Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός για κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών στην Αθήνα και στη Λάρισα



Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 16-9-2019 στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, 38χρονος ημεδαπός για κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων κυρίως με τη μέθοδο του ριφιφί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω κινούμενος με πολυτελές όχημα εντόπιζε τα καταστήματα σε μεγάλους οδικούς άξονες και στη συνέχεια, κατά τις νυχτερινές ώρες, τα προσέγγιζε εκ νέου με σκοπό να εισέλθει σε αυτά με τρόπο ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Πιο αναλυτικά, ο δράστης κατά τη προσφιλή του μέθοδο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προέβαινε σε διάνοιξη οπών είτε σε τοίχο είτε σε υαλοπίνακα στο πλάι των καταστημάτων ή σε τοίχους άλλων εφαπτόμενων κτιρίων (μέθοδος ριφιφί). Από το εσωτερικό τους αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Περαιτέρω, τα κλοπιμαία τα διοχέτευε σε δίκτυο κλεπταποδόχων αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά οφέλη.

Στην κατοχή του, καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών
πιστόλι
-83- φυσίγγια
Φορητός ασύρματος
διάφορα εργαλεία
-49,5- γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβης
Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, προέκυψε ότι ο 38χρονος έχει διαπράξει από τον περασμένο Φεβρουάριο, εννέα (9) κλοπές στην Αθήνα και μία (1) στη Λάρισα.

Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι η αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει το ποσό των -150.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.











Με θράσος οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές προκαλούν κυβέρνηση και αστυνομία



Με θράσος οι κακοποιοί της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Σύντροφοι/Συντρόφισσες για τη Διάχυση των Εξαρχείων» ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και υποκαταστήματα τραπεζών.

Οι επιθέσεις έγιναν από τους κακοποιούς ως αντίδραση στις επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια αλλά και σε κατειλημμένα κτίρια, για την πάταξη της ανομίας.

Όπως αναφέρεται:

«Την Κυριακή 15/09/2019 επιτεθήκαμε συντονισμένα με πέτρες και σφυριά στις:

τοπικές της Νέας Δημοκρατίας σε:

Ζωγράφου οδός Αφών Πιεράκου

Αγ.Ελευθέριος οδός Πετρίδου

Άνω Γλυφάδα οδός Αθανάτου

Ηλιούπολη οδός Μαρίνου Αντύπα

Μπραχάμι οδός Αγ.Δημητρίου

Δάφνη οδός Βουλιαγμένης

Άλιμο οδός Θουκιδίδου

στα υποκαταστήματα τραπεζών :

Εθνική στο Χαλάνδρι οδός Ζήνωνος

Εθνική στο Βύρωνα οδός Φορμίωνος

Εθνική στον Άλιμο οδός Θουκιδίδου

Εθνική στη Γλυφάδα οδός Βουλιαγμένης

Πειραιώς στη Κυψέλη οδός Κερκύρας».


Αναστολή πλειστηριασμού με παρέμβαση Γεωργιάδη



Την αναστολή διαδικασίας πλειστηριασμού που βρισκόταν σε εξέλιξη και η οποία είχε προκαλέσει και σχετική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, πέτυχε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης με παρέμβασή του στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ευχαριστώντας παράλληλα την τράπεζα που δέχθηκε την αναστολή της σχετικής διαδικασίας.

Κατόπιν παρέμβασής μου στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο συγκεκριμένος Πλειστηριασμός σταμάτησε. Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια. Ευχαριστώ την Ένωση για την άμεση ανταπόκριση της και φυσικά την Τράπεζα που ανέστειλε! https://www.iefimerida.gr/ellada/pame-sygkentrosi-se-grafeio-gia-pleistiriasmo 


Τραγικός θάνατος για 10χρονη: Θανατηφόρα αμοιβάδα «έφαγε» τον εγκέφαλό της



Ο λόγος για την αμοιβάδα Naegleria fowleri, η οποία εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα μέσω της μύτης, «ταξιδεύει» στον εγκέφαλο και καταστρέφει τον εγκεφαλικό ιστό, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Για το διάστημα 2009-2018, έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ συνολικά 34 περιπτώσεις εμφάνισης μόλυνσης από την αμοιβάδα Naegleria fowleri, ενώ από τα 145 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης μεταξύ 1962 και 2018, μόνο τέσσερα άτομα επιβίωσαν, σύμφωνα με το CDC.

Την είδηση του θανάτου της 10χρονης ανακοίνωσε η οικογένειά της, ενώ το δημοτικό της σχολείο Valley Mills Elementary School επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός, μέσω μιας συγκινητικής συλλυπητήριας ανάρτησης στο Facebook.

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την απώλεια της Lily Avant. Η Lily ήταν μια ευλογία στο σχολείο μας. Σπουδαία μαθήτρια αλλά το σημαντικότερο, ήταν ένας απίστευτος άνθρωπος απέναντι στους φίλους της, απέναντι σε όλους».

Το περασμένο σαββατοκύριακο, η Lily πήγε για κολύμπι στα νερά της τοπικής λίμνης Whitney. Λίγο αργότερα άρχισε να αισθάνεται πονοκέφαλο, ο οποίος συνοδεύτηκε αμέσως από πυρετό.

Η οικογένειά της νόμιζε στην αρχή ότι είχε κάποια μόλυνση από ιό, όμως μετά από επισκέψεις στον οικογενειακό γιατρό και αφού η Lily είχε δυσκολία στον ύπνο, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η Lily μεταφέρθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο όπου της έγινε παρακέντηση της σπονδυλικής στήλης και διαπιστώθηκε ότι είχε κολλήσει τη θανατηφόρα αμοιβάδα Naegleria fowleri.

Μετά την είδηση του θανάτου της, το νοσοκομείο αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, καθώς η οικογένειά της δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της.


Πηγή : newsbomb.gr




Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαβίβαση της δικογραφίας



Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η διαβίβαση της δικογραφίας για την έρευνα της υπόθεσης Novartis. Ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον Ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών», στις 16/9/2019, ποινική δικογραφία η οποία αφορά τον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη, Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

H δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε μετά από έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών περί σκευωρίας στις έρευνες για την υπόθεση NOVARTIS, έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από την περασμένη Δευτέρα και παρέμενε κλειδωμένη στο γραφείο 164 στον πρώτο όροφο, μέχρι την ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια. H ανακοίνωση έγινε σήμερα, καθώς από τη Δευτέρα δεν είχε προγραμματιστεί νομοθετικό έργο ή κοινοβουλευτικός έλεγχος. Με την ανακοίνωσή της τα κόμματα μπορούν να λάβουν γνώση του περιεχομένου της. Οι εμπλεκόμενοι, όμως, είναι εκείνοι που μπορούν να λάβουν το αντίγραφό της.


Η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη εναντίον όσων διατελούν ή διατέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο για την ευθύνη των υπουργών. Για την άσκηση δίωξης απαιτείται πρόταση κατηγορίας και απόφαση της Βουλής. Η πρόταση για την άσκηση δίωξης πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια τις πράξεις ή τις παραλείψεις που -σύμφωνα με τον νόμο για την ευθύνη υπουργών- είναι αξιόποινες και να μνημονεύει τις διατάξεις που παραβιάστηκαν. Με την κατάθεση της πρότασης προς άσκηση δίωξης μπορεί να προταθεί από τους βουλευτές που την υπογράφουν η ανάθεση -από τη Βουλή σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο- του ελέγχου των στοιχείων της κατηγορίας και της αξιολόγησης της ουσιαστικής βασιμότητάς τους.

Η πρόταση για την άσκηση δίωξης υποβάλλεται γραπτώς και υπογράφεται από τουλάχιστον 30 βουλευτές. Η ψηφοφορία για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης είναι μυστική και η απόφαση απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Όμοια πλειοψηφία, δηλαδή απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, απαιτεί και το αίτημα ανάθεσης του ελέγχου των στοιχείων της κατηγορίας και της αξιολόγησης της ουσιαστικής βασιμότητάς τους, σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο το οποίο αν αποφασιστεί συγκροτείται από έναν αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δύο εισαγγελείς Εφετών, οι οποίοι κληρώνονται με τους αναπληρωματικούς τους, σε δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Τι λέει το διαβιβαστικό έγγραφο

Οι καταθέσεις των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, τα υπομνήματά τους και τα συνημμένα σε αυτά έγγραφα, είναι όσα διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, χωρίς αξιολόγηση. Όπως, ειδικότερα, αναφέρει το διαβιβαστικό έγγραφο που υπογράφει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής:

«Σας διαβιβάζουμε χωρίς αξιολόγηση, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 86 παρ.1 και 2 του Συντάγματος και των άρθρων 1 και 4 του Ν. 3126/2003 «Περί ποινικής ευθύνης υπουργών», όπως ισχύει, καθώς και του άρθρου 153 του Κανονισμού της Βουλής (όπως ισχύει):

α) Αντίγραφο της από 10.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Αντωνίου Σαμαρά του Κωνσταντίνου, οικονομολόγου-βουλευτή-πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, μετά του συνημμένου σ’ αυτήν υπομνήματος του ιδίου και των συνημμένων σ’ αυτό εγγράφων.

β) αντίγραφο της από 9.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Δημητρίου Αβραμόπουλου, Επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, μετά του συνημμένου σ΄αυτήν υπομνήματος του ιδίου και των συνημμένων σ΄αυτό εγγράφων.

γ) αντίγραφο της από 11.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθηγητή πανεπιστημίου-δικηγόρου-πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, μετά του συνημμένου σ΄αυτήν υπομνήματος του ιδίου και των συνημμένων σ΄αυτών εγγράφων και

δ) αντίγραφο της από 12.9.2019 καταθέσεως ενώπιόν μας του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, μετά των σχετικών εγγράφων, που κατατέθηκαν από τον ίδιο, καθώς και τα λοιπά αντίγραφα της ποινικής προκαταρκτικής δικογραφία, η οποία σχηματίζεται σε εκτέλεση της υπ. Αριθ. ΕΠΔ 170/26-7-2019 παραγγελίας του Αναπληρωτή Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου Δασούλα, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ως και πίνακα περιεχομένων με κατάταξη σε υποφακέλλους και κατά σειρά, μόνον κατά το μέρος που στη δικογραφία αυτή εμπεριέχεται καταγγελία κατά των α) Αλεξίου Τσίπρα, πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας και β) Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».


ΤΑ ΝΕΑ


Ελένη Αντωνιάδου: Υπερβολή όλοι οι έπαινοι που της αποδόθηκαν, λέει καθηγητής της



Έπρεπε όπως λέει ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να έχει αποκαταστήσει την αλήθεια η κυρία Αντωνιάδου.

Η Mattel την έκανε Barbie για να τιμήσει τα σύγχρονα γυναικεία πρότυπα, στην τελετή απονομής των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», βραβεύτηκε για την προσφορά και την επιστήμη στον άνθρωπο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, όπως θα διαβάσετε παρακάτω στη δήλωση του Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Παντελή Μπάγκου, την κατέταξε δίπλα σε σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, Ο Οδυσσέας Ελύτης ο ΓεώργιοςΠαπανικολάου, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή κ.α.

Ο κ. Παντελής Πάγκος, ο οποίος, όπως είχε αναφέρει στη πρώτη του ανάρτηση στο Facebook, υπήρξε καθηγητής της Ελένης Αντωνιάδου, σε δήλωση του στο protothema.gr, καυτηριάζει την υπερβολή σε όλους τους επαίνους που αποδόθηκαν έως σήμερα στην νεαρή επιστήμονα που ποτέ της τελικά δεν βραβεύτηκε απο τη NASA για την έρευνα της, δημιουργώντας για την ίδια μια εικόνα που όπως αποδεικνύεται μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

“Έχουν γραφτεί πολλά δημοσιεύματα για τη συμμετοχή της κυρίας Ελένης Αντωνιάδου στη NASA, για τις μεταμοσχεύσεις όπως και για τις πολλαπλές βραβεύσεις από ιδιωτικούς φορείς, όλα θα έλεγα με έναν ισχυρό τόνο υπερβολής από την πλευρά των ΜΜΕ” αναφέρει ο κ. Μπάγκος στο protothema.gr για να προσθέσει: “ Όσον αφορά τη NASA έχουν γραφτεί πλέον πολλά στον τύπο και δεν θα ήθελα να επεκταθώ, αλλά σίγουρα οι αναφορές στα ΜΜΕ ότι «εκπαιδεύει αστροναύτες» φαντάζουν υπερβολικές. Αυτά θα μπορούσε να τα ξεκαθαρίσει καλύτερα η ίδια, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες και συγκεκριμένες απαντήσεις για τη φύση της συνεργασίας της αυτής”.

Ο καθηγητής σχολιάζει τις τοποθετήσεις της Αντωνιάδου σε συνεντεύξεις της και δημοσιεύματα σχετικά με την αμφιλεγόμενη μεταμόσχευση τεχνητής τραχείας.

Συγκεκριμένα, λέει “Σχετικά με τη μεταμόσχευση τεχνητής τραχείας, είναι πλέον γνωστό ότι υπήρχαν σοβαρά θέματα βιοηθικής που προκάλεσαν τεράστιο σκάνδαλο και οδήγησαν στον θάνατο του ασθενούς που δέχτηκε το μόσχευμα. Η ίδια δεν έχει φυσικά ευθύνη, καθώς δεν συμμετείχε στις επεμβάσεις, ούτε στις εν λόγω δημοσιεύσεις που τελικά αποσύρθηκαν, αλλά παρόλα αυτά εμφανίζεται σε συνεντεύξεις και δημοσιεύματα σα να έχει συμμετοχή σε ένα επιστημονικό επίτευγμα, το οποίο αφενός μεν πραγματοποιήθηκε ενάντια στους κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας, αφετέρου δε φαίνεται να οδήγησε και σε τελικά αρνητικά αποτελέσματα, με κατάληξη ασθενών που έφεραν το μόσχευμα της τεχνητής τραχείας”.

Παρακάτω επισημαίνει, ότι το δημοσιευμένο έργο της Αντωνιάδου, δεν αρκεί για να την κατατάξει στους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, όπως παρουσιάστηκε από μερίδα μέσων ενημέρωσης και άλλων φορέων που εκθείαζαν το δήθεν μεγάλο ερευνητικό της έργο.

Αναφέρει ο κ. Καθηγητής: “Πέραν τούτων, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά ως πανεπιστημιακός, βλέποντας τα δεδομένα της επιστημονικής βιβλιογραφίας από τις δημόσιες βάσεις δεδομένων, καθώς δεν έχω πρόσβαση σε αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα της ίδιας, είναι ότι ναι μεν το δημοσιευμένο έργο της (δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων με κριτές) ανταποκρίνεται σε αυτό που θα περίμενε κανείς από έναν νέο επιστήμονα αυτής της ηλικίας, σε αυτό το στάδιο της καριέρας του, αλλά με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια δεν αρκεί για να την κατατάξει στους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, ούτε καν στους κορυφαίους Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες ή νέους διδάκτορες, και σε αυτό νομίζω θα συμφωνήσουν όλοι οι πανεπιστημιακοί. Όσο τέτοιοι ισχυρισμοί, αλλά και οι βραβεύσεις που τους ακολουθούν, γίνονται από ιδιωτικούς φορείς αμφιβόλου ακαδημαϊκής αξίας, ή από δελτία τύπου στα ΜΜΕ, προκαλούν απλά κάποια χαμόγελα και χαριτωμένα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.

Κλείνοντας την δήλωση του, επισημαίνει και μια λεπτομέρεια, άγνωστη στο ευρύ κοινό, ότι η Ελένη Αντωνιάδου, είχε καταταχθεί από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ανάμεσα σε σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

“Όταν όμως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), το μεγαλύτερο κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου, την συμπεριλαμβάνει σε αφίσα με τους 11 σημαντικότερους Έλληνες (μαζί με Ελευθέριο Βενιζέλο, Οδυσσέα Ελύτη, Γεώργιο Παπανικολάου, Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή κ.α.) και η Υπουργός Παιδείας την προσφωνεί ως την επιστήμονα που «διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής» απονέμοντάς της το «βραβείο προσφοράς στην επιστήμη και τον άνθρωπο» (ακόμα και αν το Υπουργείο δεν συμμετείχε στη διαδικασία επιλογής), τότε είναι χρέος του πανεπιστημιακού να τοποθετηθεί δημόσια και να θέσει τα πράγματα στη σωστή τους βάση, πάντα με σεβασμό για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, αλλά και τους θεσμούς τους οποίους αυτά εκπροσωπούν”


Φρίξος Δρακοντίδης
Πηγή : protothema.gr


Απάντηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς για το διαμέρισμα «γιάφκα»




Διαμέρισμα μισθωμένο από τις αρχές ασφαλείας για τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων και όχι «γιάφκα», όπως εμφανίστηκε σε δημοσιεύματα του Τύπου, ήταν ο χώρος κοντά στη Πλατεία Μαβίλη, όπου έγιναν ορισμένες μόνον καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis, σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εν λόγω διαμέσμα χρησιμοποιήθηκε για κάποιες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, αλλά δεν έγιναν όλες εκεί, διότι στη συνέχεια ξενοικίαστηκε ελλείψει χρημάτων και οι μάρτυρες αυτοί κατέθεσαν στην Ασφάλεια.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ανεύρεση του εν λόγω χώρου είναι αρμοδιότητα όχι της Εισαγγελίας Διαφθοράς αλλά της Ασφάλειας, και πρόσθεσαν ότι κάποιες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για την Novartis, δόθηκαν και στην Εισαγγελία, πριν οι εν λόγω μαρτυρες υπαχθούν σε καθεστώς προστασίας.


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Διέρρευσαν «top secret» αερομαχίες αμερικανικών μαχητικών με UFO



Υπάρχουν εξωγήινοι; Και αν υπάρχουν, έχουν εμφανιστεί στη Γη; Και αν έχουν εμφανιστεί στη Γη, συνέβη επί των ημερών μας; Είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί η θεωρία του «ζουν ανάμεσά μας»; Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι απλή, ούτε και εύκολη. Θα ήταν τόσο μεγάλο το γεγονός της «στενής επαφής», που ακόμα και αν αντικρίζαμε οτιδήποτε με τα μάτια μας, θα δυσκολευόμασταν να το αποδεχθούμε. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησαν τρία βίντεο, στα οποία αμερικανικά μαχητικά καταδιώκουν «αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα», ή UFO όπως τα κατονόμασαν. Τα βίντεο κυκλοφορούν εδώ και μέρες, ωστόσο άπαντες τα θεωρούσαν fake. Η κατάσταση άλλαξε πριν από λίγες ώρες, καθώς ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των βίντεο και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας πως «δεν είχε δοθεί έγκριση να παρουσιαστούν στο κοινό». Με άλλα λόγια, τα βίντεο που κυκλοφόρησαν είναι πέρα για πέρα αληθινά και άγνωστο πώς, διέρρευσαν από το αρχηγείο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χαρακτηρίζει «άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα» τα αεροσκάφη που καταδιώκουν οι Αμερικανοί πιλότοι. Στα βίντεο φαίνεται καθαρά η αερομαχία που έχει καταγράψει η κάμερα.

Ο εκπρόσωπος του Ναυτικού επιβεβαίωσε μεν ότι πρόκειται για αυθεντικά βίντεο, που δεν έπρεπε να είχαν διαρρεύσει, αλλά απέφυγε να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για εξωγήινα αεροσκάφη, ή κάτι άλλο.

Το ένα βίντεο δείχνει ένα ιπτάμενο αντικείμενο στο σκοτάδι, δευτερόλεπτα πριν... εξαφανιστεί λε ιλλιγιώδη ταχύτητα από το οπτικό πεδίο του Αμερικανού πιλότου και του ραντάρ.

Το άλλο βίντεο δείχνει ένα ιπτάμενο αντικείμενο να κινείται με... εξωγήινη ταχύτητα απευθείας πάνω στο αμερικανικό αεροπλάνο, πριν κάνει την τελευταία στιγμή μανούβρα και εξαφανιστεί στο πίσω μέρος, με τον πιλότο να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση ότι δεν γνωρίζει τι ήταν αυτό που πέρασε.

Το τρίτο βίντεο δείχνει ένα ιπτάμενο αντικείμενο να ελίσσεται μπροστά στο αμερικανικό μαχητικό, ενώ οι πιλότοι δεν μπορούσαν να κρύψουν την έκπληξή τους.

Δείτε τα βίντεο, τα οποία κρατούσαν ως μυστικά υψίστης σημασίας οι Αμερικανικές υπηρεσίες:





Πηγή : protothema.gr


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο



Τo  Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο.

Πρόκειται για πρότυπη μονάδα που χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη μηχανική των απορριμμάτων και στόχος του Πρωθυπουργού, μέσα από αυτήν την επίσκεψη, ήταν η ανάδειξη της ανάγκης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που περνά και  μέσα από τη διαχείριση των απορριμμάτων με σύγχρονες περιβαλλοντικές μεθόδους. Για τον σκοπό αυτό τονίστηκε η σημασία της ανάδειξης των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η προβολή τους ως καλή πρακτική για αντίστοιχες ενέργειες σε ολόκληρη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο χρησιμοποιεί υπερσύγχρονο πληροφοριακό σύστημα τόσο για την εσωτερική παρακολούθηση και έλεγχο της μονάδας, όσο και για τις εμπορικές της λειτουργίες (ζύγιση και χρέωση, κατηγοριοποίηση και πώληση ανακυκλώσιμων) με ταυτόχρονη ενημέρωση της Αναθέτουσας Αρχής που είναι η Περιφέρεια Ηπείρου ενώ τονίζεται δε πως ψηφίστηκε από τον τεχνικό κόσμο της χώρας ως «το έργο της χρονιάς 2018».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Ελέγχου, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και συζήτησε με τους εργαζόμενους του εργοστασίου. Ακόμη, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη, αλλά και τους Δήμους που αποδεικνύουν πως η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος. Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός κάλεσε όλους όσοι εκφράζουν επιφυλάξεις να επισκεφθούν μονάδες όπως αυτή, προκειμένου να διαμορφώσουν εικόνα για το πως θα πρέπει να λυθούν προβλήματα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι, σήμερα στην Ήπειρο, μια μονάδα πρότυπο διαχείρισης στερεών αποβλήτων, η οποία κατασκευάστηκε με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι βραβευμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι φιλική προς το περιβάλλον και διαχειρίζεται, με τρόπο εξαιρετικά αποτελεσματικό, το πρόβλημα της αντιμετώπισης των στερεών αποβλήτων στη χώρα μας.

Είναι μια μονάδα πρότυπο η οποία πρέπει να βρει μιμητές και σε όλη την επικράτεια. Και όσο εντυπωσιακό είναι το έργο αυτό, τόσο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει σε περιοχές της χώρας, όπως η Κέρκυρα και κυρίως όπως η Αττική, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων.

Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης -και δική μου προσωπικά- ότι το ζήτημα αυτό θα έχει αντιμετωπιστεί εντός της επόμενης τετραετίας. Η μονάδα αυτή δείχνει το δρόμο. Η λύση είναι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα, το πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και φθηνά για τους δημότες. Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσουμε.

Και θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ δημόσια τον Περιφερειάρχη, όσους υποστήριξαν το έργο αυτό σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων, την εταιρία, διότι απέδειξαν ότι, όταν συνεργάζεται ουσιαστικά και αποτελεσματικά ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, τα αποτελέσματα μπορούν, πράγματι, να είναι εντυπωσιακά.

Τέλος, σε όλους όσοι όψιμα ανακαλύπτουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, τους ζητώ να αναλογιστούν την κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τη χώρα στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.




Ασταμάτητες οι ροές μεταναστών στα νησιά, πάνω 500 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο



 Πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά από τη Δευτέρα έως και σήμερα,  σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. 

454 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο, 81 πέρασαν στη Χίο και 220 στη Σάμο.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, ζουν περισσότερα από 11.000 άτομα. Η κατάσταση γίνεται και πάλι ανεξέλεγκτη.


Με 14,5 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση



Με 14,5 % προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε  δημοσκόπηση μετά τις εκλογές και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 36,4%,
ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9%,
το ΚΙΝΑΛ 6,4%, 
το ΚΚΕ 4,8%, 
το ΜέΡΑ25 4,3%,
η Ελληνική Λύση 3,1%.

Το 46,5% δηλώνει ότι βλέπει θετικά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ενώ το 14,6% αρνητικά. Αντίστοιχα για τον Αλέξη Τσίπρα, οι θετικές γνώμες για την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη είναι στο 22,1% ενώ οι αρνητικές στο 36,9%.

Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά σε ποσοστό 61,4% ενώ αρνητικά σε ποσοστό 24,4%. Τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 63,1% τους αξιολογεί θετικά ενώ το 25,5% αρνητικά. Τη στάση του κ. Τσίπρα αυτό το δίμηνο, ένα ποσοστό 39,4% την βλέπει θετικά έναντι ενός 49,3% που την αξιολογεί αρνητικά.

Αναφορικά με την περίοδο χάριτος που δίνει η κοινή γνώμη στην κυβέρνηση (για όλα τα ζητήματα), ένα ποσοστό 32,6%, της δίνει ένα χρονικό διάστημα 12 μηνών. Αναφορικά με το αν θα εκπληρώσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις της, το 49,7% πιστεύει πως «ναι» έναντι ενός ποσοστού 42,6%.

Στους πολιτικούς αρχηγούς,
 ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος με ποσοστό 45,5%, 
ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 35,6%,
η Φώφη Γεννηματά με 22,7% 
και ο Γιάννης Βαρουφάκης με 22,5%.


Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου



Όπως αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου, στα σχολεία δεν θα γίνουν μαθήματα, με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):

Αερόβιες κινητικές δραστηριότητες:

Βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά – ατομικά αθλήματα:

Καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).σχολεία: Υγιεινή διατροφή και αθλητισμός

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα – αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, με τη συμμετοχή μαθητών όλων των Τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Αττικής, Ολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών διαφόρων αθλημάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών.

Οι σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: fysagogi@dide-v-ath.att.sch.gr μέχρι την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019.


Μητσοτάκης: Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια



Τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, θα εισηγηθεί, η κυβερνητική πλειοψηφία. 

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες, αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της ιστορίας», ανέφερε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με συνεργάτες του.