Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Η Κομισιόν «αδειάζει» τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (Παπαδημούλης, Αρβανίτης, Γεωργούλης, Κόκκαλης, Κούλογλου, Κουντουρά), είχαν καταθέσει ερώτηση στην Κομισιόν κάνοντας λόγο για «υπερεξουσίες του Έλληνα πρωθυπουργού στον τομέα των ΜΜΕ». Είχαν φροντίσει μάλιστα να διαφημίσουν την πρωτοβουλία τους αυτή μέσα από τα φιλικά προσκείμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση μίντια.

Η απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήρθε, αλλά φυσικά δεν τη διαφήμισαν στο παραμικρό – ούτε καν την ανέφεραν. Ο λόγος είναι απλός: Η απάντηση της Επιτρόπου Δικαιοσύνης Βέρα Γιούροβα όχι μόνο δεν δικαιώνει την παρέμβασή τους, αλλά ουσιαστικά τους επισημαίνει δε γνωρίζουν την ελληνική νομοθεσία.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) είναι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων στην Ελλάδα» και «Η διαδικασία διορισμού του ανώτατου οργάνου λήψης αποφάσεων της ρυθμιστικής αρχής επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε κράτους μέλους» σημειώνει η Κομισιόν στην απάντησή της (υπ. αριθμ. E-002281/2019). Συνεχίζει δε λέγοντας πως «η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι οι κυβερνήσεις των κρατών μελών είναι αρμόδιες για την οργάνωση των πεδίων αρμοδιοτήτων των υπουργείων τους με βάση τις προτεραιότητες και τις επιλογές πολιτικής τους».

Ευγενικά, δηλαδή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι καλό θα ήταν να μελετάνε και λίγο τους νόμους της ίδιας τους της χώρας πριν υποβάλουν μια ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να μην έχουν τέτοια άγνοια…

Δείτε το έγγραφο:



Πηγή : omadaalithias.gr


Στην Ολλανδία δεν υπάρχουν αδέσποτα ζώα



Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε επίσημα, ότι δεν υπάρχουν άστεγες γάτες και σκύλοι στην Ολλανδία. Η κυβέρνηση κατάφερε να το κάνει αυτό χωρίς να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά σε ζώα. Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των σκύλων, οι αρχές επέβαλαν πολύ αυστηρούς νόμους για την κακοποίηση των ζώων.


Άλλη μια σημαντική προτεραιότητα της ολλανδικής κυβέρνησης είναι η προστασία των άγριων ζώων. Οπότε, υπάρχουν πολλοί οικολογικοί αγωγοί που διευκολύνουν τα ζώα να πηγαίνουν από το ένα δάσος στο άλλο.


Η Ολλανδία έχει απαγορεύσει επίσημα την χρήση άγριων ζώων σε Τσίρκα θεωρώντας την υγεία τους πιο σημαντική από την δημόσια διασκέδαση.


Πακιστανοί ασέλγησαν σε ανήλικο συμπατριώτη τους


Εφιαλτικές στιγμές φέρεται να έζησε ένας ανήλικος Πακιστανός στα χέρια ομοεθνών του, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία ο ανήλικος, οι δύο δράστες, ηλικίας 24 και 28 ετών, αφού τον οδήγησαν, στις 2 Νοεμβρίου, σε κατάστημα στην περιοχή της Μενεμένης, όπου εργαζόταν ο 24χρονος, με τη χρήση σωματική βίας τον ανάγκασαν να επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να του μεταφέρει την επιθυμία των δραστών να τους καταβάλει χρηματικό ποσό ως λύτρα, για την απελευθέρωσή του.

Εκεί, με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τον εξανάγκασαν να αφαιρέσει τα ρούχα του και ο 24χρονος τον βιντεοσκόπησε με κινητό τηλέφωνο, απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσει το πορνογραφικό υλικό σε περίπτωση που αποκάλυπτε όσα ενήργησαν σε βάρος του.

Ωστόσο το μαρτύριο του αγοριού δεν σταμάτησε εκεί.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι δύο δράστες στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν και ο 24χρονος ασέλγησε σε βάρος του ενώ ο 28χρονος κατόπτευε τον χώρο προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν τον ανήλικο σε σπίτι που διέμενε ο ένας από αυτούς στην ίδια περιοχή, όπου τον κρατούσαν παρά τη θέλησή του, μέχρι και το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου, όποτε και τον απελευθέρωσαν αφού παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των 200 περίπου ευρώ από συγγενή του.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς απογευματινές ώρες χθες (07-11-2019), ενώ στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, όπου κατείχε το πορνογραφικό υλικό.

Οι δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων σε βαθμό κακουργήματος, βιασμό, αρπαγή ανηλίκων, παράνομη κατακράτηση και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ξεφτίλα Λιάγκα και της παρέας του! διακωμώδησαν το περιστατικό με τη φοιτήτρια στο ΑΠΘ



Η εκπομπή Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα, θεώρησε αστείο που ένας ανεκδιήγητος φοιτητής εκσπερμάτωσε πάνω σε μία φοιτήτρια, ίσως επειδή δεν ήταν αυτός και η παρέα του στην θέση της, η οι κόρες τους για να δουν το περιστατικό με την σοβαρότητα που του πρέπει.

Δεν θεώρησαν καθόλου κατακριτέα την πράξη του επικίνδυνου φοιτητή ο οποίος αυτοϊκανοποιήθηκε πάνω σε μια 20χρονη φοιτήτρια η οποία βρισκόταν στο χώρο της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διάβαζε αμέριμνη. 

Το περιστατικό έγινε αιτία χυδαίου σχολιασμού από τον Γιώργο Λιάγκα και το πάνελ του, οι γυναίκες στο πάνελ ξεκαρδίστηκαν και δεν σταμάτησαν να κάνουν πλακίτσα με το θέμα εκ τους ασφαλούς  βέβαια γιατί δεν ήταν αυτές στην θέση της φοιτήτριας. 

Ακούστηκαν ατάκες όπως «έσταζε το ταβάνι;», «έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε» ενώ κάποια στιγμή η Τσολάκη ρώτησε τον «αν υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο» ενώ είχε ξεκαρδιστεί από τα γέλια χωρίς ίχνος ντροπής. 

Στην κρίση όσων τυγχάνει να παρακολουθούν την εκπομπή του.




Μόνο ανικανότητα της ΕΛΑΣ μπορεί να χαρακτηριστεί η συνεχόμενη προκλητική δράση του Ρουβίκωνα



Είναι τραγικό να μην μπορεί η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ να ελέγξει τον Ρουβίκωνα και οι αντιεξουσιαστές να κάνουν ότι θέλουν.

Εχθές είχαμε νέα δολοφονική επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών με τρεις αστυνομικούς τραυματίες. Η δράση των αντιεξουσιαστών όμως δεν σταματάει εκεί αφού ο Ρουβίκωνας και παρά την σύλληψη εχθές μέλος του Ρουβίκωνα που συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση η δράση τους συνεχίζεται προκλητικά.



Οι γνωστοί θρασύδειλοι τρομοκράτες αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν σήμερα στο γραφείο της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως ανενόχλητοι.

Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα στο γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.


Εισέβαλαν στο εσωτερικό του κτιρίου, πέταξαν μπογιές και έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους.

Εν συνεχεία ανέβασαν βίντεο από την επίθεση σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέροντας παράλληλα πως αφορμή για την επίθεση είναι το να δείξουν την αντίθεση τους στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.



Για θρασύδειλους τραμπούκους έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την επίθεση που έγινε νωρίτερα από μέλη του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως.

«Θρασύδειλοι τραμπούκοι βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως.  Η Κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων.  Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια».




Από την ανακατάληψη της «Βανκούβερ»… στη διάλυση της ΑΣΟΕΕ



Πριν από λίγες μέρες οι αστυνομικές αρχές εκκένωσαν κατειλημμένο από αναρχικές ομάδες νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Μαυροματαίων, ιδιοκτησίας της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών. Το συγκεκριμένο κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από το 2006 και είχε αναχθεί σε συμβολικό κέντρο του αναρχισμού στην Αθήνα υπό την κωδική ονομασία »Βανκούβερ».

Οι πρυτανικές αρχές είχαν αποπειραθεί πολλές φορές να αναλάβουν εκ νέου την ιδιοκτησία του κτιρίου προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες τους, αλλά πάντα σκόνταφταν στην αντίδραση των καταληψιών , οι οποίοι δεν ήταν φοιτητές ,παρά χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, το κτίριο για πλήθος, κατά βάση παράνομων, δραστηριοτήτων συνδεδεμένων και με το παρεμπόριο που εξελισσόταν στα πρόθυρα της σχολής επί της οδού Πατησίων.

Τούτη τη φορά οι αστυνομικές αρχές, υπό την κάλυψη της νέας κυβέρνησης η οποία έχει διακηρύξει εξαρχής ότι θα πατάξει τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια, κατάφεραν να ανακτήσουν το κτίριο και να το παραδώσουν στις πρυτανικές αρχές.

Από εκείνη τη στιγμή ωστόσο άρχισε το μαρτύριο για την ΑΣΟΕΕ, το επιστημονικό προσωπικό και τους φοιτητές του.

Η σχολή έκτοτε παραδόθηκε στη βία, δεχόμενη καθημερινά αιφνιδιαστικές εισβολές και καταδρομικές επιχειρήσεις από οργισμένες ομάδες αναρχικών. Καθηγητές και φοιτητές προπηλακίζονται, η λειτουργία του κατέστη προβληματική, το φρεσκοβαμμένο κτίριο της Πατησίων επ’ ευκαιρία των 100 χρόνων από την ίδρυση της σχολής ξαναβάφτηκε μαυροκόκκινο και όλα επέστρεψαν στο γνώριμο καθεστώς βίας και ανομίας.

Περιττό να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικές αρχές απουσιάζουν και οι αναρχικές αντιεξουσιαστικές ομάδες εξουσιάζουν πλέον τη σχολή δηλώνοντας αυτάρεσκα »όλα δικά μας είναι ,γιατί όλα είναι κλεμμένα».

Το φαινόμενο δεν είναι απλό και προφανώς δεν πρόκειται να επιλυθεί με δηλώσεις καλών προθέσεων και σπασμωδικές ασυνεχείς και ασυνεπείς κυβερνητικές πρωτοβουλίες σαν κι αυτή της ανακατάληψης της »Βανκούβερ».

Αν η κυβέρνηση  δεν μπορεί , αν δεν διαθέτει τη βούληση και την πυγμή να επιβάλει την τάξη και να καταστείλει τα καθεστώτα ανομίας ,είναι προτιμότερο να μην κάνει τίποτε.

Γιατί με τη μέχρι τώρα στάση της δεν καταστέλλει παρά πολλαπλασιάζει τη βία και βυθίζει τα πανεπιστήμια σε ακόμη πιο σκοτεινά πεδία ανομίας.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Δολοφoνία αστυνομικού: Συμμετείχε στο φιάσκο της σύλληψης του γιού του Ελ Τσάπο video



Κάμερα ασφαλείας εμπορικού κέντρου κατέγραψε τη στιγμή της επίθεσης στην Κουλιακάν, την πόλη που θεωρείται «πρωτεύουσα» του καρτέλ Σιναλόα, κατά του 32χρονου αστυνομικού το πρωί της Τετάρτης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο στην ενέδρα συμμετείχαν τουλάχιστον δύο άτομα που κατέβηκαν από ένα κόκκινου χρώματος αυτοκίνητο κρατώντας αυτόματα όπλα στα χέρια.

Στόχος τους ήταν το λευκό Nissan με το οποίο είχε φτάσει στο πάρκινγκ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο αστυνομικός.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι δύο εκτελεστές «γάζωσαν» το αυτοκίνητο με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες να μιλούν για εκτέλεση με περισσότερες από 150 σφαίρες.

Ο αστυνομικός με το όνομα Εντουάρντο Ν. ήταν υψηλόβαθμος αξιωματικός στην αστυνομία της Σιναλόα.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη του Οβίντιο Γκουζμάν Λόπεζ, η οποία, όμως, εξελίχθηκε σε φιάσκο καθώς οι αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν από μέλη του καρτέλ του Ελ Τσάπο με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να παραδώσουν τον γιο του μεγαλεμπόρου των ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου.




Πηγή : Lykavitos.gr


Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ελ.Βενιζέλος 



Πληροφορίες λένε πώς οι πιλότοι του αεροσκάφους εξέπεμψαν σήμα κινδύνου πάνω από τη Χίο, γιατί ανιχνεύθηκε καπνός στο πιλοτήριο. Αμέσως σήμανε συναγερμός και τέθηκε σε επιφυλακή και η Πολεμική Αεροπορία.

Το αεροσκάφος των αερογραμμών της Αιγύπτου με πενταμελές πλήρωμα πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» λίγο πριν από τις 10:00 σήμερα το πρωί και δεν χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική

Το αεροσκάφος της EgyptAir ήταν cargo τύπου A332, χωρίς επιβάτες και εκτελούσε πτήση από Αίγυπτο με προορισμό τη Γερμανία. 


Αυτό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο! Μειώνονται φόροι – Κίνητρα για επενδύσεις


Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί από το βράδυ της Πέμπτης το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ποιες είναι οι κυριότερες φορολογικές ελαφρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυξάνεται το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ανεξαρτήτως αριθμού αυτών. Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης όλων των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί από το βράδυ της Πέμπτης το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με τον τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο».

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων στα 300 ευρώ μειώνεται το ποσό για χρήση με μετρητά, ενώ από εκεί και πάνω καθίσταται υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Παράλληλα σε αφορά τις e-αποδείξεις, μειώνεται στο 20% του εισοδήματος η συλλογή για όσους πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος ίσο με το 60% του συνολικού εισοδήματος.

Όπως αναφέρει στο ενημερωτικό το υπουργείο Οικονομικών «με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη όσα είχε δεσμευθεί πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια:

μειώνονται μαζικά φόροι εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αντί να αυξάνονται,
επιβραβεύεται η επιχειρηματικότητα προς όφελος των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας,
αντιμετωπίζονται ευνοϊκά δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παροχές υπέρ των εργαζομένων,
προσελκύονται ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα, αντί να διώχνονται, με κίνητρα να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Με λίγα λόγια, το φορολογικό νομοσχέδιο βάζει τα θεμέλια για την οικονομική αναγέννηση της Ελλάδας.
Α. Βασικό πυλώνα των εισηγούμενων διατάξεων αποτελεί η φορολογική ελάφρυνση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων που τα τελευταία έτη επιβαρύνθηκαν σημαντικά, με την υιοθέτηση ευνοϊκότερων φορολογικών συντελεστών.Οι κυριότερες φορολογικές ελαφρύνσεις περιλαμβάνουν:
-Μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% που είναι σήμερα στο 24% για το 2019, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

-Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους, από 22% που είναι σήμερα. Με τη μείωση αυτή αναμένεται να ευνοηθούν όχι μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, αλλά το σύνολο των φορολογουμένων, αφού το εισόδημά τους φορολογείται κλιμακωτά. Επιπλέον, μειώνονται κατά μία ποσοστιαία μονάδα και οι συντελεστές για τα υψηλότερα εισοδήματα.

-Καθιέρωση χαμηλού φορολογικού συντελεστή 10% για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα.

-Μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 95% του φόρου που προκύπτει για τα Νομικά πρόσωπα (για το 2018).

Επιπρόσθετα, αναπροσαρμόζονται οι μειώσεις από το φόρο εισοδήματος για τη διατήρηση του αφορολογήτου, εφαρμόζονται μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τη στήριξη ευπαθών ομάδων (βρεφική προστασία), καθώς και για την κοινωνική προστασία και αποκαθίστανται διαπιστωμένες ανισότητες σε βάρος ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ήτοι:

-Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ανεξαρτήτως αριθμού αυτών.

-Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης όλων των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% ανεξαρτήτως της μορφής της αναπηρίας.

-Μείωση του ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη από το 24% που είναι σήμερα στον μειωμένο συντελεστή 13%.

-Μείωση του ΦΠΑ για τα κράνη των μοτοσικλετιστών και τα παιδικά καθίσματα από το 24% που είναι σήμερα στον μειωμένο συντελεστή 13%.

Β. Συγκαταλέγονται σημαντικά κίνητρα για την προσέλκυση άμεσων ξένων κεφαλαίων και επενδύσεων.

Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, αποσαφηνίζεται και απλουστεύεται η νομοθεσία για τη φορολογική κατοικία ενώ παράλληλα θεσπίζεται εναλλακτικός τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων αλλοδαπής προέλευσης με πληρωμή ετήσιου κατ’ αποκοπή φόρου στις περιπτώσεις επενδύσεων άνω των 500.000 ευρώ.

Περαιτέρω, μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από 10% σε 5% και θεσπίζεται η υπό όρους απαλλαγή νομικών προσώπων που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας από το φόρο υπεραξίας μεταβίβασης τίτλων συμμετοχής.

Επίσης, προβλέπεται απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης των τόκων εταιρικών ομολόγων εισηγμένων σε οργανωμένη αγορά.

Γ. Εισάγονται μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας σε σημαντικούς κλάδους με συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας και που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Ειδικότερα:

-Αναστέλλεται η επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές με άδεια από 1-1-2006 και εφεξής και του φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων.

-Εισάγονται κίνητρα για την πραγματοποίηση εργασιών που σχετίζονται με την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων, με τη χορήγηση έκπτωσης φόρου 40% για δαπάνες των σχετικών εργασιών.

Δ. Εισάγονται φορολογικά μέτρα για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης, όπως :
-Η εισαγωγή δέσμης μέτρων για την προώθηση χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων, παρακολουθώντας βέλτιστες πρακτικές άλλων κρατών-μελών.

-Η ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των παροχών στους εργαζόμενους, δίδοντας:

1. Έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων για τις δαπάνες που αφορούν σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης,

2. Παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις προκειμένου να επιλέγουν την αγορά ή τη χρηματοδοτική μίσθωση οικολογικών αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, για τη χορήγησή τους στους εργαζομένους τους.

Ε. Σημαντική παρέμβαση στην κατεύθυνση της διαφάνειας και του περιορισμού της φοροδιαφυγής είναι οι ρυθμίσεις για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών που περιλαμβάνουν:

-Μείωση του ορίου από τα 500 στα 300 ευρώ για τις συναλλαγές με μετρητά. Οι αγορές άνω των 300 ευρώ πρέπει να πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικές συναλλαγές.

-Οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες θα πρέπει να πραγματοποιούν δαπάνες ίσες με το 30% του πραγματικού τους εισοδήματος με ηλεκτρονικά μέσα, με ποινή 22% επί της διαφοράς, σε περιπτώσεις που δεν επιτευχθεί το ανωτέρω όριο.

Επιπρόσθετα ,θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν των ανωτέρω:

1. Στον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνεται το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης.

2. Σε περίπτωση που έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες που αφορούν καταβολές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ, δανειακές υποχρεώσεις προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ενοίκια, οι οποίες υπερβαίνουν το 60% του πραγματικού εισοδήματος, το απαιτούμενο ποσοστό δαπανών περιορίζεται από το τριάντα τοις εκατό (30%) στο είκοσι τοις εκατό (20%).

3. Στον φορολογούμενο του οποίου έχει κατασχεθεί ο λογαριασμός, το όριο δαπανών περιορίζεται στις πέντε χιλιάδες ευρω (5.000 €).

4. Προβλέπονται εξαιρέσεις για φορολογούμενους που έχουν αντικειμενικές δυσκολίες χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.

Τέλος, στο πλαίσιο ενίσχυσης της φορολογικής συμμόρφωσης προτείνονται τροποποιήσεις αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και αύξηση του αριθμού των δόσεων των υφιστάμενων ρυθμίσεων (πάγια ρύθμιση).


Πηγή : newsit.gr


ΚΕΘΕΑ: Δεύτερο πόρισμα δείχνει οικονομικές παραβάσεις και κακοδιαχείριση



Νέο πόρισμα, αυτή τη φορά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που εντοπίζει πλήθος οικονομικών παραβάσεων και κακοδιαχείρισης του ταμείου του ΚΕΘΕΑ κατέθεσε ο κ. Βασίλης Κικίλιας στην Βουλή εκθέτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει να υπερασπίζεται την προηγούμενη διοίκηση του φορέα.

«Καταθέτω το πόρισμα-έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων ΚΕΘΕΑ στο σύνολό τους από το ΓΛΚ και τους ελεγκτές του για την ελεγκτική περίοδο 1.7.2018 - 30.6.2019 περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση και είχε την πολιτική εποπτεία του ΓΛΚ» ανέφερε ο υπουργός Υγείας για να απαριθμήσει ορισμένες από τις παραβάσεις:

Μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε το ΓΛΚ κάνει λόγο σε ευρήματα και κάνει συστάσεις για την οικονομική διαχείριση του φορέα:

- Μη ρεαλιστική κατάρτιση προϋπολογισμού εξόδων

- Να μην γίνονται δεσμεύσεις ποσών που δεν χρησιμοποιούνται

- Συστήνει να τηρούνται οι νόμοι μετά από εύρημα ότι η δαπάνη έγινε πρώτα και μετά επιχείρησαν να την νομιμοποιήσουν

- Να τηρούνται οι διατάξεις κατά την εξόφληση δαπανών

- Τα χρηματικά εντάλματα του ΚΕΘΕΑ κύτταρο τα ήλεγχε το ίδιο πρόσωπα. Δηλαδή αυτός που ενέκρινε τις δαπάνες και αυτός που έκανε την εκκαθάριση ήταν το ίδιο πρόσωπο

- Τα χρηματικά εντάλματα δεν έφεραν τα στοιχεία εκείνου που τα υπέγραφε. Ποιος έχει την ευθύνη;

- Μη τήρηση προβλεπόμενων διαδικασιών για προμήθειες από το ΚΕΘΕΑ σχήμα – χρώμα

- Ελλιπή δικαιολογητικά

- Μεγάλο ποσοστό απευθείας αναθέσεων και μη ύπαρξη προγράμματος προμηθειών. Που είναι η καλή οργάνωση οικονομικών που μας λέγατε;

- Μη ανάρτηση στην Διαύγεια των χρηματικών ενταλμάτων του 2017. Ολου του έτους

Σταματώ εδώ. Νομίζω ότι κατανοείτε την ανάγκη οργανωμένης και δομημένης διοίκησης για να ελέγξει τα οικονομικά του ΚΕΘΕΑ. Αυτό θα έπρεπε να είναι πρόταση όχι μόνο του Υπ Υγείας αλλά και όλων κομμάτων. Ελπίζω να μην υπάρξει συνέχεια».

Αντιδρώντας ο κ. Ανδρέας Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ) απέφυγε να αναφερθεί στα ευρήματα των ελέγχων και προσπάθησε να επικρίνει τον υπουργό για τη διαδικασία.

«Σήμερα έχουμε ακρόαση φορέων και αν ισχύουν αυτά που λέει ο υπουργός, για σεβασμό οφείλουμε να τους ακούμε και όχι να σπεύδει ο υπουργός να ενισχύσει το αφήγημά του για φαυλότητα και κακοδιαχείριση και να συνεχίζει τον δημόσιο εξευτελισμό του ΚΕΘΕΑ».


Πηγή : protothema.gr


Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την έναρξη των εργασιών της επιτροπής «Ελλάδα 2021»



Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Μακαριώτατε,

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Κυρίες και κύριοι,

«Εν ενί λόγω, η ελληνική επανάστασις ετίμησεν την ανθρωπίνην φύσιν. Διότι το λαμπρότερον και το διδακτικώτερον των θεαμάτων -όσα παριστάνει επί της σκηνής του χρόνου η Ιστορία- είναι η ανέγερσις πεπτωκότος έθνους».

Ο επίλογος της «Ιστορίας της Ελληνικής Επαναστάσεως», που έγραψε ο Σπυρίδων Τρικούπης, στα μέσα του 19ου αιώνα, μπορεί άριστα να αποτελέσει και τον πρόλογο μίας νέας προσέγγισής της 200 χρόνια μετά.

Πράγματι, είναι μεγαλειώδες ένα Έθνος να ανορθώνεται, να αγωνίζεται και, τελικά, να απελευθερώνεται. Και τιμητικό για όλους να συντηρεί τις πανανθρώπινες αξίες, μέσα στον χρόνο.

Όχι ως στοιχείο μουσειακό. Αλλά ως γόνιμο καύσιμο για το μέλλον του.

Δύο αιώνες μετά, υποδεχόμαστε την εξέγερση των Ελλήνων ως συγκυρία, αλλά και ως μία εξέλιξη διαρκείας.

Γιατί το 1821 είναι στιγμή ιδρυτική είναι ταυτόχρονα και στιγμή ρήξης: σε μίαν Ευρώπη δέσμια της Ιεράς Συμμαχίας, ξεσπά και επικρατεί ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα.
Και 9 χρόνια μετά συγκροτείται κράτος!

Ενώ το 2021 έρχεται να πιστοποιήσει ότι εκείνη η σημαντική στροφή της ευρωπαϊκής Ιστορίας έγινε άξονας, αφετηρία μιας πολυκύμαντης πορείας στα ανατολικά της ηπείρου και στην Μεσόγειο.

Ένα Έθνος αναγεννιέται και, μέσα από τις περιπέτειές του, προοδεύει όσο κανένα άλλο στα Βαλκάνια.

Τα 200 χρόνια, λοιπόν, της Ελληνικής Επανάστασης αξίζει, να τα προσεγγίσουμε με πολλούς τρόπους.

Στο δυνατό φως της ιστορικής εμπειρίας. Υπό το σοφό πρίσμα των διδαγμάτων της. Αλλά και με σταθερή πυξίδα τη θετική προβολή της στο μέλλον.

Πρόκειται, με άλλα λόγια, για μία σημαντική ευκαιρία τολμηρού απολογισμού αλλά και ζωογόνου περίσκεψης.
Αναστοχασμού και μιας νέας νοηματοδότησης των αξιών που οδηγούν, τελικά, σε εθνική αυτογνωσία.

Πρόκειται, τελικά, για μια επαναγνωριμία, με τον συλλογικό μας εαυτό.
Που θα δώσει στην Ελλάδα μια σημαντική ευκαιρία, να ανασυνταχθεί εσωτερικά. Αλλά και να επανασυστηθεί με την σύγχρονη ταυτότητά της στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

Η υπόθεση των 200 χρόνων είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων. Παντού στη χώρα, αλλά και παντού όπου υπάρχει Ελληνισμός.

Στις αρχές του 1821, πολέμησε ηρωικά ο «Ιερός Λόχος» των διασκορπισμένων νέων μας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σήμερα, έχουμε ανάγκη από έναν διαφορετικό «Ιερό Λόχο». Από τους Έλληνες που έδιωξε η κρίση και φλέγονται από την επιθυμία να γυρίσουν. Αλλά και από όσους ζουν και προκόβουν σε «δεύτερες» πατρίδες χωρίς να ξεχνούν την πρώτη.

Είναι αυτοί που έρχονται, τώρα, ακόμη ένα βήμα πιο κοντά της με τη δυνατότητα που αποκτούν να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Μία τέτοια επέτειος, όμως, κύριοι πρέσβεις, ανήκει και σε άλλους πολλούς, πέραν του έθνους μας. Στους διαχρονικούς Φιλέλληνες και όλους όσοι εμπνεύστηκαν και εμπνέονται από τα οράματα της αμερικανικής, της γαλλικής επανάστασης και της ελληνικής επανάστασης.

Οι δύο αιώνες που μεσολάβησαν είναι βήματα που βάδισε τελικά όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Και αφορούν κάθε πολίτη ο οποίος αναγνωρίζει και ακολουθεί αυτό το υπόγειο, δισδιάκριτο συχνά νήμα, που συνδέει την Δημοκρατία της αρχαίας Ελλάδας με τον πόθο για Ελευθερία του 19ου αιώνα. Και, έπειτα, γεφυρώνει τις διεκδικήσεις του 20ου με τις μεγάλες προκλήσεις του 21ου αιώνα. Γιατί το νόημα του 1821 είναι διαρκές και οικουμενικό!

Κυρίες και κύριοι, ο ξεσηκωμός του ’21 υπήρξε κοίτη αναγέννησης του εθνικού κορμού -το είπε και ο Πρόεδρος της Βουλής- Ρουμελιώτες, Μοραΐτες, Νησιώτες, Αρβανίτες, Φαναριώτες, Μακεδόνες και Ηπειρώτες βρέθηκαν μαζί με όλους τους Έλληνες εντός κι εκτός της υπόδουλης πατρίδας. Και, πλέον, ένα Έθνος ζωντανό, τέθηκε σε κίνηση. Με λαμπρές επιτυχίες, αλλά και με οδυνηρές αποτυχίες.

Ένα Έθνος, όμως, που -τελικά- μεγάλωσε γεωγραφικά, διευρύνθηκε πληθυσμιακά, προόδευσε οικονομικά. Και τούτο πρέπει να έχουμε πάντοτε κατά νου.

Το δημοκρατικό πνεύμα των Συνταγμάτων της Επανάστασης διαπότισε την πολιτική ζωή του τόπου. Τόσο, που η καθολική ψήφος ήταν γεγονός ήδη από το 1844. Ενώ η αρχή της δεδηλωμένης έλαβε συνταγματική κατοχύρωση το 1875.

Πιστή, λοιπόν, στην φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία, η Ελλάδα υπήρξε και πολιτικά πρωτοπόρα μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

Σε ένα άλλο επίπεδο, με πρόσφορες συμμαχίες, η χώρα προσάρτησε νέες επαρχίες στην εθνική επικράτεια και ενσωμάτωσε Έλληνες στον εθνικό κορμό. Πλήρωσε, βέβαια, υψηλό τίμημα, με την απώλεια ιστορικών εστιών του Ελληνισμού, χωρίς να λείψουν οι μαύρες σελίδες: οι δικτατορίες, οι διχασμοί και κυρίως οι εμφύλιες διαμάχες.

Όσο εμπνεόμαστε από τους θριάμβους άλλο τόσο οφείλουμε να διδαχθούμε και από τις τραγωδίες.

Ας κοιταχτούμε, λοιπόν, στον καθρέφτη με θάρρος και με ειλικρίνεια. Θα εκτιμήσουμε και τη λάμψη του βλέμματος αλλά και τις ρυτίδες του προσώπου της σύγχρονης Ελλάδας. Γιατί το ισοζύγιο είναι συντριπτικά θετικό: Στα χρόνια αυτά, η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από την ανέχεια «του πτωχού που θυροδέρνει», όπως γράφει και ο εθνικός μας ποιητής. Μια παλιά μικρή οθωμανική επαρχία είναι, τώρα, μια ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα. Που αφήνει πίσω της την κρίση και ανανεώνει την πίστη της στο μέλλον.

Είναι, πλέον, «σαν πρώτα ανδρειωμένη», όπως αναφέρεται και πάλι στον εθνικό μας ύμνο.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό το πνεύμα διαπνέει και την συγκρότηση της αποστολή της Επιτροπής των 200 χρόνων της Παλιγγενεσίας.

Ένα πνεύμα ενότητας, μετριοπάθειας και δημιουργικού σεβασμού. Που θα διατυπώνεται με γλώσσα, ύφος και ήθος που θα αναδεικνύουν τη σημασία και το μέγεθος του γεγονότος στo σήμερα.

Ώστε ο εθνικός ξεσηκωμός των Ελλήνων να επανατοποθετηθεί ως δυναμικό συμβάν με μια εμβέλεια ευρωπαϊκή, παγκόσμια. Ως ορόσημο ρήξης με το κακό μας παρελθόν. Αλλά και ως δείκτης του μέλλοντός μας!

Από την άποψη αυτή, η οργανωτική διάταξη καλείται να υπηρετήσει αυτόν τον εορτασμό και ανταποκρίνεται, πιστεύω, σε αυτόν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του.

Η επικεφαλής της Επιτροπής έχει αποδείξει την διοικητική της ικανότητα και τον ζήλο με τον οποίο την επενδύει. Τα μέλη της από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προσφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους σε πολλά διαφορετικά πεδία στα οποία έχουν διαπρέψει. Και οι εκπρόσωποι της Βουλής, το Ίδρυμα της Βουλής, της Κυβέρνησης και του Κράτους θα εισφέρουν τα δικά τους εφόδια στο εγχείρημα.

Είναι χαρά μας σήμερα να παρουσιάσουμε τα πρώτα 31 μέλη αυτής της σημαντικής Επιτροπής:
– Κορυφαίους πανεπιστημιακούς από την Αμερική και την Αγγλία Mark Mazower, Roderick Beaton και Richard Clogg.
Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού: την κυρία Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, τον Στάθη Καλύβα και τον Δημήτρη Γόντικα.
– Από την Ακαδημία Αθηνών είναι ο Βασίλης Ράπανος και από την Εκκλησία της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.
Μαζί θα εργαστούν ιστορικοί όπως οι Πασχάλης Κιτρομιλίδης, Κώστας Κωστής, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη και Ιωάννα Λαλιώτου.
Πολιτικοί και κοινωνικοί επιστήμονες όπως ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νίκος Μουζέλης και Αριστείδης Χατζής. Αλλά και οικονομολόγοι όπως ο Ναπολέων Μαραβέγας.
– Τα Γράμματα και οι Τέχνες δίνουν επίσης δημιουργικό «παρών». Με τους Σταύρο Ζουμπουλάκη, Θεόδωρο Κουρεντζή, Δέσποινα Μουζάκη, Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Καμηλάκη.
– Τη στροφή στο μέλλον σηματοδοτούν ερευνητές από τα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Μαθηματικών, της Ιατρικής και της Γενετικής: Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Ελευθερία Ζεγγίνη, Μαρία Θέμελη, Νίκολας Νεγκροπόντε, Χρήστος Παπαδημητρίου και Ιωάννης Ταρνανάς
– Ενώ την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα θα πρεσβεύουν στην Επιτροπή οι Μάρκος Βερέμης και Γκρέγκορι Παπαδόπουλος.

Αναφέρω μόνο τα ονόματα. Γιατί οι τίτλοι και οι διακρίσεις δεν έχουν τέλος. Όλες και όλοι τους, όμως είναι αναγνωρισμένα και επίλεκτα μέλη της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Και έχουν να προσφέρουν πολλά στην προσπάθειά μας, κομίζοντας γνώση και εμπειρία από όλους τους τομείς.

Εκτιμώ ιδιαίτερα την προσφορά σας. Θα είμαστε δίπλα σας. Και προσδοκώ, λοιπόν, ότι τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα συνδεθούν με τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Αν το 1821 ήταν η εκκίνηση, το 2021 είναι ένας κομβικός σταθμός στο δρόμο για την 4η βιομηχανική επανάσταση, την τεχνητή νοημοσύνη και των στοιχημάτων που προβάλλονται μπροστά μας. Από τις νέες μεγάλες ανισότητες μέχρι το προσφυγικό, Μεταναστευτικό και κυρίως την κλιματική αλλαγή.

Γιατί οι κύκλοι, της Ιστορίας, βλέπετε, μοιάζουν «να ειρωνεύονται» τις ιστορίες των ανθρώπων: Αν κάποτε, κύριε Πρόεδρε, διεκδικούσαμε όσα δεν είχαμε, τώρα καλούμαστε να προστατέψουμε τα αγαθά που έχουμε, με σημαντικότερο το φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον. Κι αυτό, ταυτόχρονα, με την προσπάθεια να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εθνικής εξωστρέφειας. Τότε ήταν η γέννηση, σήμερα η αναγέννηση!

Κυρίες και κύριοι,

Κλείνω μ΄ ένα ακόμη παιχνίδι της Ιστορίας: Πριν από έναν αιώνα προγραμματιζόταν να εορταστεί η «εθνική Εκατονταετηρίς». Η έκβαση, όμως, του πολέμου, τότε, δεν το επέτρεψε.
Ο προβληματισμός, ωστόσο, και ο δημόσιος διάλογος για το περιεχόμενο, όσο και για το ύφος των εκδηλώσεων, υπήρξε έντονος.

Μεταφέρω, λοιπόν από την Καθημερινή της 14ης Μαρτίου 1921, το άρθρο με την υπογραφή «Άριελ», που δεν ήταν άλλος από τον ιστορικό και αργότερα ακαδημαϊκό Διονύσιο Κόκκινο:

«Η Εκατονταετηρίς είνε μια μεγάλη λογοδοσία. Λογοδοσία κληρονομίας μεγάλων κεφαλαίων. Διότι οφείλομεν να δείξωμεν όχι μόνον τι έκαμε η Ελλάς από του 1821 μέχρι του 1829. Αλλά και τι έκαμεν η Ελλάς εις ένα αιώνα ελευθέρας ζωής».

Αναδρομικά, λοιπόν, οφείλουμε και εμείς -η δική μας γενιά- να δείξει τι πετύχαμε σε δύο αιώνες ελεύθερης ζωής. Αλλά και να λογοδοτήσουμε. Στο παρόν και στο μέλλον. Στους Έλληνες και στους πολίτες αυτού του κόσμου. Σ’ αυτούς που ζουν γύρω μας. Αλλά, κυρίως, σε αυτούς που έρχονται με ορμή από το αύριο!

Καλή αρχή και καλή επιτυχία!




Σύλληψη Κούρδων στο Παλαιό Φάληρο! Αντιστάθηκαν και αρνήθηκαν να μιλήσουν



Δύο Κούρδους συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν  από μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να κινούνται ύποπτα και πλησίασαν, για να τους ελέγξουν ζητώντας τα χαρτιά τους. Οι ύποπτοι αντέδρασαν και επιχείρησαν να διαφύγουν χωρίς να τα καταφέρουν. 

Οδηγήθηκαν στο ΑΤ Παλαιού Φαλήρου και εκεί προκλητικοί, αρνήθηκαν τη δακτυλοσκόπηση και έκαναν φασαρία, και προκάλεσαν φθορές στα γραφεία του τμήματος.  

Όταν προσπάθησαν να τους ελέγξουν είδαν στο computer δίπλα στο όνομα τους την ένδειξη “ειδικός έλεγχος” κάτι που εμφανίζεται σε άτομα τα οποία ελέγχονται από την Αντιτρομοκρατική ή την ΕΥΠ.

Οι δύο Κούρδοι οδηγήθηκαν την Πέμπτη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου αρνήθηκαν τη φωτογράφιση και τη δακτυλοσκόπηση.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.


Απειλεί η εκκλησία ότι δεν θα κάνει κηδείες και μνημόσυνα εάν ισχύσουν οι αποτεφρώσεις



Το ζήτημα απασχόλησε τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) που πραγματοποιήθηκε χθες (06/11) στη Μονή Πετράκη και η οποία αποφάσισε να ενημερώσει σχετικά τους πιστούς μέσω του φυλλαδίου «Προς τον Λαό» απειλώντας.

Η Εκκλησία παραμένει σταθερή στις θέσεις της και όπως έχει τονίσει παλαιότερα, για όποιον επιλέγει την αποτέφρωση δεν θα τελείται νεκρώσιμος ακολουθία και μνημόσυνο ενώ επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του οικείου μητροπολίτου η τέλεση απλώς τρισάγιου.

«Η αποτέφρωση του σώματος δεν είναι σύμφωνη προς την πράξη και παράδοση της Εκκλησίας για θεολογικούς, κανονικούς και ανθρωπολογικούς λόγους».

Ήδη, οι ιερείς στη Μητρόπολη Θηβών έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθούν να τελέσουν νεκρώσιμη ακολουθία σε άτομο που αποφάσισε την καύση και όχι την ταφή του σώματός του, χαρακτηρίζοντας την πρακτική της αποτέφρωσης «αντιπαραδοσιακή και αντιχριστιανική».







Δολοφονικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών το βράδυ με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών



Ένταση επικράτησε εχθές το βράδυ στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκε η ρίψη βομβών μολότοφ κατά αστυνομικών.

Ομάδα κακοποιών αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με δολοφονικές βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη κατά την διάρκεια αλλαγής της βάρδιας τους.

Στόχος των δραστών ήταν και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Από τις δολοφονικές επιθέσεις τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά τρεις αστυνομικοί, δύο ελαφριά, ένας πιο σοβαρά.

Ο πιο σοβαρά τραυματίας αστυνομικός δέχθηκε μπουκάλι στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν στις μολότοφ με χημικά.

Μετά την επίθεση, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας μετέβησαν στην πλατεία Εξαρχείων, όπου προχώρησαν στην προσαγωγή 16 ατόμων, ενώ ένα άτομο συνελήφθη για επίθεση στους αστυνομικούς. Το άτομο που συνελήφθη φέρεται να σχετίζεται με τον Ρουβίκωνα. Άπαντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, έξω από το, κτίριο της οποίας συγκεντρώθηκαν ομάδες αντιεξουσιαστών, ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων.



Ο Τσίπρας βάζει μπροστά Παπαγγελόπουλο για να να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για την σκευωρία Novartis



Ο Τσίπρας βάζει μπροστά Παπαγγελόπουλο, και ο δεύτερος τον έμπειρο Δημήτρη Τσοβόλα για να τα κάνουν μπάχαλο στην επιτροπή για την σκευωρία Novartis μήπως και γλιτώσει τις αποκαλύψεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει υπόμνημα για την εξαίρεση τεσσάρων μελών της Προανακριτικής. Το αίτημα θα στρέφεται κατά των βουλευτών της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, Κώστα Καραγκούνη και Κώστα Κυρανάκη και κατά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία. Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προειδοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία», τόνισε ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Το θέμα είναι πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιμείνει σε αυτή τη στάση να καθυστερεί την επιτροπή με Τσοβόλα, Παπαγγελόπουλο κτλπ. Η κοινή γνώμη βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει τον κ. Φρουζή να καταθέσει.

Θα πρέπει να εξεταστεί από την επιτροπή ο κ. Φρουζής και να δώσει απαντήσεις για να δούμε ποια πολιτική ήταν πιο επωφελής, αν συναντήθηκε και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τι προτάσεις είχε καταθέσει γραπτώς που υλοποιήθηκαν στη συνέχεια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φρουζής δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει στον ανακριτή, όσο πάει πίσω χρονικά η κατάθεση του κ. Φρουζή, τόσο πάει πίσω και η εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων και των φυσικών προσώπων που πρέπει να δώσουν απαντήσεις.