Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Δέν μπόρεσαν να τους εξαφανίσουν και εμφανίστηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες



Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, επικοινώνησε η «Αικατερίνη Κελέση» με το τμήμα προστασίας μαρτύρων και εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ μή μπορώντας να κάνει και διαφορετικά αφού είχε εκδοθεί ένταλμα βίαιας προσαγωγής σε βάρος της.

Συνεννοήθηκε με το αρμόδιο τμήμα προστασίας μαρτύρων η προστατευόμενη μάρτυρας με κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση», προκειμένου να προσέλθει για να εξεταστεί στη ΓΑΔΑ, τη Δευτέρα στις 20:30 το βράδυ.

Όπως και στην περίπτωση του «Σαράφη», έτσι και για την «Κελέση» εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής και της δόθηκε κλήτευση για την ημέρα και την ώρα που θα καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής. 

Πιθανότατα θα εξεταστεί με τον ίδιο τρόπο που έχει επιλέξει ο μάρτυρας «Σαράφης», δηλαδή με τεχνητά μέσα.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» πρόκειται να εξεταστεί τη Δευτέρα στις 16:00 το απόγευμα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με τεχνητά μέσα. 

Συγκεκριμένα, η εξέταση θα γίνει με μετάδοση ήχου και αλλοίωση φωνής από διαφορετική αίθουσα μέσα στη ΓΑΔΑ.

Η κοινή γνώμη πάντως εξακολουθεί να αναρωτιέται από τι προστατεύονται οι μάρτυρες αφού όσα έχουν πεί είναι ψέματα; Από το ψέμα τους; Από αυτούς που τους έβαλαν να τα πουν; Κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες ποινικές ευθύνες.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου