Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Επιτέλους έλεγχος δημιουργείται μητρώο μελών ΜΚΟ για να μην δρουν ανεξέλεγκτα! Θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;



Δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η τροπολογία γιατί ανησυχούν οι σύντροφοι που κρύβονται από πίσω, και ευχόμαστε να ανησυχήσουν περισσότερο με ένα έλεγχο που έχει αργήσει για το που πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής ένωσης και σε ποιους.

Μητρώο μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, δημιουργείται με τροπολογία της κυβέρνησης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία.

Στο μητρώο αυτό καταχωρούνται τα μέλη, οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ η εγγραφή των ανωτέρω προσώπων στο Μητρώο αποτελεί προϋπόθεση για την δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα όσο και για τη συνεργασία τους με τους φορείς του Δημοσίου.

Ακόμα τίθεται αποκλειστική προθεσμία εντός της οποίας οι ΜΚΟ που έχουν εγγραφεί ή εκκρεμεί αίτηση εγγραφής τους στο Μητρώο θα πρέπει να προβούν στην διαδικασία εγγραφής και πιστοποίησης των μελών, υπαλλήλων και συνεργατών τους.

Τα παραπάνω γίνονται για να υπάρξει έλεγχος σε όλες της ΜΚΟ που δρουν ανεξέλεγκτα και πιστεύουμε μετά να ακολουθήσει και έλεγχος για το που πήγαν και σε ποιους τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για το μεταναστευτικό από την Ευρωπαϊκή ένωση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου