Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Ο Ερντογάν δυσκολεύεται με τον Μητσοτάκη αντίπαλο και κάνει παράπονα ότι ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι



Είχε μάθει ο Ερντογάν, με τον ότι να'ναι πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, και δεν μπορεί αν δεχτεί την αρτιότητα και την σοβαρότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για τη Γερμανία προκειμένου να συμμετέχει στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ο Ερντογάν έκανε κάποιες δηλώσεις για την Ελλάδα λέγοντας ότι «είναι ενοχλημένη επειδή δεν έχει προσκληθεί, ήδη οι συμφωνίες που υπογράψαμε με τη Λιβύη τους έχουν τρελάνει και μπήκαν σε λογική ρεβανσισμού».

Πάνω στον πανικό του ο Ερντογάν για την επιτυχημένη διπλωματία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήθελε να υποβαθμίσει την επίσκεψη Χάφταρ στην Αθήνα και ανέφερε ότι ο στρατάρχης δεν έχει καμία αξία και συνέχισε την ομιλία του ασκώντας κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας «Ο Μητσοτάκης το παίζει λάθος το παιχνίδι, δεν κάνει ορθά βήματα, δεν ξεκίνησε καλά. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μιλήσαμε μιάμιση ώρα, τους εξηγήσαμε πως έχουν τα πράγματα, όμως τα βήματα που γίνονται δεν είναι σωστά».

Οι δηλώσεις του σουλτάνου δείχνουν ότι δεν είναι πλέον κυρίαρχος του παιχνιδιού και δεν θα του βγαίνουν όσα ακραία κάνει, γιατί απλά έχει απέναντι του πλέον μια σοβαρή κυβέρνηση στην Ελλάδα και ένα πρωθυπουργό που μόνο ανθέλληνας και άσχετος δεν είναι όπως ο προκάτοχος του, που είχε συνηθίσει αλλιώς τον Ερντογάν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου