Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Ρομά εξελίσσονται σε επικίνδυνους για όλους μας! Λήστεψαν και πάτησαν με το αυτοκίνητο τους ηλικιωμένη γυναίκα



Θυμάστε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και τις θερμές εκδηλώσεις τους στις ομιλίες του Τσίπρα που ήταν 3 ακροαριστεροί και ο κούκος και κάλυπταν το κενό οι Ρομά; Αυτοί οι γεννημένοι κακοποιοί έχουν ξεσαλώσει και διαπράττουν το 70% των καθημερινών εγκληματικών ενεργειών στην χώρα.

Στυγνοί δολοφόνοι Ρομά και αδίστακτοι σκότωσαν εχθές το βράδυ ηλικιωμένη γυναίκα αφού την είχαν ληστέψει.

Στυγνή δολοφονία τελέστηκε εχθές το μεσημέρι όταν Ρομά (γύφτοι) άγνωστης ταυτότητας λήστεψαν και δολοφόνησαν 73χρονη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους που προσπάθησε να τους σταματήσει και μπήκε μπροστά στο αυτοκίνητο για να τους σταματήσει. Οι αδίστακτοι Ρομά κακοποιοί την εκτέλεσαν ψυχρά πατώντας την με το σίγουρα κλεμμένο αυτοκίνητο, την παράτησαν και εξαφανίστηκαν με τα κλοπιμαία για να κρυφτούν σε καταυλισμό.

Οι ληστές είχαν μπει στο σπίτι της ηλικιωμένης με σκοπό να τη ληστέψουν. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, οι δράστες ήθελαν να της πάρουν κόσμημα. 


Ντόρα Μπακογιάννη: Όταν ο γιος μου και ο γιος του Ερντογάν ήταν συμφοιτητές στο Χάρβαρντ


Για την αποφοίτηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του γιου του προέδρου της Τουρκίας, Μπιλάλ Ερντογάν, από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μίλησε σε συνέντευξή της στον Real FM η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση για αν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ήταν συμμαθητής με τον γιο του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Ντ. Μπακογιάννη απάντησε: «Ο Κώστας Μπακογιάννης αποφοίτησε από το Χάρβαρντ μαζί με τον Μπιλάλ Ερντογάν. Όταν ήταν η αποφοίτησή τους, ήταν εκεί δύο μεγάλες οικογένειες οι οποίες χαιρόντουσαν για τα παιδιά τους. Η μία οικογένεια ήμασταν εμείς και η άλλη οικογένεια ήταν ο Ερντογάν. Από τότε δηλαδή γνωρίζονται οι δύο».







Έχουν λυσσάξει οι ακροαριστεροί 2 στα 2 η ΕΛ.ΑΣ. μπράβο στο Χρυσοχοϊδη



Η ανομία περιορίζεται στα Εξάρχεια και οι ακροαριστεροί σύντροφοι της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν χαμένα με την αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ..

Τα τελευταία αποτελέσματα της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια και ο περιορισμός των επεισοδίων δείχνουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα δεν ήθελε, όχι δεν μπορούσε και οι εντολές που λάμβανε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και ο πρώην αρχηγός ήταν μην πειράζεται τους συντρόφους και δεν τους πείραζε.


Οι ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. κρίνονται ως απόλυτα επιτυχημένες με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να πετυχαίνει το 2 στα 2 και τους ακροαριστερούς να μην ξέρουν πως να αντιδράσουν.

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά 50 άτομα κακοποιοί αντιεξουσιαστές, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 10. Τα επεισόδια περιορίστηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τέσσερις στάσεις λεωφορείων. Ενώ στη πλατεία Εξαρχείων άγνωστοι έσπασαν επίσης μάρμαρα τα οποία πέταξαν εναντίον αστυνομικών καταστρέφοντας περιουσία φορολογούμενων πολιτών.



Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί 19 άτομα και  έχουν συλληφθεί. Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 8 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2.


Οι ακροαριστεροί σύντροφοι κακοποιοί σε παράκρουση επειδή υπάρχει πλέον αστυνομία και όχι ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος επιβάλλεται και για να ξεσπάσουν πήγαν ξημερώματα σε άλλες περιοχές μακριά από την ΕΛ.ΑΣ. και την Αθήνα, κατέστρεψαν τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα ιδιωτών και έκαψαν αυτοκίνητα αθώων πολιτών δείχνοντας πόσο επικίνδυνοι κακοποιοί είναι σε βάρος της ασφάλειας μας.




Τίμια και δημοκρατικά στον Συνήγορο του Πολίτη στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. περιστατικά «αστυνομικής βίας»



Τίμια στάση και ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ. αποστομώνει αριστερούς και ακροαριστερούς που θέλουν να αναπαράγουν και να καπηλευτούν υποστηρίζοντας την ανομία.

Στον Συνήγορο του Πολίτη αποστέλλει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων για την 11η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες που έχουν αντίστοιχο υλικό ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά να απευθυνθούν στον μηχανισμό διερεύνησης του οργανισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα.

Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη».


Ηττημένοι οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές έσπασαν περιουσίες τα ξημερώματα




Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να κατατροπώσει και πάλι τους κακοποιούς αντιεξουσιαστές και να τους περιορίσει στα Εξάρχεια.

Οι κακοποιοί ύπουλα απασχολώντας τους αστυνομικούς στα Εξάρχεια ξεγλίστρησαν και κτύπησαν περιουσίες γύρω από την Αθήνα, όπως στην Γλυφάδα, στη Ηλιούπολη, στο Αιγάλεω στην Ιερά οδό κτλπ.

Οι συνολικά 21 επιθέσεις έγιναν από τις 2:30 έως περίπου τις 4:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η μανία τους ήταν τέτοια που κατέστρεψαν, ΑΤΜ τραπεζών, δημόσιες υπηρεσίες αλλά περιουσίες ιδιωτών, όπως 13 καταστήματα και πολλά αυτοκίνητα.

Οι διαδοχικές επιθέσεις εκτιμάται ότι έγιναν ως «αντίποινα», μετά τις συλλήψεις και τις προσαγωγές έπειτα από τις πορείες για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.






Υποκρισία Παπαδημούλη δεν τον άγγιζε η αστυνομική βία επί ΣΥΡΙΖΑ την καταγγέλλει επί Ν.Δ.



Είπαμε να πάψουμε να ασχολούμαστε με τον γραφικό Παπαδημούλη αλλά δεν τον αντέχουμε, δεν τον μπορούμε μας εξοργίζει!!

Με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στην περιοχή των Εξαρχείων και την επέμβαση της αστυνομίας με την προσαγωγή 50 ατόμων και την σύλληψη 10, ο γραφικός γελοίος πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αντέδρασε έντονα στα κοινωνικά δίκτυα. 

Δεν φτάνει που καταγγέλλει την αστυνομική βία επιλεκτικά ο Παπαδημούλης, καπηλεύεται και αυτό είναι χειρότερο, τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου για τέτοια ξεφτίλα ακροαριστερού μιλάμε.

 Με ανάρτησή του στο Twitter, κάνει τον αγανακτισμένο και δηλώνει πως: "Το χθεσινό ντελίριο αστυνομικής αγριότητας, αποτελεί ανομία. Γι αυτό κ θα το καταγγείλουμε διεθνώς! Προσθέτει ανασφάλεια, όχι ασφάλεια. Είναι η ρεβάνς, με ευθύνη της ΝΔ, όσων δικαιολόγησαν από την πρώτη στιγμή τον δολοφόνο, στιγματίζοντας το 15 χρόνο θύμα". 

Το χθεσινό ντελίριο αστυνομικής αγριότητας, αποτελεί ανομία. Γι αυτό κ θα το καταγγείλουμε διεθνώς! Προσθέτει ανασφάλεια, όχι ασφάλεια. Είναι η ρεβάνς, με ευθύνη της ΝΔ, όσων δικαιολόγησαν από την πρώτη στιγμή τον δολοφόνο, στιγματίζοντας το 15 χρόνο θύμα: https://left.gr/news/entasi-stoys-dromoys-gyro-apo-ta-exarheia 


Ο αποδεδειγμένα γελοίος πλέον Παπαδημούλης, κατάπινε την αστυνομική βία επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήταν καθόλου καταγγελτικός σε επεισόδια που γινόντουσαν επί κυβέρνησης Τσίπρα δεν ασχολιόταν καν, δεν υπήρχε ούτε μία αναφορά τόσα χρόνια.

Παράδειγμα δεν έκανε ούτε μία καταγγελία όπως για την ρίψη χημικών σε μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, ούτε όταν η αστυνομία μάζευε κόσμο στις κλούβες προληπτικά πριν τη συγκέντρωση του Τσίπρα , ούτε για τα επεισόδια στα  Εξάρχεια το 2018, 6 Δεκεμβρίου 2018 με αύρες της αστυνομίας, χημικά και 13 συλλήψεις, για να δείξει άλλο πρόσωπο προεκλογικά ο Τσίπρας.

Η αστυνομία τα πήγε περίφημα εχθές και οποιαδήποτε χρήση αστυνομικής βίας είναι κατακριτέα και οφείλει το υπουργείο και η ηγεσία της αστυνομίας να την διερευνήσει. Τώρα τις γελοιότητες Παπαδημούλη της έχουμε πλέον σιχαθεί πρέπει να ντρέπεται και να κάνει τον σταυρό του ο άθεος που βρίσκεται στην ευρωβουλή.



Και αφού κάμφθηκε η μικροκομματική αδιαλλαξία του ΣΥΡΙΖΑ! Πέρασε η ψήφος των αποδήμων με 291 βουλευτές



Ο μόνος που έμεινε στο περιθώριο με τα μικροκομματικά καπρίτσια του είναι ο Γιάνης με ένα (ν), αυτός ναι που έσπρωχνε την χώρα στα βράχια μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για πρώτη φορά θα επιτρέψει σε πάνω από 340.000 απόδημους να ασκήσουν από τους τόπους διαμονής τους το εκλογικό τους δικαίωμα από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η κυβέρνηση, κατάφερε τη συναίνεση και τη γόνιμη διακομματική συνεννόηση ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός που απαράδεκτου «ΜΕΡΑ25» του Γ. Βαρουφάκη που μπήκε στην απόλυτη απομόνωση, και οι απόδημοι θα του φερθούν ανάλογα των πράξεων του στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, οι απόδημοι που διαθέτουν ενεργό ΑΦΜ και είναι προαπαιτούμενος όρος για να εγγραφούν στις εκλογικούς καταλόγους είναι περίπου 407.000, από αυτούς όμως οι περίπου 340.000 έχουν ενεργή φορολογική δήλωση και θα μπορέσουν τελικά να ψηφίσουν. Στον συγκεκριμένο αριθμό εκλογέων δεν συνυπολογίζονται και χιλιάδες νέοι που έφυγαν από τη χώρα την τελευταία δεκαετία για σπουδές ή εργασία χωρίς να έχουν ΑΦΜ και σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορούν να ψηφίσουν, αρκεί οι γονείς τους να είναι φορολογικά ενεργοί. Αυτό σημαίνει ότι οι απόδημοι που θα μπορούν να ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι πολύ περισσότεροι.


Θεοδωρικάκος: 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο κι 8.000 στους ΟΤΑ



Την αναγκαιότητα 20.000 προσλήψεων στο δημόσιο ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών

Και πρόσθεσε: «Το σύνολο των προσλήψεων γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, εμείς κάνουμε τον προγραμματισμό τηρώντας την αρχή 1 προς 1. Τα δυο τελευταία χρόνια (2018 και 2019) έχουν φύγει 20.300 εργαζόμενοι από το δημόσιο, κι έχουμε οριοθετήσει 19.700 προσλήψεις στους τομείς της παιδείας, υγείας, ασφάλειας, κοινωνικής πρόνοιας που αποτελούν πολιτικές προτεραιότητες».

«Έχουμε και 8.000 προσλήψεις από τους ΟΤΑ, έχουμε συνεννοηθεί με την τρόικα είναι έξω από τον κανόνα 1 προς 1, καθώς δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους. 2.900 άνθρωποι για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής "Βοήθεια στο Σπίτι". Επίσης 1.700 άτομα συνοριοφύλακες, 2.500 άτομα υγειονομικό προσωπικό, 4.500 άτομα στο χώρο της ειδικής αγωγής και περί τους 5.250 εκπαιδευτικούς -και άλλοι τόσοι του χρόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδείας»



Ο Μητσοτάκης το πέτυχε! Cosmote, Vodafone και WIND αυξάνουν τα GB στα κινητά



Μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κυριάκου Πιερρακάκη με εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου όλες οι εταιρείες προσαρμόζουν τις τιμές και τα πακέτα δεδομένων που προσφέρουν.

Ειδικότερα, διπλάσια GB στα πακέτα δεδομένων κινητής σε όλους τους συνδρομητές συμβολαίου και καρτοσυμβολαίου -οικιακούς και εταιρικούς- κρατώντας ίδιες τις χρεώσεις των πακέτων της, ανακοίνωσε η Cosmote.

Οι συνδρομητές μπορούν να ενεργοποιήσουν τα νέα πακέτα δεδομένων, μέσα από την εφαρμογή My Cosmote ή σε οποιοδήποτε κατάστημα Cosmote και «ΓΕΡΜΑΝΟΣ».

Προγράμματα κινητής COSMOTE Mobile: Προσφορά με πολλαπλάσια GB

 Επιπλέον, η COSMOTE προχωρά σε προσφορά στα προγράμματα κινητής Cosmote Mobile, τα οποία, σε συνδυασμό με τα νέα, ενισχυμένα πακέτα δεδομένων Giga Max, παρέχουν πολλαπλάσια GB σε πολύ προνομιακές τιμές. Η προσφορά στα προγράμματα ομιλίας Cosmote Mobile είναι διαθέσιμη, για νέες συνδέσεις, στο online shop.

H Vodafone

Η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση νέων πακέτων δεδομένων, τα οποία αυξάνουν τη χρήση data για όλους τους πελάτες συμβολαίου της εταιρείας.

Τα νέα πακέτα, τα οποία είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες συμβολαίου για αγορά επιπλέον και ξεχωριστά των παροχών του προγράμματός τους και αφορούν όγκο που ξεκινά από τα 10GB και φτάνει έως και τα 40GB κάθε μήνα, διατίθενται ως εξής:

• 40GB για 1 μήνα προς 19,90 ευρώ,
• 10GB για 1 μήνα προς 9,90 ευρώ,
• 10GB για 1 εβδομάδα προς 5,90 ευρώ και,
• 10GB για 3 μέρες προς 2,90 ευρώ.

Τα νέα, μηνιαία πακέτα δεδομένων θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Δεκεμβρίου 2019, ενώ τα πακέτα με ισχύ μία εβδομάδα και τρεις ημέρες αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμα προσεχώς.
Με τα νέα πακέτα της Vodafone όλοι οι πελάτες συμβολαίου μπορούν να απελευθερώσουν τη χρήση Data, με κόστος που ξεκινά από τα 30 σεντς και φτάνει το 1 ευρώ ανά Gigabyte.
Επιπλέον, μέσα από το My Vodafone App, η Vodafone τριπλασιάζει τα data στα υπάρχοντα πακέτα δεδομένων από 1GB σε 3GΒ για ένα μήνα, χωρίς να αλλάζει η τιμή τους, η οποία παραμένει σταθερή στα 5,90 ευρώ για όλους τους πελάτες συμβολαίου.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: «Η Vodafone Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των πελατών της. Πρώτοι διπλασιάσαμε τα Data στους πελάτες που συνδυάζουν κινητή και σταθερή. Με τα καινοτόμα Vodafone Pass δώσαμε τη δυνατότητα σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τις κινητές εφαρμογές επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και επαγγελματικής συνεργασίας χωρίς να καταναλώνουν τα data των προγραμμάτων τους».
«Μέσα από το My Vodafone App και το CU App προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες μας, συμβολαίου ή καρτοκινητής δωρεάν data, ενώ μόνο από μέσα από το Shake It μοιράσαμε φέτος δωρεάν πάνω από 3,3 χιλιάδες ΤΒ σε όλους μας τους πελάτες. Σήμερα, κάνουμε το επόμενο βήμα και προσφέρουμε ακόμη περισσότερα data που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και εξελισσόμενες συνήθειες των πελατών μας. Παράλληλα, εξετάζουμε και τις υπόλοιπες εμπορικές προσφορές των data στα υφιστάμενα προγράμματα συμβολαίου και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επανέλθουμε με νέες ανακοινώσεις» τόνισε κ. ο Μπρουμίδης.

H WIND

Οι συνδρομητές της WIND, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά απεριόριστα DATA χωρίς να ανησυχούν για την κατανάλωση των δεδομένων απλά ενεργοποιώντας την υπηρεσία unlimited GΒ.

Η εμπειρία των απεριόριστων δεδομένων παρέχεται στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα W με μειωμένο μηνιαίο πάγιο στα 15€ από 20€ για συνδρομητές συμβολαίου οικιακούς και εταιρικούς.

Όπως τέλος σημειώνει η WIND, μετά την κατανάλωση των 15GB σε πλήρη ταχύτητα εντός Ελλάδος ισχύει απεριόριστη χρήση Mobile Internet εντελώς δωρεάν με μειωμένη ταχύτητα έως 1 Mbps. Η μείωση της τιμής θα είναι διαθέσιμη από τις 16 Δεκεμβρίου 2019.


Εξαφανίστηκε 14χρονη από την Καλλιθέα


Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά την εξαφάνιση της 14χρονης Μαρίας Ντ. από την Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στις «05/12/2019 και ώρα 14:00, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλιθέας, η Μαρία Ντ., 14 ετών».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Μαρίας Ντ. σήμερα, 06/12/2019, απογευματινές ώρες και προχώρησε άμεσα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της. Η Μαρία Ντ. έχει ύψος 1.70 μ., ζυγίζει 50 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι μπουφάν, τζιν παντελόνι και ασπρόμαυρα αθλητικά παπούτσια».

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.




Σταμάτησε να χορεύει και την πυροβόλησαν στο πρόσωπο (video)


Η βία σε γάμους είναι σύνηθες φαινόμενο σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας, όπου πολλοί καλεσμένοι οπλοφορούν, κυρίως για να πυροβολούν στον αέρα, γιορτάζοντας.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται μια Ινδή χορεύτρια που πυροβολήθηκε στο πρόσωπο επειδή σταμάτησε να χορεύει σε ένα γάμο.

Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια γαμήλιας τελετής την 1η Δεκεμβρίου σε χωριό της πολιτείας Ούταρ Πραντές. Ωστόσο είδε το φως της δημοσιότητας μερικές ημέρες αργότερα.

«Ο δράστης έχει διαφύγει αλλά είμαστε σίγουροι πως σύντομα θα τον συλλάβουμε», ανέφεραν οι Αρχές.




Δεν άρεσε στην Λιβύη η απέλαση του Πρέσβη της! Ας πρόσεχε τις παρέες της και την σοβαρότητα της



Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Σιγιάλα δήλωσε ότι η απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρεσβευτή είναι απαράδεκτη.

«Η κίνηση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Σιγιάλα στο πρακτορείο Reuters. Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε, είπε.

Και εμείς του λέμε ας πρόσεχε τις παρέες του και την σοβαρότητα του, αυτά πεθαίνεις ότι κάνεις παράνομες ενέργειες με τους Τούρκους.




Σφίγγει ο κλοιός της δικαιοσύνης για Παπαγγελόπουλο και αυτός χλευάζει τους μάρτυρες



Ο κλοιός της δικαιοσύνης σφίγγει κάθε μέρα και περισσότερο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και αυτός χλευάζει τους μάρτυρες.

«Θερμά παρακαλώ τους φαιδρούς, άθλιους συκοφάντες, να μην επιδιώξουν να διωχθεί ποινικά και το αγαπημένο μου σκυλάκι ο Φοίβος» δήλωσε εχθές ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τη σκευωρία Novartis.

Πρόσθεσε επίσης ο πρώην υπουργός : «Ορκίζομαι ότι και εγώ και αυτό δε γνωρίζαμε ότι ο σκύλος που έπαιζε ήταν του κ. Μανιαδάκη».

Κατά τη χθεσινή κατάθεσή του ο κ. Μανιαδάκης, απαντώντας στο ερώτημα αν γνωρίζει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είπε ότι είναι γείτονες και το σπίτι του βρίσκεται δίπλα στην πατρική οικεία του Αλέξη Τσίπρα. Ανέφερε επίσης ότι τα σκυλιά τους παίζουν μαζί και προσέθεσε: «Τον έχω συναντήσει και στον μπαρμπέρη μας και στο μπακάλικο» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν κάποια σχέση και δεν έχουν μιλήσει ποτέ.


Σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού για κατοχή αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών



Στην περιοχή του Παπάγου εντοπίστηκε από αστυνομικούς 33χρονος αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

(2) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούμενοι ο καθένας από (4) τεμάχια στερεού πετρελαίου και τεμάχιο βραδύκαυστου υλικού (φιδάκι),
(6) πλαστικές συσκευασίες με στερεό πετρέλαιο,
πλαστική φιάλη με εύφλεκτο υγρό,
φλόγιστρο υγραερίου και ζευγάρι γάντια.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή, κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών, άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση και οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία συνεχίζει τις έρευνες.


Πακιστανός βίασε 20χρονο με αυτισμό και συνελήφθη



Συνελήφθη 44χρονος Πακιστανός με την κατηγορία ότι κακοποίησε σεξουαλικά νεαρό αγόρι με νοητική υστέρηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, ο Πακιστανός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.




Μητσοτάκης : Ο Ερντογάν μόλις είχε δεχθεί μια σοβαρή ήττα στο διπλωματικό επίπεδο


Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Κύριε Πρόεδρε, κύριε επίτιμε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχα, κύριοι συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο, κυρίες και κύριοι,

Επιτρέψτε μου να αποφύγω, σήμερα, τους τυπικούς χαιρετισμούς. Αλλά πραγματικά είναι μεγάλη η χαρά μου, κύριε Πρόεδρε, που βρίσκομαι, σήμερα, ανάμεσά σας. Στην επίσημη έναρξη ενός σπουδαίου επιστημονικού συνεδρίου, διεθνούς εμβέλειας, για το έγκλημα της γενοκτονίας. Και θεωρώ ότι με αυτήν την εκδήλωση κορυφώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το επετειακό έτος, 100 χρόνια από την έναρξη αυτής της τραγικής ιστορίας, αυτού του τραγικού κεφαλαίου στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού.

Η παρουσία μου, λοιπόν, εδώ, σηματοδοτεί κάτι περισσότερο: Σεβασμό και τιμή στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού που χάθηκαν πριν από 100 χρόνια. Σηματοδοτεί τη σταθερή προσπάθεια να αναγνωριστεί η θυσία τους. Και την αταλάντευτή μας επιλογή, το πνεύμα του Πόντου να εξακολουθεί να διαπερνά την ιστορία μας μέσα από τη διατήρηση όχι μόνο του πολιτισμού αλλά και της αγωνιστικότητάς του!

Οι Πόντιοι των ακτών της Μαύρης Θάλασσας επί χιλιάδες χρόνια υπήρξαν το απώτατο ανατολικό άκρο του ελληνικού κόσμου. Επιβίωσαν για αιώνες υπό ξένη κυριαρχία σε μια σχετική γεωγραφική απομόνωση. Διατήρησαν όμως εκεί τον πολιτισμό τους τη γλώσσα τους, γνήσια συνέχεια της αρχαίας ελληνικής. Ενώ στην ψυχή του Πόντου έμεινε πάντοτε ζωντανό το όραμα της αναγέννησης, το θυμίσατε και στο μικρό βιντεάκι το οποίο δείξατε: «Η Ρωμανία κι αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Στον 19ο αιώνα, τα εκπαιδευτήρια του Πόντου, με πρώτο το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας, έγιναν φωτεινά κέντρα παιδείας για την ευρύτερη περιοχή. Το οικονομικό σφρίγος, το φιλοπρόοδο πνεύμα των Ποντίων χρηματοδότησαν και στήριξαν την άνοδο της ελληνικής παιδείας, του ελληνικού πολιτισμού. Και ακριβώς αυτό το δημιουργικό μείγμα οικονομικού και πολιτιστικού δυναμισμού ήταν αυτό που τους επέτρεψε να ακτινοβολήσουν πέραν των δικών τους ορίων.

Στον 20ο αιώνα, ο Ποντιακός Ελληνισμός σφαγιάστηκε και κυνηγήθηκε. Όμως άντεξε. Μπορεί να σκόρπισε σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά κράτησε τις ρίζες του και τις μεταφύτευσε όπου βρέθηκε. Και εδώ, στην πατρίδα, όπου κατέφυγε, φρόντισε να μας εμβολιάσει με το πείσμα και τη δημιουργικότητά του.

Οι Πόντιοι συνέβαλαν καθοριστικά στην οικονομική ανόρθωση της πατρίδας μας. Πλούτισαν τον πολιτισμό της. Και την υπερασπίστηκαν σε όλους τους αγώνες της. Με λίγα λόγια, ως εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού τίμησαν την πατρίδα. Και συνεχίζουν να το κάνουν, κρατώντας ζωντανή και αναπτύσσοντας την παράδοσή τους. Μη λησμονώντας τις ρίζες και τα δίκαιά τους. Χαίρομαι, ιδιαίτερα που βλέπω, αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ επίτιμε Πρόεδρε, πολλά νέα παιδιά, εθελοντές σε αυτό το Συνέδριο, με διάθεση να μάθουν την πραγματική ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο καθένας και η καθεμιά με προσωπικές αναφορές. Με κάποια ιστορία την οποία είμαι σίγουρος ότι άκουσαν από παππούδες, γιαγιάδες, μπαμπάδες και μανάδες, με διάθεση όμως να σκύψουν με τρόπο επιστημονικό και αντικειμενικό απέναντι στην αλήθεια των ιστορικών γεγονότων. Διότι μία αλήθεια υπάρχει πάντα. Δεν υπάρχουν πολλές. Και αυτό το τριήμερο Συνέδριο το οποίο διοργανώνετε αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό. Όχι μόνο γιατί έρχεται να ερευνήσει πολυεπίπεδα τις αιτίες και τις συνέπειες μιας ιστορικής πληγής που μένει ανοιχτή. Ούτε, απλώς, για να συγκεντρώνει την γνώση επιστημόνων και πολιτικών από όλο τον κόσμο -και από την Τουρκία.

Νομίζω ότι η μεγάλη σημασία αυτού του Συνεδρίου είναι ακριβώς ο προσανατολισμός του στο μέλλον. Αυτό το οποίο είπατε και εσείς. Πώς θα μάθουμε, πώς θα αποφύγουμε να ξαναζήσουμε στη δική μας ζωή τέτοιες τραγωδίες. Οπουδήποτε στον κόσμο. Πρέπει, δηλαδή, να αποκρυσταλλώσουμε συμπεράσματα τα οποία θα οπλίσουν τον σύγχρονο κόσμο, ώστε να μην ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοιες θηριωδίες. Και αυτό είναι μία παρακαταθήκη για ολόκληρη την ανθρωπότητα, όχι μόνο για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Όπως γνωρίζετε, η Γενοκτονία στον Πόντο και στην Μικρά Ασία -ένα υποσύνολο μόνο της γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- δεν έχει αναγνωριστεί μόνο από την ελληνική Βουλή. Έχει αναγνωριστεί από πλήθος ξένων χωρών και πολιτειών. Όπως και από την Διεθνή Ένωση Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των Γενοκτονιών. Ο κύκλος αυτός οφείλει να διευρυνθεί και για αυτόν τον συγκεκριμένο στόχο η κυβέρνηση -όπως σας είχα δεσμευθεί στις 19 Μαΐου- κινείται μεθοδικά. Γιατί ένα μόνο δεν πρέπει να ξεχνάμε: H δικαίωση δεν δοκιμάζεται μόνο στο χρόνο και στους συσχετισμούς των εποχών. Αλλά σε αυτήν ακατάλυτη σχέση την οποία διατηρούν τα έθνη με την ιστορία αλλά κυρίως με τη δική τους ιστορική συνείδηση.

Η πρωτοβουλία σας, αγαπητοί σύνεδροι, η αλήθεια είναι ότι εκδηλώνεται σε καιρούς ταραγμένους: Η Τουρκία επιχειρεί να καλύψει με επιθετικότητα κενά που δημιουργεί η παγκόσμια γεωστρατηγική αστάθεια. Και με μονομερείς ενέργειες διεκδικεί τον ρόλο ενός ιδιότυπου «τοπάρχη» στην ευρύτερη περιοχή. Πότε φιλοτεχνώντας χάρτες που εξαφανίζουν ελληνικά νησιά, πότε υπογράφοντας άκυρα χαρτιά που τα αποκαλούν διμερείς συμφωνίες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, καταπατώντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της καλής γειτονίας. Το βλέπουμε στην Κύπρο, στο Αιγαίο, πρόσφατα και στην ευρύτερη Μεσόγειο.

Όπως και είπα το πρωί στη Βουλή, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αντιμετωπίζει φουρτούνες. Πάντα, όμως, είχε τη δύναμη να τις ξεπεράσει, επιστρέφοντας σε ήρεμα νερά. Ανέκαθεν κράτησε σε ευθεία γραμμή τη στρατηγική της. Δεν δίστασε, όμως, να χαράσσει με ελιγμούς την τακτική της. Φρόντιζε, όμως, πάντα -και αυτό θέλω να το τονίσω- να επιλέγει τους κατάλληλους συμμάχους. Και, κυρίως, να δρα με στόχο την ουσία και όχι τις εντυπώσεις. Γιατί οι διεθνείς σχέσεις είναι πολύ σύνθετες για να χωρούν σε απλοϊκά συνθήματα. Τα εθνικά συμφέροντα είναι πολύ βαριά για να υπηρετούνται με την ελαφρότητα της δημαγωγίας.

Με αυτή την αντίληψη συνάντησα και τον Τούρκο Πρόεδρο, πριν από δύο μέρες στο Λονδίνο. Σας βεβαιώνω ότι παρουσίασα τις θέσεις μας με ειλικρίνεια, αλλά και ανυποχώρητα. Απέναντί μου άλλωστε είχα έναν ηγέτη ο οποίος μόλις είχε δεχθεί μια σοβαρή ήττα στο διπλωματικό επίπεδο: Αμερική, Ρωσία, Ευρώπη, Αίγυπτος, Ισραήλ, είχαν ήδη καταδικάσει την τελευταία απόπειρα να επινοηθούν ανύπαρκτα δικαιώματα στην Μεσόγειο. Και αυτό δεν είναι μικρό πράγμα.

Με τους γείτονές μας δεν κρύβω, λοιπόν, ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Απαιτείται ενότητα, πάνω απ’ όλα και ψυχραιμία. Γι’ αυτό, άλλωστε, την επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούν πλήρως οι πολιτικές δυνάμεις σε κλειστή συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που θα γίνει στη Βουλή.

Όμως θέλω να τονίσω ότι η πυξίδα μας θα είναι πάντα η ίδια: Θα κινηθούμε με πίστη στο Διεθνές Δίκαιο και στις διεθνείς συνθήκες, χωρίς τις οποίες ο κόσμος θα γύριζε στη ζούγκλα. Αλλά και με απόλυτη προσήλωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πρωταγωνιστώντας σε όλα τα διεθνή βήματα αλλά και σφυρηλατώντας την ενότητα στο εσωτερικό. Πάντα ανοιχτοί στον γόνιμο διάλογο, πάντα κρατώντας τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά, πάντα κλειστοί -όμως- στην άγονη υποχώρηση. Με αυτοπεποίθηση αλλά και ρεαλισμό. Χωρίς φωνές αλλά με αποτέλεσμα. Αυτός είναι σήμερα ο πατριωτισμός της ευθύνης, που πρεσβεύει η κυβέρνηση. Είναι ο μόνος δρόμος ο οποίος μπορεί και θα οδηγήσει -να είστε σίγουρες και σίγουροι- σε απτά αποτελέσματα.

Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητοί φίλοι,

Στην τελευταία μας συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία είχα δεσμευτεί ότι θα σταθώ δίπλα της στην προσπάθεια να διεθνοποιηθεί η υπόθεση της Γενοκτονίας και να συντηρηθεί η Ποντιακή παράδοση στην Ελλάδα και στον κόσμο. Είμαι εδώ για να επαναλάβω ότι τηρώ τις δεσμεύσεις τις οποίες έχω αναλάβει. Πράγματι, σε ό,τι αφορά το πρώτο, κινούμαστε τόσο σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, όσο και σε διεθνή συντονισμό με το Ισραήλ και την Αρμενία. Σύντομα οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες θα έχουν το δικό τους Μουσείο Ιστορίας και Πολιτισμού στο στρατόπεδο Παύλος Μελάς της Θεσσαλονίκης.

Ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε κάθε γωνιά του κόσμου. Μάλιστα, ο νόμος για την ψήφο των εκτός συνόρων Ελλήνων -σε λίγο θα ψηφιστεί από τη Βουλή- θεωρώ ότι έρχεται αρωγός. Σήμερα, ο νόμος υπερψηφίστηκε στη σχετική Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία. Είναι πολύ σημαντική κατάκτηση αυτή. Διότι προσθέτουμε έναν ακόμα κρίκο στους δεσμούς του Παγκόσμιου Ελληνισμού με την πατρίδα. Και εσείς γνωρίζετε ότι αν το ποντιακό στοιχείο είναι μια φορά δυνατό εντός Ελλάδος, είναι δύο φορές δυνατό εκτός Ελλάδος. Καθιστά, λοιπόν, την πατρίδα συνολικά ισχυρότερη. Της παρέχει νέες δυνατότητες να προωθήσει τα εθνικά της δίκαια. Είμαι περήφανος για τη σχετική ρύθμιση. Ναι, κάναμε κάποιες εκπτώσεις και κάποιες υποχωρήσεις. Αυτό είναι αλήθεια, σε σχέση με την αρχική μας θέση. Λύνουμε όμως, για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια, αυτή την εκκρεμότητα.

Κλείνω με την βεβαιότητα ότι τα πορίσματα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν πρόσθετα βέλη αλήθειας και δικαίου στην φαρέτρα των επιχειρημάτων μας. Και με μία σταθερή και αισιόδοξη πεποίθηση για όλους τους Πόντιους: Ένας λαός που ζει και προκόβει έναν ολόκληρο αιώνα μετά από τη σφαγή και την απόπειρα ξεκληρίσματός του, δεν μπορεί να τεθεί στο περιθώριο της Ιστορίας. Είναι προορισμένος να ζήσει και να προκόψει. Καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας!

Σας ευχαριστώ.

Μετά τον χαιρετισμό ο Πρωθυπουργός έλαβε από τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γεώργιο Βαρυθυμιάδη, πλακέτα με το επετειακό σύμβολο «G», από την αγγλική λέξη «genocide» (γενοκτονία), το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο λογοτέχνης Ταμέρ Τσιλιγκίρ, καθώς κι ένα μικρό στεφάνι από αμάραντα αγριολούλουδα του Πόντου.


Αμαύρωσαν και φέτος οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές την επέτειο Γρηγορόπουλου ! Η ΕΛΑΣ τους περιόρισε στα Εξάρχεια



Ειρηνικά τελείωσε η πορεία για την επέτειο των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Ομάδες όμως κακοποιών αντιεξουσιαστών προσπάθησαν να αμαυρώσουν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα επεισόδια ήταν περιορισμένης έντασης από παλιότερα έτη και οι κακοποιοί περιορίστηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων.




Οι κακοποιοί έριξαν μολότοφ στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ένταση επικράτησε και στην οδό Μαυρομιχάλη, κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.




Έγινα συνολικά 30 προσαγωγές και συλλήψεις αντιεξουσιαστών