Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Αλλάξτε το ποινικό πλαίσιο ΕΛΕΟΣ! Κακοποιοί δολοφόνησαν σκύλο κρεμόντας τον



Πρόκειται για επικίνδυνους για την δημόσια ασφάλεια κακοποιούς που δεν διαφέρουν από ανθρωποκτόνους, και δεν θα διστάσουν στο μέλλον να πάρουν και ανθρώπινη ζωή.

Εάν δεν δουλέψει περισσότερο νομοπαρασκευαστικά επάνω σε αυτά τα εγκλήματα, να αυστηροποιήσει τους νόμους και να ιδρύσει και αστυνομία Ζώων, δεν πρόκειται να σταματήσουν αυτές οι δολοφονίες.

Αποκρουστική ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού Ρίζες Τεγέας, καθώς δολοφόνοι κακοποιοί κρέμασαν σκύλο από δέντρο. 

Όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, τα κρούσματα βιαιότητας από κακοποιούς  παλιανθρώπους εναντίον των ζώων που αποτελούν ντροπή για το ανθρώπινο είδος  το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί, καθώς σε διάστημα δυο μηνών περίπου είναι το τρίτο κρούσμα.



Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης
«Είναι η Ελλάδα πολιτισμικά, 50 χρόνια πίσω;

Δεν έχουν τέλος οι κτηνωδίες . Ακόμα ένας σκύλος εξοντώθηκε με βάναυσο τρόπο …

Ο σκύλος βρέθηκε σήμερα από πολίτη σε περιοχή του χωριού Ρίζες Τεγέας ήταν κρεμασμένο με σύρμα από το δέντρο.

Η εικόνα που αντίκρισαν όλοι ήταν αποκρουστική! Κάποιο νοσηρό μυαλό είχε προχωρήσει σε μία ακόμα αποτρόπαια πράξη εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου. Δεν το χωράει ανθρώπου νους ότι μπορεί κάποιος του… είδους του, να προβαίνει σε τέτοιες αγριότητες. Να μπορεί να αφαιρεί μια ζωή, ακόμη και ζώου κατά αυτόν τον τρόπο.

Αποτελεί χρέος σε όποιον αισθάνεται πολίτης του νομού να προσφύγει στην Αστυνομία και να την πληροφορήσει αν γνωρίζει τους δράστες, ενώ κι εκείνη από την πλευρά της θα πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να βρεθούν.

Θα αναμένουμε ότι θα διεξαχθούν σοβαρές έρευνες και να ανευρεθούν οι υπεύθυνοι για αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Τα κρούσματα βαρβαρότητας εναντίον των ζώων το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί, σε διάστημα δυο μηνών περίπου είναι το τρίτο κρούσμα, γεγονός το οποίο πρέπει να κινητοποιήσει όχι μόνο τους φιλόζωους, αλλά και κάθε πολίτη. Θα πρέπει όλοι μας να καταδικάσουμε το νέο περιστατικό, για ακόμη μία φορά, σημειώνοντας πως τέτοια περιστατικά μάς υποτιμούν και μας διασύρουν ως πολίτες. Ο κόσμος θα πρέπει να συνεργαστεί για να αντιμετωπισθούν ριζικά αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις και να τιμωρούνται παραδειγματικά οι ενεχόμενοι σ’ αυτές».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου