Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Αποθρασύνεται η Χρυσή Αυγή μετά το εισαγγελικό «ξέπλυμα» και εν μέσω αναζωπύρωσης του προσφυγικού


Φρικτές μνήμες ξύπνησαν την Κυριακή από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και της εγκληματικής δράσης τους κατά προσφύγων και μεταναστών, αριστερών, ομοφυλόφιλων, εν γένει εναντίον όποιου εκπροσωπεί κάτι διαφορετικό από αυτό που η δική τους ναζιστική ιδεολογία αναγνωρίζει ως κανονικό και σωστό.

Ο ξυλοδαρμός από Χρυσαυγίτες ξένου δημοσιογράφου την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος, όπου ο ανταποκριτής βρέθηκε για να καλύψει την αντιπροσφυγική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν περίπου 400 άτομα παρουσία στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, όπως του Ηλία Κασιδιάρη ήρθε να ενισχύσει -αν όχι να επιβεβαιώσει- τους φόβους ότι η εισαγγελική πρόταση που ξεπλένει τη δράση της Χρυσής Αυγής, σε συνδυασμό με την αναζωπύρωση του προσφυγικού ζητήματος, δίνει πνοή ζωής στη νεοναζιστική οργάνωση που έπνεε τα λοίσθια, με τα γραφεία της να ρημάζουν και τον κόσμο να την εγκαταλείπει.

Η Χρυσή Αυγή επανέρχεται στην πρότερη «μαύρη» δράση, έχοντας αποθρασυνθεί από τη σκανδαλώδη εισαγγελική πρόταση στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, που ουσιαστικά εισηγείται την απαλλαγή της ηγεσίας και των στελεχών της Χρυσής Αυγής από βαριά αδικήματα, για τα οποία κατηγορούνται.

Ενδεικτική ήταν άλλωστε και η πρώτη αντίδραση του Μιχαλολιάκου που είδε στην εισαγγελική πρόταση τη «δικαίωση» της Χρυσής Αυγής και προανήγγειλε ότι το 2020 θα είναι η χρονιά αναγέννησης της φασισιστικής οργάνωσης.

Στην αισιοδοξία αυτή των Χρυσαυγιτών προφανώς παίζουν ρόλο και οι εξελίξεις στο προσφυγικό. Οι παλινωδίες της Ευρώπης και της κυβέρνησης, τα λάθη και η έλλειψη στρατηγικού σχεδίου, η εξάντληση των ανοχών και των αντοχών των τοπικών κοινωνιών που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού, σε συνδυασμό με δηλώσεις περί «αλλοίωσης του πληθυσμού» και αναγκαιότητας δημιουργίας κλειστών κέντρων-φυλακών και αποτροπής εισόδου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, δυστυχώς εξαγριώνουν τα πνεύματα, λειτουργώντας ενισχυτικά για τους ακροδεξιούς και φασίστες.

Οι αντιπροσφυγικές συγκεντρώσεις, όπως αυτής της Κυριακής, αποδεικνύουν ότι οι ακραίες ξενοφοβικές και ρατσιστικές επικίνδυνες αντιλήψεις έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και έχουν ριζώσει στα μυαλά μερίδας Ελλήνων – δυστυχώς όχι τόσο μικρής για να είναι ακίνδυνη.

Αυτή ακριβώς τη «μερίδα ψηφοφόρων» χαϊδεύει και φλερτάρει – εκτός από τη φασιστική Χρυσή Αυγή – και το ακροδεξιό κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου. Απόδειξη ότι ο τελευταίος έσπευσε να προσφέρει στήριξη σε όσους συντρόφευαν τους Χρυσαυγίτες στη συγκέντρωση της Κυριακής, συστήνοντας τους εαυτούς τους ως «ιδιοκτήτες της Ελλάδας».

Ο Βελόπουλος έσπευσε να παράσχει κάλυψη στα φασιστοειδή, χρησιμοποιώντας ακραία φρασεολογία. Όπως αναφέρει :«οι σταλινοφασίστες «λαθρολάγνοι» καθημερινά κάνουν πορείες καίγοντας την Αθήνα και προκαλώντας ζημιές στη δημόσια περιουσία. Και σήμερα λοιπόν, ως «καλοί επαγγελματίες φιλάνθρωποι», τηρώντας πιστά το υπηρεσιακό τους οκτάωρο, αφού ζουν με τα λεφτά του Σόρος, αποφάσισαν να κάνουν πορεία ενάντια στους Έλληνες που διαμαρτύρονται για τους λαθρομετανάστες! Στόχος των παρακρατικών «εντεταλμένων» υπαλλήλων του Σόρος είναι να διαλύσουν κάθε αντίσταση! Ξεχνούν όμως ότι στόχος της Ελληνικής Λύσης είναι να «τσακίσει στη νομιμότητα» τον σταλινοφασισμό αυτών των παρακρατικών στοιχείων και να επιτρέψει στους Έλληνες να ξαναπάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους !! Γι΄αυτό θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους».

Ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο

Μεταξύ των «ιδιοκτητών της Ελλάδας» και όσοι θεώρησαν ότι έπρεπε να εξοντώσουν τον δημοσιογράφο της Deutsche Welle Θωμά Ιακόμπι, ο οποίος -όπως δήλωσε- βρέθηκε στο Σύνταγμα γιατί ήθελε να καταγράψει με τον φακό του, πώς συμπεριφέρονται οι ακροδεξιοί μετά την πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο συγκεκριμένος ανταποκριτής είχε στοχοποιηθεί και πέρσι από ακροδεξιούς, καθώς στο παρελθόν είχε σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή.

«Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, κλομπ, σιδερογροθιές» δήλωσε, μεταξύ άλλων, το θύμα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να φοβηθεί ή να κρυφτεί.

«Πέρυσι, έγινε ακριβώς το ίδιο σε συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση». Μου την έπεσαν και με χτύπησαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤαδες και εξαφανίστηκαν» πρόσθεσε.

Κατήγγειλε δε, ότι «κανείς (σ.σ. από τους αστυνομικούς) δεν επέβαινε κι αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό». «Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος».

«Η πρόταση της εισαγγελέως για τη ΧΑ φέρνει ξανά τάγματα εφόδου στον δρόμo», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ιακόμπι.

Και δεν έχει άδικο…

Χρονιά αναγέννησης της Χρυσής Αυγής;

Όπως όλα δείχνουν, η Χρυσή Αυγή από εκεί που φυλλορροούσε, μετά την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως, επιχειρεί να ανακάμψει, εκμεταλλευόμενη και το προσφυγικό ζήτημα.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση Μιχαλολιάκου, ο οποίος θριαμβολόγησε, χαρακτηρίζοντας δικαίωση την εισαγγελική πρόταση και δήλωνε ότι το 2020 θα είναι χρονιά αναγέννησης της Χρυσής Αυγής.

Ενδεικτικό είναι και το «ημερολόγιο δράσης 2020» που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή με το- Γκαιμπελικού τύπου -σύνθημα «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη».

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται και στη διαδικασία έχουν αποδομηθεί τα περισσότερα – αν όχι όλα- «επιχειρήματα» της εισαγγελικής πρότασης απαλλαγής της οργάνωσης…

Η εισαγγελέας άλλωστε έχει κληθεί να ανακαλέσει την πρότασή της, με την οποία όπως υπογραμμίζεται, διακινδυνεύεται εκτός από το ξέπλυμα της εγκληματικής οργάνωσης και η ολική επαναφορά της Χρυσής Αυγής στους δρόμους και στο πολιτικό σύστημα.


Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου