Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Προσοχή απάτη με το "λερωμένο" σακάκι στον δρόμο



Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Κορρές γνωστοποίησε το γεγονός μέσω ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook - Όλα συνέβησαν "σε τρία δευτερόλεπτα".

Εκτός από τη ντροπή, ο Γιώργος Κορρές νιώθει και… ενοχές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,  καθώς δεν μπόρεσε να προστατέψει τους συνεργάτες τους.




Αλλάζουν όνομα οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ, Ευαγγελισμός και Άγιος Δημήτριος



Αλλάζουν ονομασία δύο σταθμοί του μετρό όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Σε λίγους μήνες οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Αγιος Δημήτριος – Αλέκος Παναγούλης» θα αποτελέσουν παρελθόν. 

Η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό Α.Ε. αναφέρει:

«Η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της. Ήδη, η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην αρχιτεκτονική των σταθμών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.

Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε .αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

Ειδικότερα, ο σταθμός «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος-Αλέκος Παναγούλης» της Γραμμής 2 σε «Αλέκος Παναγούλης».

Η καταργούμενη ονομασία τους θα διατηρηθεί στη σήμανση των σταθμών μέσα σε παρένθεση, δηλαδή «Παύλος Μπακογιάννης (Ευαγγελισμός)» και «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», έως την 30η Απριλίου 2020. Στη συνέχεια, θα εφαρμοστεί η αποκλειστική χρήση της νέας ονομασίας.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδήλωσης στο σταθμό «Ευαγγελισμός» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία για το πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αποκαλύψει το νέο όνομα του σταθμού, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, της οικογένειας του τιμώμενου προσώπου και εκπροσώπων των αρχών της πόλης των Αθηνών.

Παρόμοια εκδήλωση θα οργανωθεί την Πρωτομαγιά του 2020 στο σταθμό «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», οπότε και θα αποκαλυφθεί η οριστική ονομασία του.

Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό τμήμα της Αττικό Μετρό Α.Ε. θα επιμεληθεί τον σχεδιασμό δύο μονίμων εγκαταστάσεων στους ανωτέρω σταθμούς με ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τα τιμώμενα πρόσωπα.

Στόχος και κύρια επιδίωξη της Αττικό Μετρό Α.Ε., είναι η μετονομασία των σταθμών να λειτουργήσει ως μια διαρκής υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης».


Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από πεζούς στο κέντρο της Αθήνας



Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, μεσημβρινές ώρες της 17-9-2019 στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην περιοχή της Ακρόπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 24χρονος αλλοδαπός, τη στιγμή που επιχειρούσε να αφαιρέσει από διερχόμενο αλλοδαπό, αντικείμενα από το εσωτερικό της τσάντας του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω είχε συγκροτήσει το τελευταίο δίμηνο εγκληματική ομάδα με έτερους συνεργούς του που αναζητούνται, με σκοπό τη αφαίρεση τσαντών, χρημάτων και κινητών τηλεφώνων από πεζούς σε τουριστικά σημεία, εμπορικούς δρόμους και καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά (11) περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές του Συντάγματος και της Ακρόπολης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.


Unicef: Περισσότερα από 29 εκ. μωρά γεννήθηκαν σε εμπόλεμες περιοχές το 2018



Περισσότερα από 29 εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν σε εμπόλεμες περιοχές το 2018, ανακοίνωσε η Unicef σήμερα.

Παγκοσμίως ένα στα πέντε βρέφη ξεκινά τη ζωή του σε ιδιαίτερα επικίνδυνο και στρεσογόνο περιβάλλον, περιλαμβανομένων χωρών όπως το Αφγανιστάν, η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, η Συρία και η Υεμένη, σύμφωνα με τη Unicef.

«Εκατομμύρια οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση σε θρεπτικό φαγητό, ασφαλές νερό, αποχέτευση ή ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον», κατήγγειλε η Ενριέτα Φόρε εκτελεστική διευθύντρια της Unicef.

«Εκτός από τους άμεσους, προφανείς κινδύνους, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ενός τέτοιου ξεκινήματος στη ζωή είναι ενδεχομένως καταστροφικές», πρόσθεσε.

Παρατεταμένες ή επαναλαμβανόμενες τραυματικές εμπειρίες μπορούν να επηρεάσουν τις δυνατότητες εκμάθησης των παιδιών, τη συμπεριφορά τους, τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Εργαζόμενος της Unicef στην Υεμένη είδε παιδιά «τόσο υποσιτισμένα και με τόσο έντονα ψυχικά τραύματα που αποσύρονται από τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω τους, γεγονός που τα καθιστά ανήμπορα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και κάνει την επικοινωνία τους με την οικογένειά τους αδύνατη», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Η Unicef επεσήμανε ότι οι γονείς στις εμπόλεμες περιοχές «χρειάζονται άμεσα περισσότερη στήριξη προκειμένου τόσο εκείνοι όσο και τα παιδιά τους να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην καταστροφή που αντιμετωπίζουν».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Δεν άρεσε σε Ακριβοπούλου - Καψώχα η κριτική Τσακαλώτου για την την κατάντια της ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ



Δεν άρεσε στα φερέφωνα της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ακριβοπούλου - Καψώχα, η κριτική Τσακαλώτου για την κατάντια στην οποία είχε περιέλθει η ΕΡΤ με τέτοιου είδους δημοσιογράφους και έκαναν ευθεία επίθεση στον πρώην υπουργό.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη Προτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά». Τόνισε επίσης ότι πρέπει να ξεχωρίζει η είδηση από την άποψη και «να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθεις την είδηση, ασχέτως αν θα μάθεις μετά το σχόλιο».

Τον άκουσαν λοιπόν και έκαναν κριτική για εσωτερική Συριζαίικη χρήση γιατί οι υπόλοιποι γελάνε ακόμα :

Ακριβοπούλου : «Ε όχι και αυτοκριτική παιδιά! Αυτοκριτική θα ήταν να εξηγήσει γιατί ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας… ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ, την ίδια ώρα που λυσσομανούσαν συντεταγμένα εναντίον συγκεκριμένων υπουργών.

Πρόκειται λοιπόν για απροκάλυπτη και χολερική κριτική στο γεγονός ότι η «συριζαϊκή» ΕΡΤ είχε το… θράσος να έχει μία και μοναδική εκπομπή με αριστερούς δημοσιογράφους, που εκφράζουμε τις ίδιες προσωπικές- και όχι εντεταλμένες- απόψεις καμιά τριανταριά χρόνια τώρα, σε όποια ΜΜΕ και αν βρεθήκαμε. Αν του χαλάσαμε το όραμα πρόβλημα του. Αυτά προς το παρόν…»

Katerina Akrivopoulou
19 ώρες πριν
Ε όχι και αυτοκριτική παιδιά! Αυτοκριτική θα ήταν να εξηγήσει γιατί ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας... ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ, την 'ιδια ώρα που λυσσομανούσαν συντεταγμένα εναντίον συγκεκριμένων υπουργών.Πρόκειται λοιπόν για απροκάλυπτη και χολερική κριτική στο γεγονός ότι η "συριζαϊκή" ΕΡΤ είχε το... θράσος να έχει μία και μοναδική εκπομπή με αριστερούς δημοσιογράφους, που εκφράζουμε τις ίδιες προσωπικές- και όχι εντεταλμένες- απόψεις καμιά τριανταριά χρόνια τώρα, σε όποια ΜΜΕ και αν βρεθήκαμε. Αν του χαλάσαμε το όραμα πρόβλημα του. Αυτά προς το παρόν...
TOPONTIKI.GR
Το ζήτημα της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ και η διαμόρφωση ενός εναλλακτικού προγράμματος διακυβέρνησης απέναντι στην κυριαρχία του νεοφιλελευ...

Καψώχας : «Λυπάμαι που θα δυσαρεστήσω πολλούς φίλους, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να ακούγονται γιατί υπερτιμώνται άνθρωποι και εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή ενοχή η ευγένεια και το ευπρεπές της κριτικής.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -δίκην αυτοκριτικής για τους άλλους όχι για τον εαυτό του- κατάλαβε επιτέλους ότι οι εκλογές χάθηκαν λόγω της Συριζαϊκής ΕΡΤ και των αριστερών δημοσιογράφων που έκαναν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά παρεμπιπτόντως και στον ίδιο για τον τρόπο με τον οποίο έκανε την διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Αφού δεν άρεσε στον ευφυή Ευκλείδη η Συριζαϊκή ΕΡΤ, ας πάει στην ΕΡΤ του υπερκομματικού Ζούλα και όλων αυτών που χρόνια έστηναν τρόπαια στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ας επιλέξει ο Ευκλείδης την υποκριτική και βολική αστική ευγένεια από τη δημοσιογραφία των ρήξεων και της κριτικής.

Και επιτέλους, ας μας ενημερώσει όλους εμάς -μπας και το μάθουμε – πως αντιλαμβάνεται ο Ευκλείδης τη δική του Αριστερά που θα είναι αρεστή και στους δεξιούς και πόσο ισχυρή αριστεροσύνη είχε μέσα της η δική του διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Λυπάμαι που θα δυσαρεστήσω πολλούς φίλους, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να ακούγονται γιατί υπερτιμώνται άνθρωποι και εκλαμβάνεται ως αδυναμία ή ενοχή η ευγένεια και το ευπρεπές της κριτικής.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -δίκην αυτοκριτικής για τους άλλους όχι για τον εαυτό του- κατάλαβε επιτέλους ότι οι εκλογές χάθηκαν λόγω της Συριζαϊκής ΕΡΤ και των αριστερών δημοσιογράφων που έκαναν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά παρεμπιπτόντως και στον ίδιο για τον τρόπο με τον οποίο έκα...
See more


Έρευνα στα κελιά της 5ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού



Αιφνιδιαστική έρευνα σε κελιά στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησε από τη μία μέχρι τις τρεις το μεσημέρι η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών που ανήκει στην Εξωτερική Φρουρά των Φυλακών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



(18) κινητά τηλέφωνα,
φορητός υπολογιστής,
(3) κάρτες sim,
(3) αυτοσχέδια σουβλιά,
(2) αυτοσχέδια μαχαίρια και
εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Για την υπόθεση προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Παρέμβαση στην πρώην κατάληψη της Σπ. Τρικούπη 17 στα Εξάρχεια



Ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «no pasaran» ανάρτησαν άτομα στο κτίριο επί της Σπ. Τρικούπη 17 στην πλατεία Εξαρχείων το οποίο ήταν υπό κατάληψη και εκκενώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση στις 27 Αυγούστου.

Η κίνηση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων που είχε τοποθετηθεί από αντιεξουσιαστές και λειτουργούσε σαν πολιτικό περίπτερο και κέντρο ενημέρωσης.

Ειδικότερα το βράδυ της Παρασκευής μια ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκε στο σημείο και κινήθηκαν προς την Σπ. Τρικούπη όπου υπήρχε αστυνομική παρουσία, ανάβοντας καπνογόνα.



Την ίδια ώρα άλλα άτομα περνώντας από ταράτσα σε ταράτσα κατάφεραν να φτάσουν στο κτίριο όπου στεγαζόταν η «κατάληψη στέγης προσφύγων» (Σπ. Τρικούπη 17) και ανάρτησαν το πανό.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο twitter εκτός από το πανό φαίνονται και άτομα στα παράθυρα του κτιρίου να έχουν ανάψει πυρσούς ενώ γίνεται λόγος για ανακατάληψη του κτιρίου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πράγματι έγινε κίνηση ατόμων προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην Σπ. Τρικούπη χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνουν ότι έγινε επανακατάληψη του κτιρίου.



Πηγή : in.gr


"Εισβολή" Τζίπ σε εμπορικό κέντρο στο Σικάγο



Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές των ΗΠΑ μετά από ένα σοκαριστικό περιστατικό όταν ένα αυτοκίνητο τύπου SUV εισέβαλε σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Σόμπεργκ με οδηγό έναν ένοπλο δράστης.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που προκάλεσε την αναστάτωση βρίσκεται ήδη στα χέρια της αστυνομίας και όπως δήλωσε το FBI το περιστατικό δεν αποτελεί απειλή για την δημόσια ασφάλεια. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν εντός του εμπορικού κέντρου, κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν έχει τραυματιστεί, τουλάχιστον όχι σοβαρά.