Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

«Κραυγή» βοήθειας από τον δήμαρχο Σύμης: «Θα μας φάνε ζωντανούς»



Εκτός ορίων εμφανίστηκε ο δήμαρχος Σύμης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί όσον αφορά στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν καταφθάσει εκεί.

«Η καταστροφή της Σύμης ήρθε. Τσακώνονται ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα και την πληρώνουμε εμείς», φώναζε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας και αναφερόμενος στους εκατοντάδες κόσμου που έχουν κατακλύσει το νησί, τόνισε:

«Θα μας φάνε ζωντανούς. Η κατάσταση είναι δραματική. Είναι καταστροφή, μας έχουν τελειώσει. Έχουμε 500 μετανάστες και μου λένε εμένα ότι θα φύγουν 50; Ξεφτίλα».

«Τριτοκοσμική εικόνα, καταστροφή. Δεν ντρέπονται λίγο; Χθες ήρθαν 198. Όσοι έρχονται πρέπει να φεύγουν. Δεν υπάρχει υποδομή στο νησί. Αν βρέξει θα ξεσηκωθούν. Θα μας σφάξουν ζωντανούς. Δεν είναι η εικόνα αυτή που βλέπετε του καλού και Άγιου ανθρώπου. Δεν έχουν συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνουν τίποτα», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Alpha και στον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα ο δήμαρχος Σύμης.



Πηγή : newpost.gr


Μπακογιάννη : Eάν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις θα έχουμε χιλιάδες θανάτους στην Μεσόγειο



H βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Council of Europe για το μεταναστευτικό και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας τόνισε: «βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα μεταναστευτική κρίση που απ’ ότι φαίνεται θα συνεχιστεί. Οι διακινητές των ανθρώπων αυτών κερδίζουν πολλά χρήματα από αυτή την κατάσταση».

«Χρειαζόμαστε σήμερα πράξεις πέρα από τα λόγια. Μια χειροπιαστή συμφωνία που θα αντιμετωπίζει το πώς ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν στις βάρκες θανάτου. Υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία στην Τουρκία που στηρίζεται σε όλο αυτό. Χρειαζόμαστε κάποιο είδος συμφωνίας που να αντιμετωπίζει αυτές τις εγκληματικές πράξεις» πρόσθεσε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι δεν μπορούμε απλά να μένουμε στα λόγια και να λέμε ότι θέλουμε να σώσουμε ανθρώπους. «Η Frontex, the European Border and Coast Guard Agency αυτή τη στιγμή προσφέρει πολύ λίγο, χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια από εκεί» είπε και σημείωσε ότι «το Αιγαίο είναι το βασικό σημείο εισόδου των μεταναστών».

Η πρώην υπουργός καταλήγοντας αναφέρθηκε στις ευθύνες της Ευρώπης λέγοντας: «η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να βοηθήσει, και πρωτίστως χρειαζόμαστε συμφωνίες που εφαρμόζονται».

«Ναι, η Τουρκία έχει 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Αυτό όπως δεν της επιτρέπει να χειραγωγεί και να εργαλειοποιεί το ζήτημα αυτό για να πιέσει την Ευρώπη. Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο για να πάρουμε αποφάσεις. Αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις, θα έχουμε χιλιάδες θανάτους στην Μεσόγειο» υπογράμμισε.

Νωρίτερα και μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΣτΕ για την κατάσταση στη Συρία, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους ως βασική προϋπόθεση για να έχουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».




Μπράβοι κακοποιοί έδειραν νεαρό έξω από μπαρ στον Βόλο και τον έστειλαν στην εντατική!



Παρακολουθώντας το ρεπορτάζ περιμένουμε να συλληφθούν και να προφυλακιστούν οι κακοποιοί μπράβοι γιατί είναι επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια και αδίστακτοι.

Σύμφωνα με το protothema.gr, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στην Εντατική του νοσοκομείου Βόλου ένας 27χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τους μπράβους ενός νυχτερινού κέντρου, επειδή... ούρησε σε κοντινή απόσταση από το μπαρ στην περιοχή Παλαιά μόλις βγήκε από αυτό έχοντας καταναλώσει αρκετό αλκοόλ!

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής και, όπως κατέθεσε φίλος του θύματος που είδε την σκηνή, οι δυο μπράβοι του μπαρ χτύπησαν το νεαρό με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει στο κεφάλι. Ωστόσο, κατάφερε να φτάσει στο σπίτι του στη Νέα Ιωνία, αλλά από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής και το απόγευμα της Κυριακής οι φίλοι του ανησύχησαν. Έτσι, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του και τον βρήκαν αναίσθητο.

Ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν δύο αιματώματα που έφερε στον εγκέφαλο, ενώ ο φίλος του που ήταν μαζί του στο μπαρ και είδε τον ξυλοδαρμό υπέβαλε μήνυση κατά των μπράβων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν εργαζόμενο που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ως την εκδίκαση της υπόθεσης και τον 30χρονο υπεύθυνο του νυχτερινού κέντρου, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.


4 Οκτωβρίου 2019! 45 χρόνια Νέα Δημοκρατία


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την 45η επέτειο ίδρυσης του Κόμματος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει σήμερα 45 χρόνια προσφοράς στη χώρα. Η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ταυτισμένη με την πορεία της χώρας από τη Μεταπολίτευση και μετά. Από την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, την ένταξή μας στην ΕΟΚ, μέχρι τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα και μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια, με γνώμονα την υπευθυνότητα, τη σύνεση, και τον ορθό λόγο, βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Αυτή την παρακαταθήκη αξιοποιούμε και συνεχίζουμε, ιδιαίτερα σήμερα που η παράταξή μας καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα στη νέα εποχή αφήνοντας πίσω οριστικά το διχασμό και το λαϊκισμό. Οι Έλληνες μπορούν να κοιτούν μπροστά με αισιοδοξία».



Μπακογιάννης για νέο «όχι» στον Κουφοντίνα: Δεν χρειάζεται να εξηγήσω στα παιδιά μου γιατί κάνει βόλτα στην Αθήνα



Ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» είπε για νέο «όχι» στο αίτημα Κουφοντίνα :  

«Δεν χρειάζεται να εξηγήσω στα παιδιά μου γιατί αυτός ο άνθρωπος κάνει ξανά βόλτα στην Αθήνα» είπε και πρόσθεσε: «Αισθανόμαστε καλύτερα και πιο ασφαλείς. Υπάρχει μια λογική σε αυτό. Η ιστορία της 17Ν προέκυψε γιατί πολλοί επέτρεψαν στους εαυτούς τους να παραδοθούν στην τοξικότητα του διχασμού».



Κυρ. Μητσοτάκης: Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό



Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό, σε σχέση με το 2015, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, με θέμα: «Κατάργηση καταυλισμού Μόριας και εσωτερικών συνόρων».

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Βαρουφάκης είπε πως θα πρέπει ως χώρα, να ντρεπόμαστε, για αυτά που συμβαίνουν στη Μόρια και γενικά για το πως συμπεριφερόμαστε στο μεταναστευτικό».

«Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε ότι πυρκαγιές, όπως αυτή που στοίχισε τη ζωή συνανθρώπων μας, είναι αναπόφευκτες, όταν στοιβάζεις χιλιάδες ανθρώπους υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Καταυλισμοί όπως αυτός στη Μόρια δεν συνάδουν με τις αρχές ενός πολιτισμένου φιλελεύθερου κράτους. Κανένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια όταν χιλιάδες συνάνθρωποί μας ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν, για πέμπτη συνεχή χρονιά, τον αδυσώπητο στρατηγό χειμώνα, ανυπεράσπιστοι απέναντι στο κρύο και στη βροχή. Έλληνες κάτοικοι της Λέσβου συνεχίζουν να υπομένουν τη γειτνίαση, καθώς και την ταύτιση του τόπου τους στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, με καταυλισμούς- στρατόπεδα συγκέντρωσης που δεν συνάδουν ή που καταστρατηγούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει: «Σας ερωτώ κύριε πρωθυπουργέ, ποια η διαφορά της δικής σας πολιτικής, από εκείνη της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία εντάχθηκε πλήρως στη λογική του Συμφώνου Μέρκελ - Ερντογάν που είχε φιλοσοφία την κανονικοποίηση των κακουχιών των μεταναστών ως μέσο αποτροπής έλευσης και άλλων μεταναστών, δηλαδή πρόληψη μέσω αποτροπής; Προτίθεστε να κλείσετε τη Μόρια; Πότε επιτέλους η πολιτεία θα προβεί στο αυτονόητο βήμα της δημιουργίας πολλών μικρών δομών, ανά την επικράτεια, ώστε οι οικογένειες των μεταναστών να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες με όφελος τόσο για τις κοινωνίες όσο και για τους ίδιους; Ή τελικά η Μόρια θα είναι η βάση του υποδείγματος το οποίο θα κλωνοποιηθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα με τείχη και φράχτες;».


Απαντώντας ο πρωθυπουργός είπε πως «άλλο οι πρόσφυγες και άλλο οι οικονομικές μετανάστες, ας αναγνωρίσουμε ότι με βάση τα πραγματικά στοιχεία το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πρωτίστως είναι μεταναστευτικό και λιγότερο προσφυγικό. Το 2015 Σύροι που εγκατέλειπαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο αντιπροσώπευαν περίπου το 75% των εισερχομένων στη χώρα μας. Σήμερα όμως Σύροι είναι δύο στους 10. Το 50% είναι Αφγανοί και Πακιστανοί, μετακινούνται οργανωμένα από διακινητές και μετανάστες από τον υποσαχάρια Αφρική. Η πλειονότητα όσων μπαίνουν σήμερα στην Ελλάδα έχουν προφίλ οικονομικού μετανάστη».

Ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση ανέφερε πως «είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται πιο εύκολα στην αρχή παρά όταν έχει γιγαντωθεί. Είναι παράδοξο να ασκείται κριτική από αυτούς που πυροδότησαν το πρόβλημα είτε από ανικανότητα είτε από ιδεοληψία. Επί τέσσερα χρόνια επέστρεψαν στην Τουρκία μόλις 1.806 άτομα και οι περισσότερες ήταν εθελοντικές επιστροφές. Εμείς παραλάβαμε 69.387 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου ενώ επί μια τετραετία απορροφήθηκαν μόνο το 25% των ευρωπαϊκών πόρων».

Αναφερόμενος στους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης έκανε λόγο για «μια πολιτική χλευασμού και μηδενικής προστασίας των συνόρων μας. Μια πολιτική αδράνειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μια πολιτική πρωτοφανούς ανεπάρκειας που οδήγησε σε σκηνές όπως αυτές της Ειδομένης και της Μόριας».


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο σχέδιο τεσσάρων δράσεων της κυβέρνησης, που αφορούν την «καλύτερη προστασία των συνόρων, ταχύτερο σύστημα ασύλου, ανακούφιση των νησιών με αρτιότερη διαχείριση, διάχυση του μεταναστευτικού φορτίου στην επικράτεια και διεθνοποίηση του θέματος».

«Οι έλεγχοι στα σύνορα εντείνονται, η διαδικασία ασύλου επιταχύνεται και τα νησιά μας αποφορτίζονται με οργανωμένο τρόπο με την ευθύνη του κράτους και αυτά περιλαμβάνονται σε ένα σχέδιο τεσσάρων δράσεων», είπε χαρακτηριστικά. 

«Κίνηση πρώτη καθιερώνεται ένα νέο συμπαγές αυστηρό αλλά και δίκαιο σύστημα ασύλου για όσους το δικαιούνται με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των αιτούντων και χωρίς περιθώριο κατάχρησής του. Πρώτη φορά η χώρα αποκτά ένα νόμο για ζητήματα που απαιτούν διεθνή προστασία.

Βάζουμε τέλος στην αναρχία και παραβατικότητα στο στάδιο της υποδοχής για πρώτη φορά, όταν αλλοδαποί δεν συμμορφώνονται με τη μεταφορά τους σε άλλες δομές παραπέμπονται στη διαδικασία επιστροφής.

Επιταχύνουμε τη διαδικασία διοικητικής και δικαστικής κρίσης των αιτήσεων ασύλου. Καταργούμε έναν εκ των τεσσάρων βαθμών κρίσης και ενισχύουμε τις επιτροπές προσφυγών.

Μετά την καταγραφή, εφόσον οι αιτούντες παραμένουν στο σύστημα αλλά δεν συμμορφώνονται, η αίτηση τους εξετάζεται ταχύρρυθμα εντός τεσσάρων ημερών. Ευάλωτοι θα είναι πλέον μόνο όσοι αναφέρονται στην οδηγία. Απαλείφεται το μετατραυτικό στρες ως μέτρο ευαλωτότητας. Στο σύστημα θα παραμένουν μόνο όσοι επιθυμούν πραγματικά την προστασία. Τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν σχολείο, αλλά όσοι γονείς το αρνούνται θα έχουν κυρώσεις. 

Δεύτερον, εντός του 2020 εντάσσουμε 40.000 αιτούντες άσυλο σε ξενοδοχεία και 16.000 σε προγράμματα απασχόλησης. Μεταβάλλουμε το πλαίσιο συνεργασίας με τις ΜΚΟ για να ξεχωρίσει επιτέλους η ήρα από το στάρι.

Τρίτον, η χώρα θωρακίζεται στα χερσαία σύνορα, εγκαθιστούμε περισσότερα παρατηρητήρια εντατικοποιούμε την επιτήρηση του Εβρου, στα θαλάσσια σύνορα ενισχύουμε τις δυνάμεις του Λιμενικού με περισσότερα πλωτά μέσα. Προσλαμβάνουμε 400 υπαλλήλους στην υπηρεσία ασύλου για να αυξήσουμε την ταχύτητα χειρισμού των υποθέσεων. Δημιουργούμε προαναχωρησιακά κέντρα για όσους δεν δικαιούνται άσυλο.

Ανακουφίζουμε τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, περισσότεροι από 20.000 αιτούντες άσυλο θα μεταφερθούν σε δέκα περιφέρειες της ενδοχώρας και θα φροντίσουμε η εγκατάστασή τους να είναι σε συνθήκες αξιοπρεπείς». 

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα διεθνοποιήσει το θέμα σημειώνοντας πως απαιτεί συνολική αντιμετώπιση από την ΕΕ και θα θέσει το θέμα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. 

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

Αγνοείτε παντελώς τους κανόνες διεθνούς δικαίου, απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις επικρίσεις του Γιάνη. Βαρουφάκη, στη δευτερολογία του στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυουργού».

Η διαδικασία ασύλου είναι εξατομικευμένη είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι με την κυβέρνησή του δεν θα εξισωθούν μετανάστες και πρόσφυγες. Με αυτήν την κυβέρνηση δεν θα εφαρμοσθεί τέτοια πολιτική, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν θέλουμε τείχη και φράκτες, επισήμανε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, τονίζοντας πως αυτό που επιδιώκει η κυβέρνησή του είναι να μπουν κανόνες.

Οι μετανάστες που πήγαιναν στις ΗΠΑ γνώριζαν ότι θα πάνε και θα καταγραφούν στη νήσο Έλλις, ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να επισημάνει πως οι Αυστραλοί έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα μπει παράνομο σκάφος στα ύδατα της Αυστραλίας, με στόχο να σπάσουν τα κυκλώματα των διακινητών και όχι γιατί είναι απάνθρωποι.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν έχει δείξει ακόμη επαρκή δείγματα αλληλεγγύης και αφήνουν χώρες του Βίζεγκραντ να διαχειριστούν το πρόβλημα σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία. Τόνισε πως αν δεν συμμετέχουν οι χώρες αυτές στην κατανομή των προσφύγων δεν θα πρέπει να απολαμβάνουν τα δικαιώματα της Σένγκεν. Υπογράμμισε, τέλος, πως θα θέσει το θεμα στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε ό,τι αφορά τη Μόρια είπε πως θα πρέπει να έχει όσους μπορεί να φιλοξενήσει.

Εξήγησε πως το μεταναστευτικό/ προσφυγικό ζήτημα μεταφέρθηκε στην αρμοδιότητα του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς υπάρχει και ζήτημα εθνικής ασφάλειας, όταν διαπιστώνεται ότι καταφθάνουν κάποιοι 25αρηδες με πολλά χρήματα και χωρίς να δείχνουν ταλαιπωρημένοι και να μην έχουν υποστεί κακουχίες. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Χειροπέδες για τον απατεώνα με την Ferrari



Ο επιτήδειος έμπορος εισαγόμενων μεταχειρισμένων είχε καταδικαστεί για απάτες με συνολική ποινή φυλάκισης 149 ετών! Σύμμαχο την Αστυνομία έχει το Newsauto.gr ενάντια στους επιτήδειους που εισπράττουν παχυλές προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα.

Ήδη εδώ και λίγες ημέρες έχει συλληφθεί ένας 41χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία ενταλμάτων σύλληψης και καταδικαστικών αποφάσεων για απάτες με συνολική ποινή φυλάκισης 149 ετών!

Παράλληλα συνελήφθη και μια 38χρονη ημεδαπή για υπόθαλψη εγκληματία ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και σε βάρος 3 επιπλέον ατόμων για συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.

Όπως επισημαίνει η Αστυνομία ο επιτήδειος συνελήφθη στο Κορωπί από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 6 εντάλματα σύλληψης και 42 καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης 149 έτη και 6 μήνες και συνολική χρηματική ποινή 38.000 ευρώ, για το αδίκημα της απάτης.

Όπως προέκυψε από έρευνα, ο 41χρονος ημεδαπός από τον Νοέμβριο του 2018, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη αλλά και ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές,  σε χαμηλές τιμές. Τις συσκευές αγόραζε στην πραγματική τους αξία από διάφορες επιχειρήσεις και τις μεταπωλούσε στις χαμηλές τιμές που είχε υποσχεθεί.

Τα αυτοκίνητα και τα σκάφη ωστόσο εξαιτίας της πολύ υψηλής τους αξίας δεν τα παρέδιδε ποτέ και απλά λάμβανε τις προκαταβολές και στη συνέχεια εξαφανίζονταν.

O επιτήδειος κυκλοφορούσε μια μια μπλε Ferrari, διέθετε γραφεία στο Κολωνάκι μέσω των οποίων πωλούσε ανύπαρκτα πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, ηλεκτρονικές συσκευές, κ.ά…

Επίσης ανά διαστήματα χρησιμοποιούσε και τον ΟΔΔΥ για να προσελκύσει ανυποψίαστους καταναλωτές καθώς εμφανιζόταν να διαθέτει από τις αποθήκες του Οργανισμού Ferrari, Porsche, Aston Martin και άλλα super cars τα οποία υπόσχονταν σε πελάτες λαμβάνοντας παχυλές προκαταβολές.

Ο ίδιος κυκλοφορούσε και με μία μπλε Ferrari ώστε να γίνεται περισσότερο πιστευτός για τα super cars που πουλάει.

Με αυτόν τον τρόπο εδραίωσε την αξιοπιστία του και έπεισε για την φερεγγυότητα της δραστηριότητάς του. Προς τούτο συνέδραμε και ο 39χρονος ημεδαπός που του πρότεινε πελάτες.

Οι όλο και αυξανόμενοι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν σε κατάθεση της προσφερόμενης από αυτόν χαμηλής τιμής, σε ατομικούς λογαριασμούς του έτερου 39χρονου ημεδαπού και της 38χρονης ημεδαπής. Με τον τρόπο αυτό εισέπραττε τις προκαταβολές των επόμενων υποψηφίων αγοραστών και κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής των συσκευών (μέθοδος πυραμίδα).

Από τον μήνα Ιανουάριο του 2019 και μετά και ενώ είχε εισπράξει πλήθος προκαταβολών, διέκοψε την παράδοση των συσκευών που του είχαν παραγγείλει.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και από την ταυτοποίηση 39 υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πιστοποιηθεί η είσπραξη εκ μέρους του ποσού των 42.372,4 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, στους λογαριασμούς των δύο συνεργών του, κινήθηκε όγκος συναλλαγών συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


Γιώργος Κ. Ανδρής
Πηγή : newsauto.gr


«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ «ρημάζουν» ηλικιωμένους στον Πειραιά



Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο Πειραιά - Κρούσματα και τηλεφωνικής απάτης με τη μέθοδο του «ατυχήματος» και της «αποζημίωσης» στην ίδια περιοχή.

Απανωτά κρούσματα κλοπών σε ηλικιωμένους καταγγέλλουν κάτοικοι στο κέντρο του Πειραιά. Τα τελευταία 24ωρα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των κλοπών σε σπίτια, καθώς απατεώνες εμφανίζονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, καταφέρνοντας να εισβάλουν σε σπίτια και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα που βρίσκονται αποθηκευμένα σε διάφορα σημεία.

Οι απατεώνες καραδοκούν έξω από πολυκατοικίες. Μόλις εμφανιστεί κάποιος ή κάποια ηλικιωμένη που βάζει το κλειδί στην εξώπορτα του κτιρίου για να μπει μέσα, παρουσιάζονται μπροστά του και συστήνονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ. Πολλοί ηλικιωμένοι δεν ζητούν διαπιστεύσεις, με αποτέλεσμα να παρασύρονται και να πέφτουν θύματα του γνωστού κόλπου.

Οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ προφασίζονται ότι κάνουν έλεγχο του δικτύου για ζημιές και αφού ο ένας απασχολήσει τον ή την ηλικιωμένη, ο άλλος ψάχνει και βρίσκει χρήματα ή κοσμήματα.

Η περιοχές που δρουν τα τελευταία 24ωρα είναι στο κέντρο του Πειραιά και συγκεκριμένα γύρω από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου καταγράφηκαν αρκετά κρούσματα.

Επίσης έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, με τη γνωστή μέθοδο του «ατυχήματος» και της «αποζημίωσης». Θύματα είναι και πάλι ηλικιωμένοι, κυρίως γυναίκες.

Η αστυνομία γνωρίζει τη δράση των απατεώνων και έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, ενώ δεν αποκλείεται η περίπτωση να πρόκειται για την ίδια σπείρα απατεώνων, που δρουν με διαφορετικά σε κάθε περίπτωση τρόπο.


Πηγή : protothema.gr


Κομπίνα σε βάρος πολιτών καταγγέλλουν οι «Γιατροί του Κόσμου»



Την καταγγελία ότι δύο άτομα, παριστάνοντας τους εθελοντές των «Γιατρών του Κόσμου», μπήκαν σε σπίτι οικογένειας στο Πέραμα και απέσπασαν χρηματικό ποσό υποσχόμενοι δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη, δημοσιοποίησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» τονίζουν ότι δεν πραγματοποιούν ποτέ ερανική εκστρατεία πόρτα – πόρτα, ούτε για χρηματική ενίσχυση των σκοπών τους ούτε για ενίσχυση σε είδη πρώτης ανάγκης, αλλά δέχονται αποκλειστικά δωρεές, είτε απευθείας στα γραφεία τους είτε μέσω τραπεζικών λογαριασμών για λόγους διαφάνειας.

Απευθύνουν, δε, έκκληση στους πολίτες που τυχόν θα δεχτούν τέτοια επίσκεψη κατ’ οίκον να μην δίνουν οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά να ειδοποιούν την Άμεση Δράση ή να καλούν άμεσα την οργάνωση.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέο «όχι» στο αίτημα για νέα άδεια στον εκτελεστή Κουφοντίνα



Ομόφωνα απορρίφθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών Βόλου το νέο αίτημα του τρομοκράτη αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση νέας άδειας.

Το αρμόδιο συμβούλιο απέρριψε, ομόφωνα, το αίτημα του τρομοκράτη με τη διευθύντρια των φυλακών και την κοινωνική λειτουργό να συντάσσονται με την άποψη του εισαγγελέα, ο οποίος και τις προηγούμενες φορές είχε ταχθεί κατά της χορήγησης άδειας.

Ο πολυισοβίτης τρομοκράτης για συμμετοχή στη 17Ν έχει το δικαίωμα να προσφύγει σε δικαστικό συμβούλιο για νέα κρίση.




Κυρ. Μητσοτάκης: Η άμυνα της χώρας βρίσκεται σε καλά, στιβαρά και στερεά χέρια



Εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας δήλωσε πως είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την παρακολούθηση μέρους της τελικής φάσης της άσκησης «Παρμενίων 2019» που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής «Αετός» στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της νυχτερινής άσκηση ΤΑΜΣ «ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ 2019», ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν παύουν να προκαλούν τον θαυμασμό όλων μας με την οργάνωση τους την ταχύτητα τους, την αποτελεσματικότητα τους και τον απαράμιλλο επαγγελματισμό τους» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Διαπίστωσα και εγώ για ακόμα μια φορά από κοντά, βράδυ σε σχετικά αντίξοες συνθήκες το αξιόμαχο και το συντονισμό όλων των μονάδων μας και την εντυπωσιακή εξοικείωση του προσωπικού μας με νέα οπλικά συστήματα αλλά και κυρίως τις ικανότητες και τις αρετές του κάθε ένστολου ξεχωριστά. Όπως βέβαια και τις ηγετικές ικανότητες των αξιωματικών μας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι: «Σήμερα εδώ από τον Ακριτικό Έβρο γίναμε όλοι μάρτυρες του ισχυρού εθνικού φρονήματος όλων των στρατευμένων. Αυτό ήταν είναι και θα είναι το δόρυ αλλά ταυτόχρονα και η ασπίδα της πατρίδας μας».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν πυλώνας ισχύος της χώρας στον αέρα στην ξηρά και στην θάλασσα και στους κυματισμούς των διεθνών σχέσεων, στις άγονες ρητορικές εξάρσεις απαντούν πάντα με ψυχραιμία με προετοιμασία και κυρίως με αυτοπεποίθηση. Παρατηρούν και αγρυπνούν αλλά βρίσκονται πάντα σε διαρκή ετοιμότητα. Γνωρίζουν άλλωστε ότι έχουν δίπλα τους όχι μονό το διεθνές δίκαιο έχουν δίπλα τους δυνατούς συμμάχους. Έχουν δίπλα τους όμως κυρίως ενωμένο ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε τον χαιρετισμό τους λέγοντας: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Αγαπητοί συμπολίτες μας μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η άμυνα της χώρας βρίσκεται σε καλά, στιβαρά και στερεά χέρια».

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Την άσκηση παρακολούθησαν και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βούλης, Κ. Γκιουλέκας, Α. Δαβάκης, Α. Δημοσχάκης, Μ. Λαζαρίδης, Θ. Δρίτσας, Δ. Χαρίτος, Κ. Ζουράρις, Σ. Σακοράφα. Επίσης παρευρέθηκαν βουλευτές και δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι του κλήρου και Ακόλουθοι Άμυνας πολλών χωρών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Tι είναι το shelf cloud



Το φαινόμενο που αποκαλείται shelf cloud παρατηρήθηκε πάνω από τον ουρανό της Αττικής λίγο πριν ξεσπάσει η σφοδρή καταιγίδα.  Οι εικόνες που αποτυπώνουν το φαινόμενο και την απότομη αλλαγή του καιρού είναι εντυπωσιακές.

Το shelf cloud φαίνεται τρομακτικό και πολλοί το μπερδεύουν με ανεμοστρόβιλο καθώς εμφανίζεται σχετικά γρήγορα στον ορίζοντα.

Στην πραγματικότητα, όμως, είναι ακίνδυνο, και -εκτός εξαιρέσεων- έπειτα από λίγη ώρα εξαφανίζεται.

Μάλιστα, οι εικόνες που δημοσίευσε το Forecast Weather Greece στο Facebook από το πέρασμα της καταιγίδας πάνω από την Αττική είναι εκπληκτικές.




Ειδικά για το shelf cloud πρόκειται για νέφος στη βάση της καταιγίδας που προκαλείται από την κυκλοφορία του αέρα στην καταιγίδα. Είναι γνωστό φαινόμενο που συνδέεται με τις καταιγίδες- δεν το συναντάμε, δηλαδή για παράδειγμα στις «ποτιστικές βροχές» και πολλές φορές έχει καταγραφεί στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, το shelf cloud είναι ένα σύννεφο σφηνοειδούς σχήματος, που σχηματίζεται σε χαμηλό ύψος κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας και συνοδεύεται από ισχυρή βροχόπτωση ισχυρούς ανέμους.




Ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε σε Αλβανούς και Γεωργιανούς πολίτες ΑΜΚΑ για να νοσηλεύονταν ως "πρόσφυγες"



Νέο σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των Ελλήνων και της υγειονομικής τους περίθαλψης.

Αθρόες εισροές Γεωργιανών και Αλβανών για να τύχουν δωρεάν νοσηλείας σε δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε, όπως αποκαλύπτεται, η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 να χορηγεί ΑΜΚΑ σε αιτούντες άσυλο.

Αυτό το έγκλημα ανακάλυψαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και το ανέφεραν στη νέα πολιτική ηγεσία λίγο μετά τις εκλογές και για το λόγο αυτό ο νέος υπουργός Εργασίας ζήτησε την αυστηροποίηση του καθεστώτος χορήγησης ΑΜΚΑ σε μετανάστες και την αντικατάσταση του πλαισίου που ίσχυες και το οποίο "προέβλεπε ουσιαστικά τη χορήγηση ΑΜΚΑ, αδιακρίτως και χωρίς όρους και προϋποθέσεις".

Ως γνωστόν, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2016 -στην κορύφωση δηλαδή των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών – μπορούσαν να αποκτήσουν ΑΜΚΑ οι αιτούντες άσυλο πρόσφυγες. Η απόφαση έφερε την υπογραφή του τότε υπ. Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. Μάλιστα, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το 2019, με νέα απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα, επί υπουργίας Έφης Αχτσιόγλου, το μέτρο για χορήγηση ΑΜΚΑ επεκτάθηκε και στους μετανάστες.

Η  διευθύντρια του υπουργείου Εργασίας Παρασκευή Τσάμη, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές ενημερώνει το νέο υπουργό, Γιάννη Βρούτση για τα τεκταινόμενα και του ζητά να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις. Οι υπηρεσίες του υπ. Εργασίας παρατήρησαν αθρόα προσέλευση για έκδοση ΑΜΚΑ από δήθεν αιτούντες άσυλο Αλβανικής και Γεωργιανής υπηκοότητας οι οποίοι έμπαιναν στα νοσοκομεία. Επίσης παρατηρήθηκε αθρόα είσοδος γυναικών για δωρεάν τοκετούς σε δημόσια νοσοκομεία.




Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κουμουτσάκου στην Άγκυρα για το προσφυγικό



Ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί, και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιαβούζ Κιράν, κατόπιν πρωτοβουλίας της τουρκικής πλευράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη μεταναστευτική πρόκληση με έμφαση στην αποτελεσματική εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.

«Σε αυτήν, την πρώτη επικοινωνία, η ελληνική πλευρά επανέλαβε μετ' επιτάσεως τη θέση της, ότι όλα τα μέρη οφείλουν να κάνουν αυτό που τους αναλογεί. Η Τουρκία να εκριζώσει τα δίκτυα διακινητών και να αποτρέψει αποτελεσματικά τη δημιουργία νέων μεταναστευτικών οδών προς την Ευρώπη. Η Ελλάδα να ενισχύσει τις επιστροφές προς την Τουρκία, όπως έχει ήδη αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση. Τέλος, η Ευρώπη να αναγνωρίσει το βάρος των περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών που έχει δεχθεί η Τουρκία στο έδαφός της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συμφωνήθηκε, τέλος, η διαμόρφωση διαύλου απ´ευθείας επικοινωνίας σε πολιτικό επίπεδο, ο οποίος θα λειτουργεί εκ παραλλήλου με το δομημένο υπηρεσιακό και επιχειρησιακό διάλογο.




Τέσσερις νεκροί αστυνομικοί από επίθεση με μαχαίρι στο αρχηγείο της Αστυνομίας



Για τέσσερις νεκρούς αστυνομικούς, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, μιλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά την επίθεση αγνώστου με μαχαίρι στο αρχηγείο της γαλλικής αστυνομίας. Ο δράστης έπεσε επίσης νεκρός από τα πυρά αστυνομικού και  ήταν διοικητικός υπάλληλος και  εργαζόταν εδώ και 20 χρόνια στο τμήμα Πληροφορικής του αρχηγείου της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ ο δράστης είχε πρόσφατα ασπαστεί το Ισλάμ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γαλλικού δικτύου «BFMTV», αρχικά ο δράστης της επίθεσης ανέβηκε τις σκάλες κατευθυνόμενος στο γραφείο της Διεύθυνσης Πληροφοριών. Αφού μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, κατέβηκε τα σκαλιά και στο δρόμο του μαχαίρωσε άλλους τρεις αστυνομικούς . Το μαχαίρι του είχε μακριά λεπίδα.

Ο δράστης της επίθεσης  είναι 45 ετών, με κάποια μορφή αναπηρίας, γεννημένος στην περιοχή Fort-de France, εργαζόταν ως διοικητικός υπάλληλος, έχασε τον έλεγχο κι επιτέθηκε με μαχαίρι. 

Τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.