Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Καλόγριες πήγαν στην Αφρική για ιεραποστολικό έργο κι επέστρεψαν... έγκυες



Απίστευτη ιστορία στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας, καθώς δυο καλόγριες από τη Σικελία, οι οποίες βρέθηκαν στην Αφρική για ιεραποστολικό ταξίδι, διαπίστωσαν, όταν επέστρεψαν στη βάση τους, πως ήταν... έγκυες!

Οι καλόγριες κατάγονται από την Αφρική, ενώ η μια εκ των δυο ήταν πρεσβυτέρα. Η πρώτη από τις δύο που ανακάλυψε, εντελώς τυχαία, την εγκυμοσύνη της, είναι 34 ετών (δεν έχει δευκρινιστεί η ταυτότητά της), ενώ βρέθηκε μπροστά στη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής της, όταν έκανε εξετάσεις, έπειτα από έντονους στομαχόπονους.

Η πρεσβυτέρα ανήκει σε ίδρυμα, που έχει βασικό αντικείμενο να βοηθάει τις «χωρισμένες γυναίκες και τα παιδιά τους».

Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό, ενώ το πιθανότερο σενάριο για τις δύο μοναχές μοιάζει να είναι αποβολή και η επιστροφή στα εγκόσμια.

«Φαίνεται πως οι δυο γυναίκες, κατά την επιστροφή στα έθνη τους, είχαν κάποιας μορφής σεξουαλική επαφή. Έχει ξεκινήσει ήδη η σχετική έρευνα, καθώς και οι δυο παραβίασαν τους αυστηρούς κανόνες της αγνότητας» ανέφερε εκκλησιαστική πηγή από τη Ρώμη.


Πηγή : protothema.gr


Αθώος ο καταδρομέας που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή»



Είχε κατηγορηθεί από την ακροαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αθώος παμψηφεί κρίθηκε από το Στρατοδικείο Λάρισας ο πρώην καταδρομέας Εμμανουήλ Μπούχλης, από τα Χανιά της Κρήτης, που τον περασμένο Μάρτιο και ενώ κυβερνούσε ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο την οποία και βιντεοσκοπούσε με το κινητό του - τραγουδούσε το γνωστό εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στη συνέχεια στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebooκ, είχε προκαλέσει σάλο με το ΓΕΣ να διατάσσει κατόπιν εντολών της ακροαριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΕΔΕ, για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται στην παραβίαση των σχετικών κανόνων ασφαλείας. 


Τρόμος στα Καμίνια: 14χρονη μαχαίρωσε τη μητέρα της στον ύπνο της


Ένα τρομερό περιστατικό διαδραματίστηκε πριν από λίγες μέρες στα Καμίνια, στον Πειραιά βγήκε στο φως της δημοσιότητας σήμερα.

Μια ανήλικη που φαίνεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα μαχαίρωσε τη μητέρα της στα Καμίνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΚΟΙΝΩΝΙΚH»  όλα ξεκίνησαν πριν από πέντε περίπου ημέρες, σε ένα σπίτι, σε μια ήρεμη γειτονιά των Καμινίων, όπου ζούσαν δύο δίδυμα κοριτσάκια, (πήγαιναν σε τάξεις του Γυμνασίου),με τη μαμά τους. Η μητέρα τους ήταν διαζευγμένη και διατηρούσε μια νέα σχέση.

Την περασμένη Πέμπτη, γύρω στις 02:30 τη νύχτα, το ένα από τα δύο κοριτσάκια δεν μπορούσε να κοιμηθεί και για αυτό πήρε στα χέρια του ένα τάμπλετ, αρχίζοντας να χαζεύει στο διαδίκτυο. Εκεί έπαιζε διάφορα πολεμικά και βίαια παιχνίδια για αρκετή ώρα. Το άλλο κοριτσάκι επειδή ενοχλήθηκε από τον θόρυβο των παιχνιδιών, άρχισε να της κάνει παρατήρηση διότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Η αδελφή της όμως είχε «πωρωθεί» τόσο με τα συγκεκριμένα βίαια παιχνίδια που δεν μπορούσε να σταματήσει!

Κάποια στιγμή, η αδελφή της αποκοιμήθηκε. Μετά από λίγο, το κοριτσάκι που έπαιζε τα παιχνίδια στο τάμπλετ σηκώνεται και πάει στην κουζίνα και αρπάζει ένα μεγάλο μαχαίρι. Πάει στο δωμάτιο που κοιμόταν η μητέρα της και της δίνει την πρώτη μαχαιριά στον ώμο.

Η μητέρα σηκώνεται αλαφιασμένη και τρομαγμένη και ρωτάει το κορίτσι γιατί το έκανε και τι έπαθε. Το κοριτσάκι όμως συνεχίζει να μαχαιρώνει με όση δύναμη είχε τη μητέρα της προκαλώντας της 7 συνολικά τραύματα! Μόλις το κοριτσάκι, συνειδητοποίησε τι είχε κάνει και βλέποντας τα αίματα, πανικοβλήθηκε. Στο σπίτι, φωνές. Ξυπνάει η αδελφή της από το θόρυβο.

Ακολούθησαν σκηνές χάους αλλά… και ένα τηλεφώνημα στη γιαγιά των κοριτσιών αλλά και στο σύντροφο της τραυματισμένης μητέρας, που πήγε αμέσως στο σπίτι, μαζί με τον 15χρονο γιο του για να δει τι συμβαίνει. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η μητέρα μετέβη κατευθείαν στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση (αφαίρεση σπλήνας) για να μπορέσει να αποφύγει τον κίνδυνο.

