Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Αλληλέγγυοι μετέφεραν σε κτίριο του Πολυτεχνείου 50 μετανάστες



Περίπου πενήντα μετανάστες εγκατέστησαν αιφνιδιαστικά μέσα στο κτίριο Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ομάδες αλληλεγγυών. Οι μετανάστες αυτοί διέμεναν σε κατειλημμένο κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας το οποίος εκκενώθηκε το πρωί της Τρίτης από την αστυνομία. 

Το κτίριο βρίσκεται στο ιστορικό συγκρότημα της οδού Πατησίων, και σε αυτό φιλοξενούνται ορισμένες δραστηριότητες της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Τα προηγούμενα χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.

Πηγή: skai.gr




Δεν άρεσε στους μετανάστες η διαμονή στο μοναστήρι και θέλουν να φύγουν



«Καλύτερα στη Μόρια» αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο των προσφύγων που έφτασαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ι.Μ. Πορετσού, της Ι.Μ. Ηλείας, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας.
Σ
την πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες με παιδιά, εφήβους και έφηβες από τη μετανάστες από την Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι πρόσφυγες από τη Συρία.


Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.

Αυτή την ώρα αναμένεται η απόφαση για το που θα μεταφερθούν οι περίπου 100 πρόσφυγες.


Βάζει την νεολαία του ο ΣΥΡΙΖΑ να προκαλεί σε επεισόδια για την 17 Νοέμβρη


Με στοχευμένες προκλητικές ενέργειες ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει σε επεισόδια για να κάνει την Αθήνα μπάχαλο.

Για παράνομη προσαγωγή του Γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Νεολαία του κόμματος αναφερόμενη στην προκλητική απόφαση φοιτητών και φοιτητριών του ΣΥΡΙΖΑ να αναρτήσουν πανό σε τρόλεϊ. 

«Στο πλαίσιο των δράσεων εν όψει του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου, φοιτητές και φοιτήτριες από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας και μέλη του BLOCO Ριζοσπαστικής Αριστεράς πραγματοποίησαν δράση ενάντια στην καταστολή» τονίζεται απλά και προκλητικά σε ανακοίνωση τους.

Σύμφωνα με τη νεολαία, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στο δόγμα καταστρατήγησης των δημοκρατικών ελευθεριών και στοχοποίησης των νέων ανθρώπων, απέδειξε για άλλη μια φορά το ακροδεξιό της πρόσωπο. Στο τέλος της δράσης, αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο του Ε.Λ., μέλους του BLOCO και γραμματέα σπουδάζουσας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, και τον προσήγαγαν αδικαιολόγητα» όπως λένε.

«Η στάση της αστυνομίας τον τελευταίο καιρό δεν είναι τυχαία και σίγουρα δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Πρώτα, μπούκαραν σε κινηματογράφους, μετά σε νυχτερινά μαγαζιά, μετά ξυλοφόρτωσαν φοιτητές/τριες στην ΑΣΟΕΕ, μετά συνέλαβαν φοιτητή έξω από το σπίτι του, τώρα προσαγάγουν άνευ λόγου και αιτίας ξανά φοιτητή, επειδή συμμετείχε σε δράση που αμφισβητεί τις πολιτικές της κυβέρνησης. Ενόψει του Πολυτεχνείου, η Κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας σε όσους και όσες αντιδρούν και αγωνίζονται» σημειώνεται απο την ακροαριστερή νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Καμία ανοχή στο δόγμα τρομολαγνείας  Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη-Βορίδη. Η απάντηση μας θα είναι ο δρόμος. Η απάντηση μας θα είναι ο μαζικός αγώνας, απέναντι σε αυτούς που στοχοποιούν τη νέα γενιά και καταστρατηγούν τα δικαιώματά της. Καλούμε τους νέους και τις νέες να δώσουν μαζικά το παρόν στις τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία μέχρι τέλους!» καταλήγει η ανακοίνωση της ακροαριστερής Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. 



Φρουζής στην προανακριτική για Novartis: Πριν το 2015 συναντήθηκα με Τσίπρα, Σταθάκη, Ξανθό και άλλους του ΣΥΡΙΖΑ


Με ένταση ξεκίνησε η δεύτερη κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακρατική για τη σκευωρία Novartis καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να διακόψουν την εισαγωγική του τοποθέτηση και να ξεκινήσει ο γύρος των ερωτήσεων.

«Ήδη τρεις φορές επιδιώξατε να μη μιλήσει. Αφήστε τον» αντέδρασε η ΝΔ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Φρουζής επανήλθε στην συνάντηση που είχε με την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 λέγοντας πως «ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω. Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε».

Σε άλλο σημείο φέρεται να είπε πως την συνάντηση του Μαΐου επιβεβαιώνει και δημοσίευμα της Γιάννας Παπαδάκου τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Επίσης ο κ Φρουζής αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015 ακόμα και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε ότι «με τον Σταθάκη συναντήθηκα τρεις φορές, συναντήθηκα με το τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το αρμόδιο για την υγεία, πήγα και στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Ξανθό».

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis φέρεται να έχει πει στα μέλη της προανακριτικής ότι «τους είδα πριν το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη (σ.σ. μείωση δαπάνης κατά 50% από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά).

«Ήμουν με καμιά 10αρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Γι' αυτό καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά επισημαίνοτας ότι «δεν είναι ένοχο να τους δω, και τον Φίλη έχω συναντήσει στην Αυγή, και τον Δραγασάκη και τον Χουντή»

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του φέρεται να είπε ότι «δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά». «Δεν μετάφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis υποστήριξε ότι η νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την αύξηση της τιμής των φαρμάκων δηλώνοντας «για τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν ευνοϊκό το πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι επί Σαμαρά».

Υπευνθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όταν κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη επί κυβέρνησης Σαμαρά, είχε προβεί στις ακόλουθες δηλώσεις: 



Πηγή : omadaalithias.gr


Ανάληψη ευθύνης για την δολοφονική επίθεση στα Εξάρχεια με τραυματίες αστυνομικούς



Ομάδα κακοποιών αναρχικών που υπογράφουν ως «Σύντροφοι, συντρόφισσες» ανέλαβαν, με μήνυμά τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν στις 7 Νοεμβρίου κατά της κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΚΙΝΑΛ και κατά μηχανοκίνητης ομάδας ΔΙΑΣ που τη συνόδευε την ώρα της αλλαγής βάρδιας.

Ολόκληρο το κείμενο ανάληψης της δολοφονικής επίθεσης :

Το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοέμβρη 2019, επιλέξαμε να επιτεθούμε στην κλούβα των ΜΑΤ που στρατοπεδεύει στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ, και στη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΙΑΣ που τη συνόδευε την ώρα της αλλαγής βάρδιας. Η επιλογή μας αυτή δεν ήταν διόλου τυχαία.

Σε μια συγκυρία όπου η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον όσων αγωνίζονται, σε μια συγκυρία εκκένωσης προσφυγικών και πολιτικών-κοινωνικών χώρων αγώνα, σε μια συγκυρία έμπρακτης κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και εισβολής ΜΑΤ και ΟΠΚΕ μέσα σε σχολές - σε αυτή τη συγκυρία επιλέξαμε να στήσουμε καρτέρι στα κωλόπαιδα των ΜΑΤ και στα τσουτσέκια της ομάδας ΔΙΑΣ, και να τους επιτεθούμε εμπρηστικά από δύο σημεία, καταστρέφοντας τις μηχανές τους, τραυματίζοντας τρεις απ' αυτούς, κι επιχειρώντας παράλληλα να κάψουμε και την κλούβα που ακινητοποιήθηκε στην οδό Ερεσσού.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής των Εξαρχείων για να καταστήσει σαφές ότι η συνέχιση της όξυνσης της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους θα έχει και τις ανάλογες απαντήσεις. Τα όσα επακολούθησαν της δράσης, απλώς επαλήθευσαν τη δικαιοπραξία της απόφασής μας να αναμετρηθούμε -νικηφόρα- με τους βασανιστές της ΕΛ.ΑΣ: προσαγωγές στο σωρό, απόπειρα εισβολής στο καφενείο της πλατείας, βασανιστήρια κατά αγωνιστών, πνίξιμο της γειτονιάς στα χημικά.

Η αστυνομία έδειξε ακόμη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο, όταν μια χούφτα αγωνιστριών κι αγωνιστών -με αυτοσχέδια μέσα πάλης- επιτέθηκαν στους πάνοπλους φρουρούς της τάξης, καταφέρνοντας να τσαλακώσουν την επίπλαστη εικόνα παντοδυναμίας τους στην περιοχή. Κατορθώνοντας, επίσης, να υπενθυμίσουν πως οι "χειρουργικές" επεμβάσεις της αστυνομίας του Μ. Χρυσοχοϊδη πραγματοποιούνται δίχως αναισθητικό, όταν πρόκειται ν' αντιμετωπίσει την αντίσταση που ξεμπροστιάζει την καταστολή και σφυγμομετρά τα όριά της. Υπενθυμίζοντας, εν τέλει, ότι, χωρίς δυναμικά αντανακλαστικά και όξυνση των κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων, είναι βέβαιο πως οι κατασταλτικές αυτές επεμβάσεις θα επιτυγχάνουν το μούδιασμα και την παράλυση του κινήματος, το οποίο απλώς θα συνηθίσει την καταστολή, εσωτερικεύοντας τον φόβο και την παραίτηση.

Η επίθεση στο κίνημα είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ευρύτερης επίθεσης στα δικαιώματα και τα κοινωνικά κεκτημένα που κερδήθηκαν με κόστος κι αυτοθυσία απ' την αγωνιζόμενη κοινωνία. Το υποτιθέμενο πέρασμα προς την καπιταλιστική ανάπτυξη, ως μια ύστατη προσπάθεια του συστήματος ν' αντιμετωπίσει τη βαθιά δομική κρίση του Κεφαλαίου, σηματοδοτεί την ακόμη μεγαλύτερη συσσώρευση πλούτου στα χέρια των πλουσίων, το βάθεμα της εκμετάλλευσης των ταξικά αδύναμων, την αναδιανομή της φτώχειας και της ανέχειας, την εντατικοποίηση της επισφαλούς, κακοπληρωμένης κι υποτιμημένης εργασίας.

Γι' αυτό και ο καπιταλισμός αναβαθμίζει διαρκώς το κατασταλτικό του οπλοστάσιο. Γι' αυτό θωρακίζεται νομικά απέναντι στην εξέγερση που, νομοτελειακά, θα ξεσπάσει τα επόμενα χρόνια και στην Ελλάδα. Γι' αυτό επιτίθεται βεβιασμένα και λυσσαλέα στις δομές και στον κόσμο του αγώνα, αντιμετωπίζοντας το κίνημα σαν "εγκληματική οργάνωση" που πρέπει άμεσα να εξαρθρωθεί.

Για να μην περάσει η προληπτική στρατηγική της αντιεξέγερσης, οφείλουμε να ορθώσουμε απέναντί της το τείχος της κινηματικής αυτοάμυνας και της κοινωνικής-ταξικής αντιβίας.

ΥΓ.: Δύναμη στον αναρχικό σύντροφο Β. Σταθόπουλο, προφυλακισθέντα έπειτα από μαζική κατασταλτική επιχείρηση ενορχηστρωμένη απ' τα καθάρματα της αντιτρομοκρατικής στις 8 και 9 Νοέμβρη 2019.

Σύντροφοι, Συντρόφισσες


Όταν ένας σοβαρός άνθρωπος όπως ο Πικραμμένος καταθέτει ότι ο Παπαγγελόπουλος εμπλέκεται τότε ναι εμπλέκεται


Όταν ακούς εάν σοβαρό άνθρωπο, πρώην πρωθυπουργό και δικαστικό τον Παναγιώτη Πικραμμένο να αναφέρει στην κατάθεση του ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κινούσε τα νήματα στη σκευωρία της Novartis, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία και ο Παπαγγελόπουλος είναι ένοχος.

Σύμφωνα με το protothema.gr ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός αποδίδει «εκτελεστικό» ρόλο στη σκευωρία Novartis στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο κ. Πικραμμένος κάνει λόγο για κεντρικό σχεδιασμό της υπόθεσης με στόχο την δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, μεταξύ άλλων, φέρεται να λέει στους ανακριτές που ερευνούν τη σκευωρία Novartis «πιθανολογώ ότι το πρόσωπο το οποίο κινούσε τα νήματα και συνέβαλε στο σχεδιασμό των διώξεων των πολιτικών προσώπων ήταν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης». Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο τρόπος που η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς χειρίστηκε την υπόθεση του «δημιουργεί την αίσθηση ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός» με σκοπό την στοχοποίησή του.


Yπόθεση Novartis: Δεν εξετάστηκε ποτέ ο Κ. Φρουζής για τις καταγγελίες κατά πολιτικών



Ουδέποτε ο Κωνσταντίνος Φρουζής εξετάστηκε για τις καταγγελίες περί δωροληψίας σε βάρος δέκα πολιτικών από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, αν και ήταν το πρόσωπο - κλειδί που φέρεται ότι διακίνησε στους εμπλεκόμενους πολιτικούς τα χρήματα.

Οπως επιβεβαίωναν χθες δικαστικές πηγές, ο Κων.Φρουζής, όπως ο ίδιος αποκάλυψε καταθέτοντας στη Βουλή, δεν εξετάστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ούτε και κλήθηκε σε απολογία από την αρμόδια ανακρίτρια.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis, όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, έχει εξεταστεί για επιμέρους υποθέσεις καταθέτοντας υπομνήματα, όπως για παράδειγμα τις υποθέσεις διαφημιστών που έχουν εμπλακεί στη δικογραφία του Ανδρέα Λοβέρδου, μία ακόμη υπόθεση γιατρών και μία για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής δεν θα μπορούσε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στη Βουλή ότι του πρότεινε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, γιατί ήταν κατηγορούμενος από τον Φεβρουάριο του 2018 και η συνάντηση του με την εισαγγελέα έγινε παρουσία και των δικηγόρων του τον Μάιο του ίδιου χρόνου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Κων. Φρουζής, η εισαγγελέας του πρότεινε την υπαγωγή του σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, αν ο ίδιος δεχόταν να καταμαρτυρήσει επιβαρυντικά στοιχεία για τους πολιτικούς και ότι προς τούτο δέχθηκε πιέσεις.

Πάντως σχετικά με τις αποκαλύψεις Φρουζή που έχουν προκαλέσει αίσθηση, εισαγγελικές πηγές δήλωναν πως «είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει», ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες για ανάθεση του συνόλου της υπόθεσης στο Εφετείο μετά, τη σημαντική παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα.

Ο ορισμός εισαγγελέων και εφετών που θα αναλάβουν ολόκληρο το πακέτο της Novartis, ενδέχεται να αποφασιστεί στις 21 του μήνα, οπότε έχει ήδη οριστεί Ολομέλεια για να ανατεθεί σε εφέτη η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν προλάβουν, θα συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια για τη Novartis μέχρι το τέλος του μήνα.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τραμπ: Μεγάλος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ η Τουρκία, είμαι οπαδός του Ερντογάν



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε απόψε ότι είχε μια «θαυμάσια, παραγωγική συνάντηση» με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας «μεγάλος οπαδός» του και χαρακτηρίζοντας «ειλικρινείς» τις συνομιλίες που είχαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένος για τη συνεργασία των ΗΠΑ με την Τουρκία σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Τόνισε ότι η Άγκυρα είναι ένας «μεγάλος σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί βρίσκεται κοντά στο στόχο να αυξήσει τη συμβολή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στο 2% του ΑΕΠ της.

Ωστόσο, σχολιάζοντας την αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400 από την Τουρκία, πρόσθεσε ότι δημιουργεί μια «πολύ σοβαρή πρόκληση» για τις ΗΠΑ. Εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος ότι οι δύο χώρες θα καταφέρουν να επιλύσουν την κατάσταση.

Για την οικονομική συνεργασία τους, είπε ότι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών έχουν «τεράστιες δυνατότητες».

Αναφερόμενος εξάλλου στο θέμα της Συρίας, σχολίασε ότι η εκεχειρία, αν και «περίπλοκη», κρατάει και ευχαρίστησε την Τουρκία για τις προσπάθειές της.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του χαρακτήρισε «πολύ ειλικρινείς» τις συζητήσεις που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό ομόλογό του. Όπως είπε, του δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να αγοράσει αμερικανικούς πυραύλους Patriot, στη σωστή τιμή.

Η Τουρκία, είπε ο Ερντογάν, κρατά αυτή τη στιγμή σε φυλακές περισσότερους από 200 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι χώρες από τις οποίες προέρχονται να πάρουν πίσω τους πολίτες τους.

Σχολιάζοντας τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία, είπε ότι επέφεραν πλήγμα στην «αποσχιστική ατζέντα του PKK».


Πηγή : newsbeast.gr


Δεκτή η παραίτησή Γκαγκάκη από τον Μπακογιάννη



Η παραίτηση έρχεται μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για τον τρόπο με τον οποίο σχολίασε  η κυρία Γκαγκάκη το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης φοιτήτριας του ΑΠΘ, στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση έχοντας συνειδητοποιήσει το ατόπημα στο οποίο υπέπεσε και ήδη μέσω των social media είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη, πράγμα που κάνει και τώρα εμπράκτως, παραιτούμενη από το αξίωμα στο δήμο Αθηναίων. 

H ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων έχει ως εξής:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας - Ινέζ Αγγελή - Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας....».

Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis
13 ώρες πριν
Αποδεκτές οι παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας - Ινέζ Αγγελή - Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.
Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας.
Προχωράμε!




Τι είναι το «upskirting» που θα αποτελεί ποινικό αδίκημα;



To «upskirting», ήτοι το να τραβάει κανείς φωτογραφίες κάτω από τις φούστες των γυναικών, χωρίς τη συναίνεσή τους, θα αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, λίγους μήνες μετά την υιοθέτηση ενός ανάλογου νόμου στη Βρετανία.

«Η παραγωγή φωτογραφιών και βίντεο, που εικονίζουν απόκρυφα σημεία άλλων προσώπων, τα οποία φωτογραφήθηκαν ή βιντεοσκοπήθηκαν, χωρίς την άδειά τους, κάτω από τα ρούχα τους» θα αποτελεί ποινικό αδίκημα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Ακόμα και η ενέργεια του να τραβάει κανείς μια τέτοια φωτογραφία, θα αποτελέσει, επίσης, αξιόποινη πράξη όπως και το να τη μοιράζει. Το γερμανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει το νομοσχέδιο για να γίνει νόμος του κράτους.

Τι θα αφορά το νομοσχέδιο
Η απαγόρευση θα αφορά και τις φωτογραφίες των ντεκολτέ εν αγνοία των γυναικών, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Έως σήμερα, αυτού του είδους η πρακτική δεν θεωρείτο αξιόποινη πράξη, παρά μόνο εάν ο δράστης παρενοχλούσε το θύμα του ή προχωρούσε σε απρεπείς ενέργειες σε βάρος του.

«Το να φωτογραφίζει κανείς μία γυναίκα κάτω από τη φούστα της ή το ντεκολτέ της συνιστά μια ταπεινωτική και αδικαιολόγητη παραβίαση της προσωπικής ζωή της» επισήμανε η υπουργός Δικαιοσύνης Κρίστιν Λάμπρεχτ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
in.gr


Βορίδης σε Αραχωβίτη: Ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να υπερασπίζεται τους μπαχαλάκηδες και την ανομία


Σε σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός σημειώνει “να παραμείνει στο γνώριμο γι’ αυτόν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης υπερασπιζόμενος, όπως άλλωστε έκανε πάντοτε, τους μπαχαλάκηδες και την ανοχή στην ανομία και ότι ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αραχωβίτης είναι “αποκομμένος από την αγροτική πραγματικότητα".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βορίδη:

“Προφανώς ο κ. Αραχωβίτης παρακολουθεί μόνο τις τηλεοπτικές εμφανίσεις μου και όχι το έργο του Υπουργείου. Διότι αν το έπραττε, θα γνώριζε ότι: 1. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εγώ προσωπικά «ξεπαγώσαμε» το «παγωμένο» επί ενάμισι χρόνο πρόγραμμα 600 εκατομμυρίων ευρώ των Σχεδίων Βελτιώσεως.

2. Έχουμε ήδη αναπτύξει ένα πλήρες σχέδιο για την αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλους για το οποίο μάλιστα δεχτήκαμε συγχαρητήρια από τον αρμόδιο Επίτροπο.

3. Συνήψαμε σύμβαση με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων η οποία θα διασφαλίσει ρευστότητα 400 εκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή χαμηλότοκων και μακράς διάρκειας δανείων στους αγρότες.


4. Καταρτίσαμε συμφωνία 170 εκατομμυρίων ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που ομοίως εξασφαλίζει περαιτέρω ρευστότητα στους αγρότες.

5. Υπέγραψα τις συμφωνίες για την εξαγωγή του κρόκου Κοζάνης και των ακτινιδίων που ανοίγουν την αχανή αγορά της Κίνας στους Έλληνες παραγωγούς και την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθυστερούσε επί ενάμισι χρόνο.

6. Αποφύγαμε την επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις βρώσιμες ελιές και το ελαιόλαδο, διαμορφώνοντας ένα τεράστιο συγκριτικό αποτέλεσμα για τους Έλληνες παραγωγούς και τους μεταποιητές της χώρας μας. Και όλα τα παραπάνω σε διάστημα μικρότερο των 4 μηνών και ενώ στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε γίνει το παραμικρό.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους στο γάλα ενημερώνουμε τον κ. Αραχωβίτη, ο οποίος έχει προφανώς αποκοπεί από την αγροτική πραγματικότητα πως, είναι πανταχόθεν συνομολογούμενο ότι οι έλεγχοι, ειδικά σε συγκεκριμένες πύλες εισόδου της χώρας, όχι απλώς έχουν ενταθεί αλλά για πρώτη φορά έχουν καταστεί σχεδόν καθολικοί.

Σε σχέση δε με τις αιτιάσεις του για τις τιμές του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς να του υπενθυμίσω ότι παρά τα κρατικιστικά του όνειρα ούτε επί ημερών του κατέστη δυνατό οι τιμές να ρυθμίζονται από το Υπουργείο.

Επειδή οι συγκρίσεις είναι συντριπτικές θα προτείνω για μία ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στο γνώριμο γι’ αυτόν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης υπερασπιζόμενος, όπως άλλωστε έκανε πάντοτε, τους μπαχαλάκηδες και την ανοχή στην ανομία”.

Η ανακοίνωση Αραχωβίτη

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προκλητικές δηλώσεις του κ. Βορίδη, "ο οποίος κυνικά υποδεικνύει στην Αστυνομία τη χρησιμοποίηση γκλοπ απέναντι στους φοιτητές που ‘δεν συνεμορφώθησαν’ με την κανονικότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ".

Και συνεχίζει ο κ. Αραχωβίτης: “Θυμίζουμε στον κ. Βορίδη ότι είναι Υπουργός και μάλιστα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Και ο κλάδος στον οποίο τοποθετήθηκε για να υπηρετήσει, είτε του αρέσει, είτε όχι, έχει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας ν’ αντιμετωπίσει. Το ελαιόλαδο και η βρώσιμη ελιά περνάνε τη χειρότερη κρίση τιμών των τελευταίων χρόνων, μετά την χαμηλότερη του 2012 και την υψηλότερη του 2017, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση. Οι έλεγχοι στο γάλα έχουν επίσης σταματήσει, με αποτέλεσμα γνωστές και μη εξαιρετέες κακές περιπτώσεις γαλακτοβιομηχανιών, να αποθρασύνονται και να «ασελγούν» πάνω στο εισόδημα των κτηνοτρόφων”.

Καταλήγοντας, ο κ. Αραχωβίτης υπογραμμίζει: «Τον καλούμε λοιπόν, ν’ ασχοληθεί ουσιαστικά με τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, πριν τα αποτελέσματα γίνουν μη αναστρέψιμα. Για όλους».




Εξαφάνιση 17χρονης μαζί με τη μητέρα της στην Κατερίνη



Όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε ανακοίνωση που εξέδωσε, πρόκειται για την 17χρονη Μαρία – Ιωάννα Δεληγιάννη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου και μαζί με την ανήλικη εξαφανίστηκε επίσης η μητέρα της.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε χθες, Τρίτη 12 Νοεμβρίου, απογευματινές ώρες και ενεργοποίησε τον συναγερμό Amber Alert κατόπιν συναίνεσης των αστυνομικών αρχών.

Η Μαρία – Ιωάννα έχει ύψος 1.55 μ., ζυγίζει 50 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και γαλάζια μάτια.

Εξαφανίστηκε με τη μητέρα της

Η Μαρία – Ιωάννα εξαφανίστηκε μαζί με την μητέρα της, υποβασταζόμενη από περιπατητήρα χρώματος μπλε. Η ζωή τους ενδεχομένως να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.




Επιμένει να προκαλεί χωρίς να ντρέπεται ο Μάρκου



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και δυστυχώς εκπαιδευτικός, που τάχθηκε υπέρ του σπασίματος της πόρτας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 σημείωσε ότι "οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο και η δήλωση μου υπεράσπισε  το αυτονόητο, οι φοιτητές οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι που είναι το Πανεπιστήμιο".

Ο Κωνσταντίνος Μάρκου χωρίς ίχνος ντροπής, κατήγγειλε μάλιστα ότι "οικοδομείται ένα αστυνομικό κράτος".

Όπως είπε, "στο πλαίσιο αυτό υπήρχε αυτή η άστοχη ενέργεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δυναμίτισε το κλίμα. Πήγε να επιτεθεί εναντίον φοιτητών, οι οποίοι έκαναν το αυτονόητο  να διεκδικήσουν το ανοιχτό πανεπιστήμιο".

Προκαλώντας και άλλο ο Μάρκου ανέφερε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέστη φιάσκο και το δικαιολόγησε χωρίς ίχνος ντροπής  λέγοντας σαν να μην βρέθηκε τίποτα "μπορούμε να πούμε τι βρήκε στην ΑΣΟΕΕ; Πέντε κράνη μοτοσυκλετιστών, πέντε στιλιάρια τα λέω εγώ που είχαν σημαίες αλλά καμιά φορά χρησιμοποιούνται  από τους φοιτητές στις διαδηλώσεις  και καμιά δεκαριά σκόρπια μπουκάλια που περισσότερο ήταν από κάποια κατανάλωση παρά για μολότοφ, γιατί όταν είναι  μολότοφ έχουμε και βενζίνες, έχουμε και στουπιά, αυτό ήταν το φοβερό άντρο στο οποίο οδήγησε να κλείσει το πανεπιστήμιο, να πυροδοτήσει το φοιτητικό κίνημα, να μπούνε οι φοιτητές να ανοίξουνε το πανεπιστήμιο και καλά κάνανε", είπε χαρακτηριστικά.




Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραξε 105 κλοπές σε σούπερ μάρκετ



Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπραξαν τουλάχιστον εκατόν πέντε (105) κλοπές από καταστήματα «σούπερ μάρκετ» , σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη χθες (12-11-2019) στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, 54χρονος αλλοδαπός, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ακόμη έξι (6) αλλοδαπών, ηλικίας από 27 έως 67 ετών, καθώς και σε βάρος ακόμη τριών (3) αγνώστων δραστών.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, καθώς και από τη διερεύνηση, οργάνωση και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της πολύμηνης προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι, τα μέλη της ομάδας, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2019, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από καταστήματα «σούπερ μάρκετ» , ανά την επικράτεια .

Ειδικότερα, τα μέλη της ομάδας διέπραξαν κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Αρτέμιδα, Ελευσίνα, Βούλα, Περιστέρι, Κηφισιά, Ζεφύρι, Χαλάνδρι, Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Πετρούπολη, Καματερό, Βάρη, Αργυρούπολη, Καπανδρίτι, Γλυφάδα, Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Δάφνη, Παιανία, Γέρακας, Κορωπί, Νέα Μάκρη, Ταύρος, Αγία Βαρβάρα, Ελληνικό, Αχαρνές), της Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος), της Στερεάς Ελλάδας (Χαλκίδα, Λιβαδειά, Αγρίνιο), της Πελοποννήσου (Πάτρα, Τρίπολη, Κόρινθος, Ξυλόκαστρο Κορινθίας, Καλαμάτα, Μεσσήνη, Κυπαρισσία, Αίγιο), καθώς και στα Ιωάννινα και στην Λευκάδα.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της ομάδας εισέρχονταν σε καταστήματα «σούπερ μάρκετ» προσποιούμενοι τους πελάτες και γέμιζαν τα καλάθια με προϊόντα , ενώ ακολούθως συγκεντρώνονταν σε σημείο του καταστήματος, όπου δεν υπήρχε κινητικότητα προσωπικού ή πελατών, τοποθετούσαν τα προϊόντα που είχαν αφαιρέσει σε σακίδια πλάτης ή ώμου ή σε εσωτερικές θήκες των ενδυμάτων τους και εξέρχονταν των καταστημάτων, χωρίς να φαίνεται ότι αγόρασαν κάποιο προϊόν ή αγόραζαν προϊόντα χαμηλής αξίας. Ταυτόχρονα, κάποια από τα μέλη της ομάδας εκτελούσαν χρέη παρατηρητή.

Η σπείρα αφαιρούσε κυρίως φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, λικέρ κ.α.), καθώς και πλήθος λοιπών προϊόντων (συσκευασίες καφέ, ξυραφάκια κ.α.), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 54χρονου στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν ως μέσο για την τέλεση των πράξεών τους.

Σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τη διάπραξη ομοειδών κλοπών.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζεται η προανάκριση για την τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, την ύπαρξη τυχόν συνεργών τους, καθώς και για την ταυτοποίηση των στοιχείων των τριών αγνώστων δραστών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.