Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Κακοποιοί στην Κω παράτησαν γαϊδουράκι μέσα σε λάσπες με δεμένα πόδια και πέθανε



Διαβάζουμε στο newpost.gr, ότι τραγικό θάνατο είχε ένα γαϊδουράκι στην Κω, που βρέθηκε μέσα σε λάσπες με δεμένα πόδια και τυλιγμένο με νάιλον.

Όπως ενημερώνει η οργάνωση «Cows of Kos» στο Facebook το γαϊδούρι εντοπίστηκε σε πολύ κακή κατάσταση και έφερε ανοιχτές πληγές στα πόδια.

«Το μόνο που είχε κάνει ο ιδιοκτήτης ήταν να τοποθετήσει μία σακούλα σκουπιδιών γύρω από τον γάιδαρο. Ο γάιδαρος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν ήταν σε θέση να κινηθεί καθόλου», τονίζεται.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση όταν βρέθηκε ο γάιδαρος, κλήθηκε η αστυνομία και ένας ιδιώτης κτηνίατρος για να αναλάβει τη θεραπεία του.

Παράλληλα, εθελοντές βοήθησαν το ζώο βγάζοντας το νάιλον από το σώμα του αλλά και τα σχοινιά από τα πόδια του.

Παρά τις προσπάθειες όμως όλων, το άτυχο ζώο άφησε την τελευταία του πνοή, ύστερα από την πολυήμερη ταλαιπωρία του μέσα στις λάσπες.

Όπως καταγγέλλει η οργάνωση, το ξενοδοχείο, δίπλα στο οποίο βρέθηκε το εξαντλημένο ζώο, διαθέτει συνολικά τέσσερα γαϊδουράκια, τα οποία εκμεταλλεύεται η επιχείρηση για τη διασκέδαση των τουριστών το καλοκαίρι. Μόλις όμως τελειώσει η σεζόν, παραμένουν δεμένα σε ένα χώρο χωρίς προστασία και χωρίς καλό φαγητό, αναφέρει η οργάνωση.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες στο νησί σημειώθηκαν σφοδρές βροχοπτώσεις.

Φωτογραφίες: Facebook Cows of Kos 







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου