Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα



Τρεις ληστείες σε ανήλικους που έλεγαν τα κάλαντα σημειώθηκαν σήμερα στην Αττική, ενώ ένας από τους δράστες, μόλις 15 ετών, συνελήφθη.

Η πρώτη ληστεία έγινε στις 7:30 στην οδό Βαθυκλέους, στο Παγκράτι. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 15χρονος, με την απειλή μαχαιριού, απέσπασε τις εισπράξεις από τα κάλαντα από δύο άλλους ανήλικους, οι οποίοι όμως κάλεσαν σε βοήθεια και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν τον δράστη και τον συνέλαβαν.

Επίσης, στις 10:00, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Περιστέρι, έξι νεαροί ακινητοποίησαν δύο ανήλικους και με τη χρήση σωματικής βίας τούς άρπαξαν τις εισπράξεις από τα κάλαντα, ενώ το ίδιο έγινε στις 12:30 στην πλατεία Καβάφη στην Ηλιούπολη, όπου τρεις άγνωστοι λήστεψαν άλλους τρεις ανήλικους.

Οι δράστες, οι οποίοι διαφεύγουν, αναζητούνται, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Βραζιλία: 20χρονος έδωσε μάχη με πίτμπουλ που είχε αρπάξει 4χρονο αγόρι



Ως ήρωας αντιμετωπίζεται στη Βραζιλία ένας 20χρονος πατέρας ο οποίος πάλεψε με πίτμπουλ προκειμένου να αποσπάσει -επιτυχώς- ένα τετράχρονο αγόρι από τα σαγόνια του σκύλου.

Στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε γειτονιά του Ρίο ντε Τζανέιρο στις 19 Δεκεμβρίου φαίνεται η στιγμή που το πίτμπουλ έχει αρπάξει το μικρό αγόρι και το ταρακουνάει βίαια.

Στις ίδιες εικόνες φαίνεται ο 20χρονος Πάτρικ ντο Σέου να δίνει μάχη με γυμνά χέρια και τελικά να καταφέρνει να αποσπάσει το 4χρονο αγόρι από το πίτμπουλ πριν τελικά να το βάλει στην οροφή ενός αυτοκινήτου για να το προστατεύσει.


Τόσο ο 20χρονος πατέρας ενός δίχρονου κοριτσιού όσο και το μικρό αγόρι χρειάστηκαν ράμματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους.

Σύμφωνα με τον ντε Σέου, τόσο ο ίδιος όσο και το μικρό αγόρι χρειάστηκε να μείνουν για περίπου μισή ώρα επάνω στο αυτοκίνητο μέχρι να έρθει βοήθεια.

«Στο πρόσωπο του μικρού αγοριού είδα την 2χρονη κόρη μου Λάρα. Όταν είδα την επίθεση, αντέδρασα ενστικτωδώς» εξήγησε ο 20χρονος Βραζιλιάνος ο οποίος συμπλήρωσε «δεν αισθάνομαι ήρωας, κάθε άλλο».


Πηγή : protothema.gr


Νεαρός Πατρινός κατήγγειλε ληστεία αλλά ήθελε να κρύψει το πάθος του για τον τζόγο!!



Ένας νεαρός Πατρινός εμφανίστηκε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας. Όπως είπε στους αστυνομικούς, ένας άγνωστος με την βία του πήρε τα χρήματα που μόλις είχε σηκώσει από ΑΤΜ. Η αλήθεια όμως ήταν λίγο διαφορετική.

Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας. Ο νεαρός Πατρινός πήγε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Πατρών και κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας την ώρα που έκανε ανάληψη από ΑΤΜ επί της οδού Έλληνος Στρατιώτου. Όπως ισχυρίστηκε, άγνωστος τον προσέγγισε και ασκώντας του σωματική βία κατάφερε να του αρπάξει 750 ευρώ.

Όμως, όσα είπε είχαν κενά. Και όταν του είπαν οι αστυνομικοί ότι σήμερα θα πήγαιναν στην τράπεζα για να ζητήσουν το υλικό από το βίντεο του κυκλώματος ασφαλείας, ώστε να φθάσουν στον εντοπισμό του δράστη τον θορύβησε.

“Λύγισε” και ομολόγησε στους άνδρες της ασφάλειας Πατρών, ότι τίποτα από όσα κατήγγειλε δεν συνέβη αλλά σκηνοθέτησε την ληστεία προκειμένου να δικαιολογήσει τη χασούρα των 750 ευρώ στον τζόγο στην οικογένειά του.



Πηγή: tempo24news


Εισβολή με αυτοκίνητο σε κοσμηματοπωλείο στη Δάφνη



Ακόμα μία διάρρηξη σε κατάστημα με αυτοκίνητο που μυρίζει Ρομά έγινε τη νύχτα, αυτή τη φορά στη Δάφνη.

Οι δράστες μπήκαν με κλεμμένο αυτοκίνητο σε κοσμηματοπωλείο επί της οδού Μακρυγιάννη στις 3:20 τη νύχτα, σπάζοντας τη βιτρίνα και τα ρολά του.

Οι διαρρήκτες άρπαξαν τα κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή από τις προθήκες και εξαφανίστηκαν.

Οι δράστες μετά την πράξη τους διέφυγαν με άλλο όχημα.




Φρίκη στις ΗΠΑ: Τροχόσπιτο του τρόμου για ανήλικο παιδάκι




Ένας 35χρονος έδινε ναρκωτικά στο θύμα και ύστερα το κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ακόμα και ο εισαγγελέας της επαρχίας της Louisa στις ΗΠΑ, δεν μπόρεσε να κρύψει τον αποτροπιασμό του μπροστά στον 35χρονο άνδρα από τη Virginia, που είχε μετατρέψει το τροχόσπιτό του σε μπουντρούμι όπου βίαζε ανήλικο παιδάκι. Χαρακτήρισε την υπόθεση ως την πλέον ειδεχθή που είχε αντιμετωπίσει. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 5 φορές ισόβια και επιπλέον 100 χρόνια κάθειρξης.

Όπως αναφέρει το myfox8.com, ο Raymond W. Harry καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου και παιδική πορνογραφία. Ωστόσο, η ιστορία του ξεκινά τον Οκτώβριο του 2018, όταν συνελήφθη για κατοχή μεγάλης ποσότητας μεθαμφεταμίνης, στο τροχόσπιτο όπου έμενε.

Όσο ήταν στη φυλακή για την υπόθεση των ναρκωτικών, είχε ζητήσει από την αδερφή του να σβήσει από το τροχόσπιτο όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές κλήσεις και από τα email του. Εκείνη, ανοίγοντας τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, αντίκρυσε σκληρές εικόνες με τον αδερφό της να κακοποιεί σεξουαλικά ένα παιδί. Αμέσως κάλεσε τον πατέρα της και εκείνος απευθύνθηκε στις Αρχές.

Για κακή τους τύχη, ο 35χρονος εκείνη την περίοδο είχε αποφυλακιστεί για την ιστορία με τα ναρκωτικά και είχε μετακινήσει το τροχόσπιτό του. Οι Αρχές τον εντόπισαν, έσωσαν το άτυχο παιδάκι και βρήκαν στο τροχόσπιτο κινητά τηλέφωνα, ναρκωτικά, ηλεκτρονικές συσκευές USB ακόμα και όπλα. Το πιο αποκρουστικό, ήταν οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τον 35χρονο να βιάζει το παιδί...

«Είχε μετατρέψει το τροχόσπιτό του σε ένα μπουντρούμι όπου κακοποιούσε το παιδάκι. Δεν δίσταζε μάλιστα να καταγράφει σε βίντεο τις αποτρόπαιες πράξεις του» ανέφεραν οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα. Σε βίντεο μάλιστα, είδαν να δίνει στο ανήλικο παιδί μεθαμφεταμίνη και άλλες ναρκωτικές ουσίες, πριν τους βιασμούς.


Πηγή


Έρχεται η προκήρυξη για 2.850 μόνιμους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»




Έτοιμος για προκήρυξη είναι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση 270 δήμων με 2.850 μόνιμους υπαλλήλους για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του υπουργείου Εσωτερικών.

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να αποσταλεί άμεσα στο Εθνικό Τυπογραφείο από το ΑΣΕΠ, που έχει προχωρήσει ήδη την επεξεργασία.

Στη νέα προκήρυξη επέρχονται τροποποιήσεις, καθώς οι υπηρετούντες συμβασιούχοι θα έχουν επιπλέον μόρια, αλλά η εμπειρία δεν θα αποτελεί το μοναδικό κριτήριο, ώστε να μην αποκλειστούν νέοι υποψήφιοι από την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, ενώ θα περιλαμβάνονται όλες οι ειδικότητες και κλάδοι που υπάρχουν σήμερα ως συμβασιούχοι. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να εκδοθεί και δεύτερη προκήρυξη που αφορά την πλήρωση άλλων 400 θέσεων, ώστε να φτάσουν συνολικά τις 3.250.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Αγοράς Εργασίας», οι ειδικότητες που θα συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη είναι: ΠΕ – ΤΕ Κοινωνικοί Λειτουργοί (πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, µε άδεια άσκησης επαγγέλματος), ΤΕ Επισκέπτες Υγείας, ΠΕ Ψυχολόγοι ή ΠΕ Κοινωνιολογίας ή Κοινωνικής Πολιτικής ή Κοινωνικής Διοίκησης και ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές, ΔΕ Βοηθοί νοσηλευτών µε άδεια άσκησης επαγγέλματος και οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ (πιστοποιημένο από τον ΟΕΕΚ) ή Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλον ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής µε άδεια άσκησης επαγγέλματος, ΠΕ Κοινωνικής Πολιτικής, ΠΕ Κοινωνικής Διοίκησης, ΔΕ Οδηγοί, ΥΕ Οικογενειακοί Βοηθοί.

Σημειώνεται ότι με τροπολογία έχουν παραταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι συμβάσεις του απασχολούμενου προσωπικού, ενώ έως την κάλυψη των οργανικών θέσεων μέσω της επερχόμενης προκήρυξης του ΑΣΕΠ οι πιστώσεις χρησιμοποιούνται για την παράταση του προγράμματος. Αυτό γίνεται μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα και να αναλάβουν υπηρεσία οι μόνιμοι που θα προσληφθούν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η Ελλάδα ανέλαβε και επίσημα τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας



Τον έλεγχο του εναερίου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας ανέλαβε από την Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, επισήμως η χώρα μας.

Ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 που απογειώθηκε από την 337 Μοίρα στη Λάρισα, πέταξε πάνω σχεδόν σ΄όλη τη Βόρεια Μακεδονία και έκανε προσέγγιση μάλιστα σ’ ένα αεροδρόμιο κοντά στο Μοναστήρι.

Τα δύο ελληνικά F-16 συνεργάστηκαν άψογα με τα συστήματα επικοινωνίας του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου των Σκοπίων τη στιγμή που η επιτήρηση του εναέριου χώρου της γείτονος χώρας γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα και από ελληνικά ραντάρ.

Ελληνικά μαχητικά είχαν πραγματοποιήσει και στο παρελθόν (προ εξαμήνου) δοκιμαστική πτήση στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά με την επισημοποίηση της Συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες, η επίσημη έναρξη της επιτήρησης του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας άρχισε από τη Δευτέρα.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Παραιτήθηκε ο CEO της Boeing



Ο γενικός διευθυντής της Boeing, Ντένις Μίλενμπουργκ, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο επί μήνες μετά τα δυστυχήματα των νέων αεροσκαφών 737 MAX, παραιτήθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, κρίνοντας ότι ήταν αναγκαία μια αλλαγή στη διεύθυνσή της, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον όμιλο.

Τα καθήκοντα του Μίλενμπουργκ είχαν ήδη περιοριστεί από τον Οκτώβριο. Είχε χάσει μάλιστα τον τίτλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, προς όφελος του Ντέιβιντ Καλχούν. Ο τελευταίος θα αναλάβει πλήρως τον ρόλο του παραιτηθέντος Μούλενμπεργκ από τις 13 Ιανουαρίου.

«Ο οικονομικός διευθυντής Γκρεγκ Σμιθ θα ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή κατά τη σύντομη μεταβατική περίοδο», διευκρίνισε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ότι μια αλλαγή διεύθυνσης ήταν αναγκαία ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην εταιρεία, στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τις ρυθμιστικές αρχές, τους πελάτες και όλα τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη», πρόσθεσε.

Τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα με αεροσκάφη 737 MAX μέσα σε διάστημα πέντε μηνών βύθισαν την εταιρεία στη χειρότερη κρίση της ιστορίας της. Με μια πρωτοφανή απόφαση, όλος ο στόλος των 737 ΜΑΧ καθηλώθηκε στο έδαφος από τις 13 Μαρτίου. Εννέα μήνες μετά, οι υπηρεσίες αεροπορικής ασφάλειας δεν έχουν δώσει ακόμη το πράσινο φως για να επαναληφθούν οι πτήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα ο όμιλος ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή των ΜΑΧ από τον Ιανουάριο, δεδομένου ότι δεν ξέρει πότε θα επιτραπεί να ξαναρχίσουν οι παραδόσεις.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αντιμετώπισε θετικά την είδηση της απομάκρυνσης του Μίλενμπουργκ, με τη μετοχή της Boeing να καταγράφει άνοδο 3,6% λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τί συμβόλιζαν τα Τίμια Δώρα των Μάγων – Πού βρίσκονται σήμερα



Tα Τίμια Δώρα και οι τρεις Μάγοι εμφανίζονται μόνο στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Ο Ματθαίος απευθυνόταν στους εξ Ιουδαίων προσήλυτους πιστούς και είχε στόχο να εξαλείψει κάθε αμφιβολία περί του Ιησού ως αναμενόμενου Μεσσία και να επιβεβαιώσει ότι ήταν σταλμένος από τον Θεό να εκπληρώσει τις προφητείες των Γραφών.

Τα Τίμια Δώρα που έφεραν οι σοφοί της ανατολής στο βασιλιά που είχε μόλις γεννηθεί ήταν χρυσός, λιβάνι και σμύρνα.

Ο Μελχιόρ έφερε τον χρυσό, που συμβόλιζε ότι το βρέφος θα γινόταν βασιλιάς. Ο Γκασπάρ έφερε το λιβάνι, σύμβολο της θείας καταγωγής.

Και ο Βαλτάσαρ έφερε τη σμύρνα, η οποία συμβόλιζε τον πρόωρο θάνατο του Ιησού. Ως αντάλλαγμα για τα δώρα, οι Μάγοι ζήτησαν ένα από τα σπάργανα του βρέφους, απόδειξη για όσους δε θα τους πίστευαν, το οποίο και τους έδωσε η ίδια η Παναγία.

Μεταξύ των ποικίλων θησαυρών και πολυτίμων κειμηλίων πού με πολλή ευλάβεια φυλάσσονται στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου στο Αγιον Όρος, χωρίς αμφιβολία την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα Τίμια Δώρα.

Ό χρυσός βρίσκεται υπό την μορφή εικοσιοκτώ επιμελώς σκαλισμένων επιπέδων πλακιδίων, ποικίλων σχημάτων (παραλληλογράμμων, τραπεζοειδών, πολυγώνων κτλ.) και διαστάσεων περίπου 5 εκ. χ 7 εκ. Κάθε πλακίδιο έχει διαφορετικό σχέδιο πολύπλοκης καλλιτεχνικής μικροεπεξεργασίας.

Ό λίβανος1 και ή σμύρνα2 διατηρούνται ως μείγμα υπό την μορφή εξήντα δύο περίπου σφαιρικών χανδρών μεγέθους μικρής ελιάς.

Επειδή κυρίως ή πνευματική αλλά και ή υλική, ιστορική και αρχαιολογική αξία των Τιμίων Δώρων είναι ανυπολόγιστη, φυλάσσονται με ιδιαίτερη επιμέλεια στο θησαυροφυλάκιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου.

Για λόγους ασφαλείας είναι κατανεμημένα σε διάφορες λειψανοθήκες, μόνο μέρος δε αυτών εκτίθεται εις προσκύνησιν των επισκεπτών της Ιεράς Μονής ή μεταφέρεται προς αγιασμό εκτός Αγίου Όρους στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις.

Γράφει ό Ευαγγελιστής Λουκάς για την Παναγία ότι «διετήρει πάντα τα ρήματα ταύτα εν τη καρδία αυτής» (Λουκ. β’ 19, 51). Πιστεύεται δε από τους θεολόγους ερμηνευτές ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτά τα «ρήματα», τα λόγια και τα γεγονότα δηλαδή της ζωής του Κυρίου, ή Θεοτόκος τα εκμυστηρεύθηκε στον Άγιο Απόστολο Λουκά ό όποιος και τα συμπεριέλαβε στο Ευαγγέλιο του.

Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι παράλληλα με τα άγια «ρήματα» του Κύριου, ή Υπεραγία Θεοτόκος «διετήρει» και ότι άλλο σχετικό με την επίγεια ζωή του Κυρίου, και φυσικά, και τα Τίμια Δώρα.

Σύμφωνα με την ίστορικοθρησκευτική μας παράδοση, προ της Κοιμήσεως της ή Παναγία Μητέρα του Κυρίου τα παρέδωσε μαζί με τα Άγια Σπάργανα του Χριστού, την Τίμια Έσθήτα και την Αγία Ζώνη της στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων οπού και παρέμειναν μέχρι το έτος 400 μ.Χ. περίπου.

Κατά το έτος τούτο ό αυτοκράτωρ Άρκάδιος τα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη προς αγιασμό του λάου και προστασία και προβολή της Βασιλευούσης. Εκεί παρέμειναν μέχρι και της αλώσεως της πόλεως από τους Φράγκους το έτος 1204 μ.Χ.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας μαζί με αλλά ιερά κειμήλια στη Νίκαια της Βιθυνίας, προσωρινή πρωτεύουσα του Βυζαντίου, όπου καί παρέμειναν για εξήντα περίπου χρόνια. Με την υποχώρηση των Σταυροφόρων επί αυτοκράτορος Μιχαήλ Παλαιολόγου επεστράφησαν στην Κωνσταντινούπολη μέχρι της υποδουλώσεώς της στους Τούρκους το 1453 μ.Χ.

Μετά την Άλωση ή ευλαβέστατη Μάρω, χριστιανή σύζυγος του σουλτάνου Μουράτ Β’ (1421-1451) καί μητρυιά του Μωάμεθ Β’ του Πορθητού, τα μετέφερε αυτοπροσώπως στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου στο Αγιον Όρος. Ή Μονή αυτή της ήταν γνωστή καθόσον ό πατέρας της Γεώργιος Βράγκοβιτς, δεσπότης της Σερβίας, έκτισε το καθολικό της εις τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρας Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Κατά την αγιορείτικη παράδοση, καθώς η Μάρω ανήρχετο από τον αρσανά (λιμάνι) στην Μονή, ή Κυρία Θεοτόκος την εμπόδισε με υπερφυσικό τρόπο να πλησίαση στη Μονή και έτσι να παραβίαση το άβατον του Αγίου Όρους.

Αυτή υπήκουσε και παρέδωσε ταπεινά τα Τίμια Δώρα στους ευλαβείς μοναχούς και πατέρες, οι όποιοι και έστησαν στο σημείο εκείνο της θεομητορικής παρουσίας ένα Σταυρό πού σώζεται μέχρι σήμερα και λέγεται «Σταυρός της Βασιλίσσης». Το σουλτανικό έγγραφο με τις σχετικές πληροφορίες παραδόσεως των Τιμίων Δώρων φυλάσσεται στο αρχείο της Μονής του Αγίου Παύλου.

Η αυθεντικότητα των Τιμίων Δώρων στηρίζεται κατά ένα μέρος στην προφορική παράδοση καί κατά το υπόλοιπο στην ιστορία. Εκείνο όμως πού ακράδαντα βεβαιώνει την αυθεντικότητα των Τιμίων Δώρων είναι ή άρρητη εύωδία πού ώρισμένα άπ’ αυτά αδιαλείπτως καί ώρισμένα κατά καιρούς αναδίδουν καί ή πλούσια ιαματική καί θαυματουργική χάρις πού μέχρι τις μέρες μας αναβλύζουν.


Πηγή


Αναβάθμιση των μαχητικών Mirage



Υπογράφηκαν σήμερα οι συμφωνίες πλαίσιο που αφορούν στην υλοποίηση του υποπρογράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μirage 2000/-5», σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή (ν. 4650/2019).

Οι συμφωνίες υπογράφηκαν μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και κάθε μία εκ των τριών κατασκευαστριών εταιρειών DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES. Την ίδια ώρα επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αντιπτέραρχος(ε.α) Θεόδωρος Λάγιος, κατόπιν πρόσκλησης της ισραηλινής πλευράς.

Κατά τη συνάντηση με τον ομόλογο του της SIBAT, ταξίαρχο (ε.α.) Yair Kula συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Έπίσης ο κ. Λάγιος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Israel Aerospace Industries (IAI), κατόπιν αιτήματος της.


Πηγή : onalert.gr


Τι λέει η εταιρία για την απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών στην πτήση Αθήνα-Κεφαλονιά



Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε το βράδυ της Κυριακής τους επιβάτες πτήσης της Sky Express από την Αθήνα για την Κεφαλονιά, η οποία αφού ξεκίνησε με πολλές ώρες καθυστέρηση τελικά επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω μηχανικής βλάβης.

Η πτήση 260 της Sky Express επρόκειτο να αναχωρήσει στις τέσσερις το μεσημέρι της Κυριακής από την Αθήνα με προορισμό την Κεφαλονιά, ωστόσο το αεροσκάφος απογειώθηκε μετά τις 9 το βράδυ. Η ταλαιπωρία όμως των επιβατών έμελλε να συνεχιστεί και λίγη ώρα αργότερα, ο πιλότος ενημέρωσε τους περίπου 90 επιβαίνοντες ότι είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Όμως η απόπειρα προσέγγισης στο «Ελ. Βενιζέλος» ήταν άκρως επεισοδιακή αφού, όπως αναφέρει το kefalonianews.gr, το αεροσκάφος έφτασε σχεδόν σε επαφή με τον αεροδιάδρομο και άρχισε να παλαντζάρει δεξιά-αριστερά χωρίς τελικά να καταφέρει να προσγειωθεί 35 λεπτά μετά την απογείωσή του.

Γύρω στη 1:00 το πρωί η πλειοψηφία των επιβατών κατέφυγε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου ζητούσε εξηγήσεις.

Έλλειψη ενημέρωσης

Επιβάτες της πτήσεις εγκαλούν τους υπεύθυνους της εταιρείας για έλλειψη ενημέρωσης, ενώ η σφοδρή κακοκαιρία δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο το έργο του πιλότου, ο οποίος κατάφερε τελικά να προσγειώσει το αεροσκάφος περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα.

Σε κατάσταση-σοκ οι επιβάτες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της τραγικής αυτής πτήσης δύο επιβάτες λιποθύμησαν, ενώ οι υπόλοιποι έζησαν στιγμές που θα τις θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.

Η εταιρία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Το αεροσκάφος της Sky Express αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Αθηνών, με τελικό προορισμό την Κεφαλλονιά, με 50 επιβαίνοντες. Μετά την απογείωση του από την Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, ο κυβερνήτης ανέφερε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα αντιπαγετικής προστασίας. Ως εκ τούτου, ο κυβερνήτης βάσει των πρωτοκόλλων ασφαλείας τόσο της κατασκευάστριας εταιρίας του αεροσκάφους, όσο και των Αρχών και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ζήτησε άδεια επιστροφής στο αεροδρόμιο των Αθηνών, η οποία λόγω έντονων καιρικών συνθηκών κατά την προσέγγιση, διήρκησε παραπάνω από το συνηθισμένο. Η εταιρία μερίμνησε για την άμεση μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό με άλλο αεροσκάφος, ενώ όλη η επιχείρηση διεξήχθη σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Δεν περίμενε κανένας τίποτε άλλο από τον ακροαριστερό Κυρίτση «Χούλιγκαν με παπιά η ομάδα Δ»



Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά προκαλούν και προσπαθούν να καλύψουν τους συντρόφους κακοποιούς αντιεξουσιαστές.

Αυτή την φορά ήταν η σειρά του γνωστού ακροαριστερού πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτσης που μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε ως «χούλιγκαν με παπιά» την ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Κυρίτσης : «Ναι, ήταν σαν χούλιγκαν με παπιά. Δεν είναι η ομάδα Δίας… Η Ομάδα Δέλτα είναι ΜΑΤ. Άλλο ΜΑΤ με παπιά και άλλο η Ομάδα Δίας, που είναι αστυνόμευση. Συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση του προϊσταμένου τους υπουργού. Πέφταν με τα μηχανάκια μπροστά στο κόσμο ανεξέλεγκτα, χτυπούσαν ανεξέλεγκτα, έχουν γίνει δίκες, υπάρχουν βίντεο. Και γι αυτό αποφάσισε ο κ. Τόσκας να διαλύσει την ομάδα».

O διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, είπε: «Τι σας κάνει εντύπωση. Πριν από μία εβδομάδα έλεγαν μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, αυτοί που έχουν αστυνομικούς να τους φυλάνε. Τώρα ακούω ότι το κακό με την Ομάδα Δέλτα ήταν ότι ήταν ΜΑΤ. Συγνώμη όταν είχατε στήσει τα ΜΑΤ στου Μαξίμου σαν τέτρις δεν σας ενοχλούσαν; Και σας ενοχλεί η Ομάδα Δέλτα; Η οποία πήγαινε να κάνει την δουλειά της και να προστατεύσει τους πολίτες από τους μπαχαλάκηδες».

Για να απαντήσει ο ακροαριστερός Κυρίτσης: «Εγώ έχω δει την Ομάδα Δέλτα να την πέφτει σε συνταξιούχους».

Συνεχίστε εκεί στον Σύριζα. Καλά το πάτε..

Κυρίτσης: Σαν χούλιγκαν με παπιά η ομάδα Δέλτα

148 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Εμπλοκή με την υπόθεση της ληστείας στην Καβάλα - Αλλαξε το κατηγορητήριο



Εμπλοκή παρουσιάστηκε, το βράδυ της Δευτέρας, στην υπόθεση των τριών κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην κλοπή των 4,2 εκατ. ευρώ από το υποκατάστημα εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των τριών κατηγορουμένων ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας και αφού είχαν πάει στον εισαγγελέα για να τους αποδοθούν οι κατηγορίες, έγινε γνωστό πως η εταιρεία φύλαξης, με έδρα την Αθήνα, δεν είχε υποβάλει μήνυση για την κλοπή που διαπιστώθηκε στο υποκατάστημα της Καβάλας και στην οποία εμπλέκεται και ο 44χρονος πρώην διευθυντής της, τον οποίο στη συνέχεια έθεσε σε προσωρινή αργία.

Ετσι, μετά την ανάκριση διαπιστώθηκε από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα ότι οι κατηγορίες που αρχικά φέρεται να αντιμετώπιζαν οι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή της υπεξαίρεσης και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, δεν μπορούν να αποδοθούν, ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις και για την προφυλάκιση των κατηγορουμένων.

Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σταύρος Καϊτατζής, συνήγορος των δυο εκ των τριών κατηγορουμένων (του 64χρονου επιχειρηματία που διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και του 41χρονου γιου του, κουμπάρου και φίλου του 44χρονου πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος της εταιρείας φύλαξης), από τον Ιούλιο του 2019, οπότε και άλλαξε ο ποινικός κώδικας, δεν διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα η υπεξαίρεση άνω του ποσού των 120.000 ευρώ, εκτός αν υπάρξει έγκληση από την πλευρά του παθόντος. Εκ της δικογραφίας φάνηκε ότι η εταιρεία δεν υπέβαλε καμία μήνυση κατά κανενός φυσικού προσώπου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και αφού είχαν ολοκληρωθεί αρχικά οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άλλαξε το κατηγορητήριο και πλέον οι κατηγορίες μετατρέπονται σε διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Ετσι, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ ξεκίνησε εκ νέου όλη η διαδικασία με τους κατηγορουμένους να προσέρχονται ξανά ένας, ένας, στο γραφείο του ανακριτή για νέα απολογία, σύμφωνα με το καινούργιο κατηγορητήριο.

Η εισαγγελική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση των δυο συνηγόρων των κατηγορουμένων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εντολή Χρυσοχοΐδη: Ευδιάκριτα θα φαίνεται ο αριθμός μητρώου στα ΜΑΤ



Τέλος στα περιστατικά αστυνομικών που εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι στις στολές τους δεν υπάρχει ο αριθμός μητρώου τους αυθαιρετούν, προβαίνοντας ακόμη και σε περιστατικά βίας επιχειρεί να βάλει ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή όλοι οι αστυνομικοί να φέρουν στη στολή τους από εδώ και πέρα τον αριθμό μητρώου τους, που στην ουσία είναι και δηλωτικό της ταυτότητάς τους.

Όσον αφορά τα ΜΑΤ θα πρέπει να φέρουν στο κράνος ειδικό αριθμό όπου εκτός από το μητρώο θα δηλώνει και τον αριθμό της διμοιρίας στην οποία ανήκουν.

Την απόφαση ο αριθμός μητρώου να υπάρχει ευδιάκριτα σε κάθε αστυνομικό είχε πάρει και το 2010 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης όμως άγνωστο γιατί, το μέτρο ατόνησε και δεν εφαρμοζόταν.

Σήμερα με διαταγή του αρχηγείου υπενθυμίζεται η πάγια υποχρέωση αυτή των αστυνομικών ενώ θα γίνονται και έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν η συγκεκριμένη εντολή εκτελείται.


Μίνα Καραμήτρου 
Πηγή : cnn.gr


Ελαιοτριβείο απέκρυψε εισοδήματα 2,7 εκατ. ευρώ!



Εκτεταμένη φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε από ελέγχους που έκανε η ΑΑΔΕ σε πρατήρια υγρών καυσίμων και ένα ελαιοτριβείο στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο.

Ειδικότερα σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ:

Σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου η οποία αφορά τις χρήσεις 2015 έως και 2018 διαπιστώθηκαν τα εξής:

Κατά τις χρήσεις 2015 έως 2017 καθώς και για το διάστημα από 1.1.έως 22.1.2018, δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία εσόδων από πωλήσεις υγραερίου, συνολικής αξίας 203.000 ευρώ.

Επίσης, για τις ίδιες περιόδους, διαπιστώθηκε ότι η ελεγχόμενη οντότητα προέβη σε διενέργεια πράξεων λαθρεμπορίας, καθώς παρέλαβε, τουλάχιστον 268.000 λίτρα υγραερίου χωρίς να λάβει και να εκδώσει παραστατικά παραλαβών - αγορών.

Επιπλέον, δεν καταχωρήθηκαν στα βιβλία της επιχείρησης και δε συμπεριλήφθηκαν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017, έσοδα από πωλήσεις υγρών καυσίμων συνολικής καθαρής αξίας 719.000 ευρώ, για τις οποίες είχαν εκδοθεί παραστατικά μέσω του συστήματος εισροών - εκροών του πρατηρίου.

Τέλος, δεν είχαν συμπεριληφθεί στις δηλώσεις Φ.Π.Α των ετών 2015 έως 2017 έσοδα ύψους 82.000 ευρώ, τα οποία είχαν καταχωρηθεί στα τηρούμενα βιβλία και συμπεριληφθεί στις αντίστοιχες δηλώσεις εισοδήματος.

Από έλεγχο σε επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας ελαιοτριβείο και πώληση ελαιολάδου, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Στις χρήσεις 2016 έως 2018 δεν συμπεριελήφθησαν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ακαθάριστα τα έσοδα που υπερβαίνουν τα 2.700.000 ευρώ.

Για τις χρήσεις 2014 έως 2018 δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις ΦΠΑ με χρεωστικό ποσό για καταβολή 397.000Euro.

Για το Α' τρίμηνο χρήσης 2019 έχουν εκδοθεί φορολογικά στοιχεία αξίας 289.000Euro χωρίς ωστόσο να έχει υποβληθεί δήλωση η προβλεπόμενη περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. με χρεωστικό ποσό για καταβολή 37.600Euro.

Από έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου για τις χρήσεις 2013 έως 2017 διαπιστώθηκε η μη έκδοση 1.643 φορολογικών στοιχείων για την πώληση υγραερίου συνολικής αξίας 280.000ευρώ.

Από έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου για την χρήση 2016 διαπιστώθηκε ότι δεν συμπεριελήφθησαν στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος ακαθάριστα έσοδα 116.000 ευρώ και στις δηλώσεις Φ.Π.Α. 5.300 ευρώ.


Πηγή


Συνελήφθη σωφρονιστικό υπάλληλος που επιχείρησε να εισάγει ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις φυλακές Αυλώνα



Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα, τα οποία προόριζε για εισαγωγή στο Κατάστημα Κράτησης.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, το πρωί, κατά το χρόνο άφιξής του στο χώρο στάθμευσης του Καταστήματος Κράτησης. Σε έρευνα στο όχημα, στον περιβάλλοντα χώρο με τη βοήθεια σωφρονιστικών υπαλλήλων και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη μικτού βάρους (745) γραμμαρίων,
αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες καπνό τσιγάρων,
κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων (φορτιστές, handsfree ) και
μονωτικές ταινίες.



Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.