Οι γιατροί έδωσαν μάχη και την κράτησαν στη ζωή. Το κοριτσάκι «πρωταγωνίστρια» του σοκαριστικού αυτού περιστατικού, χρειάστηκε να πάει σε νοσοκομείο διότι κατά την διάρκεια της επίθεσης στη μάνα του με το μαχαίρι, είχε αυτοτραυματιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από την οικογένεια έγινε προσπάθεια να μην πάρει έκταση το περιστατικό. Η άλλη αδελφή του κοριτσιού που έμεινε σπίτι μαζί με τον 15χρονο γιο του συντρόφου της μάνας, καθάρισαν με απορρυπαντικά τα αίματα και πέταξαν στην μπανιέρα σεντόνια και κλινοσκεπάσματα για να τα πλύνουν.

Επίσης, πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων το μαχαίρι. Ωστόσο, το περιστατικό έγινε γνωστό στην ΕΛ.ΑΣ που διερεύνησε την υπόθεση και μάλιστα συνέλεξε στοιχεία και αντικείμενα. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στην υπηρεσία Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Λειτούργησε με σχέδιο ο Γιαννούλης και προσπάθησε να αποπροσανατολίσει με χοιρινό και μπάρμπεκιου; Η είναι απλά βλάκας;




Τελικά μάλλον με σχέδιο μπορεί να λειτουργήσει κάποιος για να αποπροσανατολίσει, η είναι τόσο βλάκας που δεν καταλαβαίνει τι λέει και τι κάνει! Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φυτώριο από τέτοιους βλάκες ανθέλληνες ανεύθυνους.

Την ώρα που η Ελλάδα ταλανίζεται από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές και έχει πολύ σοβαρά προβλήματα που θέλει να λύσει για το καλό των ίδιων των μεταναστών και ιδιαίτερα για το καλό των Ελλήνων πολιτών και την ασφάλεια τους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε φωτιά στον δημόσιο διάλογο και ουσιαστικά αποπροσανατόλισε από το βασικό πρόβλημα που είναι η διαχείριση των ροών πηγαίνοντας την συζήτηση στα μπάρμπεκιου με χοιρινό και σουβλάκια.

Επειδή ο Σύλλογος Βόρειας Ελλάδας σε διαμαρτυρία κατά προσφύγων και μεταναστών στο hot spot στα Διαβατά έψησε σουβλάκια ο Γιαννούλης παρεξηγήθηκε και έκανε πρόταση ότι θα πρέπει να προβλεφθεί στον Ποινικό Κώδικα, ώστε να τιμωρούνται αυτοί που διοργανώνουν, όπως στη Θεσσαλονίκη, μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από προσφυγικές δομές.

«Τέτοιες ενέργειες είναι ντροπή και κτηνωδία, και πρέπει να καταγγέλλεται από κάθε Έλληνα δημοκρατικό πολίτη», τόνισε χωρίς κανένα εθνικό αίσθημα και καμία ντροπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο δύο τινά συμβαίνουν η είναι μεγάλος βλάκας, η λειτουργούσε με σχέδιο για να αποπροσανατολίσει απο το μεταναστευτικό που γίνεται μάστιγα κατά της Ελλάδας.


Επίθεση με μαχαίρι σε βουλευτή του Χονγκ Κονγκ



Σε βουλευτή του Χονγκ Κονγκ ο οποίος τάσσεται ανοικτά υπέρ του Πεκίνου κι εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων επιτέθηκε ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο βουλευτής Τζούνιους Χο, έγινε διαβόητος τον Ιούλιο, όταν καταγράφηκε σε βίντεο να ανταλλάσσει χαμογελαστός χειραψίες με φερόμενα ως μέλη «τριάδων» -συμμοριών του υποκόσμου- που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν ειρηνικούς διαδηλωτές.

Η επίθεση εναντίον του Χο καταγράφεται σε video :

A protester stabbed pro-police legislator Junius Ho in the chest.


Μόλις 13 εκατ. ευρώ έσοδα από διαφημίσεις είχε η ΕΡΤ το 2018



Πενιχρά είναι τα έσοδα της ΕΡΤ από τις διαφημίσεις. Η εταιρεία ανακοίνωσε ενοποιημένα έσοδα ύψους 194,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις τα 13 εκατ. ευρώ ήταν έσοδα από διαφημίσεις. Αντίθετα, τα 181,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν υπέρ της ΕΡΤ οι καταναλωτές της ΔΕΗ.

Πιο αναλυτικά, οι οικονομικές καταστάσεις του 2018 για την ΕΡΤ έδειξαν μικρή αύξηση εσόδων της τάξης του 2%. Ανήλθαν σε 194,5 εκατ. ευρώ, έναντι 190,8 εκατ. ευρώ το 2017. Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των εσόδων αποδόθηκε από τη διοίκηση της επιχείρησης στα αυξημένα έσοδα από τους αγώνες ποδοσφαίρου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΡΤ, η μεγαλύτερη αύξηση εσόδων προήλθε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2018 στη Ρωσία. Η ΕΡΤ αν και ξόδεψε 10 εκατ. ευρώ για τα σχετικά δικαιώματα, είχε έσοδα πέρυσι ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Επίσης, παρόλο που δεν αποσαφηνίζεται, πενιχρή εκτιμάται ότι είναι και η συμβολή του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Αναφορικά με τα έσοδα, οι ορκωτοί λογιστές της εταιρείας αμφισβητούν το ύψος τους, καθώς φέρεται ότι η ΔΕΗ δεν αποδίδει στην ΕΡΤ το ακριβές ύψος του ανταποδοτικού τέλους που εισπράττει. Σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές, αμφισβητείται τόσο το έσοδο των 181,5 εκατ. ευρώ για το 2018, όσο και η επάρκεια «της σχηματιζόμενης πρόβλεψης της επιχείρησης, ύψους 44,2 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη ζημιών από τη μη είσπραξη μέρους των απαιτήσεων από το ανταποδοτικό τέλος συνολικού ποσού 99,8 εκατ. ευρώ».

Από την άλλη πλευρά, παρά την αύξηση των εσόδων, τα λειτουργικά κέρδη της ΕΡΤ μειώθηκαν στα 95,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά περίπου 5% σε σχέση με το 2017. Επίσης, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 47,6 εκατ. ευρώ, έναντι 61,8 εκατ. ευρώ (μείωση κατά 23%) κυρίως ως αποτέλεσμα της αύξησης των αποσβέσεων.

Για το 2019, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, ο ισολογισμός της εταιρείας θα επιβαρυνθεί με περίπου 69 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε αποζημιώσεις εργαζομένων και ασφαλιστικών εισφορών, για το κλείσιμο της εταιρείας το 2013. Στις 14.03.2019 δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που προσδιορίζει τον υπολογισμό των τελικώς οφειλόμενων ποσών που προκύπτουν από την αναβίωση των συμβάσεων εργασίας ή έμμισθης εντολής του προσωπικού της ΕΡΤ. «Η εταιρεία εκτιμά ότι η επιβάρυνση από την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης θα ανέλθει στο ποσό των 69 εκατ. ευρώ περίπου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Έρχονται τρεις προκηρύξεις για 485 μόνιμες θέσεις στο δημόσιο




Τρεις προκηρύξεις για 485 μόνιμες θέσεις πρόκειται να ανακοινωθούν,  το επόμενο διάστημα από το ΑΣΕΠ. 

-Η πρώτη προκήρυξη η οποία πρόκειται να εκδοθεί είναι αυτή για 7 θέσεις Επιστημονικού Προσωπικού στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πρόκειται για προκήρυξη η οποία θα ανακοινωθεί εντός Νοεμβρίου.

-Η δεύτερη, κατά σειρά, προκήρυξη, μα βάση τον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ, είναι αυτή για 167 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία αναμένεται εντός Νοεμβρίου.

-Τέλος, εντός, πιθανότατα, Δεκεμβρίου, πρόκειται να εκδοθεί η προκήρυξη για 317 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ ως επικουρικό προσωπικό σε φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας.


Αυτό είναι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο




Κατατέθηκε την Τρίτη (5/11) το Σχέδιο Νόμου που αφορά στην «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Αναλυτικότερα:

Α΄ ΜΕΡΟΣ

H Σύμβαση για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων (Σύμβαση Macolin) είναι μια Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που θέτει ένα πλαίσιο συνεργασίας για την αποτροπή του φαινομένου της χειραγώγησης των αγώνων που συνδέεται ευθέως και με το στοίχημα.
Υπογράφηκε το 2014 (η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που υπέγραψε) αλλά δεν έχει κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Μέχρι στιγμής έχει κυρωθεί από Πορτογαλία, Ιταλία, Ελβετία, Νορβηγία, Μολδαβία, Ουκρανία και τέθηκε σε ισχύ 1/9/2019.
Η εν λόγω σύμβαση έχει στόχο την πρόληψη, εξιχνίαση και τιμωρία της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, καθώς και την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών και της εσωτερικής και διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων κρατικών αρχών και των αθλητικών οργανώσεων και διοργανωτών αθλητικών στοιχημάτων.
Έχοντας επίγνωση του χαρακτήρα της απειλής που προκαλείται από τη χειραγώγηση των αγώνων και των πολλαπλών κοινωνικών επιπτώσεων και της συνακόλουθης βίας στους αγωνιστικούς χώρους, η Ελληνική Κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερη αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση για μηδενική ανοχή απέναντι σε θέματα manipulation και match fixing.

Β΄ ΜΕΡΟΣ

Οι διατάξεις του Β΄ Μέρους του σ/ν είναι αφιερωμένες στην καταπολέμηση της βίας.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπουν τη δυνατότητα διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων στους κατόχους εισιτηρίων εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων. Έτσι, καθίσταται ευχερέστερη η ταυτοποίηση και ο εντοπισμός των εμπλεκομένων σε πράξεις βίας, εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων.
· Επανεισάγεται στην έννομή τάξη μας, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας, του υλικού και των δεδομένων που καταγράφονται με οποιοδήποτε τεχνικό μέσο, το οποίο χειρίζεται στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε κάθε ποινικώς ενδιαφέρουσα πράξη, που τελείται εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων, να διακριβώνεται, να ελέγχεται και εν τέλει να τιμωρείται με την προσήκουσα ποινή. Επισημαίνεται ότι με τον ίδιο τρόπο αξιοποιείται ιδιωτικό οπτικοακουστικό υλικό και τηλεοπτικό υλικό ως αποδεικτικό μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

· Επεκτείνονται τα τοπικά και χρονικά όρια εφαρμογής των ποινικών διατάξεων του άρθρου 41ΣΤ του ν. 2725/1999 για την εφαρμογή και σε πράξεις αθλητικής βίας που έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο μη συνδεόμενους με κάποια αθλητική εκδήλωση, π.χ. βίαια γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εντός ή εκτός των λεσχών φιλάθλων, συγκεντρώσεις και πορείες οπαδών μακριά από αθλητικές εγκαταστάσεις και σε ημέρες που δεν έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή κάποιου αγώνα, «ραντεβού» οπαδών σε ανοικτούς χώρους που καταλήγουν σε μεταξύ τους συμπλοκές κ.λπ.

· Παράλληλα διευκολύνεται η ενεργοποίηση των ήδη ισχυουσών διατάξεων του αθλητικού νόμου περί πειθαρχικών κυρώσεων, προστίμων και περιοριστικών όρων, περί λεσχών, οργανωμένων οπαδών και η δημιουργία μητρώου φιλάθλων των ομάδων, σε συνδυασμό με την ταχεία εκδίκαση των συγκεκριμένων ποινικών υποθέσεων.

· Να σημειωθεί εδώ ότι μέχρι σήμερα έχουμε 10 νομίμως υφιστάμενες λέσχες. Τους δώσαμε περιθώριο ενός μήνα με ανακοίνωσή μας για να προχωρήσουν σε ενέργειες νομιμοποίησης όλων των υπολοίπων λεσχών και μετά από αυτή την προθεσμία είναι στην αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ. και των οργάνων της Ελληνικής Δικαιοσύνης για περαιτέρω ενέργειες.

Γ΄ ΜΕΡΟΣ

· Διευκολύνεται η οργανωτική στελέχωση των αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πολύ σύντομα στον τομέα αυτό θα έχουμε ευχάριστα νέα για τη χώρα μας και αναφέρομαι στο Ράλι Ακρόπολις που και αυτό χάθηκε λόγω της ανικανότητας της προηγούμενης Κυβέρνησης.

· Επιπλέον, προβλέπεται η δυνατότητα έγκρισης της νομιμότητας των κανονισμών των αθλητικών ομοσπονδιών, προβλέπονται συγκεκριμένες προθεσμίες για τη συμμόρφωση των ομοσπονδιών με τις υποδείξεις του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού.

· Για λόγους ασφάλειας δικαίου αλλά και για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου και μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις της αθλητικής κοινότητας αναστέλλεται η ισχύς των ρυθμίσεων για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών Για λόγους ασφάλειας δικαίου αλλά και για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου και μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις της αθλητικής κοινότητας αναστέλλεται η ισχύς των ρυθμίσεων για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών φορέων, όπως προβλέπονται στον ν. 4603/2019, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νόμου με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να επιτευχθεί η επεξεργασία ενός αναθεωρημένου νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τις αρχαιρεσίες των κατά περίπτωση αθλητικών φορέων.

· Ενώ παράλληλα αναστέλλουμε τη δυνατότητα που έδινε προηγούμενη διάταξη για μηνιαία αμοιβή των Προέδρων με απόφαση γενικής συνέλευσης των Ομοσπονδιών.

· Με τις προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθεί να υπάρχει περιορισμός στις θητείες των μελών των διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών ομοσπονδιών, όμως διευρύνεται αρκετά το δικαίωμα συμμετοχής τους στις διοικήσεις των ομοσπονδιών, καθώς προβλέπεται ότι το ίδιο πρόσωπο μπορεί να εκλεγεί τρεις (3) φορές Πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας και επιπλέον δύο (2) φορές σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση της ομοσπονδίας. Το παραπάνω όριο θητειών ως προς τον Πρόεδρο, επεκτείνεται για μία (1) επιπλέον θητεία, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας του. Ουσιαστικά εφαρμόζουμε το πλαίσιο της ΔΟΕ που είχε και εγγράφως ζητηθεί από τον προκάτοχό μου και που έχει εφαρμοστεί ήδη σε αρκετές χώρες μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

· Λόγω της επιτακτικής και αδήριτης ανάγκης αξιοποίησης των ολυμπιακών συγκροτημάτων, δίδεται η δυνατότητα στους φορείς που είτε είναι ιδιοκτήτες, είτε τους έχει ανατεθεί η αξιοποίηση, η χρήση, η διαχείριση και η εκμετάλλευσή τέτοιων εγκαταστάσεων, να συμβάλλονται απευθείας για την υποψήφια Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία.

· Ως προς το Καυταντζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης, η προτεινόμενη ρύθμιση λύνει τη σύγχυση ως προς την αρμοδιότητα του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού να αντικαθιστά τα μέλη της Επιτροπής με απόφασή του, ακόμη και προτού λήξει η θητεία τους.

Δ΄ ΜΕΡΟΣ

· Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα απόσπασης Ολυμπιονικών είτε στη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού (Γ.Γ.Α.), είτε σε εποπτευόµενους από αυτήν φορείς λόγω της αυξημένης ανάγκης στελέχωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα της ΓΓΑ. με ανθρώπους µε συναφές προς τον αθλητισμό αντικείμενο. Είναι αδιανόητο το δυναμικό των 100 και πλέον Ολυμπιονικών που διαθέτει η χώρα μας να μένει αναξιοποίητο και να μην τους δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιούνται ως πρεσβευτές του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

· Οι διατάξεις του αθλητικού νόμου ν. 2725/99 για τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες προσαρμόζονται στις νέες διατάξεις περί ανωνύμων εταιρειών του ν.4548/18, όπου ασκεί την εποπτεία ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ή η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

ΜΕΡΟΣ Ε΄

Με το παρόν σχέδιο νόμου κυρώνεται το νέο καταστατικό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), η οποία από Ν.Π.Δ.Δ. μετατρέπεται σε Ν.Π.Ι.Δ..

Το ισχύον καταστατικό της Ε.Ο.Ε., αποδείχθηκε στην παρούσα συγκυρία ότι δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες λειτουργίας της Ε.Ο.Ε. και της ανάγκης προσαρμογής της σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο νομικό, κοινωνικό και αθλητικό πλαίσιο.

Το γεγονός αυτό διαπιστώθηκε από τους εθνικούς αθλητικούς οργανισμούς αλλά κυρίως από την Δ.Ο.Ε.. Η Ε.Ο.Ε. μάλιστα ήταν ανάμεσα στις ελάχιστες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές των οποίων το καταστατικό κρίθηκε αναχρονιστικό και από τις οποίες εγγράφως η Δ.Ο.Ε. ζήτησε να τα αλλάξουν με τον κίνδυνο, εάν αυτή η αλλαγή δεν πραγματοποιηθεί, να μείνει εκτός της Ολυμπιακής οικογένειας.

Το νέο καταστατικό της ΕΟΕ θα της επιτρέψει να είναι πιο ευέλικτη και να μπορεί να στρέψει το απόλυτο ενδιαφέρον της στη στήριξη και προώθηση του Ελληνικού αθλητισμού.

ΜΕΡΟΣ ΣΤ΄

Προκειμένου να αρθεί η ερμηνευτική αμφισβήτηση σχετικά με τη διατήρηση της ισχύος της ΚΥΑ υπ’ αριθμό ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/28534/2011 (Β’ 527), που είχε εκδοθεί δυνάμει της παραγράφου 1 του άρθρου 43 του ν. 3905/2010, προ της τροποποίησής της με το άρθρο 17 ν. 4585/2018, να διασφαλιστεί η προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά και να αποτραπεί η καθυστέρηση εκτελέσεως των μεγάλων δημοσίων έργων, συνεπεία ανασκαφικών εργασιών, εισάγεται νομοθετική διάταξη, που αποσαφηνίζει ότι η ως άνω ΚΥΑ καθώς και τα δυνάμει αυτής εκδοθέντα ή εκδιδόμενα ειδικά Μνημόνια Συναντίληψης και Συνεργασίας εξακολουθούν να ισχύουν.

Λύεται και τίθεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης η Ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα με την επωνυμία «Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ». Περαιτέρω, παρέχεται εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών για τη ρύθμιση των λεπτομερειών και της διαδικασίας της εκκαθάρισης. Η διάλυση της εν λόγω Ένωσης Προσώπων κρίνεται αναγκαία, μετά από τη μεταφορά του κύριου αντικειμένου του σκοπού της, ήτοι της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού και της χορήγησης επιδόματος στους υπαλλήλους του Υπουργείου για τη φιλοξενία σε παιδικές κατασκηνώσεις, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προς το σκοπό της μείωσης του λειτουργικού κόστους, ο οποίος συνιστά λόγο δημοσίου συμφέροντος.


Αναγκαστική προσγείωση για το ελικόπτερο του Μοράλες


Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας μηχανικής βλάβης. 

Το ελικόπτερο, τύπου EC-145, παρουσίασε μηχανική βλάβη στο ουραίο στροφείο λίγο μετά την απογείωση και χρειάστηκε να προσγειωθεί εκτάκτως, ανέφερε η πολεμική αεροπορία (FAB) σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση.












Η άγνωστη φονική αερομαχία: Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού που άνοιξε πυρ εναντίον των ελληνικών F-5



Στις 21 Οκτωβρίου οι τουρκικές αεροπορικές παραβιάσεις και παραβάσεις στο Αιγαίο προσέγγισαν τα επίπεδα ρεκόρ (45).

Η ιστορία της εικονικής εμπλοκής ελληνικών και τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών κοντεύει να συμπληρώσει χρονικά μισό αιώνα, αφού οι γειτονικές προκλήσεις από αέρος έχουν τη ρίζα τους στις μαύρες μέρες της Κύπρου το 1974. Τότε ξεκίνησαν οι μαζικές είσοδοι των τουρκικών μαχητικών στο FIR Αθηνών. Τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν μόνο μεμονωμένα περιστατικά, στα οποία μόλις οι Τούρκοι αεροπόροι αντιλαμβανόταν την παρουσία της ελληνικής αναχαίτισης, αποχωρούσαν άμεσα.

Η εισβολή στην Κύπρο οδήγησε την τουρκική αεροπορία να κλιμακώσει τις ενέργειές της, επιδιώκοντας μέχρι και την κατάρριψη ελληνικού μαχητικού, με σαφή στόχο να στείλει το μήνυμα του «δεύτερου μετώπου» στο Αιγαίο. Απώτερος σκοπός ήταν να αποκόψει την ελληνική Πολεμική Αεροπορία από τις επιχειρήσεις στην Κύπρο, καθώς υπήρχε η ανησυχία ότι μια ενδεχόμενη συμμετοχή της σε αυτές θα έθετε σε κίνδυνο το τουρκικό προγεφύρωμα εκεί.

Εκείνες τις τεταμένες ημέρες βέβαια τα όρια της εικονικής από την πραγματική εμπλοκή ήταν τόσο λεπτά που τα πάντα κρεμόταν από μία κλωστή. Αυτή η κλωστή έσπασε την τρίτη ημέρα της εισβολής, στις 22 Ιουλίου του ’74, οπότε και η αεροπορική δραστηριότητα πάνω από το Αιγαίο ήταν εξαιρετικά αυξημένη, με τα τουρκικά μαχητικά να προσβάλλουν μαζικά τον εναέριο ελληνικό χώρο.

Στα ελληνικά αεροδρόμια, οι χειριστές βρίσκονταν μέσα στα κόκπιτ των αεροσκαφών, σε ετοιμότητες των δύο ή πέντε λεπτών. Μεταξύ αυτών, ο υποσμηναγός Γιάννης Δινόπουλος και ο ανθυποσμηναγός Θωμάς Σκαμπαρδώνης, χειριστές της 337 ΜΑΗ (Μοίρας Αναχαίτισης Ημέρας) που έδρευε τότε στην 111 ΠΜ της Ν. Αγχιάλου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές πιλότοι πριν χρόνια, σε συνεντεύξεις τους στα περιοδικά Cockpit και Πόλεμος & Ιστορία, τα ιστορικά γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής.

Γύρω στις 13.30 οι δύο χειριστές των αεροσκαφών τύπου F-5 έλαβαν διαταγή απογείωσης. Λόγω βλάβης στον ασύρματό του, ο Δινόπουλος διέταξε τον Σκαμπαρδώνη να ηγηθεί του σχηματισμού ως Νο 1, όπως και έγινε. Ο Σκαμπαρδώνης ακολουθώντας τις οδηγίες του σταθμού ραντάρ του Πηλίου («Joker») κατευθύνθηκε προς το Β. Αιγαίο, ενώ ο Δινόπουλος τον ακολουθούσε καλύπτοντάς τον από ψηλότερα.

Κατευθυνόμενος προς την περιοχή μεταξύ Αγ. Ευστρατίου και Λήμνου, σε ύψος 18.000 ποδιών, ο Σκαμπαρδώνης ειδοποιήθηκε από το Joker ότι τα εχθρικά ίχνη πλησίαζαν και σχεδόν αμέσως είδε δύο τουρκικά F-102 σε κλειστό σχηματισμό στα αριστερά του, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Αμέσως έστριψε σκληρά αριστερά προκειμένου να βρεθεί πίσω τους, ενώ και τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν το ίδιο, προσπαθώντας να βρεθούν στην «ώρα 6» του ελληνικού F-5.

Ο Σκαμπαρδώνης συνέχισε την κλειστή αριστερή στροφή με μέγιστες τιμές επιτάχυνσης προκειμένου να διατηρήσει οπτική επαφή με τα εχθρικά αεροσκάφη. Όταν το υψόμετρο του έδειξε τα 10.000 πόδια, ξεκίνησε επιθετικούς ελιγμούς προσπαθώντας να εντοπίσει τους διώκτες του, που προς στιγμήν τους είχε χάσει και τον είχαν χάσει. Ο Δινόπουλος, που ακολουθούσε τον Σκαρμπαδώνη από μεγαλύτερο ύψος, δεν έγινε αντιληπτός από τους Τούρκους χειριστές. Όταν αυτό συνέβη, ήταν πολύ αργά για εκείνους…

Από το «παρασκήνιο» ο Δινόπουλος παρακολουθούσε με κάθε λεπτομέρεια όλη την εξέλιξη της αερομαχίας, πετώντας προς την περιοχή της εμπλοκής. Ήταν τότε, που είδε με τρόμο τις καταπακτές του Νο. 1 του τουρκικού σχηματισμού να ανοίγουν και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ένα βλήμα Falcon να εκτοξεύεται εναντίον του «μικρού». Η γέμιση του πυραύλου ήταν ικανή να κομματιάσει το ελληνικό F-5, ωστόσο δεν βρήκε ποτέ το στόχο του. Ο λόγος ήταν ότι ο Σκαμπαρδώνης παρέμενε σε κλειστή, παρατεταμένη στροφή με μεγάλες επιταχύνσεις, επιλογή που του έσωσε τη ζωή.

Η αστοχία αυτή θα ήταν η τελευταία ευκαιρία που θα είχαν τα F-102 απέναντι στα ελληνικά μαχητικά, καθώς ο χρόνος κυλούσε πλέον σε βάρος τους.

Χωρίς να έχει γίνει αντιληπτός από τους επίδοξους «αιμοχαρής» κυνηγούς του, ο Δινόπουλος πλησίαζε τον εχθρικό σχηματισμό, μειώνοντας συνεχώς την απόσταση που τον χώριζε από αυτούς. Την ώρα που οι διακόπτες επιλογής τον πίνακα οπλισμού του F-5 γυρνούσαν στη θέση «ON», ο Έλληνας χειριστής δεν είχε πια καμία αναστολή για το αν θα έπρεπε να τιμωρήσει τον εχθρό. Από τις δύο επιλογές που είχε, τα πυροβόλα των 20 χιλιοστών και τους πυραύλους Sidewinder, επέλεξε τη δεύτερη: τη πιο θανατηφόρα δηλαδή για το Νο. 2 τουρκικό μαχητικό.

Η άγνωστη, φονική αερομαχία: Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού που άνοιξε πυρ εναντίον των ελληνικών F-5

Ο πρώτος πύραυλος αστόχησε, καθώς η κεφαλή του δεν είχε προθερμανθεί αρκετά. Χωρίς δισταγμό, ο Δινόπουλος σημάδεψε ξανά το προπορευόμενο F-102 με το δεύτερο πύραυλό του. Όταν ακούστηκε καθαρά ο χαρακτηριστικός συνεχής ήχος του «εγκλωβισμού», η τελευταία ανάσα του Επισμηναγού Σονούρ κόπηκε στη μέση. Τα βλήμα έσκισε σαν κάτασπρη σαΐτα τον ουρανό και κομμάτιασε κυριολεκτικά το F-102, το οποίο εξερράγη την επόμενη στιγμή.

Ο Δινόπουλος αναγκάστηκε να κάνει απότομο δεξί «break», προκειμένου να μην χτυπηθεί από τα φλεγόμενα κομμάτια του τουρκικού μαχητικού. Την ίδια ώρα ο Σκαμπαρδώνης είδε ξαφνικά να σηκώνεται ένας τεράστιος πίδακας νερού από τη θάλασσα. Λίγο αργότερα και ενώ είχε πια προσγειωθεί, παρατήρησε ότι από τα ακροπτερύγια του σκάφους του Δινόπουλου, που περνούσε πάνω από το διάδρομο, έλειπαν και οι δύο Sidewinder. Η χαρά του αυτόματου συνειρμού ήταν ανείπωτη. Τα συντρίμμια του σκάφους που είχαν δημιουργήσει τον πίδακα δεν ήταν του συντρόφου του, αλλά ένα από τα δύο εχθρικά.

Σε ότι αφορά το δεύτερο Τούρκο χειριστή, είχε την ίδια τραγική μοίρα με τον Σονούρ, αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Έχοντας δει μπροστά στα μάτια του την ανατίναξη του ομόσταυλου αεροσκάφους, το ηθικό του τσάκισε. Το σοκ του Αντισμήναρχου Σαγίφ Βασίν ήταν τέτοιο που τράπηκε άμεσα σε φυγή, ακολουθώντας ωστόσο μια αλόγιστη πορεία. Ο τρόπος περιπλάνησης του στο Αιγαίο μόνο σε ισχυρό κλονισμό θα μπορούσε να αποδοθεί. Αντί να κατευθυνθεί ανατολικά προς την Ιωνία, διατήρησε αντίθετη πορεία και σε κάποια στιγμή φάνηκε να φθάνει στο ύψος της… Τανάγρας.

Η άσκοπη περιπλάνηση στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με την υπερβολική χρήση του μετακαυστήρα, τον οδήγησαν μοιραία στην εξάντληση των καυσίμων του, πριν προλάβει να επιστρέψει στη βάση του. Κάπου στα παράλια της Σμύρνης πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε έναν… αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα το F-102 να καταστραφεί και αυτός να υποστεί σοβαρά τραύματα. Λίγο αργότερα, μεταφερόμενος στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Σμύρνης, ξεψύχησε.

Ο Γιάννης Δινόπουλος αποστρατεύθηκε από την Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του σμηνάρχου, ενώ ο Θωμάς Σκαμπαρδώνης με το βαθμό του ταξιάρχου. Αρκετά χρόνια μετά την αερομαχία, όταν ο Σκαμπαρδώνης υπηρετούσε στο «Air-South Command» του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, ένας Τούρκος αξιωματικός της αεροπορίας που συζητούσε μαζί του, ισχυρίστηκε ότι δύο τουρκικά F-102 είχαν καταρρίψει δύο ελληνικά F-5. Όταν ο Σκαμπαρδώνης τον ρώτησε «μοιάζω με φάντασμα;», ο Τούρκος έχασε τα λόγια του, συνειδητοποιώντας λίγο αργότερα ότι η πολεμική προπαγάνδα είχε μετατρέψει την πρώτη και τελευταία μεγάλη ήττα των Τούρκων στο Αιγαίο σε μια περιφανή νίκη.


Πηγές: veteranos.gr, enkripto.gr
menshouse.gr


Λεωφορειολωρίδες: Επανέρχονται οι κάμερες, τέλος στη διέλευση οδηγών


Τέλος στην διέλευση των οδηγών στις λεωφορειολωρίδες αναμένεται να βάλει ο ΟΑΣΑ με την άμεση επανενεργοποίηση των καμερών που βρίσκονται στις λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες συνεργεία του Οργανισμού θα προχωρήσουν στην ειδική διαγράμμιση των λεωφορειολωρίδων στην περιοχή ευθύνης του, μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων, ώστε να αποφεύγεται από τους οδηγούς η χρήση τους. Στόχος είναι να μειώσει τις καθυστερήσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στη Διαύγεια εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 1.209 ευρώ σε βάρος της  πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε. για τη χρήση 2019 που αφορά προμήθεια θερμογραφικού χαρτιού για την εκτύπωση φωτογραφιών από τις κάμερες παραβιάσεων σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων. Επίσης, είχε προηγηθεί και απόφαση με την οποία εγκρινόταν στην εταιρεία ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ - Κ.ΧΡΟΝΗΣ ΑΒΕΕ η ανάθεση εκτέλεσης εργασιών οριζόντια σήμανσης Αποκλειστικών λωρίδων Λεωφορείων στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ. Η αμοιβή για την παραπάνω εργασία ορίζεται σε 14.794,30 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Οπως επισημαίνουν στελέχη του ΟΑΣΑ «η βέλτιστη λειτουργία των λεωφορειολωρίδων ενισχύει την αξιοπιστία εκτέλεσης των δρομολογίων του δικτύου των οδικών μέσων. Με σκοπό τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, ο Οργανισμός προχωρά στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας στις λεωφορειολωρίδες".

Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της αναθεώρησης και του ανασχεδιασμού του συγκοινωνιακού έργου που βασικό στόχο έχουν την βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών της Αττικής και την αποδοτική λειτουργία του συστήματος των αστικών συγκοινωνιών. Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή ήδη η διοίκηση του Οργανισμού έχει προχωρήσει σε εκπόνηση μελέτης που θα οριστικοποιήσει τις προδιαγραφές του νέου γενικού σχεδίου  Μεταφορών Αττικής, η οποία και εκτιμάται οτι θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2020. Η μελέτη κρίθηκε  απαραίτητη μιας μιας και το υφιστάμενο δικτυο αστικών συγκοινωνιών είναι βασισμένο σε στοιχεία μελετών ζήτησης μετακινήσεων και προέλευσης προορισμού προ 15 περίπου ετών με βάση τις τότε κοινωνικές, οικονομικές, μεταφορικές συνθήκες της Αττικής. Το 2009 εκπονήθηκε ένα γενικό σχέδιο μεταφορών για την Αττική που περιλάμβανε αριθμό προγραμματισμένων έργων υποδομής και σειρά προτεινομένων συγκοινωνιακών, οργανωτικών, λειτουργικών, θεσμικών μέτρων καθώς επίσης και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Ωστόσο ομως η  οικονομική κρίση ήταν ενας απο τους κύριους λόγους που η πλειοψηφία από τα προτεινόμενα μέτρα δεν υλοποιήθηκαν, εξαιρουμένων  κυρίως των τροποποιήσεων των λεωφορειακών  γραμμών για την τροφοδότηση των μέσων σταθερής τροχιάς, και της υλοποίησης των 2 μεγάλων έργων, του Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου και της Τηλεματικής.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το μέτρο απαγόρευσης των λεωφορειολωρίδων και αυτό είχε  ατονήσει τα τελευταία χρόνια. Οι λεωφορειολωρίδες δεν αστυνομεύονται ενώ σε πολλές από αυτές οι φωτογραφικές μηχανές δεν είναι σε λειτουργία με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται από όλα τα οχήματα. Το πρόστιμο εισόδου σε αυτές είναι 200 ευρώ ενώ σε περίπτωση στάθμευσης, επιπλέον του προστίμου εισόδου, αφαιρούνται και οι πινακίδες και απομακρύνονται τα οχήματα.

Στην Αθήνα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ υπάρχουν 14 κάμερες για την παρακολούθηση των λεωφορειολωρίδων, οι οποίες τοποθετούνται σε 40 διαφορετικά σημεία, ανά διαστήματα.

Τα σημαντικότερα οφέλη από την λειτουργία των Αποκλειστικών Λωρίδων Λεωφορείων(ΑΛΛ) συνοψίζονται στα εξής:

-Αύξηση της ταχύτητας των λεωφορείων σε 23 χλμ /ώρα,

-Βελτίωση της ποιότητας μεταφοράς των ΜΜΜ με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο ελκυστικά για το επιβατικό κοινό,

-Αύξηση της επιβατικής κίνησης των ΜΜΜ και μείωση της χρήσης των ΙΧ οχημάτων,

-Μείωση της κατανάλωσης καυσίμων για τα ΜΜΜ,

-Βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.


Πηγή: ΑΠΕ  - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Το τερμάτισε ο ακροαριστερός Γιαννούλης «ποινικά κολάσιμο μπάρμπεκιου» ξεφτιλίστηκε πάλι



Αυτός ο τύπος δεν παίρνει ρεπό κάθε μέρα ξεφτιλίζεται και περισσότερο με τις δηλώσεις του δείχνοντας το πόσο επικίνδυνος είναι με τα όσα πιστεύει.

Είναι ένα βήμα ο ανεκδιήγητος Γιαννούλης να προτείνει αυτόφωρο σε όσους γιορτάζουν Τσικνοπέμπτη!!

Δηλαδή μας είπε ο προκλητικός ακροαριστερός αντρόπιαστος Συριζαίος να προσαρμοστουμε εμείς οι πολίτες της Ελλάδας στους ξένους μετανάστες.

Στην επιτροπή που επεξεργάζεται τους ποινικούς κώδικες ο Χρήστος Γιαννούλης μίλησε για σαδισμό και κτηνωδία και ζήτησε προβλέψεις στο νέο Ποινικό Κώδικα για όσους προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των Μουσουλμάνων. Όπως ανέφερε, μάλιστα, έχει ξαναγίνει και στο πρόσφατο παρελθόν τέτοια εκδήλωση.

Χρήστος Γιαννούλης: «Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης . Ναι κ. Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία».


Η ακροαριστερή ξεφτίλα Γιαννούλη :