Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ένας στους 15 οδηγούς στην Ελλάδα σταθμεύει το αυτοκίνητό του σε ράμπες ΑμεΑ



Ένας στους 15 οδηγούς στην Ελλάδα σταθμεύει το όχημά του μπροστά σε ράμπες για ΑμεΑ όπως προκύπτουν από τα πρόσφατα δεδομένα ελέγχων της Τροχαίας.

Εκτός από το μπλοκάρισμα της ράμπας για καροτσάκια ΑμεΑ και ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, ένας στους 100 δεν ακολουθεί τους κανόνες ούτε για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών του στο αυτοκίνητο που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή».

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, η τροχαία προέβη σε μαζικούς ελέγχους 11.253 οχημάτων και συνολικά βεβαιώθηκαν 739 παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία, καθώς και μη τήρησης των κανόνων προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών. Αναλυτικά, 639 οχήματα ήταν σταθμευμένα σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και 100 οδηγοί είχαν στο αυτοκίνητό τους παιδιά τα οποία δεν ήταν ασφαλισμένα με ειδικά παιδικά καθίσματα.

Οι περισσότεροι παραβάτες στην Αττική

Οι περισσότερες παραβάσεις σύμφωνα με την «Καθημερινή» καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (193) και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (148).

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος «Παράβαση της εβδομάδας» σε όλη τη χώρα, και μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, είχαν βεβαιωθεί 9.531 παραβάσεις για στάση ή στάθμευση σε ράμπα διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ.

Ενδεικτικό της ανομίας στους δρόμους είναι και το γεγονός πως μόνο μέσα σε ένα διήμερο (12 – 13 Δεκεμβρίου) που η Τροχαία Αττικής έκανε στοχευμένους ελέγχους για αυτοσχέδιους αγώνες και παράνομη στάθμευση διαπιστώθηκαν 357 παραβάσεις σε 645 ελέγχους οδηγών.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Σεισμός νότια της Θήβας - Αισθητός στην Αθήνα



Σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κοντά στην Αθήνα και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο 41 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας.

Συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στις Ερυθρές, 11 χλμ. νοτιοανατολικά της Θήβας με εστιακό βάθος 6 χλμ.


MRB: Οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές! Πρόσωπο της χρονιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης



H δημοσκόπηση της MRB έγινε για λογαριασμό της Real News και οι πολίτες σε ποσοστό  86,2%, ζητάνε διάλογο και συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των εθνικών προκλήσεων.

Το 64,3% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι βουλευτικές εκλογές θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας, ενώ το 12,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η διεξαγωγή εκλογών θα γίνει σε δύο χρόνια.  

Το 41,1% δηλώνει ότι εκφράζεται από τη λέξη ελπίδα για το παρόν και το μέλλον της χωράς. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 23,1%.  Το 41% δηλώνει ότι τον εκφράζει η λέξη οργή. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 ήταν 54,4%.

Το πρόσωπο της χρόνιας για το 2020, είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 25,6%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό μόλις 8,2%, ακολουθούν ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 7,5%, ο Ταγίπ Ερντογάν με 6,2% και ο Ντόναλντ Τραμπ με 3,9%. 



Συνεχίζει να είναι ο προκλητικός ο Ραγκούσης εξοργίζοντας περισσότερο τους πολίτες με τον ΣΥΡΙΖΑ



Ο κόσμος το έχει τούμπανο και ο Συριζαίος κρυφό καμάρι!! 

Όλοι οι Ελληνες πολίτες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει αριστερά και ακροαριστερά, όπως γνωρίζει ότι επειδή έχουν νικηθεί κατά κράτος οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές, οι σύντροφοι πρέπει να βρουν τρόπους να διαψεύσουν την επιτυχία Χρυσοχοίδη - Μητσοτάκη για την πάταξη της ανομίας στα Εξάρχεια.

Οι σύντροφοι Συριζαίοι αμολάν λοιπόν τους κακοποιούς συντρόφους εκτός Εξαρχείων και Αθήνας, για να μπορεί ο Ραγκούσης να ξεφτιλίζεται και να προκαλεί με δηλώσεις του κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της αστυνόμευσης.

Οι σύντροφοι Συριζαίοι χωρίς ντροπή και ηθικοί, αδιαφορούν για τους πολίτες και για την συμπεριφορά των αντιεξουσιαστών και δίνουν συγκεκριμένες εντολές να τα κάνουν όλα μπάχαλο σε συγκεκριμένους στόχους.

Μετά το ντου των συντρόφων αντιεξουσιαστών με τρικάκια και συνθήματα που πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών, μέσα στο πολυκατάστημα «The Mall Athens» στο Μαρούσι, εμφανίστηκε ο προκλητικός που κάνει τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης να κάνει σχόλιο :

«Ήταν που ο Μητσοτάκης θα τελείωνε με αυτά στις 8 Ιουλίου»
«Μετά τις νέες σημερινές παρεμβάσεις αντιεξουσιαστών στο Mall στο Μαρούσι και στην Κηφισιά, δεν αποδεικνύεται μόνον η αθέτηση ακόμη περισσότερων προεκλογικών υποσχέσεων του κ.Μητσοτάκη. (Στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι θα τελείωνε αυτά τα φαινόμενα στις 8 Ιουλίου).»
» Αποδεικνύεται και η φαιδρότητα των προεκλογικών υποσχέσεων του κ.Μητσοτάκη» 

Κανένας δεν του έχει πει του Ραγκούση ότι με τις δηλώσεις του ξεφτιλίζεται περισσότερο και προκαλεί τους πολίτες αυτής της χώρας;;;;;

Μετά τις νέες σημερινές παρεμβάσεις αντιεξουσιαστών στο Mall, δεν αποδεικνύεται η αθέτηση περισσότερων προεκλογικών υποσχέσεων-ότι θα τελείωνε αυτά τα φαινόμενα στις 8 Ιουλίου-του κ.Μητσοτάκη.
Αποδεικνύεται κάτι χειρότερο. Η φαιδρότητα των προεκλογικών υποσχέσεων του κ.Μητσοτάκη.
View image on TwitterView image on Twitter


«Ζηνοβία»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες



Σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές:

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

Π.Ε.Ο. Βεροίας – Κοζάνης από 14ο χλμ έως όρια με νομό Κοζάνης.
Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Επ. Ο. Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρας», από το 17ο χλμ. έως Χιονοδρομικό

Κέντρο.

Δ.Α.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Επ.Ο. Καστοριάς – Φλώρινας από 25ο έως 28ο χλμ., (μέσω Βιτσίου).

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Επ.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ., (μέσω Βιτσίου).

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Τροχαίας, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, λόγω πιθανής χιονόπτωσης ή παγετού σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Σημαντικά προβλήματα όμως λόγω βροχοπτώσεων και συσσώρευσης υδάτων παρατηρούνται σε αρκετούς οδικούς άξονες, με αποτέλεσμα να έχει διακοπή η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της τροχαίας, δυσχέρειες και διακοπή της κυκλοφορίας θα συναντήσουν οι οδηγοί στα εξής σημεία:

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Ισόπεδες διαβάσεις Ιρλανδικού τύπου: Μωσαϊκού, Αγίας Μαρίνας Ιμέρου.

Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ

Τμήμα της οδού Χρυσ. Σμύρνης, στην Καβάλα.

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Επ.Ο. Τ.Κ. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρα, (καθίζηση οδοστρώματος).

Επ.Ο. Πολυγύρου-Ιερισσού, από 31ο χλμ., θέση «Πλατανόρεμα», (καθίζηση οδοστρώματος).

Παραλιακή οδός οικισμού «Γαλήνη» Νέας Καλλικράτειας, (καθίζηση χωμάτινης οδού).

Διασταύρωση Βαρβάρας Ολυμπιάδας, προς Ολυμπιάδα, από 8,1ο χλμ έως 11,7ο χλμ (κατολίσθηση πρανών του οδοστρώματος).

Παραλιακή οδός Νικητής (ανώνυμη δημοτική) στο ύψος του συγκροτήματος «ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ» (προ camping Αγίου Γεωργίου), (καθίζηση οδοστρώματος).

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

Επ. Ο. Κορυφής – Λιανοβεργίου, από την έξοδο του οικισμού Λιανοβεργίου έως την είσοδο οικισμού Κορυφής, (καθίζηση οδοστρώματος).

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

Δημοτική οδός Αλφειούσας-Χ.Α.Δ.Α. «Λίμνες».

Παραποτάμια οδός από το ύψος της Παπαδούς έως την γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια.

Επ.Ο. Λατζοϊου – Νεράιδας από τη Γέφυρα Γραμματικού έως και την είσοδο της Τ.Κ. Νεράιδας.

Επ.Ο. 17, μεταξύ των Τ.Κ Χελιδονίου και Τ.Κ. Κρυονερίου.

Επ.Ο. Πύργου-Βροχίτσας, Δ.Δ. Αμπελώνα Ηλείας, μεταξύ συνοικισμού Κουζούλι με Τ.Κ. Βροχίτσας, (φθορές σε παλαιό γεφύρι).

Επ.Ο. Mουζάκι-Καράτουλα.

Στο τμήμα Λογγό – Βρεστό της Επ. Ο. Ζαχάρως –Αρήνης -Πλατιάνας από Ε.Ο. ΠύργουΚυππαρισσίας και δια Μακίστου και Κουμουθέκρα μέχρι Επ.Ο. 6.

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Επ.Ο. Αμπελώνα – Δελερίων, στο 3ο χλμ.

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επ.Ο. Τρικάλων –Καρυάς, στο 3,6ο χλμ. (καθίζηση οδοστρώματος).

Δ.Α. ΧΙΟΥ

Παραλιακή δημοτική οδός Κώμης – Βουνού, στη θέση «Βίρι», (λόγω κατολισθήσεων).


"Έφυγε" ο Θάνος Μικρούτσικος η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας του



Θλίψη για τον χαμό του Θάνου Μικρούτσικου σε ηλικία 72 ετών. Οι τελευταίοι δύο μήνες στο νοσοκομείο ήταν οι πιο δύσκολοι στη μάχη με τον  καρκίνο

Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου με θλίψη ανακοινώνει το θάνατό του.

Η πολιτική κηδεία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτηση του από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία , αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου.

Ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής. Έχει γράψει όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του κινείται στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού συνθέτοντας εκατοντάδες τραγούδια σε κείμενα ελλήνων και ξένων ποιητών.

Έχει ηχογραφήσει δεκάδες LP και Cd συνεργαζόμενος με τις δισκογραφικές εταιρίες EMI- Classics, Blue Note, Polydor, Sony (CBS), Minos- Emi, Agora, Lyra, HMV, κ.α.

Έχει γράψει μουσική για 100 περίπου θεατρικά έργα. Δεκαπέντε παραγωγές του αρχαίου δράματος (Επίδαυρος- Ηρώδειο) και δεκαέξι παραγωγές στο εξωτερικό (Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ελβετία κ.α)

Έχει σκηνοθετήσει τρία έργα στον χώρο του μουσικού θεάτρου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ή έχουν παιχτεί έργα του σε πολλά διεθνή φεστιβάλ μουσικής ( Λονδίνο, Γλασκόβη, Εδιμβούργο, Παρίσι, Λίλλη, Λυών, Ρενς, Μονπελιέ, Βρυξέλλες, Λιέγη, Γενεύη, Λοζάννη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βερόνα, Φλωρεντία,Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κοστάντσα, Νόργουιτς, Λουιζιάνα, Σικάγο, Χογκ Κόγκ, Μπουρζ, Μιλάνο, Λισσαβόνα, Άγκυρα, Μοντεβίδεο, Μπουένος Αιρες, Σάο Πάολο, Κάιρο κ.α)

Τα έργα του έχουν εκτελεστεί απ΄ όλες τις ελληνικές ορχήστρες καθώς και από μεγάλες ορχήστρες του εξωτερικού όπως Φιλαρμονική Ορχήστρα της Στοκχόλμης, της Κρακοβίας, της Λιέγης, της Οζάκας, Συμφωνική Ορχήστρα του BBC, Φιλαρμονική Ορχήστρα Δωματίου της Καρλσρούης, Καμεράτα των Βερσαλλιών, Συμφωνιέτα του Μπόρνμουθ, Μούζικα Πολυφώνικα, Χορωδία Αρνολντ Σένμπεργκ της Βιέννης και πολλές άλλες

Συνεργάστηκε με μαέστρους και σολίστ διεθνούς κύρους όπως Jerzy Swoboda, Adrew Davis, Kazuyoshi Akiyama, Louis Devos, Gunther Schuller, Leo Brouwer, Saulius Sondeckis, Amury du Closel, Erwin Ortner, Gary Burton, Augustin Dumay, Michel Beroff, Pedro Carneiro, Sergei Krulof, Ivan Bastos, Νικόλας Οικονόμου, Κώστας Κοτσιώλης, Γιάννης Βακαρέλης, Milva, Irene Jarsky, Udo Reineman, Δημήτρης Καβράκος, Lucienne Van Deyck, Lieve Janssen, Chris Demoor, Lucile Vignon κ.α

Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Το 2002 τιμήθηκε για την μουσική του στο θέατρο με το βραβείο Δημήτρης Μητρόπουλος από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου

· Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 1986-1990

· Καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Αναλογίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 1990-1993

· Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού 1993-1994

· Υπουργός Πολιτισμού 1994-1996

· Καλλιτεχνικός διευθυντής της HMV ( Ελλάδας) 1996-2004

· Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Φεστιβάλ 1998-1999 (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου)

· Σύμβουλος διοίκησης για τα πολιτιστικά στον Οργανισμό “Αθήνα 2004”, 2002-04

· Καλλιτεχνικός διευθυντής για το θεσμό “Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2006”, από το Νοέμβριο του 2003 έως τον Ιανουάριο του 2006

Για τη δράση του στην πολιτιστική διαχείριση καθώς και τη μουσική του δραστηριότητα έγινε επίτιμος δημότης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας