Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Καταγγελίες Αγγελή για σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου



Σύμφωνα με την Καθημερινή και το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου, νέα δεδομένα που προσδίδουν άλλη διάσταση στις έρευνες για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis προέκυψαν. Από τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε χθες στον Άρειο Πάγο ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής, μιλώντας για οργανωμένο σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών παραμονές εκλογών, προκειμένου το τότε κυβερνών κόμμα να κερδίσει και πάλι την εκλογική αναμέτρηση.

Η κατάθεση Αγγελή διαβιβάστηκε ήδη στη Βουλή στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών ερευνών που διενεργούνται με επίκεντρο τις καταγγελίες κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ειδικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός που έχει καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία κατά του τέως υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή αλλά και κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς για τους χειρισμούς τους, στη χθεσινή του κατάθεση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υπήρξε σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών από εκείνους που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis παραμονές των εκλογών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι  Αδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι το σχέδιο ήταν γνωστό στην τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε γενική διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, για τις οποίες ήδη υπέβαλε αίτημα κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης, προκειμένου να μην υπάρξει αμφιβολία για τα λεγόμενά του.

Μετά την κατάθεση Αγγελή, ο αντεισαγγελέας  του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, που διενεργεί την έρευνα και έλαβε και την κατάθεση, θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει, αν δηλαδή και πότε θα κληθούν οι κ. Δημητρίου και Παπασπύρου, ενώ την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση Αγγελή με τις νέες αποκαλύψεις θα φθάσει και στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Επιπλέον, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, με δήλωσή της διαψεύδει τα όσα ανέφερε για τη νοσηλεία της ο συνάδελφός της Παναγιώτης Αθανασίου στη Βουλή, ότι νοσηλεύθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο με παρέμβαση Παπαγγελόπουλου και υποστηρίζει ότι η νοσηλεία της υπήρξε προϊόν ενεργειών του αδελφού της, αγγειοχειρουργού, και κανενός άλλου, ενώ στηλιτεύει τον Παν. Αθανασίου για την αναφορά του σε τόσο ευαίσθητα προσωπικά της δεδομένα όπως η υγεία της και η νοσηλεία της.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Διαφθοράς, όπως έγινε γνωστό, καλεί σε συμπληρωματικές εξηγήσεις στελέχη της Novartis, μητρικής και της θυγατρικής στη χώρα μας, στο πλαίσιο των ερευνών για τις πρακτικές της εταιρείας και στην ανεύρεση στοιχείων που να συνηγορούν υπέρ κατευθυνόμενων συνταγογραφήσεων φαρμάκων της από γιατρούς.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου