Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο δραπέτης «τοξοβόλος του Συντάγματος» και δύο γυναίκες



Συνελήφθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια, ο δραπέτης γνωστός στις αστυνομικές Αρχές ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος».

Μαζί με τον τοξοβόλο πέρασαν χειροπέδες και σε ακόμη δύο γυναίκες, η μια εκ των οποίων είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός οπλισμού.

Η μια από τις δυο γυναίκες είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές, όταν είχε εμπλακεί στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο και είχε κατηγορηθεί πως είχε βοηθήσει την Πόλα Ρούπα.

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε αποδράσει τον περασμένο Ιούνιο από τις φυλακές Τίρυνθας. Στην Τίρυνθα ήταν υπεύθυνος βοσκός για τη φύλαξη προβάτων της φυλακής, σε περιφραγμένο χώρο εξωτερικά του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», Γιάννης Μιχαληλίδης, είχε συλληφθεί μαζί με άλλους τέσσερις νεαρούς τον Φεβρουάριο του 2013 για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και για συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Ο νεαρός είναι γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές παρά την παραβατική του συμπεριφορά είχε αθωωθεί.

Το παρατσούκλι «τοξοβόλος του Συντάγματος» το πήρε το 2011, όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ για να σκοτώσει αστυνομικό. Μετά τα επεισόδια συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σχετικά με το τόξο όταν ρωτήθηκε, εκείνος υποστήριξε πως ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο. Τόνισε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για συμβολικούς λόγους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου