Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Εξάρχεια: Ληστεία με άγριο ξυλοδαρμό τουρίστα από ασύλληπτα μέλη της «συμμορίας των 35»


Επτά κακοποιοί ξυλοκόπησαν τον Βραζιλιάνο τουρίστα για να του πάρουν το κινητό του - Ο 63χρονος νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς».

Ασύλληπτα μέλη της άγριας συμμορίας των 35 ληστών, φωτογραφίες των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα ο εισαγγελέας, επιτέθηκαν, ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο Βραζιλιάνο τουρίστα στα Εξάρχεια, για να του πάρουν το κινητό τηλέφωνο.

Το απίστευτο είναι ότι, για να μην κινήσει υποψίες, η ομάδα των επτά έκανε βόλτα στην πλατεία Εξαρχείων με ένα πιτ μπουλ ενώ ο 63χρονος, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του protothema.gr, νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Γεννηματάς και, όπως λένε οι γιατροί, ζει απο θαύμα.

Το σκηνικό του τρόμου για τον Βραζιλιάνο τουρίστα άρχισε να ξεδιπλώνεται το βράδυ της Τρίτης. Ο 63χρονος βρισκόταν σε γνωστή ταβέρνα των Εξαρχείων στην οδό Βαλτετσίου και γύρω στις 11:30 βγήκε να πάρει τσιγάρα από το περίπτερο της πλατείας. Η ομάδα των επτά Αλγερινών που τριγυρνούσε στην περιοχή με το πιτ μπουλ τον πλησιάζει και ο ένας του τραβά με βία το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε στα χέρια του.

Το θύμα αντιστάθηκε και αυτό ήταν το λάθος του. Οι δράστες όρμησαν πάνω του και με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το σώμα τον ξυλοκόπησαν και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο. Περίοικοι ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ και λίγη ώρα αργότερα ο 63χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει σοβαρά χτυπήματα στο κρανίο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι θαύμα που είναι ζωντανός μετά από τόσο ξύλο. Οι πληροφορίες λένε ότι η ομάδα των Αλγερινών με το πιτ μπουλ είναι ασύλληπτα μέλη της άγριας συμμορίας των 35 που χτυπούσε στο κέντρο της Αθήνας και στο παρελθόν κάποιοι από αυτούς είχαν συλληφθεί πάνω από 200 φορές!

Δείτε τη συμμορία των 35


Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


Θύμα ξυλοδαρμού στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη



Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα αγνώστων έπεσε το βράδυ της Τετάρτης (27/11) ο στενός συνεργάτης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη Γιάννης Αναστασάκος, ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης τέσσερα άτομα τον πλησίασαν στο πάρκινγκ του Μετρό και του επιτέθηκαν ξυλοκοπώντας τον άγρια. Στη συνέχεια, οι τέσσερις άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή.

Ο άντρας υπέστη θλαστικά τραύματα, κάταγμα στο χέρι από τον ξυλοδαρμό και οδηγήθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Για την υπόθεση διεξάγει έρευνες η Αστυνομία και αποκλείει την ληστεία.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον χυδαίου Πολάκη: «Χυδαίες και μη αποδεκτές οι δηλώσεις του»




Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ:

«Μη αποδεκτές οι δηλώσεις Πολάκη

Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους. Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι σε χυδαιότητες, με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα».

Και ο Πολάκης επιμένει με νέα ανάρτηση του προκαλώντας τους συντρόφους του  «δεν παίρνει λέξη πίσω» :

Παυλος Πολακης
την Τετάρτη
Εδώ και τρεις ώρες λες και εδόθη ταυτόχρονη εντολή (που εδόθη βέβαια) αρχιςαν όλα τα γνωστά Σαιτ και κανάλια της διαπλοκής να δημοσιεύουν άρθρα με τίτλους του στυλ "επίθεση του Πολακη στην αγαπηδακη","ντροπή και χυδαιότητα του Πολακη" αναπαράγοντας την ανακοίνωση του Μαξιμου το οποιο ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ να ορίσει την "ψυχολόγο του fb"ως Συντονιστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα !!!
ΚΑΝΕΝΑ απο αυτα τα βρωμοκαναλοσαιτ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ το "άρθρο" ...
Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.



Η Αίγυπτος καταδικάζει το τουρκολυβικό μνημόνιο



Χωρίς νομική βάση χαρακτήρισε το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών τα δύο μνημόνια κατανόησης και συνεργασίας που υπέγραψαν η Τουρκία και η Λιβύη.

«Τα δύο μνημόνια συμφωνίας δεν έχουν κανένα νομικό αποτέλεσμα, δεν μπορούν να αναγνωρισθούν επισήμως υπό το φως του άρθρου 8 της Συμφωνίας Skhirat, το οποίο ορίζει ότι η (λιβυκή) κυβέρνηση ή το υπουργικό συμβούλιο (και όχι ο πρωθυπουργός της) έχουν την εξουσία να υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες», δήλωσε συγκεκριμένα το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι γνωστό ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο της Λιβύης δεν υπάρχουν υπουργοί και εκπροσώπηση διάφορων περιφερειών της Λιβύης και έτσι ο ρόλος του πρωθυπουργού είναι περιορισμένος, και η σύναψη συμφωνιών με άλλες χώρες θεωρείται κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας Skhirat» επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

«Αυτές οι δύο συμφωνίες δεν μπορούν να έχουν κανένα αντίκτυπο στα δικαιώματα των χωρών της Μεσογείου ή των θαλάσσιων συνόρων στην περιοχή της Μεσογείου", πρόσθεσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κάιρο κάλεσε τη Διεθνή Κοινότητα να αντιταχθεί σε αυτήν την «αρνητική κίνηση» που έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή, εν μέσω διεθνών προσπαθειών για να υπάρξει μία συνολική λύση της κρίσης στη Λιβύη κατά τρόπο που να προστατεύεται η ενότητα της χώρας και να αποκαθίστανται οι εθνικοί θεσμοί της.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου εξέφρασε την ανησυχία της xώρας του Νείλου για το πώς τέτοιες συμφωνίες θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στις διεξαγόμενες συνομιλίες για τη Λιβύη, στο Βερολίνο.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