Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

Ανατρίχιασε ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιτυχία Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και ντρέπονται για Αλέξη Τσίπρα (φωτό)


Τι να θυμηθούν οι Συριζαίοι για τις επαφές Αλέξη Τσίπρα με τους Αμερικανούς Προέδρους; Την πλήρη αποτυχία των επαφών και συνομιλιών; Το εγκεφαλικό Τσίπρα με Ομπάμα; Το ότι φάνηκε σαν να έχει σκολίωση όταν πήγε να χαιρετίσει; Την συνάντηση με Τράμπ να είχαμε να λέγαμε άντε να τελειώνουμε; Την περίφημη φωτογραφία χέσε ψηλά και αγνάντευε του Τσίπρα; Τι; Πείτε μου τι να θυμούνται ρε φίλε;;;


Και όμως Συριζαίοι ήταν μία από τις καλύτερες επαφές εδώ και χρόνια η συνάντηση Μητσοτάκη - Τράμπ και ας μην μπορείτε να το χωνέψετε.

Το ότι ήταν καλή η συνάντηση δεν το λέμε εμείς, το λέει σε ανακοίνωση του ο Αμερικανός πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που μίλησε για «εξαιρετική περίοδο» στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις : «Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μόλις ολοκλήρωσαν μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο, η οποία λαμβάνει χώρα σε μια σημαντική στιγμή, που σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας είναι σε υψηλό επίπεδο. Οπως έχει αποδείξει η ιστορία, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι σταθεροί εταίροι και σύμμαχοι. Πρόκειται για μια εξαιρετική περίοδο για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας. Μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, η Ελλάδα έχει μεταμορφωθεί και αποτελεί πηγή λύσεων, έναν πυλώνα σταθερότητας και κρίσιμο εταίρο στην ευρύτερη στρατηγική της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο και πέρα από αυτήν. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μειώσει τη γραφειοκρατία, να εξαλείψει τα capital controls, να διευρύνει τον ρόλο της Ελλάδας ως περιφερειακό ενεργειακό κόμβο και να μειώσει τους φόρους. Ως αποτέλεσμα, το μήνυμά του είναι ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις και είναι έτοιμη για αμερικανικές επενδύσεις. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη αξιοποιεί την ορμή που δημιουργήθηκε έπειτα από την υπογραφή του EastMed Act από τον Πρόεδρο Τραμπ, που αναγνωρίζει σημαντικά συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Πομπέο στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο για να υπογράψει την επικαιροποιημένη Αμοιβαία αμυντική συμφωνία. Η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ υπέγραψαν τη συμφωνία αγωγού EastMed στις 2 Ιανουαρίου που βασίζεται στο πλαίσιο 3 + 1 το οποίο ο υπουργός Πομπέο έθεσε σε λειτουργία τον περασμένο Μάρτιο στην Ιερουσαλήμ. Δεν υπάρχει αμφιβολία: η Ελλάδα είναι μια χώρα που μοιράζεται τους στόχους και τις αξίες μας. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη στρατηγική μας εταιρική σχέση και θα ενισχύσουμε τη δυναμική για να επιτύχουμε το κοινό μας όραμα για το μέλλον».

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος του Λευκού δήλωσε ότι πρόκειται για «μία από τις καλύτερες συναντήσεις» που έχει παρακολουθήσει ποτέ.


Κώστας Βουκελάτος


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου