Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η στιγμή της συντριβής του Boeing στο Ιράν



Τη συντριβή του αεροσκάφους Βoeing 737-800 της Ukraine International Airlines, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, με το σχετικό βίντεο να έχει ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί, πολύ κοντά στο σημείο της συντριβής, διακρίνεται μια πολύ δυνατή λάμψη, ακούγεται η έκρηξη από την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο έδαφος και το σημείο γεμίζει με τα φλεγόμενα συντρίμμια του Boeing.


Five security sources, three Americans, one European & one Canadian told @Reuters the initial assessment was that the plane had suffered a technical malfunction (evidence of engine overheating) & not a missile hit

Alleged crash CCTV footage 👇

Το αεροσκάφος ήταν μόλις τριών ετών και είχε την τελευταία προγραμματισμένη συντήρηση τη Δευτέρα.

Το αεροσκάφος αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα λίγο μετά την απογείωση και είχε κάνει αναστροφή προς ένα κοντινό αεροδρόμιο προτού συντριβεί, ανέφερε η έκθεση.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν υπήρξε ενδεχόμενο τεχνικό πρόβλημα η έπεσε απο Ιρανική ρουκέτα.

Πολλές υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης και της καναδικής, εκτιμούν ότι το ουκρανικό Μπόινγκ 737 που συνετρίβη την Τετάρτη αμέσως μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης, "καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος", αυτό δήλωσε και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

"Έχουμε πληροφορίες από πολλές πηγές, κυρίως από τους συμμάχους μας και τις δικές μας υπηρεσίες" που "αφήνουν να εννοηθεί ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος. Μάλλον δεν έγινε σκόπιμα", τόνισε ο Τριντό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε, από την πλευρά του, πως υπάρχει ένα σύνολο αποδείξεων ότι το ουκρανικό αεροσκάφος που συνετρίβη στο Ιράν καταρρίφθηκε από ένα πύραυλο εδάφους-αέρος, που μπορεί να εκτοξεύτηκε ακούσια.

Απηχώντας την εκτίμηση των ΗΠΑ και του Καναδά, ο Τζόνσον κάλεσε για μια πλήρη και διαφανή έρευνα για τη συντριβή του Μπόινγκ 737, στην οποία σκοτώθηκαν και οι 176 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους τέσσερις Βρετανοί.

«Υπάρχει πλέον ένα σύνολο πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος. Αυτό ίσως να έγινε χωρίς πρόθεση», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου