Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Εάν δεν ήταν υπολογίσιμος αντίπαλος ο Μητσοτάκης δεν θα ασχολιόταν προσωπικά ο Ερντογάν



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του έδειξαν ότι μπορούν διπλωματικά και ουσιαστικά να φέρουν τον πανικό στον προκλητικό Τούρκο Ερντογάν.

Δεν είναι απλό πράγμα η απευθείας επίθεση του Ερντογάν στον Έλληνα Πρωθυπουργό, και αυτός ο εκνευρισμός με τις απευθείας λεκτικές "βολές" στου Τούρκου στο Κυριάκο Μητσοτάκη, που δείχνουν ότι κάτι κάνει σωστά ο Πρωθυπουργός μας.

Μέσα σε λίγες ώρες ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει για δεύτερη φορά με ξεκάθαρο τρόπο την ενόχλησή του για την επίσκεψη του Χαλίφα Χάφταρ στην Ελλάδα και τις εύστοχες ενέργειες της Ελληνικής διπλωματίας. Ο Ερντογάν μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους  με ευθεία βολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Ο Μητσοτάκης γιατί κάλεσε τον Χάφταρ στην Ελλάδα; Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει».

Ισχυρίστηκε επίσης ο Ερντογάν ψέματα, αλήθεια κανένας δεν ξέρει ότι στο Βερολίνο κάποιος, απλά κάποιος ηγέτης τον πλησίασε και του είπε: “Ο Μητσοτάκης θέλει να βελτιώσεις τις σχέσεις σας”. Και είπε ο Ερντογάν δείχνοντας ότι ψάχνει τρόπο να βρεθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό: «Αναρωτήθηκα: Θέλει να διορθώσει τις σχέσεις μαζί μου και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Τι ανοησία είναι αυτή; Πείτε του ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Να το διορθώσει και από εκεί και πέρα μπορούμε να συναντηθούμε μαζί του.

Αφού όπως φαίνεται ο Ερντογάν θέλει διακαώς να βρεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν πρέπει να χαλάει περισσότερο την σχέση του με την Ελλάδα λέγοντας ότι "Η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα"

«Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα», είπε σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, ο Ταγίπ Ερντογάν, και εάν συνεχίσει έτσι δεν θα βγει κερδισμένος γιατί απλά η Ελλάδα έχει ισχυρή και σοβαρή κυβέρνηση και έχει αρχίσει να το καταλαβαίνει.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου