Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο από Πειραιά προς Κέρκυρα με 2.000 επιβάτες



Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης για το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera με 2.000 επιβάτες το οποίο κατευθύνεται προς την Κέρκυρα. Δεν υπήρξε λόγος να τεθεί τελικά σε καραντίνα.

Ένας από τους 2.000 επιβάτες του MSC Opera βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό και σήμανε αμέσως συναγερμός για το πλοίο όταν "έδεσε" στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλήρωμα ζήτησε να λάβει οδηγίες από τις ελληνικές αρχές, και κατόπιν συνεννόησης και έλεγχο του ιατρικού ιστορικού του ασθενή, δεν διαπιστώθηκε πως υπάρχει λόγος για να τεθεί σε καραντίνα, συνεχίζοντας την πορεία του προς την Κέρκυρα. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία δήλωσε πως κανείς ασθενής δεν παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα.

"Το MSC Opera έδεσε σήμερα, νωρίς το πρωί, στο Λιμάνι του Πειραιά και αμέσως ενημερώσαμε τις ελληνικές αρχές για το περιστατικό και περιμέναμε τις οδηγίες τους.

Παράλληλα ζητήσαμε προληπτικά από τους επιβάτες, ως προληπτικό μέτρο, να παραμείνουν σε καραντίνα. Ακόμα μοιραστήκαμε με τις ελληνικές αρχές τα ιατρικά ιστορικά όλων των επιβατών αλλά και συγκεκριμένα του επιβάτη από την Αυστρία που νόσησε.

Οι ελληνικές αρχές γύρω στις 13.00 επέτρεψαν στο MSC Opera να φύγει από τον Πειραιά και να συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του προς την Κέρκυρα. Δεν χρειάστηκαν να ληφθούν παραπάνω μέτρα", ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρία.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Τετάρτης, και ενώ οι εκδρομείς βρίσκονταν στην Ακρόπολη τους ενημέρωσαν από το κρουαζιερόπλοιο να επιστρέψουν άμεσα καθώς ένας από τους επιβάτες του πλοίου είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό. Ο άντρας είχε αποβιβαστεί την προηγούμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στην Ιταλία και λίγες μέρες αργότερα παρουσίασε συμπτώματα και εξετάσθηκε στην Αυστρία όπου και βρέθηκε θετικός.

Σύμφωνα με το Mirror, με ένα γράμμα ο καπετάνιος Pietro Esposito ενημέρωσε τους επιβάτες πως "Μόλις έμαθα - και θέλησα να το μάθετε και εσείς αμέσως- πως οι Αυστριακές Υπηρεσίες Υγείας μας τηλεφώνησαν και μας ενημέρωσαν πως ο ένας από τους επιβάτες που ταξίδευε μαζί μας μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα εξετάσθηκε και βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό. Ο άντρας αποβιβάστηκε στην Γένοβα (Ιταλία) την Παρασκευή, 28 του μήνα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αυστρία.

"Ακόμα περιμένουμε σαφέστερες οδηγίες από τις αυστριακές αρχές και είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές επίσης. Όπως και να 'χει είναι απαραίτητο να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών. Παρακαλούνται όλοι οι επιβάτες να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι να λάβουν κάποια νεότερη ειδοποίηση.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας".


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου