Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Ντόρα : “ Eξαιρετική η επιλογή της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας”.



Από τα Χανιά όπου βρίσκεται, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και την διπλωματική απρέπεια της Γερμανίας.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε ως "εξαιρετική την επιλογή της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας".

"Επιλογή η οποία όπως τόνισε δικαιώνει το στόχο τον οποίο είχε βάλει ο πρωθυπουργός από την αρχή, να είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος θα ενώσει, ένας Πρόεδρος που θα εκλεγεί με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, όπως φαίνεται ήδη από την πρώτη ψηφοφορία μετά και τις τοποθετήσεις και των άλλων κομμάτων".

"Η κ. Σακελλαροπούλου έχει μια μακρά επιτυχημένη πορεία στο δικαστικό σώμα αλλά ταυτόχρονα είναι μια σύγχρονη γυναίκα" τόνισε η κ. Μπακογιάννη και "δικαίως θα πάρει αυτόν τον τεράστιο αριθμό ψήφων από την Βουλή των Ελλήνων".

Σχολιάζοντας η κ. Μπακογιάννη την μη πρόσκληση της Ελλάδας στη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη την χαρακτήρισε "βαρύτατη ευρωπαϊκή και διπλωματική απρέπεια από τη Γερμανία". Και τόνισε "κακώς δεν κλήθηκε η Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Εγώ ήδη έχω πει ότι είναι μια βαρύτατη ευρωπαϊκή και διπλωματική απρέπεια αυτό το οποίο έκανε η Γερμανία. Η Ελλάδα είναι μια ενδιαφερόμενη χώρα και είναι μια χώρα που έχει θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη. Εγώ ως υπουργός Εξωτερικών διαπραγματευόμουν τη συμφωνία αυτών των θαλασσίων συνόρων με τη Λιβύη, αλλά τελικώς δεν ολοκληρώθηκε αυτή η προσπάθεια. Αλλά είναι μια χώρα η οποία τώρα έχει ένα λόγο παραπάνω να βρίσκεται σ’ αυτή τη σύνοδο, μετά την υπογραφή αυτών των συμφωνιών που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη και οι οποίες είναι συμφωνίες ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Άρα κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να είμαστε εκεί".





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου