Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Δεν είναι δικαιολογία το πλήρωσα τον ΕΝΦΙΑ αφήνοντας το παιδί μου να λιποθυμήσει από την πείνα!!!


Δεν ανέχεται κανένας τέτοια περιστατικά που δείχνουν την απουσία κοινωνικής πρόνοιας στην χώρα.

Είναι επίσης απίστευτο και δεν το ανέχεται κανένας μας, να μην έχει να φάει ένα παιδί και οι γονείς να προτιμούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ αντί να φροντίσουν για την διατροφή του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι άνεργοι γονείς της, προτίμησαν να δώσουν τα ελάχιστα χρήματα που είχαν για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο σπίτι να λείψουν τα βασικά και το κορίτσι να μείνει νηστικό. Μετά το τέλος του σχολείου, δεν αντέξει και λύγισε στη μέση του δρόμου. 

Η επιστολή του πατέρα της μαθήτριας

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν”, αναφέρεται σε σχετική επιστολή που έγραψαν οι γονείς του κοριτσιού, που η αξιοπρέπειά τους δεν του αφήνει να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους, γιατί όπως λένε, δεν θέλουν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη από το κράτος.

»Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε.

»Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου