Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Είναι αισχρά προκλητικοί οι Τούρκοι - Κιλιτσντάρογλου: «Η Κρήτη είναι τουρκική – Μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά»



Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια και έχουν γίνει αισχροί! Ευτυχώς που έχουμε νέα κυβέρνηση που δείχνει ότι υπολογίζεται από τους Τούρκους, και δεν έχουμε την κυβέρνηση Τσίπρα που θα ήταν ικανή να ξεπουλήσει την μισή Κρήτη.

Η αισχρή τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση απαιτεί μάλιστα τα τρία τέταρτα της Κρήτης αναφέροντας πως είναι «ελληνικά είναι μόνο τα Χανιά». Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι τους ανήκουν.

Οι κεμαλικοί του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λοιπόν κατηγορούν τον Πρόεδρο της γείτονας πως «έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα μέρη, τα οποία ανήκουν στην Τουρκία. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνει το 75% της Κρήτης και 14 νησίδες γύρω από την Μεγαλόνησο.

Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του σουλτάνου ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες οι οποίες ανήκουν στην Τουρκία.

Βάσει της επιχειρηματολογίας των κεμαλιστών, η Κρήτη, με την Συνθήκη του Λονδίνου που υπεγράφη το Μάιο του 1913, διαμοιράστηκε σε Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο, ενώ οι 14 νησίδες παρέμειναν υπό οθωμανική κυριαρχία.

Τελικά, οι τρεις χώρες παραιτήθηκαν από τα δικαιώματά τους στην Κρήτη, χωρίς να υπογράψουν παραχώρηση στην Ελλάδα και άρα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Χανιά επέστρεψαν στον… «πρώτο κάτοχό τους που είναι η Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει γιατί η προκλήσεις γενικεύονται.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου