Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Σάμπυ Μιωνή: Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα μέσα στο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά



Βαριές καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και κατά εκδοτών και δημοσιογράφων για εγκληματική οργάνωση και για δημιουργία του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους, έκανε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.

Ο κ. Μιωνής έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό από την πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά, ενώ κατέθεσε και μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση.
Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, του κ. Φιλιππάκη, του κ. Τάρκα και της κυρίας Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ. Παπαγγελόπουλο και μέλη την κυρία Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα», είπε ο Σ. Μιωνής.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μιωνής, τα συγκεκριμένα πρόσωπα τον στοχοποίησαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό για να κλείσει τις υποθέσεις.

«Ο προσδιορισμός του ποσού του εκβιασμού έγινε τον Νοέμβριο του 2016 σε 350.000 ευρώ (σ.σ.: τα 350.000 ευρώ αφορούσαν τα δικαστικά έξοδα του κ. Γιάννη Φιλιππάκη στην αντιδικία με τον κ. Μιωνή). Έγινε συνάντηση των δικηγόρων μου με τον Φιλιππάκη και τον Τάρκα προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Ζήτησαν 350.000 ευρώ και να παραιτηθώ από τις αγωγές μου. Όπως είπα στον κ. Παπαγγελόπουλο, "η οικογένειά μου έχει δώσει απάντηση στους φασίστες στο παρελθόν". Προφανώς και δεν θα υπέκυπτα στον εκβιασμό. Στο μεταξύ δικαιώθηκα στην αγωγή μου. Καταδικάστηκαν σε αποζημίωση 375.000 ευρώ. Αυτοί που με εκβίαζαν έπρεπε και να με πληρώσουν. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρω και θα τα δώσω σε φιλανθρωπίες», ανέφερε επίσης ο επιχειρηματίας, σύμφωνα πάντα με πηγές της προανακριτικής.

Και συνέχισε: «Ολοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο-ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατίας. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις. Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ηταν απίστευτα τα ψέματά τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι υπό αυτή τη σημαία έγινε υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Αγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου, δικαιώθηκε, όπως και ο Παπασταύρου».


Μάλιστα, ο κ. Μιωνής μίλησε για κατασκευασμένα πρωτοσέλιδα από την εφημερίδα «Δημοκρατία» προκειμένου να παρουσιαστεί ως φοροφυγάς και λαμόγιο: «Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ. Τάρκας πιστεύω ότι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές Αρχές, μετά οι Αμερικανοί άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της "Δημοκρατίας" ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν», είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο ίδιος κατέθεσε μάλιστα έγγραφο το οποίο παρουσίασε ως εξής: «Οι κκ. Φιλιππακης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν ότι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο. Όλα όσα συνέβησαν σε μένα χρησιμοποιώντας το όνομα Παπασταύρου ήταν οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό αλλά και το πολιτικό όφελος. Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους».

Στην αίθουσα υπήρξε ένταση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και Σπύρο Λάππα, οι οποίοι διέκοπταν τον μάρτυρα διαμαρτυρόμενοι γιατί συμβουλευόταν σημειώσεις του.

«Αφήστε τον μάρτυρα να καταθέσει. Φαίνεται να μη θέλετε να καταθέσει», είπε ο κ. Μπούγας. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος έκανε λόγο για πρωτοφανείς αντιδράσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε: «Τους καταγγέλλουμε πως έχουν φοβηθεί και ξεφεύγουν».

Ο κ. Μιωνής έκανε λόγο και για έναν συμβιβασμό τον οποίο όμως στη συνέχεια αρνήθηκαν να τηρήσουν Φιλιππάκης και Τάρκας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκει και την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη: «Μετά την καταδίκη της κυρίας Παπαδάκου κάναμε έναν συμβιβασμό να μη συνεχίσω εναντίον τους και εκείνοι θα σταματήσουν τα ψευδή δημοσιεύματα. Μάταια όμως. Λίγους μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Τάρκας και ο Φιλιππάκης έστειλαν ανώνυμη ογκώδη καταγγελία -όπως ακριβώς οι δωσίλογοι στην Κατοχή- στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς. Τον Ιούνιο του 2015 η κυρία Τουλουπάκη εξέδωσε παράνομο ντροπιαστικό ένταλμα σύλληψης γιατί δήθεν θα διέφευγε από τη χώρα ο Αγγελος Μεταξάς, ενώ ο Μεταξάς έμενε στην Ελβετία. Γιατί δήθεν είχε πληροφορίες από επίορκους υπαλλήλους».

Ο κ. Μιωνής περιέγραψε τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Μαρτίου 2016 με τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο: «Φτάνουμε τώρα στις 10 Μαρτίου, οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές ότι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Επίσης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτες. Ο Νίκος Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά, και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε "και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει". Εννοώντας τον Φιλιππάκη. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω ότι ο Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα ότι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε. Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη».


Την ίδια ώρα, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για θησαυρό που τελικά είναι άνθρακες και προσθέτουν «τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρει ο μάρτυρας είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία». Ενώ πηγές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή ανέφεραν ότι ο κ. Μιωνής είπε ότι 100% δεν υπάρχει καμία ανάμειξη του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά στην όλη υπόθεση.

Πηγές ΝΔ: Βόμβα μεγατόνων οι καταγγελίες για Παπαγγελόπουλο-Παππά
«Ο Σάμπυ Μιωνής αποκάλυψε το παραδικαστικό κύκλωμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον τρόπο με τον οποίο εκβιάστηκε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, στο γραφείο του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου», ανέφεραν για το θέμα πηγές από τη ΝΔ.

Τα βασικά σημεία της κατάθεσης
Ο Σάμπυ Μιωνής δήλωσε ότι κατέθεσε σήμερα μήνυση εναντίον των Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου για δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας).


• Σύμφωνα με τον Σάμπυ Μιωνή, οι καταγγελλόμενοι ως συμμορία είχαν στοχοποιήσει τον ίδιο, τον συνέταιρό του Άγγελο Μεταξά και τον δικηγόρο τους Σταύρο Παπασταύρου, τους οποίους παρουσίαζαν -μαζί με την εταιρεία CMA- ως εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα, το οποίο μάλιστα κατέληγε σε πολιτικά πρόσωπα.

• Η CMA είχε πουληθεί το 2006 από τον κ. Μιωνή και τον κ. Μεταξά στον ελβετικό τραπεζικό όμιλο EFG International, συμφερόντων Λάτση, και είχε στο Advisory Board της τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ehud Barak. Αυτή την εταιρεία την παρουσίασαν ως εγκληματική οργάνωση.

• Ο Μιωνής κατέθεσε ότι όλα αυτά έγιναν προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό και επειδή ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν συνεργάτης του Σαμαρά. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πούλησε ο Παπαγγελόπουλος στην κυβέρνηση Τσίπρα ένα παραμύθι με δράκους, έναν πλούσιο Εβραίο και έναν Παπασταύρου, συνεργάτη του Σαμαρά.

• Μίλησε για συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, στις 10/3/2016, παρουσία των Παπαγγελόπουλου και Παππά. Σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, ο Παπαγγελόπουλος, στη συνάντηση αυτή, του ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του Φιλιππάκη. Ο Μιωνής κατέθεσε ότι τα χρήματα αυτά συγκεκριμενοποιήθηκαν στο ποσό των 350.000 ευρώ στο πλαίσιο επόμενης συνάντησης μεταξύ Φιλιππάκη, Τάρκα, Μαργωμένου και των Ισραηλινών δικηγόρων του κ. Μιωνή, με αντάλλαγμα κλείσιμο ποινικών υποθέσεων που οι ίδιοι οι μηνυόμενοι είχαν κατασκευάσει.

• Ο κ. Μιωνής κατήγγειλε ότι η κυρία Τουλουπάκη κάλεσε μία μάρτυρα για την εγκληματική οργάνωση και της ζήτησε να καταδώσει τους Μιωνή, Παπασταύρου και Μεταξά ως απατεώνες, και όταν εκείνη αρνήθηκε, της άσκησε ψυχολογική πίεση.

• Επίσης, ο κ. Μιωνής κατήγγειλε σωρεία συκοφαντικών δημοσιευμάτων, εξωθεσμικών παρεμβάσεων, μεθοδεύσεων και παρατυπιών. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε έκδοση παράνομων ενταλμάτων σύλληψης για τον Άγγελο Μεταξά από την κυρία Τουλουπάκη τον Ιούνιο του 2015, που εντέλει ακυρώθηκαν. Αναφέρθηκε, επίσης, σε παράνομο φορολογικό καταλογισμό σε βάρος του Παπασταύρου, σε πρόστιμο που καταλογίσθηκε σε βάρος του, σε συνέχεια δεύτερης έκθεσης ελέγχου, που αυθαίρετα και παράτυπα αντικατέστησε την πρώτη έκθεση ελέγχου που τον αθώωνε –φορολογικό πρόστιμο, που στη συνέχεια ακυρώθηκε από τα διοικητικά δικαστήρια. Αναφέρθηκε σε σειρά αντιποίνων που δέχθηκε αυτός και η οικογένειά του όταν αρνήθηκε να πληρώσει χρήματα στον Παπαγγελόπουλο.

• Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δικαστική συνδρομή από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, την οποία και κατέθεσε, που αθώωνε τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Μιωνή για τις ποινικές και φορολογικές υποθέσεις τους. Αυτή η δικαστική συνδρομή, παρόλο που παρελήφθη το 2016, σκανδαλωδώς αποκρύφτηκε για τέσσερα χρόνια!

• Ο Μιωνής κατέθεσε στην επιτροπή έγγραφο βέβαιης χρονολογίας, στο οποίο οι Φιλιππάκης και Τάρκας δεσμεύονται, εν είδει δικαστών, στο κλείσιμο των ποινικών υποθέσεων που του είχαν δημιουργήσει, έναντι της αποδέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους, που ο Μιωνής είχε δεσμεύσει δυνάμει αγγλικών δικαστικών αποφάσεων.

• Κατέθεσε, επίσης, έκθεση ενός από τους κορυφαίους παγκοσμίως ακαδημαϊκούς στην καταπολέμηση της διαφθοράς, του Luis Moreno Ocampo, του πρώτου γενικού εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα υπήρχε ένα δίκτυο δημόσιων λειτουργών με επικεφαλής τον κ. Παπαγγελόπουλο που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μιωνής να αποτελέσει στόχο μιας σειράς αβάσιμων ποινικών διαδικασιών.

Η μήνυση που κατέθεσε ο Μιωνής
Όπως αναφέρει το δικηγορικό γραφείο «Πέτρος Ν. Πανταζής και Συνεργάτες»:

«Κατατέθηκε, σήμερα, από τον εντολέα μας κ. Σάμπυ Μιωνή, ενώπιον του αρμοδίου κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά των 1) Δημητρίου Παπαγγελοπούλου, πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης 2) Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας “Δημοκρατία” 3) Αλεξάνδρου Τάρκα, δημοσιογράφου και 4) Γιάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου για τα εγκλήματα: α) της απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, β) της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης («συμμορίας») γ) της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και δ) της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου.-

Η μήνυση, υποστηρίζεται από πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ο δε κ. Μιωνής καταθέτει σήμερα, θεσμικά, ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, που διερευνά την τυχόν τέλεση αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τον κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.-

Ο κ. Μιωνής, ο συνέταιρός του κ. Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος του, κ. Σταύρος Παπασταύρου, έγιναν στόχος μιας εγκληματικής συμμορίας, που είχε σαφή επιδίωξη προσπορισμού παρανόμου οικονομικού οφέλους και, παράλληλα, εκμετάλλευσης της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης.-

Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκαν, σε βάρος τους, σειρά εξωθεσμικών και και αντιδικονομικών ενεργειών, όπως η έκδοση παρανόμων ενταλμάτων συλλήψεως, η δημιουργία σειράς ποινικών δικογραφιών και αβασίμων φορολογικών καταλογισμών, που, τελικώς, κατέπεσαν στα Ελληνικά Δικαστήρια.-

Ο κ. Μιωνής, κατήγγειλε την ύπαρξη ενός από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα, που έδρασαν “από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους”, ήμαστε δε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα προστατεύσει το κύρος της για άλλη μια φορά και θα δράσει άμεσα, για την παραδειγματική τιμωρίατων υπευθύνων».



Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου