεζότα, Μασαχουσέτη και Τέξας.

Ομως ο «σοσιαλιστής» γερουσιαστής του Βερμόντ κερδίζει την Καλιφόρνια, κρίσιμη πολιτεία ως προς τον αριθμό των εκλεκτόρων.

Από την έδρα του, ο Μπέρνι Σάντερς επέμεινε, πιστός στο μαχητικό του στιλ, ότι είναι βέβαιος για την τελική νίκη.

«Σας το λέω με απόλυτη πεποίθηση: θα κερδίσουμε τις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος και θα νικήσουμε τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας», δήλωσε μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος επαναλαμβάνοντας τις επιθέσεις κατά του ενοίκου του Λευκού Οίκου χωρίς ποτέ να τον κατονομάζει.

Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου