Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Novartis: Έγγραφο των αντεισαγγελέων του Α.Π στις αμερικανικές αρχές για τους προστατευόμενους μάρτυρες



Σε κίνηση που μπορεί να  θα οδηγήσει σε διευκόλυνση τις έρευνες Βουλής και Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά την ενοχοποίηση πολιτικών, προέβησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που ερευνούν αν υπήρξε και πως στήθηκε σκευωρία κατά πολιτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αντεισαγγελείς Ευ.Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, πέραν του ότι αποστέλλουν όλες τις καταθέσεις που έχουν πάρει στην Προανακριτική, απέστειλαν έγγραφο στις αμερικανικές αρχές με ενδιαφέροντα ερωτήματα.

Αν οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες -τρεις αρχικά- που στήριξαν τις κατηγορίες κατά πολιτικών έχουν εξεταστεί και στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των εκεί ερευνών για την Novartis, έχουν πάρει χρήματα σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο η αν προσδοκούν να πάρουν, αν κι άλλοι έχουν εξεταστεί και τί έχουν πει.

Αν αποδειχθεί ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, πλην Νίκου Μανιαδάκη που αποχαρακτηρίστηκε από προστατευόμενος με δική του πρωτοβουλία, έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ με αντικείμενο χρηματικό αντάλλαγμα η προσδοκία ανταλλάγματος τότε δεν μπορεί να είναι στη χώρα μας σε καθεστώς προστασίας και θα πρέπει να αποχαρακτηριστούν, δηλαδή να καταθέσουν ως μάρτυρες είτε στη δικαιοσύνη είτε στην Προανακριτική.

Σε μία τέτοια περίπτωση η διερεύνηση της υπόθεσης για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς της υπόθεσης θα διευκολυνθεί σοβαρά και η έρευνα Βουλής και Δικαιοσύνης θα ρίξει φώς σε σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Κατάθεση Γεωργιάδη χωρίς δηλώσεις

Παράλληλα στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κλήθηκε χθες και εξετάστηκε ως μάρτυρας ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας από τους δέκα πολιτικούς που κατονομάστηκαν από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες ως δωρολήπτες χωρίς την ύπαρξη άλλων στοιχείων. Η υπόθεση ως προς αυτόν δεν έχει ακόμα αρχειοθετηθεί, ενώ έχει μπει στο αρχείο για επτά από τους δέκα πολιτικούς.

Η κατάθεση Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε  στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στον οποίο επίσης έχουν ήδη καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημ. Αβραμόπουλος και άλλοι.

Η κατάθεση του υπουργού, αν έχει αναφορά σε πολιτικούς θα διαβιβαστεί στη Βουλή ενόψει της έναρξης των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τις ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο συνήγορος του Αδωνι Γεωργιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι «ο υπουργός κατέθεσε  με την ιδιότητα του μάρτυρα στο πλαίσιο της έρευνας για μία δυσώδη υπόθεση, όπου δύο εισαγγελείς κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο δικαιοδοτικό τους έργο από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης».

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατέθεσε επί δύο και πλέον ώρες και αποχώρησε από το ανώτατο δικαστήριο χωρίς να κάνει δηλώσεις.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Απίστευτη πρόκληση: Η Τουρκία καταγγέλλει την Κύπρο στον ΟΗΕ για εθνοκάθαρση



Οι προκλητικές  τουρκικές κινήσεις συνεχίζονται αλλά κάποια στιγμή ξεφεύγουν από κάθε όριο.

Μία από αυτές είναι η Επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ με ημερομηνία την 9η Οκτωβρίου 2019 προς τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός την Δευτέρα.

Σε αυτό ο Φεριντούν Σινιρλίογλου γράφει με αφορμή δήλωση του Έλληνα μόνιμου αντιπροσώπου κατά τη γενική συζήτηση της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τις παρατηρήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Σινιρλίογλου, «οι Ελληνοκύπριοι εκδίωξαν τους Τουρκοκύπριους από τα σπίτια τους και τα θεσμικά όργανα».

Μάλιστα, υποστηρίζει πως οι Ελληνοκύπριοι, από το 1963-1974, «πραγματοποίησαν μια ένοπλη εκστρατεία εθνοκάθαρσης των Τουρκοκυπρίων», αναφέροντας ότι μετά το πραξικόπημα, η Τουρκία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ασκήσει τα δικαιώματά της «που απορρέουν από τις συνθήκες του 1960. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της υφαλοκρηπίδας»

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, αναφέρεται ακόμη και στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά για μονομερείς ενέργειες και τονίζοντας ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα της υφαλοκρηπίδας:

«Λυπούμαστε για τις μονομερείς δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής πλευράς σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, που θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα της υφαλοκρηπίδας».

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Όσον αφορά στις παρατηρήσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας σχετικά με την Κύπρο, τονίζουμε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Η Κυπριακή διαμάχη δεν είναι θέμα «εισβολής» ή «κατοχής», αλλά ζήτημα ανανέωσης μιας συνεργασίας μεταξύ των συνιδιοκτητών του νησιού, το οποίο καταστράφηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά το 1963.

Η διαίρεση το νησί άρχισε το 1963, όταν οι Ελληνοκύπριοι εκδίωξαν τους Τουρκοκύπριους από τα κρατικά όργανα και τα θεσμικά όργανα των εταιρικών σχέσεων, καθώς και από τα σπίτια τους, παραβιάζοντας τις συνθήκες του 1960 και όλους τους κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από το 1963 έως το 1974 οι Ελληνοκύπριοι πραγματοποίησαν ένοπλη εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι έπρεπε να ζήσουν σε θύλακες υπό πολιορκία που αντιστοιχούσαν στο 3% της επιφάνειας του νησιού.

Όταν αυτό κατέληξε σε πραξικόπημα το 1974, με στόχο την προσάρτηση του νησιού στην Ελλάδα, η Τουρκία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ασκήσει τα δικαιώματά της που απορρέουν από τις συνθήκες του 1960, στο πλαίσιο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών της ως εγγυήτριας δύναμης. Από τότε, οι τουρκικές δυνάμεις ήταν ο μόνος παράγοντας που εμπόδιζε την επανάληψη παλαιότερων τραγωδιών.

Επιτρέψτε μου να επωφεληθώ της ευκαιρίας για να επαναλάβω την υποστήριξη της Τουρκίας για μια δίκαιη και διαρκή διευθέτηση του Κυπριακού, όπως σαφώς αποδείχθηκε και πάλι στον τελευταίο γύρο συνομιλιών που έληξε με αποτυχία στο Crans-Montana το 2017. Μόνο μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων που βασίζεται στον διάλογο και στη διπλωματία μπορεί να είναι βιώσιμη. Εμείς θα συνεργαστούμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με αυτή την κατανόηση.

Ως χώρα με τις μεγαλύτερες ηπειρωτικές ακτές, η Τουρκία έχει νόμιμα δικαιώματα και ζωτικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνεπώς, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Τουρκία ασκεί πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της, τα εξωτερικά όρια της οποίας καταχωρήθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη.

Λυπούμαστε για τις μονομερείς δραστηριότητες που σχετίζονται με υδρογονάνθρακες της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, καθώς και εκείνα των Τ/κ στην περιοχή.

Τέλος, η Τουρκία είναι πλήρως ενήμερη για τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Βαρώσι. Οι συνεχιζόμενες επιστημονικές εργασίες απογραφής διενεργούνται από τις τουρκοκυπριακές αρχές για να διαπιστώσουν και να μελετήσουν την κατάσταση των κινητών και ακίνητων περιουσιών στην περιοχή, καθώς και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Οποιαδήποτε μελλοντικά βήματα στην περιφραγμένη περιοχή του Βαρωσίου θα είναι απόλυτα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, προστατεύοντας παράλληλα και με σεβασμό τα δικαιώματα των πρώην κατοίκων της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ελληνοκύπριοι πρώην κάτοικοι των Βαρωσίων εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία αυτή, καθώς τελικά θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στις ιδιοκτησίες τους.

Θα ήμουν ευγνώμων αν η παρούσα επιστολή κυκλοφορούσε ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης, στο σημείο 8 της ημερήσιας διάταξης».



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΠΑ σε Τουρκία: Μην ενεργοποιήσετε τους S-400 και θα γλυτώσετε τις κυρώσεις



Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βρίσκονται σε συζητήσεις με την Τουρκία για να πείσουν την Άγκυρα να «εγκαταλείψει» τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 που αγόρασε από την Ρωσία, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας ωστόσο την Τουρκία ότι ο κίνδυνος των κυρώσεων για το ζήτημα εξακολουθεί να υφίσταται.

«Υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει για να εγκαταλείψουν οι Τούρκοι τους S400. Ας τους απενεργοποιήσουν, ας τους στείλουν πίσω, ας τους καταστρέψουν, ό,τι νομίζουν», είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Αυτό είναι ένα εν εξελίξει ζήτημα. Συζητάμε για μια νέα μεσολάβηση, νέα αντιμετώπιση, ένα συμβιβασμό. Αυτό δεν έχει τεθεί εκτός συζήτησης».

Οι πρώτες συστοιχίες των S-400 ξεκίνησαν να φτάνουν στην Τουρκία τον Ιούλιο, αλλά δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία, τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής του F-35 εξαιτίας του ότι η Άγκυρα προχώρησε στην απόκτηση του ρωσικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Η Ουάσινγκτον είχε απειλήσει την Άγκυρα και με επιβολή κυρώσεων για την αγορά της αυτή αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει πράξει.

Το ζήτημα των S-400 ήταν μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης, γνωστοποίησε ο αξιωματούχος, που περιελάμβανε και τη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε πριν από περισσότερες από 2 εβδομάδες η Τουρκία στη βόρεια Συρία ενάντια στους Κούρδους μαχητές συμμάχους των ΗΠΑ. Η Τουρκία ανέστειλε τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις αυτή την εβδομάδα έπειτα από την αποχώρηση των Κούρδων από τη συνοριακή περιοχή, με βάση μια εκεχειρία που έγινε υπό πρωτοβουλία των ΗΠΑ. Η Άγκυρα επίσης κατέληξε σε μια ξεχωριστή συμφωνία με την Ρωσία για τη δημιουργία μας "ζώνης ασφαλείας" στη βορειοανατολική Συρία.

«Όπως ο πρόεδρος δήλωσε, εσείς θα τηρήσετε την κατάπαυση του πυρός, εμείς θα παύσουμε τις κυρώσεις, αλλά δεν ξεμπερδέψατε ακόμη», ανέφερε ο αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στην Άγκυρα για την εισβολή της στη Συρία, αλλά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή την Τετάρτη για άρση των κυρώσεων, καθώς ο τουρκικός στρατός διέκοψε την επίθεσή του.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε όλα αυτά τα άλλα ζητήματα που δεν έχουν ακόμη επιλυθεί με την Τουρκία αλλά και ο κίνδυνος των κυρώσεων με βάση τον νόμο CATSAA, είναι μέρος αυτού του ευρύτερου συνόλου θεμάτων που έχουμε με τους Τούρκους». Ο αμερικανικός νόμος CATSAA προβλέπει τη λήψη μέτρων σε βάρος χωρών που προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία.

Οι αμερικανικοί πύραυλοι Patriot μπορούν ακόμη να είναι διαθέσιμοι στην τουρκική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι η Άγκυρα μπορεί να αγοράσει τους αμερικανικούς πυραύλους και το ζήτημα μπορεί να τεθεί στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου.

Στην τουρκική κυβέρνηση «δεν είναι όλοι ο πρόεδρος Ερντογάν», ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Όπως ανέφερε, υπήρχαν Τούρκοι που πριν από χρόνια ή πριν από μήνες έλεγαν πως «προτιμούμε να μην θέσουμε τους εαυτούς μας στον κίνδυνο της ρωσικής επιτροπής, προτιμούμε να μην μπούμε στο ρίσκο απομόνωσής μας από τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, προτιμούμε να μην απομονωθούμε από την Ουάσινγκτον».

Ιδανικά, η Τουρκία θα έπρεπε να μην αποκτήσει και να μην λάβει ποτέ οποιοδήποτε εξάρτημα του συστήματος S-400, τόνισε ο ίδιος, «αλλά τώρα που το όριο αυτό ξεπεράστηκε, είναι θέμα πώς θα το απομονώσεις και θα το τμηματοποιήσεις, να το εξουδετερώσεις και να προχωρήσεις...αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο από ό,τι πριν».


Πηγή : newsbeast.gr


Standard & Poor's: Αναβάθμιση της Ελλάδας στο Β+



Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε απόψε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από ΒΒ- στην Β+.

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα

«Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα. Αυτή η θετική εξέλιξη δείχνει ότι η οικονομία της χώρας κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα. Αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της χώρας, σταδιακά, ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της σταθερής διακυβέρνησης και της υλοποίησης ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου.

Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εργάζεται συστηµατικά, ώστε η χώρα, το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, μέσα από συνεχείς αναβαθμίσεις. Αναβαθμίσεις που θα έχουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία. Προχωρούμε, με σχέδιο και σταθερό βηματισμό, για τον εφοδιασμό της ελληνικής οικονομίας με όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση και η αναπτυξιακή δυναμική της». 


Αυτές είναι οι χρεώσεις που παίρνουν πίσω οι τράπεζες



Οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεσμεύτηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα επαναξιολογήσουν τις χρεώσεις

Να αναθεωρήσουν και να πάρουν πίσω τις χρεώσεις ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους τραπεζίτες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019. Οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεσμεύτηκαν στον πρωθυπουργό ότι θα επαναξιολογήσουν τις χρεώσεις και ότι θα προχωρήσουν σε μειώσεις ή ακόμη και κατάργηση κάποιων εξ αυτών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι χρεώσεις που θα επανεξεταστούν είναι:
Η χρέωση των 15 λεπτών που επιβλήθηκε από την 1 Οκτωβρίου από την Εθνική Τράπεζα για την εκτύπωση των τελευταίων 10 κινήσεων του λογαριασμού από το ΑΤΜ (mini statement).
Η προμήθεια που πρέπει να πληρώσει κάποιος αν κάνει ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, καθώς υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ΑΤΜ όλων των ιδρυμάτων.
Η συνδρομή των 6 ευρώ που επιβλήθηκε στις χρεωστικές κάρτες για την ανανέωση τους.
Οι χρεώσεις που έχουν επιβληθεί τελευταία στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως η επανέκδοση PIN και η ερώτηση υπολοίπου.
Σημειώνεται ότι, με εξαίρεση το mini statement, οι άλλες χρεώσεις έχουν υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες και θεωρείται βέβαιο ότι η επανεξέτασή τους από τη Εθνική θα ωθήσει και τις άλλες τράπεζες να κάνουν το ίδιο.

Οι αποφάσεις για τις χρεώσεις που θα πάρουν πίσω οι διοικήσεις των τραπεζών αναμένονται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Oι χρεώσεις που αναμένετο να ισχύσουν από την 31η Οκτωβρίου είναι οι εξής: 

Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας/κλοπής/φθοράς/μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10
Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10
Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10
Αντίγραφο επτά τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10
Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10
Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12
Από τον Ιούλιο, ισχύουν νέες χρεώσεις όταν κάποιος «σηκώσει» λεφτά από τον λογαριασμό του αλλά από ΑΤΜ άλλης τράπεζας (μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ).




Έσεξ: Αυτό είναι το ζευγάρι που συνελήφθη για το «φορτηγό του θανάτου»



Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Mirror πρόκειται για την Τζοάνα και τον Τόμας Μάχερ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία.

Tο ζευγάρι είχε δηλώσει ότι πούλησε την καμπίνα του φορτηγού, που βρέθηκαν 39 πτώματα, πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία.

Η αστυνομία ύστερα από έφοδο στο αξίας 400.000 λιρών σπίτι τους, τους συνέλαβε.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, για το θρίλερ στο Έσεξ, συνελήφθη και ένας 48χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία. 






Βίντεο-ντοκουμέντο από την πτώση του άνδρα από τον 6ο όροφο



Ευτυχώς η τέντα από το μαγαζί του ισογείου, ανέκοψε την πορεία του και έτσι δεν έχασε τη ζωή του.

Στο βίντεο φαίνονται οι άνδρες της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ σκίζουν την τέντα του καταστήματος, απεγκλωβίζουν τον άνδρα και στη συνέχεια τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» με κατάγματα.

Αδιευκρίνιστα είναι ακόμη τα αίτια της πτώσης του 45χρονου άνδρα. Κάποιοι λένε ότι ζαλίστηκε, ενώ άλλοι πως ίσως επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας.




Πηγή: iefimerida.gr