Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Παλιάνθρωπος αλήτης κακοποιός έδεσε στο κορμί σκύλου πέτρες και το έριξε στη θάλασσα!



Αθλιότητα από άνανδρο, αλήτη δολοφόνο κακοποιό στον Βόλο επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

Θηριωδία έγινε σε βάρος σκύλου, στο Βόλο, από άθλιος απάνθρωπο δολοφόνο κακοποιό, που τον έδεσε με σχοινί πέτρες πλακόστρωσης στο σώμα και το έριξε στη θάλασσα στον Άναυρο, με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να πνιγεί. Τ

ο Λιμεναρχείο ενημερώθηκε τηλεφωνικά από γυναίκα που το έβγαλε από τη θάλασσα και αναζητά τον δράστη.

Ειδικότερα 9.50 χθες το πρωί τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο μια γυναίκα που βρέθηκε στην περιοχή του Αναύρου και κατήγγειλε ότι σε απόσταση 30-40 μ. από την ακτή, εντόπισε έναν σκύλο που είχε δεμένα τα πίσω πόδια και το κορμό του με σχοινί, ενώ στο σώμα του κακοποιός δολοφόνος είχε δέσει δύο πέτρες πλακόστρωσης.

Το άτυχο ζώο είχε πνιγεί και η γυναίκα με τη βοήθεια φουσκωτού σκάφους το τράβηξε στην ακτή.

Στο σημείο πήγαν άμεσα λιμενικοί που το φωτογράφισαν και διαπίστωσαν ότι το ζώο συντροφιάς δεν έφερε άλλα εξωτερικά σημάδια βασανισμού.

Ήδη ενημερώθηκε ο Δήμος Βόλου, για να εξεταστεί αν το άτυχο ζώο έφερε τσιπ, ενώ η Υπηρεσία Καθαριότητας ανέλαβε την υγειονομική του ταφή.

Προανάκριση, για παράβαση του νόμου περί ζώων, διενεργεί το Λιμεναρχείο Βόλου, που αναζητά τον κακοποιό δολοφόνο δράστη.


Κλειστά τα σχολεία στη Σάμο μετά τα άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών



Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην πόλη της Σάμου και την κοινότητα Βαθέος λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής του νησιού.

Χθες το βράδυ ξέσπασαν άγρια επεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς, τα οποία ξεκίνησαν με μαχαιρώματα στο κέντρο της πόλης της Σάμου και εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις και φωτιές στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ. 

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, κοντά στον δημοτικό κήπο της πόλης όταν ομάδα Αφγανών συνεπλάκη με Σύρους χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται με τραύματα στο θώρακα και στη πλάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.

Ακολούθησαν στις 10 το βράδυ συγκρούσεις κοντά στην πύλη του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ που κλιμακώθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά. Συνολικά 30 πυροσβέστες προσπάθησαν να ελέγξουν τη φωτιά την ώρα που δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη με τη φωτιά να καταστρέφει σκηνές και ξύλινες κατασκευές ενώ οχτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε οδήγησε πολλους από τους μετανάστες που διαμένουν στο ΚΥΤ να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό και να κινηθούν προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου.

Την ίδια ώρα λόγω της πυρκαγιάς, στην περιοχή επικράτησε γενικό μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση.

Στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα περί τα 6.300 άτομα.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


45αρες plus γεμίζουν το instagram με φωτογραφίες κάνοντας τις Λολίτες


Η Λολίτα ανατέλλει ξανά!! Κοιτάξτε την… Είναι κορίτσι; 

Είναι, συγγνώμη, γυναίκα; 

Όχι. Είναι γυναίκα που νομίζει ότι μπορεί να πλασαριστεί σαν Λολίτα. 

Είναι γελοίο και παράλληλα προκλητικό να μην πηγαίνεις με την ηλικία σου και ειδικά εάν είσαι μητέρα και έχεις παιδί που θα μεγαλώσει και θα δει τα χάλια σου.

44άρες και 45χρονες plus υποδύονται τα κορίτσια σε φωτογραφίες που βγάζουν μόνες τους, με ρετούς κάνουν μεταξένια την επιδερμίδα τους, δεν έχουν σημάδια στο πρόσωπο τους, ούτε σπυράκια, ούτε στίγματα, τα μάτια τους και καλά έχουν δει πολύ λίγα πράγματα και δεν έχουν προλάβει να κάνουν καμία κατάχρηση. Θέλουν να γοητεύσουν τους άντρες γιατί χρειάζονται την επιβεβαίωση... μεγαλώνουν και αυτό δεν το αντέχουν να σοβαρευτούν.

Η Λολίτα επέστρεψε σε ηλικίες από 45 και πάνω και μαζί της μια άλλη λέξη, το νυμφίδιο, αλλά είναι για γέλια. Αυτή η όμορφη λέξη ακουγόταν πολύ στα 70ς, τότε όπου για λίγα λεπτά οι χίπις με τη σεξουαλική ελευθερία έδωσαν καλό όνομα σε αυτόν τον προσδιορισμό. Ξαφνικά με το τέλος αυτής της δεκαετίας σταμάτησε να ακούγεται αυτή η λέξη. Μερικές γυναίκες όμως δεν λένε να μεγαλώσουν και συνεχίζουν να βγάζουν φωτογραφίες κάνοντας τις σέξι Λολίτες για να προκαλέσουν λέγοντας ότι η φωτογραφία είναι τέχνη.

Ναι, τα νυμφίδια επιστρέφουν και αυτή τη φορά δεν απευθύνονται στα σχολιαρόπαιδα, αλλά στους τριάντα και κάτι. Και το «καινούργιο» νυμφίδιο δεν είναι, όπως παλιά, ένα εργαλείο φαντασιώσεων· η νέα, ξανθιά, υποταγμένη δεν είναι μια ανήλικη στάρλετ που αποζητάει αγάπη σε έναν γυάλινο κόσμο, αλλά ένας δράκος 45 plus που με προσωπικά κίνητρα κάνουν ανεξέλεγκτα πράγματα για να προκαλέσουν και να βρουν άντρα.



Ένα νέο κορίτσι μπορεί να είναι νυμφίδιο όταν την ακουμπάει η επιθυμία των ματιών ενός πολύ μεγαλυτέρου της άντρα, αλλά μια μεγάλη γυναίκα 45 plus δεν μπορεί να γίνει νυμφίδιο στα μάτια ενός μικρότερου 35αρη τον οποίο θέλει να προκαλέσει με φωτογραφίες κάνοντας την Λολίτα. Άλλο milf άλλο Λολίτα είναι θέμα καθαρά ηλικίας.

Όταν η Κάρολ Μπέικερ στα 24 της πιπίλιζε σαν Λολίτα το δάχτυλό της στο Baby Doll ήταν κάτι παραπάνω από αστείο σκέψου να κάνει την ανέμελη ημίγυμνη Λολίτα μία 45άρα που θέλει μέσα από την φωτογραφία να επιβεβαιωθεί. Μία όμορφη 45άρα μπορεί να επιβεβαιωθεί και με μία άβαφη φωτογραφία εάν τολμάει, να φαίνονται τα σημάδια και τα σπυράκια στο πρόσωπο της και το κορμί της, οι φλέβες της στα πόδια της.

Τα ξενυχτισμένα μάτια και η επικίνδυνη ισορροπία δεν είναι όμως και τα καλύτερα αφροδισιακά και όσο και να τα κρύψεις φαίνονται στις φωτογραφίες επιβεβαίωσης και απόγνωσης, όποιος σε θέλει θα έρθει κάνοντας η όχι την Λολίτα, ο σκοπός όμως είναι αυτός να σε θέλει πολύ και όχι απλά για να περάσει την ώρα του.

Νάντια


Αρακάς στάθηκε στο λαιμό και έπνιξε το 2,5 ετών αγοράκι στον παιδικό σταθμό



Ένα αγοράκι μόλις 2,5 ετών έχασε τη ζωή του, όταν πνίγηκε από φαγητό σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. 

Ο άτυχος μικρός ήταν γιος αστυνομικού. 

Το παιδάκι πνίγηκε από αρακά που είχε το μεσημεριανό μενού. Προσπάθησαν να το βοηθήσουν οι άνθρωποι του σταθμού, όμως δεν τα κατάφεραν, καθώς το φαγητό είχε σταθεί στον λαιμό του. Κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το αγοράκι στο νοσοκομείο Παίδων. Οι γιατροί για 10 μέρες έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή.

Ο μικρός έμεινε αρκετή ώρα χωρίς να οξυγονώνεται καλά κι αυτό στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής

«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου, που υπηρετεί στο Τμήμα Διαβατηρίων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ο οποίος έχασε το Δυόμιση (2,5) χρονών γιο του.

Ο θάνατος του παιδιού προήλθε από πνιγμό λόγω τροφής και ενώ βρισκόταν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Μαζί με τη θλίψη και την οδύνη μας, εκφράζουμε και την αγανάκτησή μας για τον τρόπο που αυτή η παιδική ψυχή, η οποία μέρες τώρα έδινε μάχη για τη ζωή, περιήλθε σε αυτήν την κατάσταση με συνέπεια να φύγει από την ζωή.

Είμαστε δίπλα στον αγαπημένο μας συνάδελφό και φίλο προκειμένου να του συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο, αφενός για να βρει την δύναμη να αντιμετωπίσει την ανείπωτη τραγωδία και αφετέρου να τιμωρηθεί η εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων, αν αυτή υπάρχει, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως έφυγε ένας μικρός άγγελος…»


Opinion Poll: Ικανοποίηση για κυβέρνηση και Μητσοτάκη


Τρεις μήνες στην εξουσία συμπλήρωσε πριν από μερικές μέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δημοσκόπηση της Opinion Poll καταγράφει ικανοποίηση για την οικονομία, θετικές απόψεις για τον πρωθυπουργό και προβληματισμό για τους χειρισμούς στο μεταναστευτικό.

Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 8-11 Οκτωβρίου, τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες στο βαρόμετρο της Opinion Poll, που παρουσίασε ο ραδιοφωνικός σταθμός Θέμα 104,6 και το protothema.gr, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης. «Πολύ ικανοποιημένοι» ήταν το 17,5% των ερωτηθέντων, «αρκετά ικανοποιημένοι» το 32,5%, «λίγο» το 22,3% και «καθόλου» το 24,7%.

Ικανοποιημένο από τις κινήσεις της κυβέρνησης στην οικονομία δηλώνει το 40,6%. Στη σχετική ερώτηση, «μάλλον ναι» δηλώνει το 22,3%, «μάλλον όχι» το 10,6% και «όχι» το 22%.

«Αγκάθι» για την κυβέρνηση αποδεικνύεται το μεταναστευτικό / προσφυγικό. Στην ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι ερωτηθέντες από την πολιτική της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, «όχι» απαντά το 52% και «ναι» μόλις το 6,8%. Μάλιστα, το 51% δηλώνει πως συμφωνεί με την κριτική πως η κυβέρνηση δεν έδειξε έτοιμη και καθυστέρησε στο συγκεκριμένο θέμα. Το ποσοστό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν συνυπολογιστεί και το 13,2% του «μάλλον συμφωνώ».

Στο ερώτημα για τη συνολική παρουσία και τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το 19,8% απαντά «πολύ», το 33,2% αρκετά, το 23,7% «λίγο» και το 22% «καθόλου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 45%, σε αντίθεση με το 21% που τάσσεται υπέρ του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας» είναι η απάντηση που έδωσε το 30,2%.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση τάσσονται υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, για την οποία παραπέμπεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Το 47% συμφωνεί με την πρωτοβουλία της ΝΔ και το 19,4% διαφωνεί.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό (64,9%) που συμφωνεί με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων. Το 11% «μάλλον» συμφωνεί, το 16,4% διαφωνεί.

Σε ό,τι αφορά στη στάση της κυβέρνησης για την τουρκική προκλητικότητα, το 22,2% δηλώνει ικανοποιημένο (22,8% δηλώνει μάλλον ικανοποιημένο), ενώ το 30,5% δεν είναι ικανοποιημένο.
Η δημοσκόπηση της Opinion Poll «μετρά» και τη γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς. Πρώτος σε θετικές απόψεις είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (59%), ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (55%) και ακολουθεί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης (53%).

Ακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.


Στη Βουλή η αλλαγή για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις


Με αφορμή την ανακοίνωση της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της κλήρωσης στο δημοτικό για τον ορισμό του σημαιοφόρου, πηγές του υπουργείου Παιδείας σχολιάζουν:

«Η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εισηγηθεί στη Βουλή τα κριτήρια επιλογής των σημαιοφόρων στις σχολικές παρελάσει. Η συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επιβάλλει τον τρόπο επιλογής των σημαιοφόρων.  Η Κυβέρνηση επιλέγει ως κριτήριο τη σχολική επίδοση και όχι την κλήρωση».

Την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση της κλήρωσης για τους Σημαιοφόρους, που περνάει τη Τρίτη από τη Βουλή, υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα επιβράβευσης της προσπάθειας» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της υπουργού Παιδείας Νίκγης Κεραμέως για επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος επιλογής σημαιοφόρου στα Δημοτικά σχολεία (στον καλύτερο μαθητή  της τάξης) κατάκρινε η Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων η ΕΠΕΚΕ Παιδείας υποστηρίζει ότι «η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων σχετικά με την κατάργηση της κλήρωσης για τον ορισμό του σημαιοφόρου, μεταξύ όλων των μαθητών και των μαθητριών, αποτελεί μια αναχρονιστική και αντιπαιδαγωγική πρακτική. Ο ορισμός σημαιοφόρου μετατρέπεται σε μια διαδικασία αναζήτησης του «άριστου των αρίστων», ακόμη και αν αυτή η αριστεία αποτυπώνεται σε διαφορά 0.1 της μονάδας!».

Θυμίζουμε ότι με νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή, γεγονός που σημαίνει ότι οι σημαιοφόροι στο Δημοτικό θα επιλέγονται με βάση τις επιδόσεις των μαθητών στην Ε’ Δημοτικού.

Σημαιοφόροι θα ορίζονται, μάλιστα, δύο μαθητές της ΣΤ ́ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1ης Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

Αναλυτικά τι ισχύει για τους σημαιοφόρους στα Δημοτικά περιλαμβάνει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας:

α) Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ ́ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Επιλέγονται αυτοί που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζομένου και του κλασματικού του μέρους. Το κλασματικό μέρος αναφέρεται στον ετήσιο γενικό μέσο όρο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στο κλασματικό μέρος, διενεργείται κλήρωση.

β) Παραστάτες ορίζονται δέκα μαθητές της ΣΤ ́ τάξης, πέντε για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή γίνεται με την ίδια διαδικασία που επιλέγονται οι σημαιοφόροι.

γ) Με τον τρόπο που περιγράφεται στην περίπτ. α ́, επιλέγονται δύο μαθητές της ΣΤ ́ τάξης που δεν επιλέχθηκαν ούτε σημαιοφόροι ούτε παραστάτες, στους οποίους ανατίθεται η κατάθεση στεφάνου, ο ένας για το διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

δ) Οι σημαιοφόροι, οι παραστάτες και οι υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου επιλέγονται ανά τμήμα για τα ως άνω χρονικά διαστήματα αντίστοιχα.

Η κατά τις προηγούμενες παραγράφους επιλογή ή κλήρωση, εφόσον συντρέχει τέτοια περίπτωση, πραγματοποιείται από το διευθυντή της σχολικής μονάδας ή το νόμιμο αναπληρωτή του παρουσία του συλλόγου διδασκόντων και των ενδιαφερομένων μαθητών και συντάσσεται σχετικό πρακτικό.


Πηγή


Συνελήφθη 36χρονος για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων



Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 9-10-2019 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Παπάγου-Χολαργού, 36χρονος ημεδαπός για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, ύ στερα από πολύμηνη έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου-Χολαργού , πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση του ανωτέρω, ο οποίος από αρχές του χρόνου, προέβαινε συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, ο 36χρονος, κινούμενος με αυτοκίνητο, εντόπιζε ηλικιωμένους στο δρόμο στους οποίους συστήνονταν ως υπάλληλος-συνεργάτης καταστήματος πώλησης ηλεκτρονικών ειδών από το οποίο, συγγενικό τους πρόσωπο, υποτίθεται είχε παραγγείλει εμπορεύματα για τα οποία εκκρεμούσε η παραλαβή και η εξόφληση τους.

Έτσι, έπειθε τα θύματα του να μεταβούν στο κατάστημα και τα επιβίβαζε στο αυτοκίνητο του. Στη διαδρομή τους επιδείκνυε το κινητό του τηλέφωνο ως τερματικό μηχάνημα πληρωμών ( pos ), μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνταν η εξόφληση και με τον τρόπο αυτό αποσπούσε τις τραπεζικές τους κάρτες και εκμαίευε τους κωδικούς pin .

Ακολούθως, με διάφορα προσχήματα, αποβίβαζε τους ηλικιωμένους από το όχημα παρακρατώντας τους τις κάρτες με τις οποίες στη συνέχεια προέβαινε σε αναλήψεις χρημάτων από Α.Τ.Μ. τραπεζών.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δεκατρείς (13) περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ν. Χαλκηδόνα, Χολαργός, Αμπελόκηποι, Μαρούσι, Κηφισιά και Βριλήσσια), ενώ το σύνολο των παθόντων αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον δράστη.

Πρόσθετα, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο δράστης είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους επενδυτών



Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών που έχουν επενδύσει ή σκοπεύουν να επενδύσουν στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας στην Ελλάδα είχε εχθές Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, τον επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη Srini Gopalan και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ. Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, βρέθηκε το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου ΟΤΕ και εξετάστηκε η δυνητική συνεισφορά της DT στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό.

Γνωστοποιήθηκε ακόμη η πρόθεση του ομίλου να λάβει μέρος στην Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα με στόχο τη διάθεση εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων Internet μέσω δικτύου οπτικών ινών αλλά και η πρόθεση του ομίλου να επενδύσει στην ανάπτυξη δικτύου κινητής 5ης γενιάς (5G).

Οι εκπρόσωποι της Deutsche Telekom και του ομίλου ΟΤΕ ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη για τη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας εντός της επόμενης διετίας.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Dr. Schmitz, CEO και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της RWE, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πράσινης ενέργειας παγκοσμίως. Στη συζήτηση εστίασαν στην τομέα της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας Enel Green Power, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή στην επένδυση για το αιολικό πάρκο στον Καφηρέα Ευβοίας, που ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει σήμερα Τρίτη.

Το έργο θα καλύψει την ηλεκτροδότηση 130.000 νοικοκυριών, μειώνοντας τις λιγνιτικές καύσεις της χώρας μας κατά 450.000 τόνους και το ενεργειακό αποτύπωμά της κατά σχεδόν μισό εκατομμύριο τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης για απεξάρτηση της Ελλάδας από τον λιγνίτη έως το 2028 και στον σχεδιασμό που προβλέπει πως οι ανανεώσιμες πηγές θα παράγουν ως το 2030 το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας.


Μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών και μεγάλη φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου



Αναστάτωση επικρατεί στην πρωτεύουσα της Σάμου, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 10 το βράδυ - μετά από επεισόδια - στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού όπου διαμένουν περίπου 5.700 άτομα.

Οι αναταραχές ξεκίνησαν με τη συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Σύριων το απογευμα στο κέντρο της πόλης της Σάμου. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Ακολούθησαν η γενίκευση των επεισοδίων και η μεταφορά τους μέσα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τη φωτιά.

Αυτή τη στιγμή καίγεται μέρος του καταυλισμού, στο τμήμα του κοντά στην κάτω πύλη. 

Εκατοντάδες μετανάστες απομακρύνονται από το Κέντρο Υποδοχής και κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης, ενώ στο σημείο υπάρχει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η πυροσβεστική να προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά και την αστυνομία να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 8 άτομα που μετεφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου με αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή: samiakonvima, ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κώστας Μπακογιάννης : Πρόταση να δημιουργηθεί μνημείο κατά του ρατσισμού



Την πρόταση να δημιουργηθεί στην Αθήνα ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους διατύπωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

O Κώστας Μπακογιάννης τόνισε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Νάσο Ηλιόπουλο και την παράταξή του, που εισηγείται το θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Νομίζω ότι είναι μία έμπρακτη απόδειξη, όχι μόνο ευαισθησίας αλλά και ενός πραγματικού ανθρωπισμού. Η πραγματικότητα είναι ότι η άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, μας συγκλόνισε όλους. Όταν ένας νέος άνθρωπος χάνει τη ζωή του τόσο άδικα, αφήνει σε όλους μας ένα, αν θέλετε, έντονο ψυχικό αποτύπωμα. Είναι ένα σύμβολο για έναν αγώνα που καλείται να δώσει η πόλη μας, ολόκληρη, ενωμένη για τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία. Γι’ αυτό και θα ήθελα να προτείνω, ακριβώς επειδή ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, να μην περιορίζουμε τη συζήτηση στη μετονομασία ενός δρόμου. Άλλωστε, το λέω και με προσωπική εμπειρία, πολλές φορές αυτές οι μετονομασίες  κινδυνεύουν να λειτουργήσουν αντίστροφα, διότι χύνεται πολύ δηλητήριο και δυστυχώς υπάρχει πολλή τοξικότητα. Θα πρότεινα λοιπόν, να κάνουμε μια πιο καθολική κίνηση, ως Δημοτικό Συμβούλιο, να  τοποθετήσουμε ένα μνημείο στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά του μίσους. Όπως υπάρχει και νομίζω έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και είχε ακόμη μεγαλύτερη  συμβολική αξία για την εποχή του, το μνημείο της Εθνικής Συμφιλίωσης. Έτσι, το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο, να είναι αυτό που θα αφήσει πίσω του στην Αθήνα, ένα μνημείο κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του μίσους και υπέρ της αγάπης».

Η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.


«Βγάλτε με έξω»: Η φωνή από φέρετρο την ώρα κηδείας




«Βγάλτε με έξω. Είναι σκοτεινά εδώ μέσα», λέει μία φωνή από το φέρετρο σε κηδεία στην Ιρλανδία. 

Αντί οι παρευρισκόμενοι να ανησυχήσουν, όμως, άρχισαν να χαμογελούν. Η φωνή συνέχισε: «Που βρίσκομαι; Ο ιερέας είναι αυτό που ακούω;». Όλοι ξεσπούν σε γέλια διότι το ηχητικό μήνυμα είναι προηχογραφημένο από τον νεκρό. 

Ο βετεράνος του ιρλανδικού στρατού, Σάι Μπράντλεϊ σκέφτηκε να διασκεδάσει με αυτό το μήνυμα όσους πήγαιναν να τον αποχαιρετήσουν στην κηδεία του. Η κόρη του Αντρέα έγραψε στο twitter ότι ήταν ο καλύτερος αποχαιρετισμός για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και εξήγησε ότι το ηχητικό έπαιξε από ένα ηχείο στο χώμα δίπλα στον τάφο του πατέρα της. 

«Ήταν η τελευταία επιθυμία του να παίξουμε αυτό το ηχητικό στην κηδεία του. Τι άνθρωπος… Να μας κάνει να γελάσουμε όταν θα είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι», ανέφερε η κόρη του. 

Η οικογένεια του Μπράντλεϊ τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο που είχε πάντα χιούμορ και του άρεσε να κάνει τους άλλους να γελούν. 


Πηγή: skai.gr




Μητσοτάκης: Αν δεν λάβουμε 200 ψήφους για αλλαγή του εκλογικού νόμου θα πάμε σε διπλές εκλογές



«Η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής με αυτοπεποίθηση ως ένας παράγοντας σταθερότητας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδικάζοντας παράλληλα, με σκληρά λόγια, την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, του Ν. Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω», ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας διακοπή εχθροπραξιών. Εκφράζοντας την εκτίμηση πως η Τουρκία με τη στάση της θα κάνει μια περίπλοκη περίσταση ακόμα πιο περίπλοκη και μιλώντας για πιθανή αναβίωση του ISIS, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η Ευρώπη συνολικά, στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, θα παρέμβει δυναμικά και για να στηρίξει την Κύπρο. «Αυτό θα σημαίνει κλιμάκωση των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί» είπε, επισημαίνοντας πως εξετάζονται κυρώσεις και για την εισβολή στη Συρία – κυρώσεις που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με ένα εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό του έργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως σκοπός του είναι να τιμήσει την εντολή των πολιτών, προσθέτοντας πως έχει χρονοδιαγράμματα τα οποία οφείλει να τηρήσει. «Ήδη κάνουμε την αξιολόγηση του τριμήνου. Προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ήμασταν προετοιμασμένοι να κυβερνήσουμε. Ήμασταν έτοιμοι, είχαμε σχέδιο, γιατί δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε, καθώς ο φαύλος κύκλος της ύφεσης πρέπει να σπάσει γρήγορα. Εγώ θα είμαι υπόλογος, είτε για την επιτυχία, είτε για την αποτυχία. Είμαι αρκετά παρεμβατικός πρωθυπουργός, θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι έχω απαιτήσεις. Η κοινωνία έχει απαιτήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να προσωποποιούνται οι πολιτικές διαφορές. «Ελπίζω η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης να χαμηλώσει. Ήδη έχει χαμηλώσει με δική μας πρωτοβουλία. Πρέπει να υπάρχει δίαυλος μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσής. Εύχομαι να μπορούμε να βρούμε σημεία συνεννόησης» είπε προσθέτοντας πως όποιος είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο μπορεί να έρθει να ψηφίσει. «Διευκόλυνση κάνουμε. Βάζουμε ένα πλαίσιο. Δεν θα κάνουμε πίσω στο ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν στο εξωτερικό θα μετράει στο σύνολο της επικράτειας. Θα βρούμε 200 βουλευτές. Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να βρούμε 300. Είμαι διατεθειμένος να κάνω την υποχώρηση, η διαδικασία να γίνεται στα προξενεία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία βλέποντας τα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή αποφάσισε πως μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπήρχαν στοιχεία για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. Η Βουλή αποφασίζει για αυτά. Για μένα οι πολιτικές διαφορές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, λύνονται στην κάλπη και όχι στα δικαστήρια» τόνισε.

Σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, αποκάλυψαν ότι ήταν απροετοίμαστοι για να κυβερνήσουν ο πρωθυπουργός τους κατηγόρησε πως συνειδητά χρησιμοποίησαν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να έρθουν στην εξουσία.

Τόνισε μάλιστα πως στόχος του είναι η 4ετία. «Δεν κάνω καμία σκέψη εκλογικού αιφνιδιασμού.  Δεν θα συνδέσω την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την συνταγματική αναθεώρηση. Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή εκλογικού νόμου, οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές» είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέντευξή του, ο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για το μικρόβιο της πολιτικής αλλά και για τη σχέση του με τους γονείς του και την οικογένειά του. Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα, πως τα επόμενα χρόνια θα είναι καλά για την πατρίδα μας, γιατί, όπως είπε, η κοινωνία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων και της οικογένειας.


Πηγή: ΑΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Επιβάλλει σκληρές κυρώσεις στον Ερντογάν για την Συρία!



Με μακροσκελή δήλωσή του, που έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Statement from President Donald J. Trump Regarding Turkey’s Actions in Northeast Syria
Προβολή εικόνας στο Twitter

«Θα υπογράψω σύντομα ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα εξουσιοδοτεί την επιβολή κυρώσεων εναντίον τωρινών και πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης της Τουρκίας και οποιουδήποτε άλλου συνέβαλε στις αποσταθεροποιητικές πράξεις της Τουρκίας στην βορειοανατολική Συρία.

Παρομοίως, οι δασμοί στον χάλυβα θα αυξηθούν ξανά στο 50%, στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν την μείωση του Μαίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταματήσουν επίσης άμεσα τις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται από το υπουργείο Εμπορίου, με σεβασμό στην εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία.

Αυτό το διάταγμα θα δίνει το δικαίωμα στις ΗΠΑ να επιβάλλουν επιπλέον δυναμικές κυρώσεις σε όλους όσοι μπορεί να έχουν εμπλακεί σε σοβαρές καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρεμπόδιση της κατάπαυσης του πυρός, παρεμπόδιση εκτοπισμένων ανθρώπων από το να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, εξαναγκασμό επαναπατρισμού προσφύγων, ή σε απειλή της ειρήνης, της ασφάλειας ή της σταθερότητας στην Συρία.

Το διάταγμα θα εξουσιοδοτεί ένα μεγάλο εύρος συνεπειών, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών κυρώσεων, το μπλοκάρισμα της περιουσίας, και τον αποκλεισμό της εισόδου στις ΗΠΑ.

Από την πρώτη της μέρα στην προεδρία, η κυβέρνηση Τραμπ εργάστηκε ακούραστα για να διατηρήσει την ασφάλεια και την ειρήνη των ΗΠΑ και των πολιτών της. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας απελευθέρωσαν το 100% του αδίστακτου εδαφικού χαλιφάτου του ISIS. Η Τουρκία δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο αυτά τα κεκτημένα. Η Τουρκία πρέπει επίσης να βάλει σε προτεραιότητα την προστασία των πολιτών, ειδικά των ευάλωτων εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων στην βορειοανατολική Συρία.

Άνευ διάκρισης στόχευση πολιτών, καταστροφή υποδομών πολιτών, και στόχευση εθνικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων είναι απαράδεκτες. Επιπλέον, η επιστροφή των προσφύγων πρέπει να γίνει με ασφαλή, εθελοντικό και αξιοπρεπή τρόπο. 

Η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ήμουν απολύτως σαφής με τον Πρόεδρο Ερντογάν: η δράση της Τουρκίας προκαλεί ανθρωπιστική κρίση και δημιουργεί προϋποθέσεις για πιθανά εγκλήματα πολέμου. Η Τουρκία πρέπει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων, και είναι τώρα, ή μπορεί να είναι στο μέλλον, υπεύθυνη για τη συνεχιζόμενη κράτηση των τρομοκρατών ISIS στην περιοχή. Δυστυχώς, η Τουρκία δεν φαίνεται να αμβλύνει τα ανθρωπιστικά αποτελέσματα της εισβολής της

Όπως ανέφερα, αποσύρω τα υπόλοιπα μέλη των υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών από τη βορειοανατολική Συρία. Καθώς οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν νικήσει το χαλιφάτο του ISIS, τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών που αναχωρούν από τη Συρία θα αναδιαμορφωθούν και θα παραμείνουν στην περιοχή για να παρακολουθήσουν την κατάσταση και να αποτρέψουν την επανάληψη του 2014, όταν η παραμελημένη απειλή του ISIS έσκασε σε όλη τη Συρία και το Ιράκ. Ένα μικρό αποτύπωμα των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών θα παραμείνει στο At Tanf Garrison στη νότια Συρία για να συνεχίσει να πολεμά τα απομεινάρια του ISIS.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εφαρμόσουν επιθετικά οικονομικές κυρώσεις για να στοχεύσουν όσους επιτρέπουν, διευκολύνουν και χρηματοδοτούν αυτές τις εξευτελιστικές πράξεις στη Συρία. Είμαι απόλυτα πρόθυμος να καταστρέψω ταχέως την οικονομία της Τουρκίας εάν οι Τούρκοι ηγέτες συνεχίσουν αυτή την επικίνδυνη και καταστροφική πορεία«.