Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Το προφίλ των κακοποιών αντιεξουσιαστών στις καταλήψειςΑυτό είναι το προφίλ των κακοποιών αντιεξουσιαστών που συνελήφθησαν στις καταλήψεις στο Κουκάκι Ματρόζου και Παναιτωλίου, και το ενδιαφέρον των αρμόδιων αξιωματικών επικεντρώνεται στον 27χρονο γνωστό αντιεξουσιαστή, φερόμενο «διαχειριστή», σύμφωνα με τους αστυνομικούς, των τριών καταλήψεων στο Κουκάκι (Ματρόζου, Παναιτωλίου, Αρβάλη). 

Αναλυτικά οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον 

– Ο 27χρονος από την Κύπρο είχε συλληφθεί το 2016 για επίθεση σε αστυνομικούς των ΜΑΤ, την ίδια χρονιά αλλά και το 2017 είχε δύο προσαγωγές μετά από επεισόδια, τον Μάρτιο του 2018 είχε συλληφθεί και πάλι μετά την εκκένωση της κατάληψης Ματρόζου, τον Ιούνιο του 2019 είχε συλληφθεί για επίθεση εναντίον των ΜΑΤ, έξω από το Δημαρχείο Αθηνών.

– 17χρονη είχε προσαγωγή μετά από παρέμβαση αντιεξουσιαστών σε ραδιοφωνικό σταθμό.

– Ενας Ελληνας που είχε συλληφθεί στην εκκένωση της Ματρόζου το 2018, ο οποίος είχε προσαγωγή το 2011 και πάλι μετά από επεισόδια έξω από το ίδιο κτίριο.

– Μία 25χρονη Γαλλίδα είχε συλληφθεί και εκείνη μετά την εκκένωση τον Μάρτιο του 2018 αλλά και στην επίθεση εναντίον των ΜΑΤ έξω από το Δημαρχείο Αθηνών τον Ιούνιο του 2019.

– Γάλλος είχε συλληφθεί 18 Δεκεμβρίου στην κατάληψη της Αρβάλη, και πριν λίγο καιρό στην κατάληψη Βανκούβερ.

– Ενα πρωταγωνιστικό μέλος κατάληψης στο Κερατσίνι

– Ελληνας ανυπότακτος είχε συλληφθεί το 2012 για φθορές σε τράπεζα

– Τρεις γυναίκες είχαν συλληφθεί 18 Δεκεμβρίου στην κατάληψη Παναιτωλίου

Στα αποτυπώματα που ταυτοποιήθηκαν στα κινητά πειστήρια και σταθερά σημεία των τριών καταλήψεων μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις στις 18 Δεκεμβρίου 2019, πέρα από αυτά του 27χρονου φερόμενου «διαχειριστή», ταυτοποιήθηκαν ενός 45χρονου δραστήριου μέλους του αντιεξουσιαστικού χώρου, με δράση που ξεκινά από το 1989 σε ηλικία 14 χρόνων!

ΜΑΤΡΟΖΟΥ: Σε σύνολο 35 κινητών πειστηρίων (14 πυροσβεστήρες, κράνη, φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) βρέθηκαν τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο. Σε ολόκληρο το κτίριο βρέθηκαν τέσσερα αποτυπώματα που ταυτοποιήθηκαν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ: Σε 18 κινητά πειστήρια, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες, δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτιρίου βρέθηκαν 4, τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

ΑΡΒΑΛΗ: Σε 12 κινητά πειστήρια δεν υπήρξε αποτύπωμα ενώ στους εσωτερικούς χώρους βρέθηκαν 2, τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Συνολικά και στα τρία κτίρια, σε 65 κινητά πειστήρια βρέθηκαν τρία αποτυπώματα και σε σταθερά σημεία των τριών κτιρίων βρέθηκαν 10 αποτυπώματα.

Στην αστυνομική ανακοίνωση υπενθυμίζεται το έντυπο οδηγιών που είχε βρεθεί στην κατάληψη Αρβάλη, όπου γίνονταν επισημάνσεις για την εξαφάνιση ιχνών παρουσίας στις καταλήψεις και να φορούν γάντια σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, τα οποία από τα αποτελέσματα των εργαστηρίων προκύπτει ότι εφαρμόσθηκαν κατά γράμμα.


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου