Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Προκαλούν Ραγκούσης και Βούτσης την κοινωνία αντί να καταδικάσουν τους συντρόφους αντιεξουσιαστές



Φυσικά και δεν έχουν το ίδιο βάρος και σοβαρότητα οι δηλώσεις του τέως πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που είναι από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δηλώσεις της μεταγραφής από το ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, που κατά καιρούς με τα όσα ανεύθυνα και προκλητικά για την κοινωνία γράφει και λέει, έχει φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα που τον έχει εμπιστευθεί δείχνοντας την ακαταλληλότητα του.

Οι δηλώσεις του τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και του Γιάννη Ραγκούση δείχνουν το πώς "χαϊδεύονται" οι σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, σχολιάζοντας τα επεισόδια στο Κουκάκι, όπου αντιεξουσιαστικές ομάδες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, ο κ. Βούτσης είπε: «Ζούμε μία πολύ επικίνδυνη επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, είναι σαφές ότι οποιαδήποτε πράξη βίας είναι καταδικαστέα, το βασικό γεγονός είναι η επικοινωνιακή προσπάθεια γύρω από αυτό το θέμα, άκρως επικίνδυνη, να συντηρείται ένα τέτοιο κλίμα πολεμικό μέσα στις γειτονιές της Αθήνας με πρωτοβουλία της κυβέρνησης» και προσέθεσε:

«Εγώ δεν τα βάζω με την αστυνομία, είμαι σαφής, τα βάζω με την κυβέρνηση, πρόκειται περί πολιτικής της κυβέρνησης και το επικοινωνιακό της επιτελείο να μεγεθύνει αυτά τα ζητήματα και να τους προσδίδει μία αντίληψη εσωτερικών εχθρών και συγκρούσεων πολεμικών. Αυτά είναι έξω από κάθε δημοκρατική αρχή».

Με δήλωσή του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε τις επιχειρήσεις για την εκκένωση κτηρίων-αταλήψεων στο Κουκάκι, τονίζοντας πως είναι θλιβερό ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συκοφαντήσει εκ νέου την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ραγκούση έχει ως εξής: «Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων-καταλήψεων στο Κουκάκι. Μόλις ανακοινωθεί το τέλος του συνόλου των ερευνών, θα τοποθετηθούμε με απόλυτη υπευθυνότητα. Όσο για τη νεότερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι το Σαββατοκύριακο, είναι θλιβερό το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συκοφαντήσει ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική παράταξη. Η θέση μας κατά της ανομίας είναι πάγια και δοκιμασμένη στην πράξη και την γνωρίζουν καλά. Αντί όμως για τις προβοκατόρικες κυβερνητικές αναφορές, αν θέλουν και τολμούν ας πάνε οι ίδιοι -ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοίδης- να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των Εξαρχείων μετά από 6 μήνες συστηματικής εφαρμογής της πολιτικής τους που, αντί για ασφάλεια, το μόνο που τελικά παράγει είναι θέαμα για τα κανάλια και αύξηση της εγκληματικότητας για τα Εξάρχεια».

Για το τέλος για αφήστε τον Γιάννη Ραγκούση την πλατεία των Εξαρχείων να δει κάτι ο Ελληνικός λαός!!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου