Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Γκρέτα Τούνμπεργκ : Οι Anonymous την προειδοποιούν με νέο μήνυμα



Mε την Γκρέτα Τούνμπεργκ τα «βάζουν» οι Anonymous με νέα παρέμβασή τους. Το παγκόσμιο δίκτυο χάκερ αφήνει σαφή υπονοούμενα για χειραγώγηση του αγώνα της Σουηδέζας ακτιβίστριας από μεγάλα συμφέροντα, τα οποία ως μοναδικό σκοπό έχουν την αποκόμιση τεράστιων κερδών.

Στην έναρξη της παρέμβασής τους για την κλιματική αλλαγή, οι – πάντα αμφιλεγόμενοι – Anonymous αναφέρουν:


«Xαίρετε! Αυτό το μήνυμα αφορά την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τις ανησυχίες σου για το περιβάλλον και συμφωνούμε ότι η ευθύνη βαραίνει τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, όφειλες να είσαι πιο προσεκτική ώστε να μη σε χειραγωγούν άνθρωποι οι οποίοι είναι μέρος του προβλήματος. Πολλοί από τους πολιτικούς τους οποίους συνάντησες διαπλέκονται με τις πολυεθνικές τις οποίες εσύ κατηγορείς.

Πολλές από τις πολιτικές που υποστηρίζει είναι λανθασμένες, παρότι σε πρώτη φάση φαίνονται καλές. Για παράδειγμα, η βαριά φορολόγηση του άνθρακα δεν θα έχουν μεγάλη επίδραση στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, εκτός από το γεγονός ότι το κόστος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας ενδέχεται να αυξηθεί κατά τι» αναφέρουν.

Στη συνέχεια, διερωτώνται για το πού κατευθύνονται τα χρήματα των ανά τον κόσμο πράσινων ταμείων: «Εάν δισεκατομμύρια δολάρια διοχετευτούν σε κυβερνητικά ταμεία ως αποτέλεσμα κάποιας μορφής “πράσινης νέας συμφωνίας”, τι θα συμβεί στη συνέχεια; Δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο για τα χρήματα αυτά, και όταν υπάρχουν πραγματικά σχέδια συνήθως αυτά δεν φτάνουν».

Μήνυμα και κατά του Τριντό

Στο στόχαστρό τους είναι και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, τον οποίο η Γκρέτα, κατά την άποψη των Anonymous, κακώς συνάντησε: «Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, τον οποίο συναντήσατε πρόσφατα, ανακοίνωσε ένα σχέδιο χρήσης χρημάτων από αγωγούς πετρελαίου για να πραγματοποιηθεί εμφύτευση δέντρων. Αυτό δεν φαίνεται να είναι λύση, καθώς πολλές από τις αυτόχθονες φυλές του Καναδά, οι οποίες δεν αγαπούν την κυβέρνηση του Τριντό, θα εξακολουθούν να απομακρύνονται από τη γη τους, την οποία φροντίζουν καλά, για να κάνουν χώρο για επικίνδυνους αγωγούς που είναι επιρρεπείς σε διαρροή».

Φυσικά, οι Anonymous στην επιστολή τους κατά της έφηβης από τη Σουηδία δεν παραλείπουν να βάλουν στο κάδρο και τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα): «Οι στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου είναι υπεύθυνες για τη συντριπτική πλειοψηφία της ρύπανσης στον πλανήτη, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και οι δυτικοί σύμμαχοί τους, μαζί με τη Ρωσία και την Κίνα, αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη ρύπανση αυτή».

Και καταλήγουν: «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική, αλλά είναι επίσης σημαντικό να μην αφήσουμε τα άτομα που αποτελούν μέρος του προβλήματος να ελέγχουν τις λύσεις, διότι διατρέχουμε τον κίνδυνο να τους επιτρέψουμε να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για το μέλλον του πλανήτη, να είσαι εξαιρετικά προσεκτική με τους ανθρώπους γύρω σου. Σε περιτριγυρίζουν επικίνδυνοι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για τον πλανήτη. Είμαστε οι Anonymous! Είμαστε Λεγεώνα! Δεν συγχωρούμε! Δεν ξεχνάμε! Να μας περιμένετε».

Δείτε το μήνυμα των Anonymous:


Πηγή : in.gr



Τα βρήκε… σκούρα αστυνομικός – «Έπεσε» σε γνώστη πολεμικών τεχνών!



Την Παρασκευή (4.10.2019) το απόγευμα, ο μοτοσικλετιστής της ΕΛΑΣ σταμάτησε για τυχαίο έλεγχο έναν αλλοδαπό στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Για κακή τύχη, όμως, του αστυνομικού ο άνδρας, ο οποίος ήταν αλλοδαπός, με μία επιτήδεια λαβή τον ακινητοποίησε.

Για περίπου 5′ λεπτά ο άγνωστος κράτησε ακινητοποιημένο με κεφαλοκλείδωμα (!) τον αιφνιδιασμένο άνδρα της ΕΛΑΣ.

Περαστικοί που έβλεπαν τη σκηνή τηλεφώνησαν στο «100» και άμεσα κατέφτασαν ενισχύσεις.

Μόνον τότε ο αστυνομικός απελευθερώθηκε από τα δεσμά του αλλοδαπού και γνώστη – όπως φαίνεται – πολεμικών τεχνών, ο οποίος φυσικά και συνελήφθη.


Πηγή : newsit.gr


Νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Παύλος Μαρινάκης




O Παύλος Μαρινάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μετά τη σχετική διαδικασία.

Ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις ΟΝΝΕΔίτισες και όλους τους ΟΝΝΕΔίτες για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν σήμερα και υπόσχομαι να εργαστώ σκληρά για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη τους. Από σήμερα ξεκινάμε να υλοποιούμε το σύνθημά μας, που είναι ΟΝΝΕΔ για όλους, γιατί θέλουμε όχι απλά να εκφράσουμε τα 70.000 μέλη μας, αλλά όλους τους νέους, αυτούς που έμειναν και αυτούς που αναγκάστηκαν να φύγουν. Ξεκινάμε έναν καινούργιο κύκλο για να δώσουμε την απαραίτητη ώθηση στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις προτάσεις μας και να υιοθετήσει ακόμα περισσότερες, ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων. Ξεκινάμε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την ιστορία, τις αρχές και τις ιδέες της Οργάνωσής μας, και να την παραδώσουμε στους επόμενους ακόμα πιο μαζική, ακόμα πιο πολιτική. Γιατί το πεπρωμένο της ΟΝΝΕΔ είναι η πρωτοπορία».

Ο Παύλος Μαρινάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και σπούδασε στη Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2012 είναι δικηγόρος Αθηνών με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο.


To Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συναντήσεις Πομπέο με Μητσοτάκη και Παναγιωτόπουλο



Τη θέση που κατέχει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τον θετικό ρόλο που διαδραματίζει για την προώθηση της περιφερειακής πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συζήτηση επεκτάθηκε και στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας, ενώ ο κ. Πομπέο αισθάνθηκε ενθαρρυμένος από το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης που του παρουσίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο Αμερικανός υπουργός συναντήθηκε και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, δίνοντας έμφαση στη περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

«Ο υπουργός Πομπέο και ο υπουργός Άμυνας Παναγιωτόπουλος συζήτησαν για τη διμερή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, ενισχυμένη περαιτέρω από την Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας. Ο υπουργός μεταβίβασε την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις ζωτικές συνεισφορές της Ελλάδας ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και για την εκπλήρωση της δέσμευσης για δαπάνες 2% (αμυντικές δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ)», σημειώνει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ζεεχόφερ: Ευρωπαϊκές χώρες να πάρουν πρόσφυγες από την Ελλάδα



Πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή βοήθεια για τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, διαφορετικά οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν τον δρόμο τους και «είναι ζήτημα χρόνου να φτάσουν και στη Γερμανία», τόνισε ο Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξη που έδωσε στο ZDF από την Αθήνα, τόνισε: «Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι δεν πρέπει να αφήσουμε μόνες τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα. Αν οι χώρες δεν μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν, τότε οι άνθρωποι θα συνεχίσουν την μετανάστευσή τους περαιτέρω. Στόχος είναι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Την Παρασκευή, ο Ζεεχόφερ συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν το μεταναστευτικό. Ο πρωθυπουργός τόνισε στον Γερμανό υπουργό ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσουν οι ροές των μεταναστών. Παράλληλα, δήλωσε στον συνομιλητή του ότι η Ελλάδα αλλάζει την πολιτική της στο μεταναστευτικό, σε σχέση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ζεεχόφερ: Αν δεν βοηθήσουμε, αργά ή γρήγορα οι μετανάστες θα είναι σε όλη την Ευρώπη

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Ζεεχόφερ υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό- την οποία χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία της Ανγκελα Μέρκελ- και ζήτησε μια ευρωπαϊκή λύση για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη. «Αν δεν βοηθήσουμε, το λέω στον γερμανικό λαό, αυτοί οι άνθρωποι αργά ή γρήγορα θα βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στην Γερμανία», υπογράμμισε και απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης περί «υπόκλισης» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ερώτηση για το αν η Γερμανία είναι διατεθειμένη να υποδεχθεί πρόσφυγες από την Ελλάδα- στο πρότυπο της συμφωνίας με Γαλλία, Ιταλία και Μάλτα για όσους διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο, ο Ζεεχόφερ δήλωσε ότι πρόκειται για ζήτημα που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση. «Η Γερμανία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα μόνη της και να πάρει πρόσφυγες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια ευρωπαϊκή λύση, στην οποία θα συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και θα υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός και παρέπεμψε στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο, αλλά και στην Σύνοδο Κορυφής. «Δεν πρόκειται για θέμα που μπορεί κανείς να λύσει σε λίγες ώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Η Γερμανία θα μπορούσε επιπροσθέτως να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων και να υποστηρίξει την διαδικασία των επιστροφών, συνέχισε ο κ. Ζεεχόφερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναφερόμενος σε δυνατότητες για βοήθεια σε διμερές επίπεδο. «Είναι και προς το δικό μας συμφέρον, καθώς μια λειτουργική διαδικασία επιστροφής στην Τουρκία αποθαρρύνει άλλους πρόσφυγες να πάρουν αυτό τον δρόμο», τόνισε ο γερμανός πολιτικός.

«Η καλή ατμόσφαιρα και τα καλά λόγια δεν αρκούν», πρόσθεσε ο Χορστ Ζεεχόφερ, αναφερόμενος στις «θετικές συνομιλίες» με τους Τούρκους κυβερνητικούς αξιωματούχους που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Αγκυρα. «Τώρα πρέπει να εργαστούμε ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετέχει σε αυτό και να βρούμε μια βιώσιμη λύση», κατέληξε.



Πηγή: iefimerida.gr






Άνδρας κατηγορεί την Apple πως έγινε γκέι εξαιτίας… κινητού



Ένας Ρώσος κατηγορεί την Apple επειδή, όπως υποστηρίζει, έγινε… ομοφυλόφιλος εξαιτίας μιας εφαρμογής του iPhone. Μάλιστα, υποστηρίζει πως υπέστη ηθική βλάβη και ζητά 1 εκατ. ρούβλια (περισσότερα από 14.000 ευρώ).

Η ομοφυλοφιλία στην Ρωσία έπαψε να συνιστά ποινικό αδίκημα μόλις το 1993, ωστόσο οι αντι-ομοφυλοφιλικές προκαταλήψεις εξακολουθούν να είναι διαδεδομένες.

Το 2013, η Ρωσία πέρασε ένα νόμο που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» δηλαδή την «προώθηση ενός μη παραδοσιακού τρόπου ζωής σε ανηλίκους» αλλά στην πραγματικότητα απαγορεύει τον LGBT ακτιβισμό.

Τι συνέβη λοιπόν στην περίπτωση του Ρώσου;
Σύμφωνα με το BBC, η αγωγή κατατέθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου και στο κείμενο αυτής ο ενάγων υποστηρίζει πως του παραδόθηκε ένα κρυπτονόμισμα με την ονομασία «GayCoin» μέσω εφαρμογής για smartphone αντί του Bitcoin που είχε παραγγείλει.

Οπως αναφέρει στην καταγγελία του, to GayCoin έφτασε μαζί με ένα μήνυμα που έλεγε: «Μην κρίνεις πριν το δοκιμάσεις».

«Ειλικρινά το σκέφτηκα: πώς μπορώ να κρίνω κάτι χωρίς να το έχω δοκιμάσει; Αποφάσισα να δοκιμάσω να κάνω σχέσεις με το ίδιο φύλο» αναφέρει στην αγωγή του, σύμφωνα με το BBC.

«Τώρα έχω έναν σύντροφο και δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω στους γονείς μου» σημειώνει, ενώ προσθέτει: «η ζωή μου έχει αλλάξει προς το χειρότερο» και «ποτέ δεν θα ξαναγίνει κανονική».

Όπως υποστηρίζει, η Apple τον «έσπρωξε» στην ομοφυλοφιλία «μέσω της χειραγώγησης» και καταλήγει πως οι αλλαγές που έγιναν στη ζωή του του προκάλεσαν «ηθική και ψυχική βλάβη».


Πηγή : in.gr