Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο για να μην καταθέσουν οι μάρτυρες! Τι φοβούνται;;;;



Κάνουν τα πάντα οι Συριζαίοι για να κρύψουν τους μάρτυρες για να μην προσέλθουν να καταθέσουν.

Προκαλώντας την κοινωνία και το κοινό αίσθημα, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγαν στον Αρειο Πάγο, όπου υπέβαλαν αίτημα να παρέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για ανάκληση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής, καθώς αναφέρουν ότι τυχόν αποκάλυψη της ταυτότητας τους θα τους θέσει σε κινδύνους.

Βέβαια δεν αναφέρουν ότι ο κίνδυνος είναι μόνο για τους σκευωρούς του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και για τον λόγο αυτό θέλουν να τους εξαφανίσουν.

Το ανώτατο δικαστήριο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης που είχαν με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής της Κ.Ο. Σπύρος Λάππας κατέθεσαν σχετική αναφορά.

Στην επιστολή αναφορά τους, η οποία υπογράφεται από όλους τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, ζητείται από τον ανώτατο εισαγγελέα να παρέμβει (να κρύψει και να εξαφανίσει τους μάρτυρες) για τη μη εκτέλεση του εντάλματος βίαιης προσαγωγής που έχει εκδώσει η πλειοψηφία της Επιτροπής κατά του προστατευομένου μάρτυρα με τις κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», αφού αυτή θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας που έχει αναγνωριστεί από εισαγγελική αρχή. Το ίδιο ισχύει και για την μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», σε περίπτωση που όπως όλα δείχνουν ακολουθήσει την ίδια τακτική.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας δήλωσε προκλητικά για να εξαφανίσει τους μάρτυρες ότι «ήρθαμε να αποδώσουμε έγγραφο διαμαρτυρίας ζητώντας την προστασία της νομιμότητας, την οποία παραβιάζει η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής.

Η προστασία των μαρτύρων και το ειδικό πρόγραμμα προστασίας που προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά δυστυχώς γίνεται απόπειρα αποκάλυψης του προσώπου τους για να αρχίσει η βιομηχανία των διώξεων σε βάρος τους.

Έχουμε απευθυνθεί σε όλα τα διεθνή όργανα και καταγγέλλουμε την συμπεριφορά της Επιτροπής. Εάν οι μάρτυρες αυτοί εξεταστούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που προβλέπει ο νόμος, είναι σίγουρη η καταδίκη της χώρας μας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου