Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ιμάμογλου και λαός τον ρίχνουν από το θρόνο τον Ερντογάν



Οι εκλογές στην γείτονα χώρα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2023, μονοπωλούν ήδη το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Piar Research», η οποία πραγματοποίησε έρευνα μέσα στον μήνα Νοέμβριο σε δείγμα 2.416 ανθρώπων σε 26 διαφορετικές πόλεις της Τουρκίας, ο προερχόμενος από τον αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εμφανίζεται πια να προηγείται του Ερντογάν στον αγώνα για την τουρκική προεδρία, με ποσοστό 44,5% έναντι 39,7%.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της hellasjournal, σε επίπεδο κομμάτων, το κυβερνών ερντογανικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατέχει την πρώτη θέση με 31,9%, ποσοστό ωστόσο απογοητευτικό για τα δεδομένα της συγκεκριμένης παράταξης η οποία κυβερνά αδιαλείπτως την Τουρκία από το 2002 και έπειτα.

Το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 24,7%. Πιο πίσω, με 10,6%, το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μια παράταξη η οποία όμως πλέον στηρίζει επί της ουσίας τον Ερντογάν. Στην τέταρτη θέση το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) με 10,2%, και ακόμη πιο πίσω το αντιπολιτευόμενο μεν πλην όμως επίσης εθνικιστικό İYİ Parti / Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ με 9%.

Σχετικά με τις επερχόμενες νέες πολιτικές δυνάμεις, τις προερχόμενες από πρώην υπουργούς του AKP, η παράταξη του Αλί Μπαμπατζάν εμφανίζεται να συγκεντρώνει 7,7%, ενώ αντιθέτως η παράταξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου δείχνει να περιορίζεται στο 3,4%.

Όσο για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας, αυτό για το 34,2% των Τούρκων ψηφοφόρων παραμένει η κακή κατάσταση της οικονομίας, μια κακή κατάσταση που σύμφωνα με το 60% των ερωτηθέντων δεν αναμένεται να βελτιωθεί στο κοντινό μέλλον. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένα 11% που θεωρεί ότι το κυριότερο πρόβλημα σήμερα της χώρας είναι η εξωτερική πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν στο μέτωπο της Συρίας.


Πηγή : newsbomb.gr


Ινδία: Μωρό γεννήθηκε με δύο κεφάλια και τρία χέρια



Οι γιατροί είχαν προετοιμάσει την 21χρονη μητέρα, αλλά και τους συγγενείς της, ότι κυοφορούσε δίδυμα. Όλοι στην οικογένεια περίμεναν την ημέρα που θα γεννούσε τα παιδιά, αλλά οι προβλέψεις των γιατρών διαψεύσθηκαν.

Η έγκυος γυναίκα από την Ινδία, Μπαμπίτα Αχιρβάρ, την 23η Νοεμβρίου, γέννησε ένα μωρό με δύο κεφάλια, ένα σώμα και τρία χέρια.

Με μια πρώτη εξέταση, η κατάσταση για το παιδί προβλέπεται δύσκολη, αφού η ιδιαίτερη περίπτωσή του αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο το "tribrachius parapagus" ή "dicephalus parapagus". Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά συζευγμένα δίδυμα, τα οποία εξαιτίας χρωμοσωματικής ανωμαλίας ενώθηκαν με κοινά όργανα σε ένα κορμί με δύο κεφάλια.

Όπως καταγράφεται και από την DialyMail, η περίπτωση των συζευγμένων διδύμων είναι 1 στις 100.000 κι από αυτό το 11 είναι δίδυμα icephalus parapagus, σύμφωνα με ιστορική ανασκόπηση στο Journal of Pediatric Surgery.

Το μωρό βρίσκεται τώρα υπό 24ωρη παρακολούθηση. Δυστυχώς, οι πιθανότητες επιβίωσης δεν είναι με το μέρος του μωρού.



Πηγή : news247.gr


Η πρόταση της κυβέρνησης για τις ροές μεταναστών



Την ελληνική πρωτοβουλία, προκειμένου να ενισχυθούν οι ευρωπαϊκές επιστροφές μεταναστών στις χώρες προέλευσης, κατέθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε προβλέπεται:

1) Η ενίσχυση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα των επιστροφών με τον επαυξημένο ρόλο της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και στόχο τη δημιουργία ευέλικτων και αποτελεσματικών διαδικασιών και τον περιορισμό του διοικητικού κόστους μέσω του συντονισμού των επιστροφών.

2) Η αξιοποίηση των μεταναστευτικών συνδέσμων (Immigration Liaison Officers) στις χώρες προέλευσης προκειμένου να υλοποιούνται απρόσκοπτα οι επιστροφές και να διευκολύνονται οι εκεί σχετικές διαδικασίες, υπερβαίνοντας τυχόν εμπόδια.

3) Η παροχή κινήτρων και αντικινήτρων στις τρίτες χώρες για να επιτευχθεί συνεργασία ως προς τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών και την αποχή επιστροφών. Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορεί να αξιοποιηθούν οι εμπορικές πολιτικές με τις τρίτες χώρες, η αναπτυξιακή βοήθεια, η δημιουργία οδών νόμιμης μετανάστευσης ή το καθεστώς visa.

4) Η ενίσχυση του νομικού πλαισίου (οδηγία επιστροφών, αμοιβαία αναγνώριση αποφάσεων επιστροφών, πληροφοριακό σύστημα Σένγκεν). Η αμοιβαία αναγνώριση αποφάσεων επιστροφών θα δίνει τη δυνατότητα οι αποφάσεις να εφαρμόζονται άμεσα από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, ανεξάρτητα από το σε ποιο κράτος μέλος εκδόθηκε η απόφαση (έναντι του υφιστάμενου συστήματος που προβλέπει επιστροφή στη χώρα εισόδου και μετά στην χώρα προέλευσης). Η ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την Οδηγία Επιστροφών θα διευκολύνει την επιτάχυνση των εσωτερικών διαδικασιών των κρατών μελών για τη διαχείριση υποθέσεων επιστροφών.

5) Η ενίσχυση πολιτικών επανενσωμάτωσης πολιτών που επιστρέφουν στις χώρες προέλευσης, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εκ νέου απόπειρας μετανάστευσης μέσω παράνομων οδών.

6) Η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ στη διαχείριση του μεταναστευτικού με τη δίκαιη κατανομή των βαρών.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η ελληνική πρόταση απέσπασε θετικές αντιδράσεις των μελών του Συμβουλίου και οι σχετικές θέσεις θα συζητηθούν περαιτέρω.




Νεκρός ένας από του μαθητές που χτυπήθηκαν από όχημα έξω από σχολείο στο Έσεξ



Ένας 12χρονος μαθητής έχασε τη ζωή του έξω από το σχολείο του στην πόλη Λόουτον της κομητείας του Έσεξ στη νοτιοανατολική Αγγλία, όταν αυτοκίνητο φέρεται να έπεσε εσκεμμένα πάνω σε ομάδα μαθητών που σχολούσαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το όχημα τύπου Ford KA ανέβηκε στο πεζοδρόμιο με σκοπό να χτυπήσει τους ανήλικους μαθητές, κάτι που φέρεται να επιχείρησε να κάνει νωρίτερα και έξω από άλλο σχολείο.

Πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για περίπου δέκα τραυματίες.

Η τοπική αστυνομική διεύθυνση έχει επιβεβαιώσει το θάνατο του 12χρονου μετά από «σοβαρή» σύγκρουση οχήματος με πεζούς.

Όπως ανακοινώθηκε, πλέον διεξάγεται έρευνα για διάπραξη ανθρωποκτονίας. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και ζητά μάρτυρες για το όχημα το οποίο διέφυγε.




Πηγή: skai.gr


Στέλνουν πεζοδρόμιο τις πορείες και τις διαδηλώσεις



Σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θα τεθεί σε διαβούλευση θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιούνται οι διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια. Ουσιαστικά θα καθορίζεται πόση ώρα θα διαρκεί, ανάλογα με τον αριθμό των διαδηλωτών.

Πρόκειται για ελεγχόμενη διεξαγωγή διαδηλώσεων δεν καθορίζει μόνο αν θα γίνονται στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο, στη δεξιά ή αριστερή λωρίδα ή αν θα κλείνει όλος ο δρόμος ανάλογα με τη συμμετοχή που θα υπάρχει. Θα καθορίζει ακόμα και τους δρόμους που θα κλείνουν αλλά και πόση ώρα θα διαρκεί ο αποκλεισμός του.

Δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά και δικαίωμα στην κυκλοφορία

Για το θέμα με τις ελεγχόμενες και πάνω στο πεζοδρόμιο πορείες μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος

Γεραπετρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. «Οι πορείες ή οι διαδηλώσεις οι οποίες είναι μικρού όγκου θα μπορούν να περιορίζονται στον αντίστοιχο χώρο του οδοστρώματος της κάθε πόλης ή θα μπορούν να διοχετεύονται από συγκεκριμένες οδούς», είπε χαρακτηριστικά.

Συμφωνούν οι καταστηματάρχες -Στα κάγκελα οι συνδικαλιστές

Μόνο θετικά βλέπουν το μέτρο οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θα μπορέσουν να δουλέψουν πλέον απρόσκοπτα και χωρίς να χρειάζεται να κατεβάζουν ρολά κάθε φορά που θα πραγματοποιείται πορεία ή συλλαλητήριο. Σε ημέρες πορείας αναγκάζονται να κλείνουν τα καταστήματά τους για δύο και περισσότερες ώρες, χάνοντας ποσοστό του τζίρου τους.

Δεν ισχύει βέβαια το ίδιο με τους συνδικαλιστές, με τη ΓΣΕΕ να μιλάει για περιορισμό με κατεύθυνση τον αυταρχισμό και τον περιορισμό του δημοκρατικού δικαιώματος, ο οποίος αποτελεί στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε αντιδημοκρατικές μεθόδους.



Πηγή: iefimerida.gr 


Παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Μαδρίτη


Σε ευχαριστώ Pedro Sánchez για τη διοργάνωση μίας εξαιρετικής Διάσκεψης σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και για τη βοήθεια στη Χιλή.

Παρακολούθησα την πρώτη μου διάσκεψη COP το 2007, στο Μπαλί της Ινδονησίας, ως πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων. Δώδεκα χρόνια μετά είναι ξεκάθαρο πως έχει γίνει κάποια πρόοδος αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάνει αρκετά ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση.

Όλοι γνωρίζουμε πως η απεξάρτηση από τον άνθρακα στο βαθμό που είναι απαραίτητο ώστε να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή θα απαιτήσει καθολική αναδιάρθρωση των οικονομιών μας.

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη πρόκληση αλλά και για εξαιρετική ευκαιρία.

Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι επίσης το πιο σύνθετο πρόβλημα συλλογικής δράσης που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η παγκόσμια κοινότητά μας. Η αλλαγή που θα προέλθει μόνο από τους ανθρώπους που είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι δεν θα είναι αρκετή. Αυτό που επίσης χρειάζεται είναι να υπάρξει αλλαγή στις ζωές αυτών που δεν νοιάζονται ακόμη αρκετά για το πρόβλημα.

Τα τρία τέταρτα όλων των εκπομπών προέρχονται μόλις από 12 χώρες. Κι αν δεν κάνω λάθος κύριε πρόεδρε καμία από αυτές δεν εκπροσωπείται σήμερα στο τραπέζι μας. Η Ελλάδα ξεκάθαρα δεν συγκαταλέγεται σε αυτές. Αλλά αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί δρομολογώντας τη ριζική αναδιάρθρωση του δικού μας οικονομικού μοντέλου.

Στηρίζουμε πλήρως τους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα ως το 2050, αλλά για εμάς η προστασία του μοναδικού χερσαίου, θαλάσσιου και επίσης πολιτιστικού φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα.

Έχουμε οριστικοποιήσει το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Βασικό στοιχείο του σχεδίου αυτού είναι η απόφασή μας να κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής το αργότερο έως το 2028. Είναι μια δύσκολη απόφαση διότι είμαστε χώρα-παραγωγός λιγνίτη, όμως την ίδια στιγμή θέλουμε να τονώσουμε τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών έως το 60% εντός της επόμενης δεκαετίας. Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, οι ανανεώσιμες πηγές, ειδικά στη Νότια Ευρώπη, έχουν γίνει πολύ φθηνότερες σήμερα σε σχέση με παραδοσιακές πηγές ενέργειας. Και η νότια Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να γίνει μία μεγάλη μπαταρία για ολόκληρη την ήπειρο.

Η εποχή του ρυπογόνου άνθρακα ξεκάθαρα τελείωσε και ενθαρρύνουμε κι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που επίσης βασίζονται ιδιαίτερα στον άνθρακα να θέσουν εξίσου φιλόδοξους στόχους. Και αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποστηρίξει τη δίκαιη μετάβαση των περιοχών μας όπου γίνεται εξόρυξη λιγνίτη, παρέχοντας επαρκή χρηματοδότηση στις χώρες που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις.

Στην Ελλάδα πιστεύουμε πως αυτές οι πρωτοβουλίες από μόνες τους μπορούν να κινητοποιήσουν επενδύσεις που θα υπερβούν τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη δεκαετία. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι οι δυνάμεις της αγοράς -που θα ενεργοποιηθούν από τα κατάλληλα κίνητρα- οι οποίες μπορούν να μεταμορφώσουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό των τρόπων παραγωγής μας.

Ευελπιστούμε ειλικρινά πως η Ελλάδα, η οποία ως και πρόσφατα είχε στιγματιστεί λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς η ενεργειακή μετάβαση και η δράση για το κλίμα μπορούν να εμφυσήσουν ελπίδα στη νέα γενιά, να δημιουργήσουν «πράσινες» θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη.

Κλείνω λέγοντας πως η κλιματική αλλαγή δεν επηρεάζει μόνο τις ακτές και τα δάση μας, αλλά επίσης τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά μας. Δέντρα μπορούν να φυτευτούν ξανά, αλλά η πολιτιστική κληρονομιά μας -είτε υλική είτε άυλη- είναι αναντικατάστατη. Πρόθεσή μας είναι να συγκαλέσουμε Διάσκεψη υψηλού επιπέδου στην Αθήνα τον επόμενο χρόνο ώστε να επισημάνουμε αυτό το ζήτημα, που συχνά χάνεται στην ευρύτερη συζήτηση γύρω από την κλιματική αλλαγή.

Υπό τη σκιά της Ακρόπολης, ας διασφαλίσουμε πως αυτά που άντεξαν τη δοκιμασία του χρόνου δεν θα καταστραφούν από την ανοησία του ανθρώπου.
Σας ευχαριστώ πολύ.




Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός για κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Νέου Ψυχικού



Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 29-11-2019 στο Νέο Ψυχικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φιλοθέης-Ψυχικού, 29χρονος αλλοδαπός ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε παραβιάσει υαλοπίνακα σταθμευμένου αυτοκινήτου στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 29χρονος εντόπιζε, στην ευρύτερη περιοχή του Ψυχικού, σταθμευμένα αυτοκίνητα τα οποία παραβίαζε και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους διάφορα αντικείμενα.

Εντός του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, φακός, συσκευή απενεργοποίησης εξ αποστάσεως ηλεκτρονικού κλειδώματος αυτοκινήτων, και προερχόμενα από κλοπές μπουφάν και πορτοφόλι.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα.

Επιπρόσθετα, ο 29χρονος είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Έρχονται 3 νέοι διαγωνισμοί για 884 μόνιμες προσλήψεις τον Δεκέμβριο



Στην έκδοση νέας προκήρυξης για την πρόσληψη 317 μόνιμων υπαλλήλων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχώρησε χθες το ΑΣΕΠ. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: διοικητικών, κοινωνικών λειτουργών, νηπιαγωγών, παιδαγωγών, ψυχολόγων, λογοθεραπευτών, ιατρών, νοσηλευτών, βρεφοκόμων, βοηθών νοσοκόμων.

Σειρά παίρνει εντός του Δεκεμβρίου και δεύτερη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 167 μόνιμους γεωπόνους, κτηνιάτρους και διοικητικούς σε υπηρεσίες και φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προετοιμάζει διαγωνισμό για 400 μόνιμους συνοριακούς φύλακες.




Απάτη με δήθεν τροχαίο



Θύμα απατεώνων καταγγέλλει ότι έπεσε χθες το μεσημέρι μια 58χρονη στη Θεσσαλονίκη.

Άγνωστη γυναίκα τής τηλεφώνησε, ενημερώνοντάς την για δήθεν τροχαίο στο οποίο είχαν εμπλακεί τα παιδιά της.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην αστυνομία η 58χρονη, η γυναίκα που τηλεφώνησε της ζήτησε χρήματα προκειμένου να σταματήσει η ποινική τους δίωξη.

Μετά από ραντεβού που κλείστηκε η 58χρονη, όπως ανέφερε στην αστυνομία, παρέδωσε το ποσό των 28.000 ευρώ σε συνεργό της άγνωστης γυναίκας.

Το περιστατικό ερευνά το Τμήμα Ασφάλειας Χαριλάου - Ανάληψης.



Πηγή: voria.gr


Ντόρα για τις Τουρκικές προκλήσεις : «Το ΝΑΤΟ κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου»



«Το ΝΑΤΟ κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις.  

Πρόσθεσε για το ίδιο θέμα η βουλευτής της ΝΔ:  

 «Τίθεται ένα θέμα από ένα μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο αφενός παραβιάζει ευθέως και κατηγορηματικά τις αρχές του ΝΑΤΟ στη Συρία και κάνει μία επέμβαση στη Συρία η οποία είναι παντελώς αντίθετη με τις αρχές του ΝΑΤΟ, άρα το ερώτημα είναι αν κάποιος του απαντήσει εκεί, κι ορθώς το θέτει αυτό ο Μακρόν, αν κάποιος του πει για καθίστε κύριοι εμείς θα απαντήσουμε στην Τουρκία ενόπλως, το ΝΑΤΟ θα μπει να υποστηρίξει την επέμβαση στη Συρία; Διότι με βάση το καταστατικό του ένα μέλος του ενδεχομένως να δεχτεί μία πρόσθετη επίθεση; Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι έρχεται αύριο το ΝΑΤΟ και κάνει μία συμφωνία με μία χώρα μη μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Τι θα κάνει το ΝΑΤΟ; Θα κάνει πάλι τον Πόντιο Πιλάτο; Ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ; Τι μήνυμα στέλνουμε εμείς ως μέλη του ΝΑΤΟ προς όλες αυτές τις χώρες οι οποίες πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ τους εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Άρα είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας ο οποίος να αμφισβητεί ότι στην περίπτωση μίας σύρραξης, η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της ένοπλες δυνάμεις».  

Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε πάντως ότι η ίδια τάσσεται υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία: 

«Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία, με τους Τούρκους πρέπει να συζητάμε, το ότι συζητάμε δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι κάνουμε πίσω στις αρχές, στα δικαιώματα μας, αλλά πρέπει να συζητάμε».


Ο Τσίπρας ξέχασε την ξεφτίλα επίσκεψη φιάσκο Ερντογάν όταν ήταν Πρωθυπουργός



Ντρέπεται η πλειοψηφία των Ελλήνων για αυτόν που είχε δυστυχώς για πρωθυπουργό 4 χρόνια και τώρα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντί να σιγοντάρει τον Πρωθυπουργό σε τόσο σοβαρά θέματα, ο προκλητικός ανεύθυνος Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί στο εσωτερικό τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Παράδειγμα της ανευθυνότητας και του ασύστολου ψέματος που διακρίνει τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι στην συνάντηση του με τους δημάρχους της Θράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και πολιτική κατευνασμού και ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζουμε στον ανεκδιήγητο Αλέξη Τσίπρα ότι η σημερινή σοβαρή κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε πραγματικό χρόνο και αναλυτικά, ακόμα και για τις πρωτοβουλίες που διεθνώς ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση, από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που δρούσε σε βάρος της χώρας χωρίς να ενημερώνει κανένα.

Η ανευθυνότητα αυτού του ανεκδιήγητου Τσίπρα είναι ότι σαν αντιπολίτευση εργαλοιοποιεί ευαίσθητα εθνικά θέματα αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να εγκαλέσει την κυβέρνηση επειδή δεν τηρείται «σωστά» -όπως χαρακτηριστικά είπε- η ευρωτουρκική συμφωνία για το προσφυγικό, όταν είναι γνωστό ότι αφενός επρόκειτο για μία συμφωνία κατά των εθνικών συμφερόντων και αφετέρου δεν εφαρμόστηκε ποτέ από την Τουρκία, ούτε καν κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της.

Και είπε ο Τσίπρας εξοργίζοντας τους Έλληνες που παρακολουθούν τις ενέργειες αυτής της κυβέρνησης ότι «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει δύναμη φωνής και πυγμής που δεν έχει. Χρειαζόμαστε μία εθνική στρατηγική που να αναδεικνύει τα προβλήματα στη διάστασή τους και συμμαχίες, προκειμένου να αποτρέψουμε τέτοιου είδους κινήσεις» Και το είπε αυτός που ξεφτίλισε την χώρα μας στην τελευταία επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, το μεγαλύτερο φιάσκο για την ελληνική διπλωματία τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας με λίγα λόγια συνεχίζει να είναι η ντροπή της χώρας μας και να δείχνει πόσο ανεύθυνος, ψεύτης και επικίνδυνος είναι.


Στα ύψη οι χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας


Εως και τριπλάσιες είναι οι χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μελέτη της εταιρείας Empirica, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με το κόστος της κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, εμφανίζει την Ελλάδα ως την 3η πιο ακριβή χώρα μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Η μελέτη παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο και περιέλαβε στοιχεία που αντλήθηκαν από τους ιστότοπους των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην Ε.Ε., όπως και σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Κορέα, Τουρκία κ.ά.) τον Φεβρουάριο του 2018. Τα πακέτα που επιλέχθηκαν για την αξιολόγηση από την Ελλάδα ήταν πολύ λίγα και μη αντιπροσωπευτικά της αγοράς. Ωστόσο, τα συγκρίσιμα πακέτα που η Ε.Ε. προσδιορίζει ως μέση χρήση (5-10 Mbytes με απεριόριστη χρήση φωνής) εμφανίζουν πολύ υψηλότερο κόστος απόκτησης στη χώρα μας απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα, οι εφαρμοζόμενες χρεώσεις, όπως διακρίνεται και στον σχετικό πίνακα, ακόμη και 15 μήνες μετά, κατατάσσουν τη χώρα μας σε πολύ υψηλές θέσεις.

Η διαφορά των χρεώσεων είναι ακόμη μεγαλύτερη αν αυτές μεταφερθούν στην ίδια χρονική περίοδο. Για παράδειγμα, η Vodafone στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2018 διέθετε το πακέτο «VF προς όλους 700» με μηνιαία χρέωση 62 ευρώ παρέχοντας δωρεάν 700 ΜΒ δεδομένα, 700 λεπτά ομιλίας και 150 μηνύματα (SMS). Tην ίδια περίοδο, η Vodafone στην Ιταλία διέθετε το πακέτο «Pro», που παρείχε δωρεάν 7 GB και 550 λεπτά ομιλίας προς 22 ευρώ τον μήνα. Επίσης η Wind 3 στην Ιταλία πρόσφερε ακόμη πιο δελεαστική προσφορά, παρέχοντας αντί 26 ευρώ 10 GB δεδομένων και με απεριόριστα λεπτά ομιλίας.

Αξιοσημείωτο ακόμη είναι ότι κατά την ίδια περίοδο (Φεβρουάριος 2018), σύμφωνα με τα στοιχεία της Empirica, στη Δανία, ένας κάτοικός της δεν μπορούσε να αποκτήσει πακέτο κινητής τηλεφωνίας με δωρεάν δεδομένα λιγότερα από 5 GB. Αντίθετα, τα περισσότερα πακέτα προσέφεραν στους χρήστες δωρεάν δεδομένα από 10 έως 40 GB, όγκοι χρήσης που για τη χώρα μας συνιστούσαν... άπιαστο όνειρο ή είχαν ονομαστική χρέωση μεταξύ 100 και 200 ευρώ μηνιαίως.

Οι επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν πως οι αξιολογήσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς γίνονται με βάση τις τιμές τιμοκαταλόγου (ονομαστικές) και όχι τις πραγματικές τιμές που αγοράζει ο καταναλωτής και εισπράττουν οι επιχειρήσεις. Επιπλέον αποδίδουν τις όποιες διαφοροποιήσεις προς τα επάνω κυρίως στην υψηλή εφαρμοζόμενη φορολογία. Η χώρα όντως εφαρμόζει την υψηλότερη φορολογία, κατά μέσον όρο 40%, έχοντας πίσω της την Ουγγαρία με φορολογία 33%. Η φορολογία της κινητής στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. κυμαίνεται μεταξύ 15% και 25% επί του μηνιαίου λογαριασμού. Πάντως και χωρίς τη φορολογία, όπως αναφέρει μελέτη της βρετανικής Ovum που έγινε ακριβώς για λογαριασμό της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας της Ελλάδας, η χώρα είναι η 10η πιο ακριβή χώρα στην Ε.Ε. στις υπηρεσίες κινητής. Αν προστεθεί η φορολογία, τότε τοποθετείται στην 6η θέση της Ε.Ε. και αν ακόμη οι χρεώσεις αυτές αναχθούν στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, τότε η Ελλάδα σκαρφαλώνει ψηλότερα.

Αυτό διέκριναν την περασμένη εβδομάδα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρμόδιος υπουργός, οι οποίοι ζήτησαν την αναπροσαρμογή των τιμολογίων προς τα κάτω. «Πρέπει να το παραδεχτούμε. Το κόστος των δεδομένων στη χώρα μας παραμένει πολύ υψηλό», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης  σε συνέδριο για τον κλάδο τηλεπικοινωνιών. Ο ίδιος σημείωσε ότι πολλές διεθνείς αξιολογήσεις πάσχουν, καθώς αναφέρονται σε ονομαστικές και όχι πραγματικές τιμές, αλλά σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι είναι αναγκαίο οι πάροχοι της κινητής τηλεφωνίας να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές πολιτικές τους προς τα κάτω.

Την ίδια θέση εξέφρασε την επόμενη ημέρα και ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση μπορεί να επηρεάσει τις τιμολογιακές πολιτικές των επιχειρήσεων, ο υπουργός απάντησε ότι δεν μπορεί να το επιτύχει αμέσως, αλλά μόνον εμμέσως. Πρόσθεσε ακόμη ότι στην επικείμενη δημοπρασία συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει είτε τη μεγιστοποίηση των εσόδων της είτε ένα χαμηλότερο τίμημα, με στόχο τη στήριξη του κλάδου και των επενδύσεών του. Ωστόσο, θα πρέπει και ο κλάδος να βάλει πλάτη στις επιδιώξεις της κυβέρνησης. «Θέλουμε να βοηθήσουμε την αγορά να πραγματοποιήσει τις επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «θέλουμε να μας βοηθήσουν σε αυτή την πορεία να πιάσουμε τους στόχους ως χώρα –με κυρίαρχο αυτόν της σύγκλισης με τις άλλες χώρες της Ε.Ε.– και να γίνουν αρωγοί περαιτέρω στο κόστος των δεδομένων, γιατί αυτό έχει μεγάλη τόσο πρακτική όσο και συμβολική αξία».

Παραδοχή

Μια έμμεση παραδοχή των ευθυνών της βιομηχανίας σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει το κόστος χρήσης κινητής στην Ελλάδα πραγματοποίησε, την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Wind Hellas, Νάσος Ζαρκαλής. Μιλώντας σε συνέδριο τηλεπικοινωνιών, παραδέχθηκε ότι ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας υπονόμευσε ο ίδιος την αξιοπιστία του. Αυτό συνέβη καθώς, όπως ισχυρίστηκε, εμφανίζεται ως ο πιο ακριβός στην Ευρώπη χωρίς όμως τα έσοδα και τα κέρδη να είναι αντίστοιχα μιας τέτοιας θέσης. «Το μεγάλο λάθος που έκανε αυτός ο κλάδος τα τελευταία 10 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρκαλής, «είναι ότι υπονόμευσε την αξιοπιστία του με συνεχείς προσφορές προς στους πελάτες». Συμπλήρωσε επίσης ότι οι εταιρείες έκαναν διαπραγμάτευση με κάθε πελάτη ξεχωριστά. Πάντως, ο επικεφαλής της Wind σημείωσε ότι η βιομηχανία θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της κυβέρνησης για εναρμόνιση ονομαστικών και πραγματικών χρεώσεων. «Θα είμαστε αρωγοί σε αυτήν την εθνική προσπάθεια, γιατί θεωρούμε ότι η σημειολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Προκαλώντας ο Ερντογάν θέλει να συναντηθεί με τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο


Στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Προκλητικός ο Ερντογάν σε ομιλία του πριν από λίγο, είπε ότι θα πει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως η Αθήνα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει και η Άγκυρα θα κάνει τα δικά της.

Η συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε αυτή την συνάντηση γιατί τώρα έχει να κάνει με ένα σοβαρό και αποφασισμένο να προστατεύσει τα δικαιώματα της Ελλάδας πρωθυπουργό. Η Αθήνα δεν αποκλείει τον διάλογο καθώς αποτελεί τον πιο ασφαλή δρόμο για την επίλυση των εντάσεων και σε κάθε περίπτωση όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».


Πώς ο Μητσοτάκης απέφυγε την παγίδα του Τούρκου προέδρου


Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ένα μείζον ελληνοτουρκικό διπλωματικό επεισόδιο, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει απροσδιόριστες εξελίξεις και σοβαρές περιπλοκές στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας.

Η τουρκική προεδρία, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, είχε προσκαλέσει και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή τελετή που διοργανώθηκε στα Ύψαλα για τα εγκαίνια του αγωγού TANAP. Στην εκδήλωση αυτή, εκτός του Ταγίπ Ερντογάν έδωσαν το παρών ηγέτες μιας σειράς χωρών της περιοχής όπως ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές της εβδομάδας συζήτησε με στενούς του συνεργάτες το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στα Ύψαλα και τελικώς έλαβε την απόφαση να μην παραστεί στα εγκαίνια του αγωγού TANAP. Το βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού -σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πληροφορίες- ήταν ότι η Αθήνα έπρεπε να στείλει στην Άγκυρα ένα σαφές μήνυμα δυσαρέσκειας, κυρίως για την ακολουθούμενη τουρκική πολιτική ανοιχτών θυρών στο μεταναστευτικό. Συνομιλητές του κ. Μητσοτάκη εξηγούν ότι η ελληνική πλευρά θέλει να καταστήσει σαφές στην ηγεσία της γειτονικής χώρας ότι με τις ακολουθούμενες τακτικές δεν έχει νόημα να συζητείται το ενδεχόμενο για «business as usual». Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός -αφού στάθμισε όλα τα δεδομένα- θεώρησε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επισημοποιήσει με την παρουσία του μια τελετή στην οποία οι Τούρκοι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν περίπου σαν... ντεκόρ τους ηγέτες των χωρών της περιοχής.

Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μην παραστεί στα εγκαίνια του αγωγού TANAP είχε μεταφερθεί στην τουρκική πλευρά προτού γίνει γνωστή η υπογραφή της, απειλητικής για την ελληνική κυριαρχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, συμφωνίας του Ταγίπ Ερντογάν με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Μάλιστα, η Αθήνα ενημέρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα το οποίο είναι βέβαιον ότι έλαβαν οι Τούρκοι.

Η ορθότητα της απόφασης του πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη, όταν έγινε γνωστή η σοβαρή πρόκληση της Άγκυρας που υπέγραψε μνημόνιο για τις θαλάσσιες ζώνες με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ακόμη περισσότερο η προνοητικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη επαληθεύτηκε από τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που εξώθησαν την επίσημη ελληνική αποστολή υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος να αποχωρήσει από την τελετή στα Ύψαλα για τον αγωγό TANAP. Είναι προφανές ότι σε περίπτωση που ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν παρών σε μια τελετή όπου ο Ταγίπ Ερντογάν είχε αποφασίσει να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του για την προσπάθεια υφαρπαγής ελληνικής κυριαρχίας σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τα πράγματα θα οδηγούνταν στα άκρα με μια διπλωματική κρίση κορυφής.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μην παραστεί στο σόου του κ. Ερντογάν στα Ύψαλα, θα πρέπει να θεωρηθεί προάγγελος για την σκλήρυνση της ελληνικής στάσης. «Η Αθήνα δεν θα προκαλέσει αλλά είναι βέβαιον ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει από τη δεδομένη εθνική κόκκινη γραμμή» εξηγούσε νωρίτερα το Σάββατο κυβερνητικό στέλεχος που γνωρίζει τις κινήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τα τελευταία δεδομένα, μια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένα απίθανο ενδεχόμενο.

Η ελληνική κυβέρνηση, που τις πρώτες εβδομάδες της θητείας της το καλοκαίρι του 2019 είχε δείξει τη διάθεσή της για συνεργασία και συνεννόηση με την τουρκική πλευρά, φαίνεται ότι αναθεωρεί τη στάση της και αναπροσαρμόζει την στρατηγική της, όχι μόνο λόγω της ανοικτής πληγής με το μεταναστευτικό, αλλά κυρίως λόγω των εξελίξεων στην κυπριακή ΑΟΖ, την ανατολική Μεσόγειο και την τελευταία απειλητική συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία εκπροσωπεί μέρος του λαού της Λιβύης.



Πηγή : protothema.gr


Αντί να ντρέπεται ο Τσίπρας για το μεταναστευτικό κάνει και υποδείξεις εξοργίζοντας τους Έλληνες


Αν είχε λίγη σοβαρότητα επάνω του ο Αλέξης Τσίπρας και ήξερε τι είναι ηθική δεν θα αναφερόταν στο μεταναστευτικό κάνοντας ότι δεν θυμάται ότι έχει αποτύχει και σε αυτό κάνοντας μεγάλη ζημιά στην χώρα και στους Έλληνες πολίτες.

Χειρίστηκε εγκληματικά το μεταναστευτικό και έδωσε το δικαίωμα σε ΜΚΟ να το εκμεταλλευτούν αισχρά σε βάρος των μεταναστών.

Είχε το θράσος λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Δέλτα Τηλεόραση, κατά την περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη να πει ότι το μόνο ανοιχτό θέμα που άφησε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν το μεταναστευτικό.

Ναι καλά διαβάσατε αυτός ο ανεκδιήγητος Τσίπρας δεν λέει να βάλει μυαλό και να κάνει την αυτοκριτική του, η συμπεριφορά του δείχνει μια διαταραγμένη προσωπικότητα επικίνδυνη για την χώρα.

Φυσικά και η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε να αντιμετωπίσει τεράστια ανοικτά θέματα που άφησε η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που απέτυχε παντού σε όλα σε βάρος της χώρας και των Ελλήνων, αλλά ξέχασε γιατί απλά δεν το ενδιαφέρει το κακό που έκανε ο Τσίπρας ζει στον δικό του ακροαριστερό κόσμο.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο προσφυγικό/μεταναστευτικό λέγοντας με θράσος χωρίς ίχνος ντροπής ότι «όχι μόνο δεν τα κάναμε θάλασσα όπως βλέπουμε να συμβαίνει σήμερα, αλλά καταφέραμε η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς, σημείο αναφοράς στην Ευρώπη, σημείο αναφοράς σε παγκόσμια κλίμακα. Και να αναδείξουμε και το στοιχείο της ανθρωπιάς και το στοιχείο της φιλοξενίας». Ακολούθως κατηγόρησε την κυβέρνηση για ασυνέπεια λόγων και έργων. Ρώτησε ρητορικά: «Ποιος ήταν που φώναζε ότι τους μετανάστες και τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ; ο κ. Μητσοτάκης ήταν. Αυτοί δεν έλεγαν ότι δεν είναι λύση η μετεγκατάσταση στην ενδοχώρα, αυτοί δεν έλεγαν ότι θα σφραγίσουν τα σύνορα, ότι θα προχωρήσουν σε αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων; Που είναι όλη αυτή η ειρωνεία που είχαν τότε, που είναι όλη αυτή η προεκλογική ρητορεία; Μετά τις εκλογές το προσφυγικό-μεταναστευτικό έγινε γεωπολιτικό πρόβλημα ,πριν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Τασία που έφερναν τους μετανάστες…Το προσφυγικό – μεταναστευτικό ήταν το μόνο ζήτημα που αφήσαμε ανοικτό στην παρούσα κυβέρνηση, και εκεί αποδείχθηκαν ανέτοιμοι και ανίκανοι να το αντιμετωπίσουν…». Για το σχέδιο της κυβέρνησης ανέφερε ότι «όταν βάζεις όσους έρχονται σε κέντρα φυλάκισης σε νησιά δίνεις διεθνώς το σήμα ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο…Η Ελλάδα δεν ήταν συνώνυμο της τιμωρίας των αδύναμων ανθρώπων, ήταν συνώνυμο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύει ο Αλέξης Τσίπρας πόσο επικίνδυνος είναι, που εκτός από γέλιο το οποίο προσφέρει άφθονο με την αμορφωσιά του, εξοργίζει και με την αναισθησία του.