Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

6 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επιχείρηση της ανακατάληψης της Ματρόζου στο Κουκάκι



Έξι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης ανακατάληψης της Ματρόζου, το βράδυ του Σαββάτου.

Οι δύο από τους 6 αστυνομικούς είναι σοβαρότερα αφού έχουν κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματος από τις επιθέσεις των κακοποιών αντιεξουσιαστών.  

Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια τους να ανοίξουν την είσοδο της κατάληψης ενώ ταυτόχρονα δέχονταν δεκάδες αντικείμενα από τους αντιεξουσιαστές πάνω στα κεφάλια τους από τις ταράτσες των κτηρίων, όπως πέτρες, ξύλα, έπιπλα και μπογιές.


Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες).


Η όλη επιχείρηση διήρκεσε από τις 19:00 του Σαββάτου μέχρι τις 21:30, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., με τους αντιεξουσιαστές να έχουν ανακαταλάβει τα δύο κτίρια από νωρίς το απόγευμα. 

Η επιχείρηση δεν έγινε ταυτόχρονα και στα δύο κτίρια, καθώς πρώτα έγινε η επιχείρηση στην οδό Ματρόζου 45 και κατόπιν με νέα επιχείρηση εκκενώθηκε η κατάληψη στην οδό Παναιτωλίου 21.




Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάληψη της Ματρόζου:

Στις 20:30 έληξε επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί.

Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία εισαγγελέα.


Συνελήφθησαν 3 άνδρες και 2 γυναίκες, 5 στο σύνολο εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάληψη της Παναιτωλικού:

Στις 21:30 έληξε και δεύτερη επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί.

Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με παρουσία εισαγγελέα.


Συνελήφθησαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες.





Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Κρατική Ασφάλεια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου