Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Γίνονται πολύ επικίνδυνοι οι Αφρικανοί και Αφγανοί μετανάστες ειδικά οι Σομαλοί


Οι Αφρικανοί μετανάστες όπως και οι Αφγανοί που δεν έχουν και κανένα λόγο να βρίσκονται σε Ευρωπαϊκό έδαφος δημιουργούν πολλά επεισόδια και έχουν γίνει πολύ επικίνδυνοι για την ασφάλεια των υπολοίπων μεταναστών και των Ελλήνων κατοίκων γύρω από τις δομές που τους φιλοξενούν.

Ο λόγος τα επεισόδια που γίνονται καθημερινά με τους άλλους παράνομους μετανάστες τους Αφγανούς που διαβιούν επίσης στον καταυλισμό της Μόρια και προκαλούν επεισόδια καθημερινά τις νύχτες σε βάρος Αφρικανών.

Με την λεηλασία και τον εμπρησμό ενός εγκαταλελειμμένου παλιού αρχοντικού κλιμακώθηκαν τα επεισόδια που ξέσπασαν το πρωί της Παρασκευής μεταξύ μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου και προκάλεσαν κινητοποίηση της αστυνομικής δύναμης και της Πυροσβεστικής.

Οι παράνομοι Σομαλοί μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο με κάδους απορριμμάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον Αφγανών, για τα επεισόδια που προκαλούν καθημερινά τις νύχτες σε βάρος Αφρικανών. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους και να τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στο χώρο διαμονής τους.

Νωρίτερα ξέσπασε φωτιά σε παλιό αρχοντικό, που κατέρρευσε παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και σύμφωνα με τα ευρήματα και τις καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής, η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό που προκάλεσαν παράνομοι μετανάστες. 

Οι κάτοικοι της Μόριας καταγγέλλουν ότι το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό, όπως και άλλα ακατοίκητα σπίτια του οικισμού παραβιάζονται και λεηλατούνται συστηματικά από τους παράνομους μετανάστες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου