Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Τσαβούσογλου: Θα διώξουμε τις ΗΠΑ από τη βάση στο Ιντσιρλίκ εάν μας επιβληθούν κυρώσεις


Η Τουρκία θα ανταποδώσει σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ερωτηθείς για το θέμα της αγοράς των S-400 από τη Μόσχα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Αγκυρα, στον απόηχο και του αποκλεισμού της από το πρόγραμμα των αμερικανικών F-35 είναι ανοιχτή σε εναλλακτικές όπως αυτή της Ρωσίας. 

Τόνισε μάλιστα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τις ΗΠΑ να αποσυρθούν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και την πυραυλική βάση του Κιουρεσίκ στην περίπτωση κυρώσεων. 

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Λιβύη επανέλαβε πως είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο σημειώνοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις με τη Λιβύη». 

Πρόσθεσε ακόμη ότι «κανείς δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί στην υφαλοκρηπίδα μας χωρίς την άδειά μας. Αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας θα τους εμποδίσουμε». 

«Η Ελλάδα και η ΕΕ δεν έχουν δικαιώμα να αποφασίσουν επι αυτών των ζητημάτων» συμπλήρωσε.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μπλόκο Γάλλων και Ιταλών σε Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο -Θα στείλουν πλοία



Άμεση απάντηση στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν για τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ετοιμάζουν να δώσουν Γαλλία και Ιταλία, στέλνοντας στην περιοχή ερευνητικά και πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»Αθήνα και Παρίσι επεξεργάζονται σχέδιο βάσει του οποίου η Γαλλία θα στείλει ερευνητικό σκάφος στην περιοχή συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, στην περίπτωση που ο Ερντογάν κάνει πράξη την προκλητική ρητορική του και στείλει τουρκικό ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης.

Ερευνητικό πλοίο παρέα με... γαλλικές φρεγάτες

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα στην περίπτωση που η Τουρκία στείλει στην υποτιθέμενη λιβυκή ΑΟΖ νότια της Κρήτης ερευνητικό πλοίο, τότε ο Εμανουέλ Μακρόν θα δώσει εντολή να μεταβούν στο σημείο γαλλικό ερευνητικό, φρεγάτες ή και άλλα πλοία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Εξάλλου η Γαλλία μπορεί να στείλει ερευνητικό πλοίο στην περιοχή, καθώς έχει υπογράψει με την Ελλάδα συμφωνία παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Μήνυμα και από την Ιταλία στον Ερντογάν

Και η Ρώμη όμως δηλώνει παρούσα στην περιοχή και ετοιμάζεται να απαντήσει στις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν. Την Τρίτη η ιταλική εφημερίδα La Repubblica έγραφε «η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων. Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι».

Μάλιστα η εφημερίδα στο δημοσίευμά της υπενθυμίζει ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία ξανάρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου, σε περιοχή που έχουν εξασφαλίσει η γαλλική Total και η ιταλική Eni». Παράλληλα υπενθυμίζει ιταλικό ανακοινωθέν, το οποίο αναφέρει ότι η φρεγάτα Μartinengo έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας. Πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» .


Πηγή: iefimerida.gr


Αθλιότητα ξεφτίλα από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη “Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι”.



Είναι τραγικό να ανεχόμαστε τις ακροαριστερές αθλιότητες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Νίνα Κασιμάτη που ξεφτιλίζονται με τις αναρτήσεις τους.

Αντιδράσεις σε όλους τους Έλληνες πολίτες έχει προκαλέσει το σχόλιο της βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη σε ανάρτηση στο facebook.

Η ξεφτίλα ανάρτηση ανέφερε: «Πόσο γκάζωσε η διεύρυνση ρε παιδιά;» με την Νίνα Κασιμάτη να σχολιάζει: “Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι”.


Τον αποτροπιασμό, την οργή αλλά και τη θλίψη τους εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, για το σχόλιο της βουλευτού Β' Πειραιά, Ν. Κασιμάτη. 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Έκπληξη, αποτροπιασμό, θυμό, στενοχώρια, οργή, είναι τουλάχιστον τα συναισθήματα που προκάλεσε στο σύνολο των συναδέλφων μελών μας το σχόλιο της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας Κασιμάτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και σε γνώση μας από διάφορες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση που έγραφε: «Πόσο γκάζωσε η διεύρυνση ρε παιδιά;» και είχε ένα στιγμιότυπο από την ΕΡΤ, όπου η κα Ντόρα Μπακογιάννη λανθασμένα αναγραφόταν ως Βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Βουλευτής κα Κασιμάτη έγραψε το εξής σχόλιο: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αποδείξουμε αν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι, και μάλιστα στην Περιφέρεια του Πειραιά που πολιτεύεται η κα Βουλευτής, είμαστε «Γουρούνια και Δολοφόνοι», αυτό άλλωστε απαντάται καθημερινά από το έργο μας, υπηρετώντας και προστατεύοντας τον πολίτη, με υπέρβαση του ωραρίου εργασίας μας, με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας ή και της ζωής μας, με μηδαμινά μέσα, ακόμη και με χρήματα από την τσέπη μας που τα στερούνται οι οικογένειές μας, καθώς επίσης και από τους χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους μας.

Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας, έχουμε οικογένειες, παιδιά, συγγενείς, φίλους, γνωστούς.

Ως εκπρόσωποι των εργαζόμενων Ελλήνων Αστυνομικών σε όλο τον Πειραιά:
α) Καταδικάζουμε με την πιο σθεναρή φωνή τέτοιες μειωτικές εκφράσεις - δηλώσεις εις
βάρος μας και μάλιστα από μία κυρία Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
β) Δεν ανεχόμαστε, ούτε χάριν αστεϊσμού, τέτοιες τοποθετήσεις από μία εκπρόσωπο του
Λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που σέβεται το Σύνταγμα, τους Νόμους, τους εργαζόμενους
αδιακρίτως, αλλά και τον εαυτό της.
γ) Απαιτούμε μια δημόσια ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Τέλος, καλούμε τη συντεταγμένη πολιτεία, όλα τα κόμματα, το προεδρείο της Ελληνικής Βουλής, τους παραγωγικούς φορείς κ.λπ. να καταδικάσουν κι αυτοί με τη σειρά τους και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες λανθασμένες, άστοχες και επικίνδυνες θέσεις, αφήνοντας στην
κρίση του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινωνίας την κα Βουλευτή.


Καρέ-καρέ η δράση σεσημασμένου πορτοφολά στην Καλλιθέα - BINTEO



Με “ημεροκάματο” διακοσίων ευρώ, μέσα σε δέκα λεπτά, και τρεις τραπεζικές κάρτες με τις οποίες έκανε αγορές με ανέπαφες συναλλαγές έφυγε προ ημερών από κεντρικό κατάστημα ενδυμάτων στην Καλλιθέα ένας σεσημασμένος επαγγελματίας πορτοφολάς. Για κακή του τύχη, το επόμενο μεσημέρι από την κλοπή τον συνέλαβε ο πολίτης που ξάφρισε.

Ο δράστης παρακολουθούσε το θύμα του μέσα στους χώρους του καταστήματος για περίπου δέκα λεπτά. Μετά από ένα δεκάλεπτο “σκληρής δουλειάς”... ο θρασύτατος πορτοφολάς βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε όταν το θύμα του, πελάτης του καταστήματος, απομακρύνθηκε από το δοκιμαστήριο στο οποίο είχε αφήσει το μπουφάν του.

Ο πελάτης δεν υποψιάσθηκε απολύτως τίποτα καθώς ήταν απορροφημένος με τις αγορές του και συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί λίγο αργότερα στο ταμείο όταν διαπίστωσε ότι έλειπε το πορτοφόλι του.

Ο πορτοφολάς όπως ακοκαλύφθηκε σε βίντεο του καταστήματος, τράβηξε την κουρτίνα του δοκιμαστηρίου και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ψάχνοντας τις τσέπες του μπουφάν, άρπαξε το πορτοφόλι που βρισκόταν σε εσωτερική τσέπη και έγινε “καπνός” με λεία 200 ευρώ και τρεις τραπεζικές κάρτες.

Ανέπαφες συναλλαγές

Σε λίγη ώρα έχει ήδη μετακινηθεί στο κέντρο της Καλλιθέας, μπήκε σε μια κάβα και αγόρασε ποτά χρησιμοποιώντας μια από τις κάρτες. Αμέσως μετά, μπήκε στο διπλανό κατάστημα αγοράζοντας ξηρούς καρπούς με άλλη κάρτα. Και τις δύο αγορές τις έκανε με ανέπαφη συναλλαγή.

Όσο ο θρασύτατος κλέφτης απολάμβανε τους καρπούς της “σκληρής” δουλειάς του, ο πελάτης βρισκόταν σε επικοινωνία με τις τράπεζες για να ακυρώσει τις κάρτες μαθαίνοντας ότι έχουν ήδη γίνει δύο συναλλαγές. Πήγε στα συγκεκριμένα καταστήματα όπου του επιβεβαίωσαν την παρουσία του ατόμου που τον ξάφρισε μισή ώρα πριν και το επόμενο μεσημέρι ο πολίτης μαζί με φίλους του άπλωσαν δίχτυ παρακολούθησης της περιοχής πέριξ των καταστημάτων στο κέντρο της Καλλιθέας επί της λεωφόρου Θησέως, μέχρι να τον εντοπίσουν.

Η σύλληψη

Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της επομένης, ο δράστης εμφανίζεται άνετος κι αγέροχος ενώ ο πολίτης με τους συνοδούς του τον κυκλώνουν διακριτικά. Τον ακολουθούν, εκείνος μπαίνει σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ να ελέγξει αν έχουν κερδίσει μερικά δελτία που έχει στην κατοχή του, τον περιμένουν να βγει και ειδοποιούν την Άμεση Δράση. Σε μερικά λεπτά στο σημείο φθάνουν ομάδες ΔΙΑΣ και τον ακινητοποιούν. Όπως αναμενόταν, αρνήθηκε ότι έκλεψε το πορτοφόλι, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι το βρήκε πεσμένο μέσα στο κατάστημα, αλλά τον έχουν διαψεύσει ήδη τα βίντεο του καταστήματος.

Κατά την σύλληψη, ο πολίτης τον οποίο έγδυσε το προηγούμενο βράδυ ο πορτοφολάς, ζητά από τους αστυνομικούς να του πάρουν και τα δελτία ΟΠΑΠ που είχει στην τσέπη του ο δράστης μιας και ήταν δικά του!

Η απέλαση

Ο δράστης της κλοπής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Καλλιθέας όπου κρατήθηκε μέχρι την επόμενη ημέρα για να δικασθεί στο Αυτόφωρο για την κλοπή και εκεί όπως ήταν αναμενόμενο,... αφέθηκε ελεύθερος, για λίγη ώρα όμως..

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο δράστης είναι σεσημασμένος και γνωστός στις Αρχές, έχει συλληφθεί περισσότερες από δέκα φορές για τους ίδιους λόγους, οδηγείται στο αυτόφωρο, ορίζεται δικάσιμος, τον αφήνουν ελεύθερο κι εκείνος συνεχίζει να εργάζεται “σκληρά” για το “μεροκάμματο”.

Όμως αυτή τη φορά διαπιστώθηκε ότι ζούσε στη χώρα με πλαστά έγγραφα. Κρατήθηκε για παράνομη διαμονή στη χώρα και οδηγήθηκε στο Κλειστό Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα για απέλαση.





Μάνος Μεϊμαράκης
Πηγή : kallitheaonline.gr


Ερντογάν όπως Τσίπρας ονειρεύεται το νόμπελ και γελάει η υφήλιος! Δεν θα το δεχόταν είπε ο Σουλτάνος



Θυμάστε τον Τσίπρα και την ακροαριστερή προπαγάνδα, που κάθε μέρα μίλαγε για το νόμπελ που θα ήταν υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας επειδή πρόδωσε την χώρα του ξεπουλώντας την Μακεδονία στα Σκόπια; Ε τώρα ήρθε η σειρά του καθεστώτος στην Τουρκία με τον Ερντογάν να κάνει και τον δύσκολο εάν του προταθεί (ακούγονται γέλια πολλά γέλια) το νόμπελ ειρήνης και δεν θα το δεχτεί.

«Δε θα δεχόμουν το Νόμπελ Ειρήνης… Αυτός ο θεσμός κάηκε» δήλωσε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως ανακοίνωσε, η Τουρκία δε θα συμμετάσχει στην τελετή εξαιτίας της απονομής του βραβείου στον αυστριακό λογοτέχνη Πέτερ Χάντκε, με το αιτιολογικό ότι τάχθηκε υπέρ του Μιλόσεβιτς στον πόλεμο της Βοσνίας. 

«Το Νόμπελ κάηκε. Ουσιαστικά αυτοαναιρέθηκε… Έχει τη θέση ενός εντελώς πολιτικού και ιδεολογικού θεσμού. Δεν έχει αξία για εμένα» ανέφερε εμφατικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.  

«Ως Τουρκία, πληροφορήσαμε όλες τις φίλες χώρες που έχουν φωνή ότι σίγουρα δεν θα συμμετάσχουμε στην τελετή και τους ζητήσαμε επίσης να μη συμμετάσχουν. Γιατί; Βραβεύοντας έναν τέτοιο δολοφόνο ουσιαστικά παίρνεις το μέρος της πλευράς της καταπίεσης. H συναίνεση στη σκληρότητα είναι επίσης σκληρότητα». υποστήριξε. 

«Η απονομή του βραβείου Νόμπελ στον Πέτερ Χάντκε θα ενθαρρύνει μόνο τους "εχθρούς του Ισλάμ και της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. «Είναι ντροπή κα όνειδος να απονέμεται (το Νόμπελ) σε ένα πρόσωπο που υπερασπίζεται και επαινεί έναν δολοφόνο που έχυσε το αίμα δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων» υποστήριξε.  







Μητσοτάκης προς Ερντογάν: Μην παρερμηνεύεις την ήπια στάση μας!


Με τον πιο επίσημο τρόπο και σε αυστηρό τόνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς έστειλε μήνυμα στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν : «Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα και υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.





Η επιτυχημένη διπλωματία της κυβέρνησης απομονώνει την Τουρκία και ο Τζανακόπουλος ακροαριστερή τρικυμία εν κρανίω


Σε διεθνή απομόνωση οδεύει με τις πράξεις της η Τουρκία έχοντας απέναντι της στην Ελλάδα μια πάρα πολύ σοβαρή κυβέρνηση που την υπολογίζουν όλοι.

Μάλιστα εχθές στάλθηκε ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία και από την ομόφωνη στάση των ελληνικών κομμάτων κατά τη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στο οποίο ο αρμόδιος υπουργός  έκανε τη σχετική ενημέρωση.

Ο Νίκος Δένδιας έδωσε το στίγμα της συνεδρίασης, δηλώνοντας πως «διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ενότητα. Αυτό είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα μας".

Απευθυνόμενος στην ελληνική κοινωνία, ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τα πολύ σοβαρά προβλήματα με σοβαρότητα και με ψυχραιμία και επισήμανε: «Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευρωπαϊκή χώρα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα».

Σήμερα Τετάρτη έρχεται ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου στην Αθήνα, και αύριο Πέμπτη θα έχει επίσημη συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου έκανε πολύ σκληρές ανακοινώσεις και ξεκαθάρισε τις προθέσεις και τη στάση του τόσο κατά της Τουρκίας όσο και της κυβέρνησης Σάρατζ που συνυπέγραψε τη συμφωνία.

Και εκεί που λες ότι οι Συριζαίοι για πρώτη φορά σοβαρεύτηκαν και όλα πάνε καλά, εμφανίστηκε ο Τζανακόπουλος στην βουλή αποδεικνύοντας ότι ο ακροαριστερός ζει στον δικό του μικρόκοσμο και καλύτερα να μην μιλάει καθόλου.

Ο Τζανακόπουλος προσπάθησε ανεύθυνα και Συριζαίικα να συνδέσει τα επεισόδια που έκαναν οι κακοποιοί σύντροφοι του στα Εξάρχεια με την εξωτερική πολιτική και δεν ντράπηκε καθόλου που το έκανε.

Τι είπε ο ανεκδιήγητος και επικίνδυνος ακροαριστερός για να υπερασπιστεί τους κακοποιούς συντρόφους του μιλώντας για «πραγματικό όργιο καταστολής» και «βασανιστήρια» από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ προχωρώντας ακόμα ένα βήμα υποστήριξε πως η στρατηγική της «ακραίας καταστολής» αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης που τορπιλίζει -όπως είπε- την πολιτική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης προκλητικότητας της Τουρκίας.
«Δεν μπορούν με αυτά τα φαινόμενα βασανισμού να υπάρξουν οι στοιχειώδεις όροι συνεννόησης σε μια περίοδο που είναι αναγκαίο να υπάρξουν αυτοί οι όροι λόγω της κλιμάκωσης που επιχειρεί η Άγκυρα. Τορπιλίζετε κύριοι της κυβέρνησης το πολιτικό κλίμα και είστε δύο φορά υπεύθυνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά και δεν ντράπηκε ούτε στιγμή γιατί απλά με το ταραγμένο του ακροαριστερό μυαλό του δεν κατάλαβε πόσο επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα γίνεται με τις δηλώσεις του.

Στην κρίση σας και την χλεύη σας!!




«Όχι» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου στην αποφυλάκιση Κουφοντίνα



Μετά τα αλλεπάλληλα απορριπτικά βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επανήλθε στο αίτημά του για νέα άδεια από τις φυλακές και απορρίφθηκε και αυτό.

Την Τρίτη το συνεδρίασε το Πειθαρχικό Συμβούλιο των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα και το απέρριψε, κατά πλειοψηφία (2-1).

Το θέμα θα παραπεμφθεί ξανά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.




Παρουσία του Πρωθυπουργού στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας


«Για πρώτη φορά η Καινοτομία αποκτά ισότιμο ρόλο στο πλαίσιο της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Δείγμα ακριβώς της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να συνδεθεί η Έρευνα με την Καινοτομία -και αυτή με την Οικονομία. Γι’ αυτό, άλλωστε, και η συγκεκριμένη Γραμματεία μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Διότι καμία έρευνα δεν επιτελεί τον κοινωνικό της προορισμό αν τα αποτελέσματά της δεν μετατρέπονται και σε καινοτόμες λύσεις. Μόνο τότε βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και, μαζί της, εξελίσσεται και η ευημερία των πολιτών», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας,Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αποστολή του ΕΣΕΤΕΚ, που θα είναι η παρακολούθηση των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων στο χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, και η σύνταξη και υποβολή της ετήσιας Έκθεσης Στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία ενώ σημείωσε πως στόχος είναι να αποτελεί βάση του σχεδιασμού για όλη τη Δημόσια Διοίκηση αλλά και την Κυβέρνηση.

Στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) συμμετέχουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και άνθρωποι της αγοράς με αποδεδειγμένη εμπειρία και ικανότητα στην καινοτομία ενώ για πρώτη φορά στις συνεδριάσεις συμμετέχει θεσμικά η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών. Το νέο όργανο, μεταξύ άλλων, θα είναι υπεύθυνο για την ενθάρρυνση των δημόσιων φορέων να ενσωματώσουν στη λειτουργία τους ερευνητικά αποτελέσματα και καινοτομικά προϊόντα, τα οποία δημιουργούνται από εποπτευόμενους φορείς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Ευχαριστώ πολύ και είναι μεγάλη η χαρά μου αγαπητέ Υφυπουργέ, αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα, αγαπητέ Πρόεδρε του ΕΣΕΤΕΚ, αγαπητά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση αυτού του νέου οργάνου. Χαίρομαι που εισπράττω γύρω από το τραπέζι την αισιοδοξία και τις πολύ ουσιαστικές προοπτικές που ανοίγονται σε αυτόν τον χώρο.

Προσωπικά δεν μπορώ να μην ανατρέξω στο απώτατο παρελθόν, 20 χρόνια πριν είχα κάνει την πρώτη προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών το οποίο θα ασχολείται με επενδύσεις στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας και της καινοτομίας. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, η Ελλάδα βρέθηκε στις τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις σε αυτό το κρίσιμο αντικείμενο, όμως όπως πολύ σωστά είπε ο Πρόεδρος τώρα ανοίγεται μία καινούρια προοπτική και μία καινούρια ευκαιρία να κάνουμε κάτι ουσιαστικό και συνολικό.

Πιστεύω ότι η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης, που ήταν η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σηματοδότησε ακριβώς αυτή την αναπτυξιακή διάσταση όλης αυτής της προσπάθειας. Χωρίς να υποτιμώ καθόλου την ανάγκη -όπως είπε και ο Πρόεδρος- να καλύψουμε όλο το φάσμα της δραστηριότητας, ξεκινώντας με τη βασική έρευνα και καταλήγοντας, τελικά, στην επιχειρηματικότητα η οποία θα προκύπτει μέσα από την όλη διαδικασία της εφαρμοσμένης έρευνας και της εμπορευματοποίησης της καινοτομίας.

Όπως έχετε διαπιστώσει, το αρμόδιο Υπουργείο έχει ήδη προχωρήσει σε μια σειρά από σημαντικές κινήσεις που πιστεύω ότι αποτελούσαν πάγιο αίτημα του χώρου της έρευνας αλλά και όσων ασχολούνται με το οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Προφανώς υπάρχει μια σημαντική επικάλυψη, όχι απόλυτη, αλλά υπάρχει μια σημαντική επικάλυψη, μεταξύ αυτών των δύο κόσμων.

Και πιστεύω ότι μέσα από τις τακτικές σας συνεδριάσεις θα μπορείτε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μπολιάσετε την κυβερνητική πολιτική μέσα από μια σειρά από εφαρμοσμένες προτάσεις που θα μας επιτρέψουν, σε κάποια χρόνια από τώρα, να κάνουμε άλματα προόδου. Φυσικά τα άλματα αυτά προόδου, δεν είναι απλά θεωρητικά. Θα πρέπει εσείς οι ίδιοι να συμφωνήσετε με το Υπουργείο ποιοι είναι οι δείκτες οι οποίοι θα μπορούν να μας επιτρέψουν σε κάποια χρόνια από τώρα να πούμε ότι: ναι, κάναμε μια σημαντική πρόοδο στα ζητήματα που αφορούν την έρευνα και την τεχνολογία και την καινοτομία, έτσι ώστε να μπορούμε και οι ίδιοι να αξιολογούμε τις επιδόσεις μας και να μπορούμε να πούμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε κάθε στιγμή.

Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στο τραπέζι αυτό βρίσκονται εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, βρίσκονται εκπρόσωποι της ερευνητικής κοινότητας, βρίσκονται επιτυχημένοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν κάνει το άλμα από την έρευνα στην επιχειρηματική δραστηριότητα, βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι χρηματοδοτούν την έρευνα και την καινοτομία. Αυτό μας επιτρέπει πραγματικά να έχουμε μια συνολική και σφαιρική αντίληψη για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα.

Δεν θα σας εκπλήξω λέγοντάς σας ότι το αντικείμενο αυτό αποτελεί κι ένα προσωπικό στοίχημα για εμένα και κατά συνέπεια να γνωρίζετε ότι θα έχετε την αμέριστη στήριξη μου -το γνωρίζει καλά και ο Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας- ώστε να μπορούμε να λύνουμε με ταχύτητα ζητήματα τα οποία προκύπτουν και τα οποία συχνά απαιτούν δύσκολη και κοπιώδη διυπουργική συνεννόηση.

Ήδη έχουμε κάνει μια σειρά από πολύ σημαντικά βήματα σ’ ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αναφέρθηκε σε κάποια απ’ αυτά και ο Υφυπουργός. Στέκομαι στο ζήτημα των ΕΛΚΕ, υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του Γενικού Λογιστηρίου για το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα το οποίο θέτει υπερβολικούς γραφειοκρατικούς περιορισμούς στην ερευνητική δραστηριότητα η οποία διεξάγεται εντός των Πανεπιστημίων. Το ζήτημα αυτό θα επιλυθεί εντός του Ιανουαρίου, με νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί στη Βουλή.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα, στα πλαίσια ενός διυπουργικού νομοσχεδίου, νομοθετούμε και δίνουμε επιτέλους τη δυνατότητα, να δημιουργήσουμε ένα πόλο, μία πολιτεία καινοτομίας σε κάποιες παλιές, εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, όπου έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό και συνεργατικό οικοσύστημα έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Αντίστοιχη δράση δρομολογείται και για την Θεσσαλονίκη.

Όπως γνωρίζετε, στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο έχει ήδη γίνει νόμος του κράτους για πρώτη φορά προβλέπονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα για stock options, τα οποία είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ανταμοιβής εργαζομένων σε καινοτόμες επιχειρήσεις. 15% αυτοτελής φορολόγηση, 5% για τις νέες επιχειρήσεις, καθώς και αυξημένα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στην έρευνα και στην καινοτομία. Η Γενική Γραμματεία μετακομίζει σύντομα σε καινούργια κτίρια και φυσικά ο Υπουργός, όπως είπε, αξιολογεί όλο αυτό το βαρύ γραφειοκρατικό πλαίσιο αξιολόγησης ερευνητικών προγραμμάτων, το οποίο σχετικά εύκολα μπορεί να γίνει πολύ πιο απλό.

Πού θέλω να καταλήξω: Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό όλες αυτές οι πρωτοβουλίες να μπορούν να ενταχθούν σε μία συνολική στρατηγική βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη, μακροπρόθεσμη, η οποία θα έχει ένα ξεκάθαρο όραμα, να καταστήσει την Ελλάδα όχι απλά έναν εθνικό παίκτη, αλλά έναν περιφερειακό παίκτη στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Να φέρει πίσω κόσμο ο οποίος έχει φύγει στο εξωτερικό και θα ήθελε να εργαστεί και να δημιουργήσει στην Ελλάδα. Να παράγει νέο πλούτο και με κάποιο τρόπο να έχει και μία επίπτωση στον τρόπο με τον οποίο η νέα γενιά, τα παιδιά μας, τα παιδιά τα οποία είναι σήμερα στο σχολείο, αντιλαμβάνονται το αντικείμενο αυτό.

Διότι κάτι το οποίο ενδεχομένως δεν θα μπορούμε να μετρήσουμε και να αποτυπώσουμε στους σκληρούς δείκτες καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης είναι την διάθεση μιας ολόκληρης νέας γενιάς παιδιών να αγκαλιάσουν την καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα. Να τη δουν μέσα από μία διαφορετική οπτική ματιά. Είναι κάτι το οποίο ήδη συμβαίνει. Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι στα χρόνια της κρίσης, το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας ανέπτυξε μία έντονη δράση.

Χαίρομαι όταν βλέπω νέα παιδιά τα οποία σκέφτονται αυτή τη στιγμή ως πρώτη επαγγελματική τους επιλογή την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Είναι κάτι το οποίο δεν συνέβαινε πριν από τα χρόνια της κρίσης και είναι μεγάλη μας ευκαιρία να πατήσουμε πάνω στις πολλές θετικές ενέργειες οι οποίες ήδη έχουν γίνει. Μέσα από αυτόν τον δυναμισμό ο οποίος ξεπήδησε στα χρόνια της κρίσης να βάλουμε τα θεμέλια για κάτι πολύ-πολύ καλύτερο για το μέλλον της χώρας μας.

Οπότε θέλω και πάλι να σας ευχηθώ καλή επιτυχία, καλή δύναμη, Θα ήθελα να διατρέξω τα ονόματά σας και να σας ευχαριστήσω έναν-έναν προσωπικά. Ο Μανώλης (Δερμιτζάκης), εξάλλου, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μπορούμε να φέρουμε κόσμο από το εξωτερικό πίσω στην Ελλάδα, αρκεί να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πλαίσιο για να μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και τις γνώσεις τους. Ο Άρης Δοξιάδης, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και χαίρομαι ιδιαίτερα που δέχτηκε να είναι Αντιπρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ. Με τον Βασίλη Αντωνιάδη επίσης γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Ο κ. Καρκαλέτσης, ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συμμετοχή σας, έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά στον «Δημόκριτο». Η Νέλλη (Κάτσου) εκπροσωπεί την δυναμική και καινοτόμα ελληνική βιομηχανία. Την Βάσω Κιντή από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Ο κ. Κυριακόπουλος, ευχαριστούμε πάρα πολύ. Απουσιάζει η κ. Κονοφάγου. Η κ. Μπαχταλιά που έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο EGG και συγχαρητήρια. O κ. Μπεκιάρης, ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσία σας. Kαι ο κ. Χαλαμανδάρης, ο οποίος είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα ενός ανθρώπου ο οποίος ξεκίνησε από το χώρο της έρευνας, έκανε τη μετάβαση στο χώρο της επιχειρηματικότητας και αποτελεί ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα success stories της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η οποία στηρίζεται σε καινοτομία η οποία είναι άκρως ανταγωνιστική.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλες και όλους. Θεωρώ ότι έχουμε μία εξαιρετική σύνθεση, η οποία, όπως σας είπα, συνθέτει διαφορετικές διαδρομές, γνώσεις και δεξιότητες. Προσβλέπω με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στα συμπεράσματά σας, στις προτάσεις σας. Να ξέρετε ότι έχουμε όλη την καλή διάθεση να ξεπεράσουμε τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και όλα αυτά για τα οποία κατά καιρούς μιλούσαμε στη χώρα -διότι δεν είναι άγνωστη αυτή η συζήτηση, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν πολλές φορές- αυτή τη φορά με την κατεύθυνση της πολιτείας, αλλά αφήνοντας ταυτόχρονα ελεύθερες τις δημιουργικές δυνάμεις είτε στο επίπεδο της έρευνας, είτε στο επίπεδο της καινοτομίας, είτε στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας, να μπορούμε να κατευθύνουμε τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση, ώστε κάποια στιγμή να δρέψουμε τους καρπούς αυτής της πολύ όμορφης και πιστεύω δημιουργικής προσπάθειας.

Οπότε και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας».




Φωταγωγήθηκε υπό βροχήν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος



Στο κλίμα των Χριστουγέννων μπήκε επισήμως η Αθήνα, με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για ένα δέντρο ύψους 17 μέτρων, το οποίο ήρθε από το Καρπενήσι. 

Παρά την έντονη βροχόπτωση, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, η οποία φόρεσε τα γιορτινά της. «Η Αθήνα φέτος είναι πιο φωτεινή και πιο λαμπερή παρά ποτέ, με δεκάδες δρόμους και δεκάδες πλατείες που φωτίζονται για πρώτη φορά», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια εμπειρία που όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ζήσουν στη χώρα μας. 

Η Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, ανέβηκαν στη σκηνή αναλαμβάνοντας το μουσικό κομμάτι της βραδιάς, ενώ εμφανίστηκε και η ομάδα κρουστών Batala Atenas. 

Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Ζέτα Μακρυπούλια.




Fake news από την Αχτσιόγλου για δήθεν περικοπή συντάξεων! Έχει καλό δάσκαλο τον Τζανακόπουλο


Είπε η Αχτσιόγλου να πει ένα ψέμα για να περνάει η ώρα και όποιος τσιμπήσει.

Με Fake news για να δημιουργήσει κλίμα η Αχτσιόγλου είπε σε ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση προχωράει σε περικοπές συντάξεων , κάτι φυσικά που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα : «Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Ν. Μηταράκης, κατέστησε σήμερα σαφές ότι θα καταργηθεί και δεν θα καταβληθεί το 2020 η μόνιμη 13η σύνταξη- ολόκληρη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και ποσοστιαία για τις ψηλότερες συντάξεις- η οποία νομοθετήθηκε και καταβλήθηκε το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως «τούτο πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων της τάξης των 500 ευρώ από το 2020».

«Τελικά, αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα βγήκε από τα Μνημόνια αλλά τα Μνημόνια δεν θα βγουν ποτέ από τη ΝΔ», καταλήγει η ανακοίνωση της πρώην υπουργού Εργασίας.


Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο "Ηρακλής" για τα κόκκινα δάνεια



Κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με την ονομασία "Ηρακλής". Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι προμήθειας, σε τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των ελληνικών τραπεζών. 

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί σήμερα Τετάρτη για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, για να ψηφιστεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα παρέχει την εγγύησή του για το ασφαλέστερο, κατά τους οίκους αξιολόγησης, τμήμα του τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου (senior), έναντι προμήθειας υπέρ του, αποτιμημένη σε όρους αγοράς. Το ύψος των κρατικών εγγυήσεων διαμορφώνεται στα 12 δισ. ευρώ.

Η εφαρμογή του σχεδίου "Ηρακλής" θα βοηθήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να απαλλαγεί από κόκκινα δάνεια, ύψους περίπου 30 δισ. ευρώ, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό στις τράπεζες να εξυγιάνουν το ενεργητικό τους, να αποκτήσουν αξιοπιστία και ρευστότητα και να επικεντρωθούν στον πραγματικό τους ρόλο που είναι η  χρηματοδότηση της πραγματικής Οικονομίας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και η ώθηση της ανάπτυξης.

Με τη μεταβίβασή τους στο SPV του "Ηρακλή", τα κόκκινα δάνεια θα τιτλοποιούνται σε τρεις κατηγορίες: υψηλής διασφάλισης (senior), μεσαίας (mezzanine) και χαμηλής (junior). Η εγγύηση του Δημοσίου θα συνοδεύει το senior κομμάτι της τιτλοποίησης. Τα senior και mezzanine ομόλογα θα έχουν κυμαινόμενο κουπόνι που θα πληρώνεται ανά τρίμηνο ή ανά έτος και θα βασίζεται στην ονομαστική αξία των τίτλων που θα έχει απομείνει κατά τη διαδικασία διαχείρισης και ανακτήσεων.

Η εγγύηση του Δημοσίου θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο όταν η τράπεζα έχει πουλήσει τουλάχιστον το 50% συν ένα των junior ομολόγων. Τα junior και mezzanine ομόλογα δεν θα μπορούν να αποκτηθούν από το κράτος ή από δημόσιες επιχειρήσεις.

Ο "Ηρακλής" βασίζεται στο μοντέλο των κρατικών εγγυήσεων GACs που υιοθετήθηκε στην Ιταλία, ωστόσο είναι διαφορετικός καθώς έδωσε λύση στο θέμα της έλλειψης επενδυτικής βαθμίδας των ελληνικών ομολόγων. Σε αντίθεση με το ιταλικό μοντέλο όπου υπήρχε η επενδυτική βαθμίδα, οι πιο ασφαλείς τίτλοι (senior) των τιτλοποιήσεων NPLs του "Ηρακλή" θα φέρουν αξιολόγηση "ΒΒ-", δηλ. τρεις βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα.

Η παροχή της εγγύησης δεν θα επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο, καθώς δεν έχει κανένα δημοσιονομικό αντίκτυπο, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν έχει επίδραση στο χρέος ή το έλλειμμα και σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει το buffer. Αντιθέτως, θα αποφέρει ετησίως έσοδα στο κράτος από την είσπραξη των προμηθειών που θα καταβάλλουν οι τράπεζες και οι οποίες θα υπολογίζονται με βάση τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (Credit Default Swaps).




Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εχθές το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση με τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt για την προετοιμασία του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020.

Στις 7 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, ενω στις 6 Ιανουαρίου θα παραστεί στην τελετή της ομογένειας για τον Αγιασμό των Υδάτων στο Tarpon Springs της Florida.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το περιεχόμενο των επιστολών που έστειλε η Ελλάδα στον Γενικό Γραμματέα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε στον Πρεσβευτή των ΗΠΑ τις ελληνικές θέσεις και ενέργειες απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή Μνημονίου με τη Λιβύη έχει χαρακτηριστεί «προκλητική ενέργεια» από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.


Δυνατός σεισμός ταρακούνησε την Αττική!



Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:29 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κέας.

Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα και ιδιαίτερα σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και στο Λαύριο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 31 χιλιόμετρα δυτικά της Κέας και στα 10 χιλιόμετρα νότια του Σουνίου και 52 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την Αθήνα.

Το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 144 χιλιόμετρα, γι' αυτό και δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.




Αλβανός έκοψε το «βραχιολάκι» και εξαφανίστηκε



Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. όταν Αλβανός που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας, έκοψε στα ΚΤΕΛ Κηφισού το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης-«βραχιολάκι»- πήρε το ΚΤΕΛ και κατευθύνεται στην Αλβανία.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απογευμα. Ο αλλοδαπός που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας και είχε αφεθει ελεύθερος με βραχιολάκι και εκπαιδευτική άδεια, έκοψε τα δεσμά, επιβιβάστηκε και στο ΚΤΕΛ και με προορισμό την πατρίδα του.

Μόλις διαπιστώθηκε ότι είχε κόψει το σύστημα παρακολούθησης, σήμανε συναγερμός και έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες υποδιευθύνσεις και οι συνοριακοί σταθμοί προκειμένου να μπλοκαριστεί πριν καταφέρει και εξαφανιστεί στην Αλβανία.


Πηγή : protothema.gr


Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι έκαναν νηοψία σε ελληνικό πλοίο



Απίστευτη πρόκληση από τους Τούρκους!

Πειρατική τουρκική ενέργεια στην κυπριακή ΑΟΖ. Τούρκοι ανέβηκαν σε πλοίο υπό σημαία Παναμά και πραγματοποίησαν παράνομη νηοψία. Οι Τούρκοι αξιωματικοί ανέβηκαν σε υπό σημαία Παναμά ωκεανογραφικό σκάφος που έπλεε στην κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας τα χαρτιά των μελών του πληρώματος, πραγματοποιώντας ουσιαστικά παράνομη νηοψία, όπως μεταφέρουν οι Cyprus Times.

Πρόκειται για το ωκεανογραφικό σκάφος Ocean Link, του οποίου Καπετάνιος είναι Έλληνας και το οποίο είναι εφοδιασμένο με υψηλής τεχνολογίας ωκεανογραφικά μηχανήματα. Προορισμός του πλοίου που απέπλευσε από το λιμάνι του Λαυρίου είναι η Χάιφα και πλέει κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ. Δεν αποκλείεται αυτός να ήταν ο λόγος που αποτέλεσε στόχο και οι Τούρκοι να προέβησαν στην πειρατική ενέργεια.

Διπλωματικές πηγές από την Ελλάδα πάντως κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου προκλητική ενέργεια των Τούρκων που προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα από τις δια ασυρμάτου παρενοχλήσεις.

Σίγουρα δεν θα μείνει αναπάντητη και αυτή η πρόκληση.


Βόμβα Αγγελή: Περίμενα εντολή Τσίπρα για αποπομπή Τουλουπάκη αλλά δεν ήρθε ποτέ



Σε αποκαλύψεις «βόμβα» για την καταγγελλόμενη σκευωρία Novartis και την ύπαρξη ιδιότυπου παραδικαστικού κυκλώματος με στόχο τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να προχωρά στη Βουλή, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, αναφερόμενος στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης, τη σχέση Τουλουπάκη - «Ρασπούτιν» και την αντιμετώπιση του θέματος από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο κατά πληροφορίες υποστήριξε ότι γνώριζε τα πάντα αλλά δεν ενέκρινε ποτέ την αποπομπή της Εισαγγελέως Διαφθοράς υιοθετώντας τη σκληρή γραμμή «Ρασπούτιν» έναντι της πιο ήπιας εντός του κόμματος.

«Περιμέναμε έγκριση Τσίπρα για την αποπομπή Τουλουπάκη αλλά δεν ήρθε ποτέ»

Ειδικότερα, σύμφωνα με πάντα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής που καταθέτει πρώτη φορά σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, περιέγραψε συνάντηση του ίδιου που έγινε μετά το ταξίδι στη Βιέννη, με τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, όπου φέρεται να υποστηρίζει ότι αποφασίστηκε η αποπομπή της κ. Τουλουπάκη, επειδή είχε προαποφασίσει χωρίς στοιχεία την άρον άρον ποινική δίωξη τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα των Ανδρέα Λοβέρδου, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριου Σαλμά.

«Ο κ. Καλογήρου συμφώνησε με την αποπομπή Τουλουπάκη αλλά μας είπε ότι πρώτα πρέπει να πάρει την έγκριση του “από επάνω”. Ποιος είναι ο από πάνω; Ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», φέρεται να ανέφερε ο μάρτυρας.

Κατόπιν περιγράφοντας τις δύο γραμμές εντός του ΣΥΡΙΖΑ και το «δίλημμα» Τσίπρα φέρεται να πρόσθεσε πως: «Περιμέναμε έγκριση από τον κ. Τσίπρα για την αποπομπή της Τουλουπάκη που ποτέ δεν ήρθε. Η κ. Παπασπύρου μας είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι σε δίλημμα: Να ακούσει τον “Ρασπούτιν” και τη στρατηγική των διώξεων και να κερδίσει τις εκλογές ή να διώξει την Τουλουπάκη; Η δεύτερη γραμμή ήταν των Καλογήρου-Τζανακόπουλου που έλεγε ότι θα καταστραφούμε».

Καλέστε με για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση

Ο πρώην επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς μάλιστα ζήτησε από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής να τον καλέσουν σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την Ξένη Δημητρίου, τη Μαρία Παπασπύρου και τον Μιχαλη Καλογήρου, προκειμένου να επαναλάβει όσα κατέθεσε σήμερα και όσα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Η «προφητεία» Παπασπύρου για παραμονή Τουλουπάκη και αποχώρηση «Ρασπούτιν» με τον ανασχηματισμό

 Συνεχίζοντας, ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να αποκάλυψε επίσης ότι η τέως Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, είχε προβλέψει την εξέλιξη παραμονής της κ. Τουλουπάκη στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς.

«Η κυρία Παπασπύρου μετά την ανανέωση της θητείας της κυρίας Τουλουπάκη είπε: “αντί να διώξει ο Τσίπρας την Τουλουπάκη, θα διώξει τον Ρασπούτιν στον επόμενο ανασχηματισμό”», φέρεται να ανέφερε ο ίδιος, ενώ σχολίασε πως «όλοι ξέραμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν».

Ο «Ρασπούτιν» υπουργός ΣΥΡΙΖΑ  - το αόρατο τρίτο πρόσωπο που υπαγόρευε τις κινήσεις Τουλουπάκη

«Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τη διαφθορά στην Ελλάδα καταργήστε την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Η παρουσία τρίτου προσώπου φάνηκε από το ότι ήθελε (σ.σ. η Ελ. Τουλουπάκη) να κάνει fast track δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων (σ.σ. Α. Γεωργιάδη, Α. Λοβέρδου, Μ.Σαλμά) και η απόφαση ήταν ανειλημμένη», φέρεται να είπε ο ίδιος αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο αόρατο τρίτο πρόσωπο που έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη ότι ήταν σαν Θεός πανταχού παρών στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ο ίδιος, δε, φέρεται να διατύπωσε την άποψη ότι οι ενέργειες της Ελένης Τουλουπάκη υπαγορεύονταν από αυτό το τρίτο πρόσωπο, γιατί όπως σχολίασε: «από μόνη της δεν θα τολμούσε να παραβεί ούτε τις εντολές του επόπτη ούτε τις εντολές του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου».

Ο «Ρασπούτιν» ήταν με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ - ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με παρέμβαση στη Δικαιοσύνη - δεν τον κατονομάζω

Παρότι πάντως του ζητήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του κατονομάζοντας τον περιβόητο “Ρασπούτιν”, ο ίδιος το απέφυγε υπό το φόβο όπως είπε μηνύσεων σε βάρος του. Φωτογράφισε, ωστόσο, ξεκάθαρα τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τυχόν ποινικές ευθύνες του οποίου ερευνά η Προανακριτική Επιτροπή.

«Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μου είχε πει ότι ο “Ρασπούτιν” έχει το ένα του πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ, γιατί θέλει να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. Η Τουλουπάκη ήθελε να ασκήσει διώξεις πριν τις εκλογές», φέρεται να επισήμανε ο κ. Αγγελής, τονίζοντας πως όταν διαπίστωσε πολιτική παρέμβαση υπουργού της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ενημέρωσε την κ. Δημητρίου.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αγγελής πρόσθεσε: «Το ξέρω το όνομα του τρίτου προσώπου όμως δεν το λέω. Ήταν μέλος της κυβέρνησης και είχε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα. Φοβάμαι ότι θα με ταράξει στις μηνύσεις. Το όνομα όμως το ξέρει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Εγώ έχω σηκώσει μεγάλο βάρος σε αυτή την υπόθεση,  άλλο βαρύτερο δεν μπορώ να σηκώσω. Να σηκώσουν ο καθένας το βάρος που του αναλογεί. Δεν θα αναλάβω εγώ ούτε τις ευθύνες της κ. Δημητρίου ούτε του υπουργού που έκανε αυτά που έκανε».

Λίγο αργότερα, δε, αναφερόμενος ονομαστικά στον κ. Παπαγγελόπουλο κατόπιν ερώτησης γιατί εκτιμά ότι ο πρώην υπουργός τον απαξιώνει, φέρεται να υποστήριξε πως: «Ο Παπαγγελόπουλος με έβριζε και στράφηκε εναντίον μου για να γλιτώσει».

«Υπήρχε ισχυρότερος και η Τουλουπάκη μας έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια»

«Υπήρχε κάποιος ισχυρότερος και η κ. Τουλουπάκη μας έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια. Κι εμένα και την κ. Δημητρίου (σ.σ. πρώην Εισαγγελέας Α.Π). Οι παρανομίες στη δικαστική συνδρομή είναι ο βασικός λόγος για τον ενδεχόμενο δόλο της κ. Τουλουπάκη σε κατάχρηση εξουσίας και του ηθικού αυτουργού», φέρεται να πρόσθεσε ο μάρτυρας στην Προανακριτική Επιτροπή.

Σε σπίτια οι συναντήσεις «Ρασπούτιν» - Τουλουπάκη

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Ιωάννης Αγγελής αποκάλυψε πως οι συνεννοήσεις της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και του επονομαζόμενου Ρασπούτιν λάμβαναν χώρα σε δύο σπίτια. «Δεν το κάνανε μέσω τηλεφώνου γιατί φοβόταν ο Ρασπούτιν μήπως τον παρακολουθεί η ΕΥΠ» φέρεται να εξήγησε.

«Ο υπεύθυνος του FBI στην Αθήνα είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών» - το ήξεραν και Καλογήρου-Κοντονής από τον Τζέφρι Πάιατ

Σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε για πρώτη φορά,  ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς και  για την πραγματική διάσταση της εμπλοκής του FBI στην υπόθεση Novartis και τις αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα, καθώς κατά πληροφορίες έχει υποστηρίξει πως ο υπεύθυνος του FBI στην Αθήνα που υπέγραφε τις εκθέσεις των Αμερικανών, του είχε πει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων και ότι τη συγκεκριμένη πληροφορία γνώριζαν επισήμως δια στόματος του Αμερικανού Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής και Μιχάλης Καλογήρου..

Φέρεται μάλιστα να ανέφερε, ότι η προσθήκη των ονομάτων 7 πολιτικών προσώπων στην έκθεση του FBI έγινε μετά από την κατάθεση σχετικού αιτήματος της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η  επίμαχη τοποθέτηση του κ. Αγγελή φέρεται να έχει ως εξής:

«Κάλεσα στο γραφείο μου τον εκπρόσωπο του FBI στην Ελληνική Πρεσβεία και τον ρώτησα για τον ακριβή αριθμό των αμερικανικών εγγράφων. Μου είπε ότι θα με ενημερώσει.Πείτε μου για την ευθύνη πολιτικών, ρώτησα τον εκπρόσωπο. Μου απάντησε: “Λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω. Γνωρίζω όμως ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών”. Μου είπε μάλιστα πως είχε ενημερώσει ότι δεν υπήρχε ευθύνη πολιτικών ο Αμερικανός Πρέσβης και τους δύο Υπουργούς Δικαιοσύνης. Και τον Κοντονή και τον Καλογήρου».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ιωάννης Αγγελής, υποστήριξε πως όταν ρώτησε τον εκπρόσωπο του FBI γιατί αναφέρονται σε δικό τους έγγραφο ονόματα πολιτικών εκείνος του απάντησε: «να πάτε να ρωτήσετε αυτούς που τα στέλνουν…».

«Τότε εγώ πήγα στην κ. Τουλουπάκη και τη ρώτησα τι ακριβώς στέλνει για πολιτικούς στην Αμερική και που στηρίζονται αυτά. “Μόνο στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων”, μου απάντησε εκείνη», φέρεται να πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  υπογράμμισε κατά πληροφορίες ότι ο εκπρόσωπος του FBI, του είπε πως: «υπάρχει ένας δικηγόρος που εκβιάζει τους μάρτυρες και θα πρέπει η ελληνική Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με αυτό. Ο δικηγόρος αυτός είχε συμφέρον να έχει θετική εξέλιξη η υπόθεση στην Αμερική γιατί θα έπαιρναν χρήματα».

 «Μια τρύπα στο νερό η δικαστική έρευνα της Novartis – το 90% είναι κάτω από το νερό»

«Δεν έχουμε πάρει από τις ΗΠΑ ούτε το απειροελάχιστο νόμιμο στοιχείο. Όλα είναι παράνομα. Και στην υπόθεση Novartis έχει γίνει μία τρύπα στο νερό. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πει ένα νόμιμο αποδεικτικό μέσο που έχουμε κάνει. Κανένα, άρα υπάρχει δόλος», υποστήριξε κατά πληροφορίες ο κ. Αγγελής.

Ο ίδιος περιέγραψε παράτυπους δικονομικούς χειρισμούς της Εισαγγελίας Διαφθοράς και φέρεται μάλιστα να χαρακτήρισε την κ. Τουλουπάκη «ανεπαρκή», υποστηρίζοντας πως «αν θέλετε να βρείτε άκρη στην υπόθεση Νοβάρτις, διώξτε την κυρία Τουλουπάκη. Το μόνο που έχει κάνει η Τουλουπάκη στη Νοβάρτις είναι μια τρύπα στο νερό. Μόνο το 10% της υπόθεσης είναι πάνω από το νερό. Το 90% είναι κάτω από το νερό και δεν φαίνεται. Ψάξτε κάτω από το νερό. Όσο ψάχνετε θα βρίσκετε…».

Προαποφασισμένες οι διώξεις Λοβέρδου, Γεωργιάδη, Σαλμά - η στρατηγική Τουλουπάκη για διώξεις άρον άρον χωρίς στοιχεία – «Διώξτε την Τουλουπάκη, είναι ανεπαρκής»

Κατά πληροφορίες ο Ιωάννης Αγγελής επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι η κ. Τουλουπάκη είχε ομολογήσει στον ίδιο ως στρατηγική της στη διερεύνηση της υπόθεσης την άσκηση διώξεων πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία και  άρον άρον κι ας έβρισκε μετά άκρη ο ανακριτής.

«Τη ρώτησα και μου είπε ότι η στρατηγική είναι να ασκήσουμε ποινική δίωξη, να πάει η υπόθεση στον ανακριτή κι ας μείνει εκεί», φέρεται να είπε, ενώ επανέλαβε και τους ισχυρισμούς του ότι πριν το ταξίδι στη Βιέννη για συνάντηση με τις αμερικανικές αρχές, η Ελένη Τουλουπάκη του είχε αποκαλύψει ότι θα τους ενημερώσουν πως έως τις 20 Δεκεμβρίου 2018 θα ασκήσουν ποινική δίωξη στους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά, παρότι τα στοιχεία που διέθεταν ήταν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. «Είστε καλά; Με αυτά τα στοιχεία θα ασκήσουμε ποινική δίωξη;», είχε αντιδράσει ο ίδιος κατά τα λεγόμενά του.

Δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις βουλευτών

Από την Επιτροπή δεν έλειψαν και αυτή τη φορά οι εντάσεις μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά την έναρξη της κατάθεσης του κ. Αγγελή. Οι πληροφορίες θέλουν η μίνι αντιπαράθεση να είχε ως πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Μαρκόπουλο (ΝΔ) και τη Δώρα Αυγέρη (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ σε αυτή ενεπλάκη και η Ευαγγελία Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ) και έχει ως εξής:

Δ. Αυγέρη (ΣΥΡΙΖΑ): Άντε ρε «Πρώτο Θέμα».

Δ. Μαρκόπουλος (ΝΔ): Μη διακόπτεις τον μάρτυρα επειδή δεν σε βολεύει αυτό που καταθέτει. Είστε σε νευρικό κλονισμό.

Ε. Λιακούλη (ΚΙΝΑΛ): Διακόπτεται ο μάρτυρας με προφανή στόχευση.

Ι. Αγγελής: «Βρώμικη υπόθεση με πολιτικές & δικαστικές διαστάσεις»

«Βρώμικη» χαρακτήρισε την υπό διερεύνηση υπόθεση ο Ιωάννης Αγγελής, με δήλωσή του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το πέρας της σημερινής του εισήγησης, η οποία όπως τόνισε έχει πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις, ενώ άφησε αιχμές και για τα πρόσωπα που γνωρίζουν κατ’ εκείνον λεπτομέρειες αλλά δεν μιλάνε.

«Δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα. Υπήρχε εποπτεύουσα πάνω από εμένα, η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου. Καλέστε την να σας να το πει και εκείνη και τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Καλογήρου. Και να έρθω εγώ να το επιβεβαιώσω. 

Είναι μία βρώμικη υπόθεση, με πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τετάρτη στις 14.30 η συνέχεια με Αγγελή στην Προανακριτική

Η εξέταση του Ιωάννη Αγγελή από την Προανακριτική Επιτροπή θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη στις 14.30, όπου θα δεχτεί και ερωτήσεις από τους βουλευτές μέλη της.


Της Ναντίν Χαρδαλιά
Πηγή: skai.gr