Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Τέλος ο εφιάλτης για εκατοντάδες επιβάτες του Diamond Princess



Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο με 542 επιβεβαιωμένα κρούσματα μετατράπηκε στη μεγαλύτερη εστία μόλυνσης του COVID-19 πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, άρχισαν σήμερα να αποβιβάζονται από το σκάφος έπειτα από δεκατέσσερις ημέρες καραντίνας, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ την ίδια πληροφορία μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Αρνητικές εξετάσεις

Πρόκειται για επιβάτες οι εργαστηριακές εξετάσεις στα δείγματα των οποίων επέστρεψαν αρνητικές, δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα του κοροναϊού και δεν είχαν επαφή με φορείς του. Πρόκειται για περίπου 500 ανθρώπους, που αποβιβάζονται σήμερα.

Η διαδικασία αποβίβασης των υπολοίπων θα έχει ολοκληρωθεί μεθαύριο Παρασκευή και όσοι επιβάτες έχουν μολυνθεί θα διακομιστούν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργό Υγείας

Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα όταν έφθασε στη Γιοκοχάμα, την 3η Φεβρουαρίου.

Στα σπίτια τους
Για αυτούς που αποβιβάζονται, η κρουαζιέρα, που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, λαμβάνει αίσιο τέλος καθώς είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι ΗΠΑ επαναπάτρισαν με δύο ειδικές πτήσεις 300 υπηκόους τους τη Δευτέρα, ενώ έξι υπήκοοι Νότιας Κορέας και η σύζυγος του ενός, υπήκοος Ιαπωνίας, ταξίδεψαν σήμερα το πρωί στη Σεούλ με πτήση τσάρτερ.

Σύμφωνα με τον αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, περίπου 200 υπήκοοι Αυστραλίας θα επαναπατριστούν στο Ντάργουιν, όπου θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Με 3.711 επιβάτες

Όταν αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα, το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 3.711 επιβάτες και πλήρωμα από 56 χώρες και περιοχές.

Το πλήρωμα θα τεθεί εκ νέου σε καραντίνα αφού αποβιβαστεί ο τελευταίος επιβάτης.


Πηγή: ΑΠΕ
in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου