Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Αποχή συμβολαιογράφων έως τις 26 Ιανουαρίου



Αποχή από τη σύνταξη συμβολαίων αλλά και από τη διαδικασία πλειστηριασμών αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η αποχή αποφασίστηκε να διαρκέσει ως την σύγκλιση της τακτικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων που έχει προσδιοριστεί για τις 26 Ιανουαρίου και η οποία μπορεί να γίνει αργότερα, στις 2 Φεβρουαρίου αν δεν έχει απαρτία.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν και απέχουν πέραν της Αθήνας και του Πειραιά και σε πανελλαδική κλίμακα για τις πρόσφατες ρυθμίσεις που τους μεταβιβάζουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, απειλώντας τους με βαριά πρόστιμα.

Οι συμβολαιογράφοι αποδέχονται, όπως τονίστηκε και στη συνέλευση τους την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αντιδρούν όμως στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η φορολογική αρχή ( ΔΟΥ) το ύψος του φόρου.

Προς τούτο έχουν ζητήσει βελτιώσεις στις πρόσφατες ρυθμίσεις ώστε το νομοθετικό πλαίσιο να διασφαλίζει τις συναλλαγές, τους πολίτες και το συμφέρον του δημοςίου.

Η απόφαση για την αποχή υπερψηφίστηκε από τους 400 περίπου παρόντες συμβολαιογράφους, ενώ η αντίθετη πρόταση του προέδρου του Συμβολαιογράφων κ. Ρούσκα έλαβε μόλις επτά ψήφους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου