Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Υποβρύχιο Κουρσκ: Οι θεωρίες συνωμοσίας και τα σενάρια για το θάνατο 118 ατόμων


Η προ μηνών βύθιση του ρωσικού υποβρυχίου «Losharik» ξύπνησε τις μνήμες από την τραγική ιστορία του Kursk τον Αύγουστο του 2000, όταν 23 επιζήσαντες χάθηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα

Το Βιντάγιεβο είναι μια άχρωμη πόλη με γκρίζες πανομοιότυπες πολυκατοικίες, μέσα στα διαμερίσματα των οποίων μένουν οικογένειες των αξιωματικών του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Το χειμώνα ο αρκτικός άνεμος «ξυρίζει» τα στενά και κακοφωτισμένα δρομάκια της πόλης, στα οποία δεν κυκλοφορεί κανείς αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Το καλοκαίρι δεν αλλάζουν και πολλά.

Απλά οι πιτσιρικάδες που δεν έχουν σχολείο τρέχουν σε ένα λόφο απ’ όπου φαίνεται η ναυτική βάση για να δουν τα πολεμικά πλοία να φεύγουν από την βάση. Αυτό έκαναν ένα μουντό πρωινό τον Αύγουστο του 2000, όταν το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Κursk» που ήταν το καμάρι του Ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας, έλυσε κάβους στην Χερσόνησο Κόλα. Τα παιδιά χαιρετούσαν το θηρίο των 154 μέτρων μήκους με το διπλό κύτος και το εκτόπισμα των 16.000 τόνων, που έφερε 24 πυραύλους Kruz P-700 Granit και τορπίλες διαμέτρου 553 και 650 mm. Ήταν η αιχμή του δόρατος του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, ο «αβύθιστος» Λεβιάθαν που έβγαινε στα ανοιχτά για να λάβει μέρος σε ασκήσεις. Ο κυβερνήτης του «Kursk», Γκενάντι Λιάτσιν και ο συγκυβερνήτης Σεργκέι Ντούντκο πήραν τις τελευταίες ανάσες φρέσκου αέρα πριν κατέβουν στα άδυτα του υποβρυχίου. Ο Λιάτσιν διέταξε «κατάδυση» στα σκοτεινά νερά της θάλασσας του Μπάρεντς και το πυρηνοκίνητο θηρίο ξεκίνησε για ένα ταξίδι που έμελλε να μην τελειώσει ποτέ.



Έκρηξη στο βυθό

Μερικές εκατοντάδες μίλια μακριά ο κυβερνήτης του αμερικάνικου υποβρυχίου «USS Memphis» Μαρκ Μπρέορ μέτραγε ήδη δύο μήνες μαζί με τους άντρες του, μέσα στα κλειστοφοβικά διαμερίσματα του σκάφους. Η αποστολή του ήταν σαν μια παρτίδα σκάκι, όπου μια λάθος κίνηση μπορεί να σου κοστίσει πολύ ακριβά, όταν βρίσκεσαι σε εχθρικά νερά. Το «Memphis» κινούνταν μόλις 18 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ώστε τα υπερσύγχρονα σόναρ και οι ασύρματοι του να υποκλέπτουν τις συνομιλίες των πλοίων του Ρωσικού ναυτικού, ειδικά αυτές των υποβρυχίων τους. Κοίταξε τα χλωμά πρόσωπα των ανδρών του, που ήταν κλεισμένοι δυο μήνες μέσα σε αυτό το μεταλλικό κουτί των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάνοντας την δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Τα επόμενα 24ωρα χρειάστηκε να κατέβει κάποιες φορές λίγο πιο βαθιά, ώστε οι Ρώσοι να μην αντιληφθούν ότι ένα αμερικάνικο υποβρύχιο έπλεε στην θάλασσα του Μπάρεντς και υπέκλεπτε όλες τις συνεννοήσεις του στόλου. Το πρωί της 12ης Αυγούστου, ο Μπρέορ κάθεται στη θέση του από νωρίς, όπως κάνει κάθε μέρα και ενημερώνεται συνέχεια για τις τελευταίες κινήσεις των τεσσάρων ρωσικών υποβρυχίων που έχει εντοπίσει, ανάμεσά τους και το «Kursk». Είναι Σάββατο και η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού της «Κόκκινης Αρκούδας» οδεύει προς το τέλος της, με την εκτόξευση τορπιλών από τα υποβρύχια σε προκαθορισμένους στόχους. Το ρολόι του δείχνει 11.28 π.μ. όταν ένα πανίσχυρο ωστικό κύμα διαπερνά το κήτος του «Memphis» και πριν ο Μπρέορ προλάβει καλά-καλά να ζητήσει ενημέρωση, μια ακόμη πιο δυνατή έκρηξη τραντάζει ξανά το αμερικάνικο υποβρύχιο. Προέρχεται από απόσταση εξήντα πέντε ναυτικών μιλίων, εκεί που έπλεε το «Kursk», μέχρι την στιγμή που ο θάλαμος με τις τορπίλες του ανατινάχθηκε, όταν η πρώτη μπήκε στον σωλήνα εκτόξευσης.



Ζωντανοί-νεκροί

Λίγη ώρα πριν από την έκρηξη ο κυβερνήτης Γκενάντι Λιάτσιν, είχε στείλει μήνυμα για την επικινδυνότητα των τορπιλών Shkval, που θα εκτόξευε το «Kursk» και την μη λειτουργία μιας εξ’ αυτών. Οι συγκεκριμένες λειτουργούσαν με ένα μείγμα υδρογόνου και υπεροξειδίου, ο εγκλωβισμός των οποίων στον τορπιλοσωλήνα αποδείχθηκε μοιραίος.  Οι υψηλά ιστάμενοι με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό του Στόλου Βλαντιμίρ Κουρογιέντοφ τον αγνοούν, όπως αγνοούν και κάτι ακόμη. Ότι ο «Λεβιάθαν των θαλασσών» όπως αποκαλούσαν το «Kursk» είχε ουσιαστικά να ταξιδέψει σε σοβαρή αποστολή η άσκηση από το 1994, όταν παρακολουθούσε τις κινήσεις του 6ου Αμερικανικού Στόλου στην Μεσόγειο, λόγω έλλειψης κρατικών πόρων της παραπαίιουσας τότε Ρωσίας, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Όταν το στίγμα του υποβρυχίου χάνεται μετά τις δύο εκρήξεις, αρχίζει ένα τραγικό γαϊτανάκι απόκρυψης του τι πραγματικά έχει συμβεί από τους Ρώσους επιτελείς του Ναυτικού, που «πλασσάρουν» στον Βλάντιμρ Πούτιν δύο εκδοχές. Η πρώτη ήταν ότι συγκρούστηκε πιθανόν με εχθρικό υποβρύχιο, ενώ αν δεν συνέβη αυτό βλήθηκε από εχθρική τορπίλη και βυθίστηκε, αρνούμενοι να δημοσιοποιήσουν ακόμη και στον Πρόεδρο, την τραγική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που μετρούσε ήδη 95 νεκρούς και την βίωναν σε βάθος 160 μέτρων οι 23 επιζώντες αξιωματικοί και ναύτες του αβύθιστου υποβρυχίου, σε συνθήκες πολικού ψύχους και με το οξυγόνο να τελειώνει. «Όλο το πλήρωμα από τα τμήματα έξι, επτά και οχτώ ήρθαν στο ένατο. Υπάρχουν 23 άτομα εδώ. Πήραμε αυτή την απόφαση εξαιτίας του ατυχήματος. Κανείς μας δεν μπορεί να βγει στην επιφάνεια» θα γράψει ο υποπλοίαρχος Ντμίτρι Κολέσνικοφ σε ένα κομμάτι χαρτί.
Μαζί με τους υπόλοιπους ήταν κι αυτός ένας ζωντανός-νεκρός μέσα στο κήτος του υποβρυχίου, ελπίζοντας ότι η μαμά-πατρίδα θα τους σώσει, αγνοώντας ότι εκείνη την στιγμή η Ρωσία επιθυμούσε πάνω απ’ όλα ένα πράγμα. Να μην κατανοήσουν οι Δυτικοί πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση και να μην τους δώσουν την ευκαιρία να δουν από πολύ κοντά το υπερόπλο τους, έστω και διαλυμένο.

Το τέλος και η κατακραυγή

Παρόλο που πολλές χώρες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν οι Ρώσοι αρνούνται πεισματικά τα πρώτα 24ωρα κάθε βοήθεια, απαντώντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Μανάδες, σύζυγοι, πατεράδες και άλλοι συγγενείς των μελών του πληρώματος ζητάνε απαντήσεις και εξηγήσεις για το δυστύχημα, αλλά δεν τους απαντάει κανείς. Ο Πούτιν που έχει λάβει τις δύο εκδοχές για το δυστύχημα εξακολουθεί να κάνει τις διακοπές του στο Σόοτσι, ενώ οι ώρες περνούν και οι προσπάθειες των Ρώσων να προσεγγίσουν το βυθισμένο Λεβιάθαν, αποτυγχάνουν η μια μετά την άλλη.
Όταν το κάνουν το βαθυσκάφος δεν μπορεί να «κουμπώσει» με την καταπακτή κινδύνου, αφού είναι κακοσυντηρημένο, με παλιές μπαταρίες που δεν έχουν αλλαχθεί και έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Τα απελπισμένα χτυπήματα με το σφυρί εξακολουθούν από τους εικοσιτρείς αλλά κάποια στιγμή σταματούν.

Στις 17 Αυγούστου ο Πούτιν ζητάει βοήθεια από όποιον μπορεί να προσφέρει, συνομιλεί με τον Μπιλ Κλίντον και δίνει εντολές στον Κουρογιέντοφ αλλά πλέον είναι πολύ αργά. Όταν Νορβηγοί δύτες καταφέρνουν να μπουν μέσα στο «Kursk» στις 22 Αυγούστου όλα τα διαμερίσματα του υποβρυχίου είναι πλημμυρισμένα και δεν υπάρχει φυσικά ίχνος ζωής. Οι συγγενείς των θυμάτων ξεσπούν κατά της κυβέρνησης και του Πούτιν, ο οποίος κηρύσσει εθνικό πένθος την συγκεκριμένη ημέρα έχοντας ήδη διαπιστώσει ότι όλα έγιναν λάθος. Η εικόνα της μητέρας του υποπλοίαρχου Τύλικ να ουρλιάζει στους Ρώσους επιτελείς του Ναυτικού θα συγκλονίσει την υφήλιο, όχι μόνο γιατί αποτυπώνει μια ασύλληπτη τραγωδία, αλλά και για έναν άλλο λόγο. Την ώρα που μιλάει, οι τηλεοπτικές κάμερες «συλλαμβάνουν» μια άγνωστη γυναίκα, να την πλησιάζει και να της κάνει μια ένεση πάνω από τα ρούχα της. Δευτερόλεπτα μετά η Ναντέζντα Τύλικ, δεν μπορεί να μείνει όρθια, ούτε να μιλήσει, απόρροια της ένεσης που της έκαναν ώστε η «ενοχλητική» φωνή της να σιωπήσει. Στην ομαδική επιμνημόσυνη δέηση για τις χαμένες ζωές των ανδρών του «Kursk» λίγες ημέρες μετά, ο ναύαρχος Βλαντιμίρ Κουρογιέντοφ δίνει το παρόν και χαιρετάει τις συζύγους και τα παιδιά τους. Όταν πλησιάζει τον γιο του Γκενάντι Λιάτσιν, ο μικρός βλέπει το απλωμένο χέρι του Κουρογιέντοφ και απλά σήκωσε το κεφάλι του και τον κοίταξε στα μάτια, αρνούμενος την χειραψία στον άνθρωπο που έκανε τελικά ότι μπορούσε για να μην σωθεί ο πατέρας του.


Πηγή : newsauto.gr


Αφαιρέθηκε η επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς Ρομά που δάγκωσαν ποντίκια το βρέφος τους


Εξελίξεις στην υπόθεση με το βρέφος που δάγκωσαν ποντίκια, στο Διδυμότειχο, καθώς αφαιρέθηκε από τους γονείς η επιμέλεια τόσο του μόλις 3,5 μηνών μωρού όσο και του άλλου παιδιού τους, 2 ετών.

Ο πατέρας του μωρού οδηγήθηκε την Πέμπτη το πρωί στην εισαγγελέα Ορεστιάδας, η οποία τον άφησε προσωρινά ελεύθερο μετά την απολογία του. Ο 22χρονος πατέρας ζήτησε «συγγνώμη για ό,τι έγινε» και υποστήριξε ότι οι συνθήκες στις οποίες ζούσε το μικρό κοριτσάκι «ήταν ικανοποιητικές». Από την πλευρά της, η 16χρονη μητέρα του βρέφους θα δικαστεί, λόγω ανηλικότητας, από αρμόδιο δικαστήριο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί επακριβώς η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο νεαρός πατέρας και θα αναμένει, αφενός την εξέλιξη της υγείας του μικρού κοριτσιού και αφετέρου τα πορίσματα των κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών που διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε το βρέφος, ώστε, αναλόγως να ασκήσει δίωξη, είτε κακουργηματικού είτε πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Τα ποντίκια είχαν αφαιρέσει τμήμα από το μάγουλο και το δέρμα της μύτης του βρέφους.

Το 3,5 μηνών κοριτσάκι είχε μεταφερθεί σε πολύ άσχημη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. «Από το κοριτσάκι έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το μωρό παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης», είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Αδαμίδης.

Πάνω από το 3,5 μηνών κοριτσάκι «έπεσαν» από την πρώτη στιγμή παιδοχειρουργοί και πλαστικοί χειρουργοί, για τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης. Ο διοικητής του νοσοκομείου είχε κάνει λόγο για «εικόνα ακραίας παραμέλησης» που παρουσίαζε το βρέφος, τονίζοντας πως «τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του μωρού».


Πηγή




Έπιασαν «βαρόνο» ναρκωτικών που αναζητούσαν εδώ και 21 χρόνια οι ιταλικές αρχές



Σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες ότι, μαζί με άλλους συνεργούς του, είχε εισάγει παράνομα στο ιταλικό έδαφος από την Αλβανία 19 κιλά και 218 γραμμάρια ηρωίνης και διάφορα όπλα 

Από το  1998 αναζητούσαν οι αρχές της Ιταλίας έναν 54χρονο Αλβανό, ο οποίος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και όπλα από τον Ιούλιο ως τον Δεκέμβριο εκείνου του έτους, και συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας όταν επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης με τις κατηγορίες ότι, μαζί με άλλους συνεργούς του, είχε εισάγει παράνομα στο ιταλικό έδαφος από την Αλβανία 19 κιλά και 218 γραμμάρια ηρωίνης και διάφορα όπλα και ότι πούλησε τουλάχιστον ένα κιλό ηρωίνης σε Ιταλό πολίτη. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας και δρομολογήθηκε η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ιταλία.




Μεγάλη επιχείρηση αστυνομικών σε καταυλισμούς Ρομά για τους δολοφόνους της ηλικιωμένης



Αποφασισμένη η αστυνομία να δώσει τέλος στην εγκληματικότητα των Ρομά και να βρει τους δράστες της δολοφονίας της άτυχης 77 χρονης ηλικιωμένης στους Αγίους Θεοδώρους.

Άμεσα έχουν ξεκινήσει οι έρευνες σε τουλάχιστον πέντε καταυλισμούς σε Μέγαρα, Κορινθία και Δυτική Αττική για τον εντοπισμό των υπόπτων, ενώ έχει ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στην περιοχή της Κορίνθου με αστυνομικούς από την Αττική.

Παράλληλα, έρευνες πραγματοποιεί και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. από αέρος. 


Γερ. Χουλιάρας για τη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη: Δεν είναι ώρα για εικασίες ούτε για εφησυχασμό - Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη



Οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζουν να ταρακουνούν την Κρήτη. Το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκαν τρεις σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο πρώτος είχε ένταση 4,3 Ρίχτερ, ενώ ο δεύτερος 3,8. και ο τρίτος 4,5. 

Ένας ακόμη σεισμός, 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε και πάλι 13 χλμ ανατολικά της Παλιοχώρας στις 20:42.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε ακολουθία σεισμών και συγκεκριμένα, τριών δονήσεων σε διάστημα λίγων μόλις λεπτών ταρακουνούν τα Χανιά, προκαλώντας αρκετή ανησυχία.

Το φαινόμενο σχολίασε μα ανάρτησή του στο Facebook, o Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας:

«Η Κρήτη είναι «αστακός» και από σεισμολογικά-γεωφυσικά όργανα που λειτουργεί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες και μετρήσεις. Η ενόργανη σεισμική ιστορία από το 1900 στην περιοχή των πρόσφατων (χτεσινών-σημερινών)σεισμών μας δείχνει ως μέγιστο μέγεθος τα 6,6 ρίχτερ που εγιναν το 2013 και άλλους 4 σεισμούς άνω τον 6 Ρίχτερ. Αυτό που επίσης παρατηρώ είναι ότι αυτοί οι σεισμοί έχουν βάθος άνω των 30 χιλιομέτρων, ενώ η χτεσινή-σημερινή δραστηριότητα είναι μόνο στα 7-8 χιλιόμετρα και ίσως δεν έχει σχέση με προηγούμενες εστίες μεγάλων σεισμών αλλά ίσως πρόκειται για μια απομονωμένη μικροσεισμική δραστηριότητα. Δεν είναι ώρα για εικασίες ούτε για εφησυχασμό. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και πρέπει να έχουμε το νου μας στα προληπτικά μέτρα στην οικοσκευή μας και μακρυά από παλιά κτίρια».

Gerasimos Chouliaras
13 ώρες πριν
Η Κρήτη είναι «αστακός» και από σεισμολογικά-γεωφυσικά όργανα που λειτουργεί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες και μετρήσεις. Η ενόργανη σεισμική ιστορία από το 1900 στην περιοχή των πρόσφατων (χτεσινών-σημερινών)σεισμών μας δείχνει ως μέγιστο μέγεθος τα 6,6 ρίχτερ που εγιναν το 2013 και άλλους 4 σεισμούς άνω τον 6 Ρίχτερ. Αυτό που επίσης παρατηρώ είναι ότι αυτοί οι σεισμοί έχουν βάθος άνω των 30 χιλιομέτρων, ενώ η χτεσινή-σημερινή δραστηριότητα είναι μόνο στα 7-8 χιλιόμετρα και ίσως δεν έχει σχέση με προηγούμενες εστίες μεγάλων σεισμών αλλά ίσως πρόκειται για μια απομονωμένη μικροσεισμική δραστηριότητα. Δεν είναι ώρα για εικασίες ούτε για εφησυχασμό. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και πρέπει να έχουμε το νου μας στα προληπτικά μέτρα στην οικοσκευή μας και μακρυά από παλιά κτίρια.


Θυμίζουμε πως έντονη η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη είχαμε και την Παρασκευή, καθώς μετά τις δυο πρωινές δονήσεις, ακολούθησαν άλλες τέσσερις το βράδυ της Παρασκευής, μέσα σε διάστημα μικρότερο των 20 λεπτών.

Η ισχύς των κυμάνθηκε από 2,3 μέχρι 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις μετρήσεις από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.


Πηγή : newpost.gr


Νέα δολοφονία ανυπεράσπιστων ζώων! Πυροσβέστες βρήκαν κουτάβια που τα είχαν πετάξει σε ρέμα να πνιγούν



Οι κακοποιήσεις και οι δολοφονίες ζώων στην Ελλάδα είναι σε έξαρση, και αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι όποιος φτάνει σε τέτοιο σημείο να κακοποιήσει, η να δολοφονήσει κάποιο ζώο, είναι επικίνδυνος και τον άνθρωπο.

Μια ακόμη δολοφονία ανυπεράσπιστων κουταβιών σημειώθηκε αυτή την φορά στην Κέρκυρα, όπου άγνωστοι κακοποιοί πέταξαν νεογέννητα κουτάβια κάτω από γέφυρα, κλεισμένα μέσα σε σακούλα, σε σημείο με συσσωρευμένο νερό στην περιοχή Κυνοπιάστες, για να τα πνίξουν να τα σκοτώσουν. 

Οι κακοποιοί, η ο κακοποιός δράστης, πέταξε εκεί τα λίγων ημερών κουτάβια προκειμένου να τα ξεφορτωθεί σκοτώνοντας τα. Ένας κάτοικος της περιοχής άκουσε το κλάμα τους και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Οι Πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να τα ανασύρουν, ενώ η επιχείρηση διάσωσης των κουταβιών καταγράφηκε σε βίντεο, δυστυχώς όμως, από τα πέντε σκυλάκια, σημεία ζωής έδωσε μόνο το ένα, ενώ τα υπόλοιπα εντοπίστηκαν νεκρά. 

Το μέγα θέμα είναι ότι ο δολοφόνος κακοποιός που πέταξε τα σκυλάκια είναι ελεύθερος και επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.






ΕΛ.ΑΣ. : Αν λάβετε αυτό το email μην το ανοίξετε


Τον κώδωνα του κινδύνου για απάτες μέσω διαδικτύου, κρούει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Πληθαίνουν οι καταγγελίες από πολίτες, νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα από απάτες, κατά τα οποία άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους με διάφορους τρόπους. Οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι απατεώνες είναι:

• Μέσω εταιρικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (B.E.C.-Business Email Compromise, CEO Fraud & Man in the middle attacks). Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και παρεμβαίνουν σε τμήματα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ συναλλασσόμενων επαγγελματιών και εμπόρων με επιχειρήσεις (προμηθευτές ή πελάτες) στο εξωτερικό. Μόλις εντοπίσουν μηνύματα που αφορούν επικείμενη πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού, παρεμβαίνουν αποστέλλοντας απατηλά μηνύματα, από διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσομοιάζουν με τις πραγματικές. Στη συνέχεια υποδύονται υπαλλήλους της συνεργαζόμενης επιχείρησης και πείθουν τους συναλλασσόμενους να καταθέσουν χρήματα σε απατηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, διαφορετικούς από αυτούς που είχαν συμφωνηθεί.

• Με την υπόσχεση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (Forex Scams, Ponzi & Pyramid Schemes). Στην περίπτωση αυτή οι δράστες προσεγγίζουν τα θύματα, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υποδυόμενοι τους εργαζόμενους σε δήθεν μεγάλες επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού. Υπόσχονται υψηλές αποδόσεις μέσω τοποθέτησής τους σε εικονικές διαδικτυακές επενδυτικές πλατφόρμες και τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι εικονικές αυτές πλατφόρμες παραπλανούν τους υποψήφιους επενδυτές, παρουσιάζοντάς τους αρχικά ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις, προκειμένου να τους ωθήσουν στην επένδυση μεγαλύτερων χρηματικών ποσών. Ακολούθως, όταν τα θύματα αιτούνται την ανάληψη ποσού του αρχικού κεφαλαίου ή μέρους των κερδών τους, οι δράστες διακόπτουν κάθε επικοινωνία μαζί τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις:

Όσον αφορά τις απάτες σε επιχειρήσεις μέσω εταιρικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Να αναβαθμίζετε και να ενημερώνετε το λογισμικό τεχνικής ασφαλείας.
Να διασφαλίζετε ότι οι υπάλληλοί σας είναι ενημερωμένοι και προσεγγίζουν τα αιτήματα για τη διενέργεια πληρωμών με προσοχή.
Εφαρμόστε διαδικασία για την επαλήθευση της νομιμότητας αιτημάτων διενέργειας πληρωμών που λαμβάνονται μέσω e-mail.
Μην ανοίγετε ύποπτους ηλεκτρονικούς συνδέσμους (links) ή ύποπτα επισυναπτόμενα αρχεία που λαμβάνετε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Αποφεύγετε την κοινοποίηση πληροφοριών σχετικά με την ιεραρχία, την ασφάλεια και τις ακολουθούμενες διαδικασίες της επιχείρησής σας.
Περισσότερες πληροφορίες-συμβουλές μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο: https://cyberalert.gr/apates-endiamesou-epaggelmation/
Όσον αφορά τις απάτες με την υπόσχεση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών:

Μην επενδύετε τα χρήματά σας σε υπηρεσίες χωρίς να είστε απολύτως βέβαιοι για την αξιοπιστία τους.
Να είστε επιφυλακτικοί όταν σας προσεγγίζουν τηλεφωνικά ή μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από επενδυτικές εταιρείες του εξωτερικού.
Αναζητήστε πληροφορίες για την αξιοπιστία των επενδυτικών εταιρειών που σας προσεγγίζουν.
Αιτηθείτε τους όρους και προϋποθέσεις, πριν πραγματοποιήσετε κάποια συναλλαγή.
Αν η προσφορά φαίνεται υπερβολικά καλή για να είναι αληθινή, διατηρείστε επιφυλάξεις γιατί μάλλον δεν είναι πραγματική.
Απευθυνθείτε στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές όταν αντιληφθείτε ότι πέσατε θύμα απάτης.
Κατόπιν των ανωτέρω, υπενθυμίζεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να μην εξαπατηθούν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ενώ μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88

• Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω των εφαρμογών (applications) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID και FEELSAFE

• Μέσω της διαδικτυακής πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας https://portal.astynomia.gr

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

• Επίσης σχετική ενημέρωση υπάρχει στο δικτυακό τόπο https://cyberalert.gr/feelsafe/


Νέα σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία : Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του



Αυστηρή απάντηση στον εκπρόσωπο του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και τα όσα είπε για τον Έλληνα πρωθυπουργό δίνει το Ελληνικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ είχε ως εξής:

«Στην ομιλία του στην Αθήνα στις 6-8 Δεκεμβρίου 2019, υπό την επωνυμία της 6ης Διεθνούς Διάσκεψης για τα Εγκλήματα της Γενοκτονίας , ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε αβάσιμους, ψευδείς συκοφαντικούς εχθρικούς ισχυρισμούς εναντίον της ιστορίας μας.

»Η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, πρέπει να δει τους όρους της Λωζάννης όπου αποφάσισαν να καταβάλει αποζημίωση η Ελλάδα στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε. Η επιτροπή Ερευνών των Συμμαχικών Χωρών, διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία. Καλούμε την Ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει το δρόμο του Έλληνα πρωθυπουργού Βενιζέλου που πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ που ίδρυσε τη Δημοκρατία της Τουρκίας να αφήσει στην άκρη την γεμάτη φαντασία ιδεολογία και την καλούμε να οικειοποιηθούν τις αρχές φιλίας και καλής γειτονία».

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί του κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση.

Η διαρκής προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα προκαλεί θλίψη και την εκθέτει. Όπως και η χρήση, από πλευράς της, ανοίκειων εκφράσεων. Δεν θα την ακολουθήσουμε.

Καλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ας αντιληφθεί ότι η καλή γειτονία, η ασφάλεια και η σταθερότητα, καθώς και η ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας, θα ωφελήσουν και την ίδια.

Είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου το προκλητικό σχόλιο από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας την Παρασκευή με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είχε επισημάνει ότι «η Γενοκτονία στον Πόντο και στην Μικρά Ασία -ένα υποσύνολο μόνο της γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- δεν έχει αναγνωριστεί μόνο από την ελληνική Βουλή. Έχει αναγνωριστεί από πλήθος ξένων χωρών και πολιτειών. Όπως και από την Διεθνή Ένωση Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των Γενοκτονιών. Ο κύκλος αυτός οφείλει να διευρυνθεί και για αυτόν τον συγκεκριμένο στόχο η κυβέρνηση -όπως σας είχα δεσμευθεί στις 19 Μαΐου- κινείται μεθοδικά».

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, πρέπει να δει τους όρους της Λωζάννης όπου αποφάσισαν να καταβάλει αποζημίωση η Ελλάδα στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε».

Συνεχίζοντας τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα «να αφήσει στην άκρη την γεμάτη φαντασία ιδεολογία


Ντόρα: ...από την εποχή του Μακιαβέλλι, δύο παράγοντες καθορίζουν την ισχύ της χώρας, η αμυντική της ικανότητα και οι συμμαχίες της


«Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης είναι ένα μνημόνιο το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί» δηλώνει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής της ΝΔ και Ντόρα Μπακογιάννη. 

H συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη :

Ερ. Κυρία Μπακογιάννη, πωώς αποκωδικοποιείτε τα όσα έλαβαν χώρα στην συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν;

Απ: Ήταν μια συνάντηση στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα έβαλε όλα τα θέματα που μας απασχολούν με τη γειτονική χώρα. Δεν είχαμε ψευδαισθήσεις ότι θα ήταν μια συζήτηση εύκολη, ήταν όμως απαραίτητη. Στόχος της συνάντησης ήταν να βρεθούν κοινά αποδεκτά σημεία σύγκλισης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και ταυτόχρονα, όπως είπε και ο Ερντογάν, να πέσουν οι τόνοι.

Ερ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε σαφή τη θέση της Ελλάδος τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και προσωπικά στον ίδιον τον κ. Ερτνογάν. Ωστόσο, η Τουρκία πλέον εγείρει διεκδικήσεις επί χάρτου απειλώντας ανοικτά και ελληνικά νησιά. Τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε να θωρακιστεί η Ελλάδα;

Απ: Πρώτα απ’ όλα, η Ελλάδα είναι θωρακισμένη, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είναι θωρακισμένη αμυντικά και είναι θωρακισμένη διπλωματικά. Η Ελλάδα έχει σημαντικές συμμαχίες και αυτό είναι που ενοχλεί την Τουρκία σήμερα. Ναι, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία οξυμμένη, ρητορική και πρακτική της Τουρκίας, πλην, όμως, με εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε απολύτως, και με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ερ. Εκτιμάτε ότι θα βρεθούμε μόνοι σας σε αυτόν τον «αγώνα»;

Απ: Η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα. Και, ναι, θα είμαστε εμείς οι οποίοι θα τα υπερασπιστούμε. Από εκεί και πέρα, από την εποχή του Μακιαβέλλι, δύο παράγοντες καθορίζουν την ισχύ της χώρας, η αμυντική της ικανότητα και οι συμμαχίες της. Και στα δύο η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρή.

Ερ. Μετά το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, ο Ταγίπ Ερτογάν διαμηνύει ότι «η Τουρκία δεν θα συζητήσει με άλλες χώρες για τα κυριαρχικά της δικαιώματα». Επί της ουσίας, κυρία Μπακογιάννη, μιλά για συνδιαχείρηση. Ποια η θέση της Ελλάδας;

Απ: Το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας είναι ένα μνημόνιο το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι διότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Ο δεύτερος είναι διότι ο ένας υπογράφων, δηλαδή η κυβέρνηση της Τρίπολης, δεν μπορεί να το κυρώσει στη Βουλή, διότι Βουλή δεν υπάρχει και ο πρόεδρος της Βουλής είναι απέναντι. Επίσης είναι μία κυβέρνηση η οποία σήμερα δεν εκφράζει το λαό της Λιβύης, και υπό το πρίσμα της ανατροπής της προφανώς έσπευσε ο κ. Ερντογάν. Τρίτον, διότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει να κυριαρχήσει η λογική ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Ερ. Διαχρονικά τάσσεστε υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με την Τουρκία. Θεωρείτε ότι υπάρχει περιθώριο διαλόγου και συναντίληψης στο θέμα των υδρογονανθράκων;

Απ: Με την Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσουμε τον διάλογο προσπαθώντας να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα είναι εύκολες. Πλην, όμως, η άρνηση του διαλόγου δεν μπορεί να αποτελέσει σε καμία περίπτωση, εποικοδομητική πρόταση πολιτικής. Ο μοναδικός δρόμος με ένα δύσκολο γείτονα είναι η διαρκής προσπάθεια να βρούμε σημεία επαφής από τα οποία μπορούν να κερδίσουν και οι δύο χώρες.

Ερ. Κυρία Μπακογιάννη, τι περιμένετε από τη συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη στις 7 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ;

Απ: Η προσωπική ρητορική του κ. Τραμπ είναι απογοητευτική και δημιουργεί μεγάλους προβληματισμούς. Το βέβαιο είναι ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν και αντίβαρα, τα οποία είναι σίγουρα η Γερουσία και το Κογκρέσο. Αυτό το οποίο περιμένω από αυτή τη συνάντηση είναι να αντιληφθεί και ο κ. Τραμπ ότι ο παραδοσιακός, σταθερός σύμμαχος και γεωστρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή, είναι η Ελλάδα.

Ερ. Να περάσουμε και στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και να σας ρωτήσω: καταρχήν είστε αισιόδοξη ότι μέχρι την άνοιξη, όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, θα γυρίσουν πίσω όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασύλου;

Απ: Αυτός είναι ο στόχος, όμως η προσπάθεια αυτή πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι η Ελλάδα έχει δύο δυνατότητες. Η μία είναι να επιδιώξει διμερείς συμφωνίες για τις επιστροφές των πολιτών στις χώρες αυτές. Δεν είναι εύκολη υπόθεση διότι αρκετές χώρες από αυτές δεν δέχονται να τις υπογράψουν. Η δεύτερη, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι η μόνη άμεσα εφικτή, είναι να υπάρξει ευρωπαϊκή ομπρέλα επιστροφής των μεταναστών/προσφύγων, διότι η Ευρώπη δίνει χρήματα σε αυτές τις χώρες. Η Ευρώπη μπορεί και οφείλει να το απαιτήσει.

Ερ. Εν τοις πράγμασι, θα ήθελα να σας ρωτήσω: πιστεύετε ότι η επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος εξαρτάται απόλυτα με το θέμα διαχείρισης των υδρογονανθράκων;

Όχι. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως διαπραγματευτικό όπλο για όλα τα θέματα τα οποία έχει ανοιχτά με την Ευρώπη. Ουσιαστικά τα μηνύματα δεν απευθύνονται στην Ελλάδα, απευθύνονται στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το ερώτημα είναι, θα το κάνει; Έχω πολλές φορές πει ότι, δυστυχώς, η Ευρώπη έχει τους δικούς της ρυθμούς, τους οποίους όμως επιβάλλεται να ξεπεράσει στο συγκεκριμένο θέμα. Η πίεση πάντως την οποία η ελληνική κυβέρνηση ασκεί αυτή την στιγμή είναι η μέγιστη δυνατή.

Ερ. Ωστόσο, κυρία Μπακογιάννη, πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση της ΝΔ τις αντιδράσεις από τοπικούς φορείς και κατοίκους στο ζήτημα της εγκατάστασης και της μετεγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων;

Απ: Με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες ανησυχούν, με διάλογο και ταυτόχρονα με αποφασιστικότητα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για άμυνα της Ελλάδας και να αφήσουμε τα ακριτικά νησιά μας στο έλεος ενός μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που είναι αδύνατο να διαχειριστούν. Άρα, οφείλουμε με ειλικρίνεια και σταθερότητα να εξηγήσουμε ότι χρειάζεται αλληλεγγύη, χρειάζεται εθνική ενότητα και χρειάζεται κατανόηση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Επίσης χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν ορισμένοι τοπικοί πολιτικοί άρχοντες ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται υποδαυλίζοντας φόβους και ανασφάλειες, ακόμη και αν αυτές είναι σε πολλές περιπτώσεις δικαιολογημένες. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι κανείς δεν είναι ευτυχής με την κατάσταση. Έχουμε πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία και στις γειτονιές. Αντιμετωπίζουμε, όμως, ένα τσουνάμι, και άρα πρέπει να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση.

Ερ. Αλήθεια, κυρία Μπακογιάννη, σας ξένισε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ;

Απ: Επί της ουσίας, όχι. Διότι ο κ. Σαμαράς δεν πρότεινε κάποια διαφορετική πολιτική απ’ αυτή την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση. Επέλεξε να χρησιμοποιήσει μία διαφορετική ρητορική, ένα διαφορετικό λεξιλόγιο από αυτό της κυβέρνησης.

Ερ. Επί της ουσίας, όμως, δεν έθεσε τη δική του πλατφόρμα συνολικά για όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, η οποία ήταν εντελώς αντίθετη από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση;

Απ: Για να είμαι ειλικρινής, πλατφόρμα δεν είδα. Άκουσα την πάγια θέση του περί απεμπλοκής από τη Συνθήκη των Πρεσπών. Η Νέα Δημοκρατία έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μην υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας ακόμη και πρόταση μομφής. Σήμερα η συμφωνία έχει παράξει έννομα αποτελέσματα, τα Σκόπια είναι μέλος του ΝΑΤΟ και το μεγάλο διαπραγματευτικό όπλο του Βουκουρεστίου δεν υπάρχει πια. Είναι λοιπόν αδύνατο να υπάρξει απεμπλοκή από αυτή τη συμφωνία και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει με ελληνική πρωτοβουλία.

Ερ. Θα λέγατε ότι οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά και των βουλευτών που τις ασπάζονται συνιστούν «απειλή» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Απ: Δεν πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς θέλει να βλάψει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σήμερα ο οποίος θέλει με οποιοδήποτε τρόπο να υπονομεύσει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως του 40% του ελληνικού λαού που μας εμπιστεύτηκε και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Ερ. Τέλος, θα ήθελα να βαθμολογήσετε τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης.

Απ: Νομίζω ότι είναι σημαντικότερη η βαθμολογία των πολιτών και αυτή προκύπτει σαφέστατα από τις έρευνες κοινής γνώμης που έχουν δημοσιευθεί. Ο ελληνικός λαός είναι ικανοποιημένος από τους τέσσερις μήνες διακυβέρνησης, βλέπει βελτίωση στην πραγματική οικονομία και για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια αρχίζει και να την καταλαβαίνει στην τσέπη του. Είναι επίσης σίγουρο ότι οι προσδοκίες των Ελλήνων είναι υψηλές, γι’ αυτό και η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.


Καλλιτέχνης ξεκόλλησε και έφαγε την μπανάνα αξίας 120.000 δολαρίων του Μαουρίτσιο Κατελάν



Την περασμένη εβδομάδα, το έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν με μια μπανάνα κολλημένη με γκρι ταινία σε τοίχο, πουλήθηκε έναντι 120.000 δολαρίων, αλλά χθες το φρούτο φαγώθηκε και μάλιστα όχι από τον αγοραστή.   

Το «έργο» με τον τίτλο «Comedian», από τον Ιταλό καλλιτέχνη παρουσιάστηκε στη διεθνή γκαλερί Perrotin στο Art Basel στο Μαϊάμι, αλλά ο καλλιτέχνης David Datuna το έφαγε, λέγοντας ότι ήταν πεινασμένος. Αυτό που έγινε το Σάββατο έδωσε μια εντελώς νέα σημασία στα σχόλια του ιδρυτή της γκαλερί Emmanuel Perrotin νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο οποίος είπε: «Το έργο του Κατελάν δεν είναι μόνο αντικείμενα, αλλά και πώς τα αντικείμενα μετακινούνται στον κόσμο». 


O Datuna άρπαξε την μπανάνα από τον τοίχο, την ξεφλούδισε και άρχισε να την τρώει ενώ λάτρεις της τέχνης ήταν στην έκθεση και μεταξύ άλλων θαύμαζαν το έργο, όπως μεταδίδουν οι New York Times. Ο David Datuna δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram που τον δείχνει να καταβροχθίζει τη μπανάνα. 



Ωστόσο το γεγονός πως η μπανάνα φαγώθηκε δεν σημαίνει πως χάθηκε η αξία του έργου για τον αγοραστή. 

Το έργο συνοδεύεται με ένα πιστοποιητικό γνησιότητας και οι ιδιοκτήτες μπορούν να αντικαταστήσουν την μπανάνα με οποιαδήποτε άλλη. «Ο Datuna δεν κατέστρεψε το έργο τέχνης. Η μπανάνα είναι ιδέα» είπε ο Lucien Terras, διευθυντής της γκαλερί.   Μια φρέσκια μπανάνα τοποθετήθηκε από τον Perrotin στη θέση της παλιάς λίγα λεπτά αργότερα. «Αυτό που έγινε ήταν ενδιαφέρον», δήλωσε ο αστυνομικός Steven Feldman, του Μαϊάμι Μπιτς, ο οποίος κλήθηκε στο σημείο καθώς προκλήθηκε αναστάτωση. Ένας εκπρόσωπος της Galerie Perrotin, που εκπροσωπεί τον Κατελάν, δήλωσε σε συνέντευξή του το Σάββατο, ότι η γκαλερί δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον του Datuna.   

Το έργο τέχνης αρχικά χαιρετίστηκε από τον Perrotin ως «σύμβολο του παγκόσμιου εμπορίου», ενώ είναι γνωστό πως ο Κατελάν αγόρασε την μπανάνα σε μια τοπική αγορά φρούτων. 


Πηγή : lifo.gr


Για κακούργημα παραπέμπονται οι 12 συλληφθέντες αντιεξουσιαστές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια!!



Ο εισαγγελέας άσκηση ποινική δίωξη στους 12 συλληφθέντες, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της κατοχής εκκριτικών υλών, της έκρηξης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. 

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σημειώνεται ότι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς περίπου 200 αντιεξουσιαστές για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.




Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ προς τον Ερντογάν : Η συμφωνία Ερντογάν με τη Λιβύη δεν έχει καμία αξία



Η νέα ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής: 

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το ''μνημόνιο'' που υπέγραψε ο κ. Ερντογάν δεν έχει καμία αξία. Αξία θα είχε η Τουρκία να σταματήσει, επιτέλους, τις προκλητικές ενέργειες και να εργαστεί, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας, για την πρόοδο των σχέσεων μεταξύ των λαών της περιοχής», προσθέτει η ανακοίνωση.