Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ντύθηκε η μάνα του για να της πάρει δίπλωμα οδήγησης



Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Βραζιλία, με πρωταγωνιστές μία μητέρα και τον γιο της.



Η μητέρα του απέτυχε τρεις φορές στις εξετάσεις του διπλώματος οδήγησης, οπότε εκείνος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και έλαβε δράση.



Ο γιος μεταμφιέστηκε ώστε να μοιάζει με την μητέρα του και πήγε να δώσει εξετάσεις οδήγησης για εκείνη. Φυσικά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τις αρχές.




Κυρ. Μητσοτάκης: Ζήτησα και έλαβα την πλήρη στήριξη από όλες τις χώρες της Ε.Ε.



Στα συμπεράσματα τα οποία συμφωνήθηκαν ομόφωνα στη Σύνοδο Κορυφής, κατόπιν εισήγησης της Αθήνας και σε συμφωνία με την κυπριακή πλευρά, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει τα προηγούμενα συμπεράσματα της 22ας Μαρτίου και της 20ης Ιουνίου σχετικά με την Τουρκία. Επαναβεβαιώνει τα συμπεράσματά του της 17ης και 18ης Οκτωβρίου σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου. Το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο, παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συνάδει με το δίκαιο της θάλασσας και δεν παράγει έννομες συνέπειες για τρίτα κράτη. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει απερίφραστα την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο έναντι των συγκεκριμένων ενεργειών της Τουρκίας», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια τόνισε πως «Ζήτησε και έλαβε από όλους τους ομολόγους του την πλήρη στήριξη προς την Ελλάδα από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα». Πρόσθεσε ακόμη ότι «ενημέρωσε αναλυτικά τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για την εντός εισαγωγικών συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, γιατί για εμάς είναι ένα μνημόνιο παντελώς άκυρο, και ως προς την ουσία του, γιατί καταπατά τα αναφαίρετα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε θαλάσσιες ζώνες αλλά και ως προς την τυπική διαδικασία νομιμοποίησής του γιατί δεν έχει την επικύρωση του λιβυκού κοινοβουλίου». 

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης σε όλους τους Ελληνες, σε όλες τις Ελληνίδες, από το Καστελλόριζο ως την Κέρκυρα και από τη Γαύδο ως τον Έβρο, να γνωρίζουν όλες και όλοι ότι έχουμε ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, έχουμε σχέδιο, όχι μόνο επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά γιατί έχουμε και πολύ ισχυρούς συμμάχους που θα στέκονται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας όταν πρόκειται αυτή να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», τόνισε ο πρωθυπουργός. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


H Βίκυ Σταμάτη ζητά 1.000.000 ευρώ από τον Πολάκη για σεξιστική επίθεση



Επανέρχεται η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη στη δικαστική της διαμάχη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Παύλο Πολάκη και καταθέτει έφεση κατά μέρους της πρωτόδικης απόφασης, βάσει της οποίας είχε επιδικαστεί υπέρ της αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 2327/2019 απόφαση, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε υποχρεώσει τον τέως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη να καταβάλει αποζημίωση 2.000 ευρώ στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου για υβριστική ανάρτησή του στο Facebook. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι προέκυψε σκοπός εξύβρισης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του κ. Πολάκη και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με την δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικός. Αναγνωρίστηκε μάλιστα και η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της.

Ωστόσο φαίνεται πως η Βίκυ Σταμάτη δεν έμεινε ικανοποιημένη από την πρωτόδικη απόφαση και μόλις χθες έδωσε εντολή στη «Δικηγορική Εταιρία Αγαπηνός» για την κατάθεση έφεσης κατά της πρωτόδικης καταδίκης του π. Υπουργού Υγείας αναφορικά με τις ύβρεις που εξαπέλυσε από δημόσιο βήμα την 02α /11ου 2017. Μάλιστα επανέρχεται η αρχική αξίωση της, ζητώντας από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ.

«Η κυρία Σταμάτη, παρά την πρωτόδικη δικαίωση της από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, πρόκειται να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα της ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, ώστε να απαλειφθούν από την πρωτόδικη απόφαση οι επικίνδυνες για το γυναικείο φύλο παραδοχές περί δήθεν συνυπαιτιότητάς της στην αήθη επίθεση με ακραία φυλετικά κριτήρια που εξαπέλυσε εναντίον της ο πρώην Υπουργός Υγείας επιδιώκοντας την αναδημοσίευσή της ενώπιον των 50.000 ακολούθων της σελίδας του στο μέσο κοινωνικής δικτύωση "Facebook", καθώς και τη διαπόμπευσή της ενώπιον του συνόλου του ελληνικού Τύπου» ανέφεραν στο protothema.gr οι δικηγόροι της.

Για να προσθέσουν: «Οι υβριστικές σεξιστικές εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δημοσίως σε βάρος μίας γυναίκας και μητέρας θα πρέπει να τύχουν της απερίφραστης και βαρύτατης καταδίκης από την Δικαιοσύνη μίας Ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τα δικαιώματα και την αξία των γυναικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Πηγή : protothema.gr


Ελεύθερος ο 20χρονος ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές!



Ελεύθερος αφέθηκε ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές στο Τόγκο. Μαζί του απελευθερώθηκαν άλλοι δυο συνάδελφοί του. Δεν άντεξε ο τέταρτος όμηρος, ένας Φιλιππινέζος ναυτικός. 

Ο Έλληνας ναυτικός μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του αφέθηκαν ελεύθεροι και είναι καλά στην υγεία τους.

Δυστυχώς, ο τέταρτος όμηρος, ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες, δεν τα κατάφερε και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας πέθανε.


Ενισχύεται η Πολεμική Αεροπορία: Στην 110 ΠΜ το ελληνικό UAV MQ-9 «Guardian»


Με την φράση «Ος τα πανθ’ ορά» που ανήκει στον ποιητή Μέναδρο του 4ου αιώνα π.χ. και είναι μέρος της φράσης «υπάρχει το μάτι της δικαιοσύνης που βλέπει τα πάντα», έφτασε στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα το “Ελληνικής έκδοσης” UAV MQ-9 Reaper από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com η πρεσβεία των ΗΠΑ ήδη επικοινωνεί την άφιξη του Μη Επανδρωμένου μέσω του Twitter με εικόνα που απαθανατίζει τον πρεσβευτή της Αμερικής στην Αθήνα Τζέφρι Παϊατ και Αμερικανούς επιτελείς, τον Αρχηγό του Γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη και τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολια!

Joined CHOD Gen. Christodoulou, AIr Force Chief Gen. Blioumis and Navy Chief Adm. Tsounis in today for a briefing from @GeneralAtomics on the impressive capabilities of the MQ-9, a key part of our growing U.S.-Greece defense cooperation particularly after update.
View image on Twitter

Το MQ-9 Reaper «Guardian» που είναι η Ελληνική έκδοση πρόκειται να παρουσιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου σε δημοσιογράφους από την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόκειται για UAV κατηγορίας “MALE”, ικανό να φέρει και οπλισμό. Σύμφωνα με πηγές που είναι γνώστες του θέματος το συγκεκριμένο UAV έχει πολλά περισσότερα συστήματα που είναι προσανατολισμένα στην θαλάσσια επιτήρηση και ασφάλεια μιας και η χώρα μας είναι ένας θαλάσσιος κόσμος ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή με χιλιάδες πλοία κάθε τύπου να διέρχονται του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου στην οποία έχει περιοχή ευθύνης και η Ελλάδα.

Οι ικανότητες του να μεταδίδουν εικόνα, ήχο και πολλές άλλες πληροφορίες στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε 24ωρη βάση το καθιστά μια από τις πιο προηγμένες επιλογές για την Πολεμική Αεροπορία που έχει μείνει αρκετά πίσω στον τομέα των μη επανδρωμένων.

Η χώρα μας είχε θέσει επίσημο ερώτημα προς τις ΗΠΑ για αγορά τουλάχιστον δύο τέτοιων UAV με την προοπτική ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.


Πηγή : ethnos.gr


Προκλητικός και εκτός Ευρωπαϊκής γραμμής ο Βούλγαρος πρωθυπουργός! Ένα βήμα πριν κατεβάσει τα βρακιά του στους Τούρκους


Θύμιζε Τούρκο εκπρόσωπο, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός (κοντά είναι) Μπόικο Μπορίσοφ που εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών ασκώντας κριτική στην απόφαση λεκτικής καταδίκης που έλαβαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Ολοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία χθες βράδυ» δήλωσε ψέματα ο Μπόικο Μπορίσοφ προσερχόμενος για τη δεύτερη ημέρα των εργασιών στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε: «Όλοι παρατηρούν ότι η συμφωνία (για τους πρόσφυγες) θα έπρεπε να συνεχιστεί, όλοι παρατηρούν ότι η Τουρκία έχει μια πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση».

Και συνέχισε ο προκλητικός Βούλγαρος πρωθυπουργός: «Ουδείς μιλάει πλέον για κυρώσεις στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, αλλά το αντίθετο, επειδή όταν επιβάλλονται κυρώσεις η Τουρκία δεν σταματά αλλά στρέφεται στη Ρωσία για να εξοπλιστεί».

Μάλιστα τόλμησε να πει ο Μπόικο Μπορίσοφ : «Είπα στους Έλληνες συνεργάτες μου να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους εαυτούς τους μόνοι τους» ήταν η φράση του Μπόικο Μπορίσοφ που κατέληξε: «Επειδή τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους όμως τώρα η Τουρκία παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή».

Μόνο τα βρακιά του δεν κατέβασε στην Τουρκία ο Βούλγαρος, αλλά τους ενώνουν οι ρίζες των βαρβάρων και τους δύο διαχρονικά!!


Τσίπρα και να ήθελες να γίνεις Μητσοτάκης δεν μπορείς ούτε σε ποιότητα ούτε σε μόρφωση



Τσίπρας: Δεν θα γίνω Μητσοτάκης στα εθνικά θέματα – Ή ευρωπαϊκές κυρώσεις σήμερα ή ελληνικές φρεγάτες αύριο όταν θα είναι αργά.

Κάνει κριτική ο απόλυτα αποτυχημένος σε όλα τα επίπεδα σε βαθμό κακουργήματος και έχει και θράσος να λέει ότι δεν θα γίνει Μητσοτάκης, αντί να παρακαλάει να γίνει έστω και λίγο Μητσοτάκης γιατί δεν τους το επιτρέπει ούτε η μόρφωση, ούτε η ποιότητα να γίνει εκατό της εκατό Μητσοτάκης.

Εάν το δούμε σωστά μάλλον είναι παράπονο του Αλέξη Τσίπρα γιατί θα ήθελε να έχει την ποιότητα και την μόρφωση Μητσοτάκη αλλά δυστυχώς όσα δεν φτάνει η αλεπού................

Κριτική στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την ψήφο των απόδημων. «Εγώ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μητσοτάκης δε πρόκειται να γίνω», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως θα κάνει αντιπολίτευση με πατριωτική ευθύνη αλλά και κριτική. Ζήτησε να πιέσει η κυβέρνηση για επιβολή ευρω-κυρώσεων σήμερα, ειδάλλως θα εμφανιστούν ελληνικές φρεγάτες, όταν θα είναι αργά. Και υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης για έξι συγκεκριμένες προτάσεις για επαναφορά της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην Τουρκία.

Είπε και άλλα που δεν τα αναφέρουμε γιατί είναι με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.




Νέα αθλιότητα Πολάκη που δείχνει πόσο επικίνδυνος ακροαριστερός είναι



Πολάκης: Σιγά μη διώξουμε τη Νίνα Κασιμάτη, διώξτε πρώτα τον Χρυσοχοΐδη!

Πόσο ακροαριστερός φασίστας μπορεί να είναι ο Παύλος Πολάκης; Όσο ακροδεξιός φασίστας μπορεί να είναι ένας άλλος στο άλλο άκρο, γιατί τα άκρα ήταν και είναι πάντα επικίνδυνα χωρίς συνείδηση και ενοχές.

Αναρτώντας ο ανεκδιήγητος και επικίνδυνος ακροαριστερός Πολάκης μια φωτογραφία από την προσαγωγή ενός ατόμου στα πρόσφατα επεισόδια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, πήρε θέση για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το άθλιο σχόλιο της Βουλευτή Β' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη , για τους αστυνομικούς που τη ανάγκασαν οι αντιδράσεις να ζητήσει συγνώμη.

Την λέξη συγνώμη ο γνήσιος ακροαριστερός Πολάκης φυσικά και δεν την γνωρίζει γιαυτό γράφει στο facebook: «Σιγά μη διώξουμε τη Νίνα Κασιμάτη!»

Και συνεχίζει o ακροαριστερός για να υπερασπιστεί τους συντρόφους κακοποιούς : «Διώξτε το Χρυσοχοΐδη πρωτα που εχει αφήσει λυτούς τους ακροδεξιούς και Χρυσαυγίτες που ενδημουν μεσα στα Σωματα Ασφαλειας και τωρα δεν νιώθουν “ευνουχισμένοι” και ξανακουβεντιαζουμε …».




Ξεκινάει πόλεμος! Τους διέλυσε ο Ερντογάν στην Λιβύη ο Χαφτάρ ζήτησε την αποχώρηση των ξένων διπλωματών



Την εκκένωση των κτηρίων και την αποχώρηση των διπλωματικών αποστολών όλων των ξένων χωρών από την Τρίπολη ζήτησε ο διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού  Χαλίφα Χαφτάρ, δίνοντας εντολή στις δυνάμεις του να αναπτυχθούν στα περίχωρα της Τρίπολης και να εισβάλουν μόλις λάβουν τις σχετικές οδηγίες.

«Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός είναι, αναπόφευκτα, νικητής στη μάχη της Τρίπολης. Καλούμε τις μονάδες που προχωρούν προς την Τρίπολη να συμμορφώνονται με τους δεσμευτικούς κανόνες. Καλούμε τους αγωνιστές που μάχονται ενάντια στον στρατό μας να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Χαφτάρ σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Ο Ερντογάν με τα καπρίτσια του έφτασε μια χώρα σε εμφύλιο πόλεμο και φέρει ακέραια την ευθύνη.

Μόλις χθες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, κατά τη Σύνοδο Κορυφής, καταδίκασε τις ενέργειες της Άγκυρας, και χαρακτήρισε «παράνομη» και εκτός θαλάσσιου δικαίου τη συμφωνία που υπέγραψε η τουρκική ηγεσία με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Μία κυβέρνηση που χαρακτηρίστηκε «παράνομη» από τον ίδιο τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής και που μετά τις ενέργειες του στρατάρχη Χαφτάρ ενδέχεται να καταπέσει βιαίως.




Ρε Μπαλάφα έλεος δεν ντρέπεσαι; Σεξιστικό σχόλιο για να καλύψει Κασιμάτη ο ανεκδιήγητος



«Τα τέτοια της Πάολα είναι από σιλικόνη μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» λέει ο Μπαλάφας χωρίς να ντρέπεται για να καλύψει την αθλιότητα Κασιμάτη.

Προσπάθησε να δικαιολογήσει την αθλιότητα Νίνα Κασιμάτη και τα έκανε χειρότερα ο Γιάννης Μπαλάφας δείχνοντας την ποιότητα του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεφτιλίστηκε όταν πήγε να πει ένα παρόμοιο σύνθημα με το «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» που χρησιμοποίησε η Νίνα Κασιμάτη και εν συνεχεία μετά τις αντιδράσεις ζήτησε συγγνώμη.

«Θα πω τι συμβαίνει στην πιάτσα την κοινωνική και τη νεολαία» είπε στην αρχή της τοποθέτησής του στον ΣΚΑΙ ο κ. Μπαλάφας και εξήγησε: «Εμένα η κουβέντα μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι δεν με εκφράζει και αν κάνω μια κριτική στην απρόκλητη βία των αστυνομικών δυνάμεων τον τελευταίο καιρό, δεν είναι κύρια ευθύνη των επιμέρους αστυνομικών, είναι ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας που δίνει εντολή βαράτε» είπε ο ανεύθυνος και ανεκδιήγητος Μπαλάφας.

Για να στοιχειοθετήσει τους ισχυρισμούς του είπε, μάλιστα, πως, «υπάρχει ένα άλλο σύνθημα που λέει τα τέτοια της Πάολα δεν είναι από σιλικόνη μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Σοκαρισμένος ο δημοσιογράφος του είπε «τι λέτε;» για να απαντήσει ο Μπαλάφας νομίζοντας ότι αυτό που είπε ήταν έξυπνο: «εγώ μιλάω λαϊκά, δεν ξέρω εσείς από που είστε, αν είστε από την Εκάλη. Η νεολαία λέει τέτοια ψιλοχαριτωμένα. Αυτό έκανε η Νίνα Κασιμάτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ζήτημα σε σχέση με την αστυνομία».






Με την παροχή όπλων εκβίασε την Λιβύη η Τουρκία! Φώτο ντοκουμέντο



Εικόνες και βίντεο από τις παραδόσεις τουρκικού οπλισμού προς τη Λιβύη έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha το βράδυ της Πέμπτης.

Οι εικόνες αυτές αποδεικνύουν πως η Τουρκία εκβίασε την Λιβύη για την υπογραφή της συμφωνίας με την ΑΟΖ και επιβεβαιώνουν τα όσα έλεγαν το πρωί της Πέμπτης ελληνικές διπλωματικές πηγές.


Όπως ανέφεραν οι ελληνικές διπλωματικές πηγές η κυβέρνηση της Τρίπολης έλαβε «οπλισμό», ο οποίος παραδόθηκε σε λιμάνι της χώρας και επισημαίνουν ότι γνωρίζουν τόσο τον χρόνο της παράδοσης, όσο και το πλοίο με το οποίο μεταφέρθηκε ο οπλισμός. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα για αυτή την παράνομη συναλλαγή.

Ο Alpha έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τη διάρκεια της παράδοσης τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων στο λιμάνι της Τρίπολης, από τουρκικό πλοίο. Πρόκειται για οχήματα κατασκευασμένα το 2018, που παραδόθηκαν στην κυβέρνηση Σαράτζ τον Μάιο του 2018.



Πηγή



Με το που άκουσε αγωγές και μηνύσεις η Κασιμάτη ζήτησε συγνώμη με την ουρά στα σκέλια



Η απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης, και του υπουργείου προστασίας του πολίτη, να αποφύγει επεισόδια έχει ενοχλήσει πολλούς ακροαριστερούς ειδικά Συριζαίους και βγάζουν χολή με άθλια συνθήματα. 

Η μαγκιά όμως τελειώνει όταν τους κράζει όλη η Ελλάδα και βλέπουν ότι θα αντιμετωπίσουν και την δικαιοσύνη για τα όσα είπαν για να προκαλέσουν.

Δήλωση συγγνώμης για το σχόλιο της για την ελληνική αστυνομία, έκανε μετά από πιέσεις και αντιδράσεις η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Νίνα Κασιμάτη για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Η δήλωση συγνώμης αναφέρει:«Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς.

Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην «αναγκαστικότητα του ξύλου» μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους».


Κακοποιοί αντιεξουσιαστές έκαψαν και έσπασαν το βράδυ στην Καισαριανή



Καταστροφές σε δύο υποκατάστηματα τραπεζών και μια καφετέρια προκάλεσε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Καισαριανή ομάδα κακοποιών αντιεξουσιαστών.

Οι τρεις επιθέσεις την λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως πραγματοποιήθηκαν στις 2:30, όπου με βαριοπούλες στα χέρια οι περίπου 10 σύντροφοι κακοποιοί έσπασαν τις τζαμαρίες των δύο τραπεζών και της καφετέριας που βρίσκονται σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους.

Στις τράπεζες οι αντιεξουσιαστές πέταξαν και βόμβες μολότοφ προκειμένου να καταστρέψουν και τα ΑΤΜ.

Οι κακοποιοί πέταξαν και τρικάκια στα οποία εξηγούσαν ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως αντίδραση στην εκκένωση καταλήψεων στην Αττική.


Διόρθωσε αμέσως η κυβέρνηση : Δικαιούχοι όλοι οι επιδοτούμενοι ανάπηροι από ΟΠΕΚΑ για το μέρισμα



Ανατροπές της τελευταίας στιγμής έκρυβε η Υπουργική Απόφαση για το Κοινωνικό Μέρισμα, την οποία υπέγραψε εχθές το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μεγάλοι κερδισμένοι βγαίνουν περισσότεροι από 30.000 άτομα με αναπηρία τα οποία -με πάνδημη απαίτηση- ανεξαρτήτως θα λάβουν τελικώς σε λίγες ημέρες τα 700 ευρώ, ανεξαρτήτως ηλικίας και όχι μόνον τα παιδιά έως 24 ετών, είτε ζουν με τους γονείς τους είτε μόνοι τους, ή και αν ακόμα είναι οι ίδιοι γονείς.

Μοναδική προϋπόθεση είναι να λαμβάνουν τακτικό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

Εν αναμονή της δημοσίευσης της Υπουργικής Απόφασης στο ΦΕΚ, πληροφορίες του newmoney.gr αναφέρουν ότι «ημερομηνία – κλειδί» σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση θα είναι να επιδοτούνταν από τον ΟΠΕΚΑ κατά τις 30 Νοεμβρίου 2019. Αποκλείονται δηλαδή μόνον ΑμΕΑ που δεν λαμβάνουν το επίδομα ή εφόσον για διάφορους λόγους τους διεκόπηκε πριν τον μήνα Νοέμβριο.

Αξιοσημείωτο είναι και το εξής: παρόλο που προστέθησαν νέοι δικαιούχοι που χωρίς τις αλλαγές αυτές θα αποκλείονταν (λόγω ηλικίας άνω των 24 ετών), το συνολικό ποσό που διανέμεται αλλά και το ποσόν του επιδόματος που λαμβάνει κάθε δικαιούχος παραμένουν σταθερά. Η απόφαση Σταϊκούρα μιλά για 700 ευρώ και 175 εκατομμύρια συνολικά, που εκτιμάται όμως ότι μπορεί και να ξεπεραστούν ελαφρώς. Αυτό συμβαίνει, όπως εξηγούν στο ΥΠΟΙΚ, γιατί και ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων παραμένει σχεδόν ο ίδιος, παρότι μάλιστα οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής ήταν τελικώς θετικότερες και πιο διασταλτικές, ακόμα και από τις αρχικές εξαγγελίες!






«Βόμβα» σεισμολόγου: «Ξύπνησε» ρήγμα - «τέρας» στην Ελλάδα - Φόβοι για σεισμό 7R


Δύο εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό της Αλβανίας τα επιστημονικά συμπεράσματα μπορούν πλέον να διατυπωθούν με σχετική βεβαιότητα.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο ελληνικός χώρος έχει αποσταθεροποιηθεί, καθώς σεισμικά ρήγματα του ενεργοποιήθηκαν, όπως φαίνεται, εξαιτίας της δραστηριότητας του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Η αφρικανική πλάκα εξακολουθεί να καταβυθίζεται με «μικρά άλματα» κάτω από την ευρασιατική και το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η σεισμική έξαρση - με σεισμούς ίδιου ή μεγαλύτερου μεγέθους - παραμένει ανοικτό.

Η ενεργοποίηση των ρηγμάτων εντοπίζεται πάνω στο ελληνικό σεισμικό τόξο, το σημείο σύγκλισης της αφρικανικής και ευρασιατικής πλάκας, που είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες η πιο δραστήρια γεωτεκτονική δομή ολόκληρης της Μεσογείου.

Το τόξο ξεκινά από τα νησιά του Ιονίου, περνά από τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, διέρχεται νότια της Κρήτης, της Κάσου, της Καρπάθου και της Ρόδου και καταλήγει στη Νοτιοδυτική Τουρκία. Η τιτάνια σύγκρουση των δύο πλακών δίνει στην περιοχή αυτή σεισμούς ακόμη και μεγαλύτερους των 7 Ρίχτερ.

Οι σεισμοί στην Ελλάδα μετά τα φονικά Ρίχτερ στην Αλβανία
Τον σεισμό της Αλβανίας ακολούθησε την επόμενη μέρα (27 Νοεμβρίου) μία ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη και τα Κύθηρα, ενώ την Παρασκευή (6 Δεκεμβρίου) και σε διάστημα πέντε ημερών σημειώθηκαν τουλάχιστον 100 σεισμοί μεγέθους από 2 έως 4,5 Ρίχτερ εκδηλώθηκαν νότια της Παλαιοχώρας Χανίων.

Και το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Κάρπαθο.

«Φαίνεται ότι τελευταία το σύστημα είναι ασταθές. Έχουν αποσταθεροποιηθεί ρήγματα του ευρύτερου χώρου και εκδηλώνονται σεισμοί μικρού και μεσαίου μεγέθους» αναφέρει στα Νέα ο σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, λέγοντας πως αυτή η αποσταθεροποίηση αυτή οφείλεται κατά τη γνώμη του στα φονικά Ρίχτερ της Αλβανίας.

«Κατά την προσωπική μου εκτίμηση ο σεισμός στην Κρήτη στις 27 Νοεμβρίου έδειξε ότι υπήρξε μία απότομη καταβύθιση της αφρικανικής λιθοσφαιρικής πλάκας κάτω από το χώρο του Αιγαίου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συνεχίζεται η καταβύθιση με μικρότερα άλματα, δηλαδή με τους σεισμούς βάθους των τελευταίων ημερών», λέει ο κ. Παπαδόπουλος στα Νέα.


Πηγή : newsbomb.gr


Λιβύη: Να κινηθούν προς την Τρίπολη καλεί τις δυνάμεις του ο στρατάρχης Χαφτάρ



Εντολή στις στρατιωτικές του δυνάμεις να προωθηθούν προς το κέντρο της Τρίπολης, έδωσε ο Λίβυος Στρατάρχης Χαφτάρ, για να προχωρήσουν, όπως είπε, στην τελική μάχη για την κατάληψη της πρωτεύουσας.

Ο Χαφτάρ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις μέσω διαγγέλματος του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Ο Χαφτάρ που είναι επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στα ανατολικά της χώρας, είχε αποπειραθεί και τον Απρίλιο αν αποκτήσει τον έλεγχο της Τρίπολης , σε μία επιχείρηση όμως που σταμάτησε στα περίχωρα της πόλης.


Πηγή: Reuters
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


E.E.: Παράνομη η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα



Το λεγόμενο μνημόνιο κατανόησης Άγκυρας-Τρίπολης «παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται προς το δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικά δεσμευτικές συνέπειες για τρίτα κράτη», τονίζεται στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασαν τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, που θεωρούν ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Το λεγόμενο μνημόνιο κατανόησης Άγκυρας-Τρίπολης «παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται προς το δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικά δεσμευτικές συνέπειες για τρίτα κράτη», τονίζεται στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Η ανακοίνωση της ΕΕ εκφράζει επίσης ρητώς την «αλληλεγγύη» της στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που ανησυχούν ότι η Τουρκία προσπαθεί να προβάλλει αξιώσεις σε μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία εκτιμάται πως βρίσκονται στον βυθό των περιοχών που εποφθαλμιά.

Πιο συγκεκριμένα η αναφορά του Συμβουλίου στην παράγραφο 19 του κειμένου συμπερασμάτων:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθυμίζει τα προηγούμενα συμπεράσματά του σχετικά με την Τουρκία της 22ας Μαρτίου και της 20ής Ιουνίου. Επαναβεβαιώνει τα συμπεράσματά του της 17ης και 18ης Οκτωβρίου σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Το μνημόνιο συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο Θάλασσα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει νομικές συνέπειες για τα τρίτα κράτη. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει χωρίς αμφιβολία την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και στην Κύπρο σχετικά με αυτές τις ενέργειες της Τουρκίας».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
skai.gr