Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τους κακοποιούς αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν παράνομα μέσα στην ΑΣΟΕΕ




Προκλητικές δηλώσεις από τον Ραγκούση που δεν ξεφτιλίζεται για πρώτη φορά, και τον Νίκο Φίλη, που δεν εγκαλούν την κυβέρνηση για την παρουσία κακοποιών αντιεξουσιαστών μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, αλλά γιατί τόλμησε αστυνομικός με πολιτικά να πάει στο πανεπιστήμιο να πάρει την φίλη του που είναι φοιτήτρια.

Αυτή η κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει τους συντρόφους κακοποιούς αντιεξουσιαστές, όπως έκανε και σαν κυβέρνηση φτιάχνοντας νόμους για να μην έχουν ποινικές ευθύνες οι σύντροφοι σε κάθε εγκληματική τους πράξη.

Οι κατάπτυστες δηλώσεις Ραγκούση - Φίλη που αναρωτιούνται για τον αστυνομικό, το πότε προσελήφθη, τι δουλειά είχε στην ΑΣΟΕΕ, και κανένας από τους δύο δεν ρωτάει την κυβέρνηση γιατί οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ κακοποιοί αντιεξουσιαστές αλωνίζουν στα πανεπιστήμια σε βάρος της ασφάλειας των φοιτητών μας.

Κανένας από τους δύο δεν καταδίκασε την άλλη πλευρά και κανένας δεν είπε για την ψυχραιμία του αστυνομικού που παρά τις προκλήσεις έκατσε και έφαγε πάρα πολύ ξύλο από τους συντρόφους κακοποιούς.

Ραγκούσης: Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός;

«Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ήταν αστυνομικός ο άνδρας αυτός; Ήταν εν υπηρεσία, ήταν εκτός υπηρεσίας; Ήταν μήπως ένας από τους ειδικούς φρουρούς που με ελάχιστη εκπαίδευση έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ; Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός αυτός που απείλησε με όπλο φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ;» δήλωσε ο Ραγκούσης.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «τους καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε ο μη γένοιτο τραγικό συμβεί και τους ζητάμε άμεσα να αλλάξουν πορεία, άμεσα να αλλάξουν πολιτική».

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει πως «πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει στελεχώσει τη μάχιμη ομάδα ΔΙΑΣ με 1.500 ελάχιστα εκπαιδευμένους ειδικούς φρουρούς που αναξιοκρατικά προσέλαβε μετά τις εκλογές» και συμπληρώνει: «Μάλιστα ένας από αυτούς τις προάλλες έχασε το υπηρεσιακό του όπλο, αφού πρώτα αυτό εκπυρσοκρότησε, έπειτα από συμπλοκή με μπράβους της νύχτας».

Νίκος Φίλης: «Τα όπλα εντός της ΑΣΟΕΕ ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία και όχι στο Συριακό Στρατό»

Από την μεριά του τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφέρει τα εξής:  «Για μια ακόμη φορά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τα δημοκρατικά δικαιώματα δέχτηκαν επίθεση. Σήμερα, η επίθεση περιλάμβανε και την επίδειξη του υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού με πολιτικά, στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Δηλαδή, εντός του πανεπιστημιακού Ασύλου. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που εννοούν οι κύριοι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης, αλλά και η κρυπτόμενη υπουργός Παιδείας».

Όπως σημειώνει ο κ. Φίλης: «Το πανεπιστημιακό Άσυλο, που τόσο συκοφαντήθηκε και ενοχοποιήθηκε, καταργήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρόσχημα την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, αλλά με πραγματικό στόχο να εδραιωθεί το επικίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες δόγμα «νόμος και τάξη». Τελικά, τα όπλα που βρέθηκαν εντός της ΑΣΟΕΕ δεν ήταν του Συριακού Στρατού, αλλά της Ελληνικής Αστυνομίας…».

Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης αναφέρει τα εξής: «Οι σημερινές καταγγελίες των φοιτητών και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τον διογκούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό που μάταια προσπαθούν να καμουφλάρουν οι ψευδείς ανακοινώσεις της Αστυνομίας. Σήμερα μάλιστα που το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς  των αστυνομικών και αθώωσε τους δύο φοιτητές για τα γεγονότα που συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβρη, με αφορμή την τότε εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Ας το καταλάβει η κυβέρνηση πριν συμβούν τα χειρότερα. Η παρουσία οπλισμένων αστυνομικών εντός των πανεπιστημίων είναι κυριολεκτικά δημόσιος κίνδυνος. Αποτελούν εικόνες ντροπής και δημοκρατικής εκτροπής. Θυμίζουν άλλες εποχές και ναρκοθετούν την ακαδημαϊκή και κοινωνική ειρήνη».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου