Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Eξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παράνομης βίας, μέσω διαδικτύου



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και παράνομης βίας, μέσω διαδικτύου, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσει άσεμνη φωτογραφία ανήλικης που δήθεν κατείχε, κατάφερε να αποσπάσει από την ανήλικη φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με την τεχνική συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε άμεση ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και κατόπιν επικοινωνίας με τον διαχειριστή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ημεδαπού καθώς και ο τόπος διαμονής του στην Αττική.

Ακολούθως το προανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε, λόγω αρμοδιότητας, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικοί της οποίας πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του ημεδαπού.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) κινητά τηλέφωνα με τις αντίστοιχες κάρτες SIM, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.


Πρωτοποριακή συσκευή παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από τον κρύο νυχτερινό ουρανό



Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν την πρώτη φθηνή θερμοηλεκτρική συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και ανάβει λάμπες LED, αξιοποιώντας τις κρύες νύχτες, χωρίς να χρειάζεται τη θερμότητα και το φως του ήλιου. Στο μέλλον θα μπορούσε να αξιοποιηθεί επίσης σε απομονωμένες περιοχές για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων.

Τα φωτοβολταϊκά αποτελούν μια αποτελεσματική πηγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια της μέρας, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο για τη νύχτα. Η μόνη λύση είναι να εφοδιασθούν τα φωτοβολταϊκά με μπαταρίες που αποθηκεύουν την παραγόμενη κατά τη μέρα ενέργεια, έτσι ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί το βράδυ, κάτι όμως που αυξάνει το συνολικό ενεργειακό κόστος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Αασγουάθ Ραμάν, επίκουρο καθηγητή επιστήμης και τεχνολογίας των υλικών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Λος 'Αντζελες (UCLA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Joule", αξιοποίησαν το φαινόμενο της ψύξης ακτινοβολίας (radiative cooling), κατά το οποίο μια επιφάνεια που βλέπει προς τον ουρανό, έχει απώλεια θερμότητας στην ατμόσφαιρα με τη μορφή θερμικής ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα να αποκτά πιο χαμηλή θερμοκρασία από τον γύρω αέρα.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεννηθεί ηλεκτρισμός μέσω «χειραγώγησης» των θερμοκρασιακών διαφορών, με αποτέλεσμα να παράγεται ρεύμα και τη νύχτα, όταν η ζήτηση ρεύματος αυξάνεται κατακόρυφα.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι η συσκευή μπορεί να παράγει ηλεκτρισμό τα βράδια, όταν οι ηλιακές κυψέλες δεν δουλεύουν. Πέρα από το φωτισμό, πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να είναι κατάλληλη για απομονωμένες τοποθεσίες», δήλωσε ο Ραμάν.

Οι ερευνητές δοκίμασαν με επιτυχία τη θερμοηλεκτρική γεννήτρια τους σε καθαρές κρύες νύχτες του χειμώνα από ταράτσες κτιρίων. Προς το παρόν, μπορεί να παράγει έως 25 μιλιβάτ (χιλιοστά του βατ) ενέργειας ανά τετραγωνικό μέτρο (σε θερμοκρασία ενός βαθμού Κελσίου), αλλά οι δημιουργοί της πιστεύουν ότι μπορούν μελλοντικά να την κάνουν 20 φορές πιο ισχυρή.

«Νομίζουμε ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια τεχνολογία συμπληρωματική της ηλιακής. Αν και το παραγόμενο ρεύμα θα είναι πάντα σημαντικά λιγότερο, θα μπορεί να λειτουργήσει όταν οι ηλιακές (φωτοβολταϊκές) κυψέλες δεν θα μπορούν», ανέφερε ο Ράμαν.


Πηγή: skai.gr


Λαμία: 17χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της – Την βρήκε η γιαγιά της



Ανάστατη είναι η κοινωνία της Λαμίας από την τραγική είδηση που κυκλοφόρησε το βράδυ του Σαββάτου (14.9.2019) με την αυτοχειρία ενός κοριτσιού μόλις 17 χρονών.

Συγκεκριμένα η κοπέλα που διέμενε στην Λαμία βρέθηκε κρεμασμένη από ένα αυτοσχέδιο βρόγχο μέσα στο σπίτι της από την γιαγιά της. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά για την 17χρονη.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του ΑΤ Λαμίας που σύμφωνα με πληροφορίες απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

πηγή: lamiareport.gr


Φορτηγό γεμάτο όπλα και πυρομαχικά εντόπισαν οι αρχές



Το φορτηγό φαινομενικά μετέφερε τριφύλλι ωστόσο κατά την διάρκεια ελέγχου αποκαλύφθηκε το πραγματικό φορτίο του...

Μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών εντοπίστηκε το Σάββατο σε φορτηγό αυτοκίνητο στο Ρέθυμνο από τις αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με το rethemnosnews.gr το φορτηγό, φέρεται να σταμάτησαν οι διωκτικές αρχές για έλεγχο και ενώ φαινομενικά μετέφερε τριφύλλι, στο εσωτερικό του εντόπισαν όπλα, σφαίρες και άλλα πυρομαχικά είδη.

Στην ΕΛ.ΑΣ. σήμανε συναγερμός και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το φορτηγό έχει μεταφερθεί στο Ρέθυμνο, όπου φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ ο οδηγός του κρατείται.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Συνελήφθη ο προμηθευτής των κυκλωμάτων που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών



Συνελήφθη εχθές το πρωί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της Ομάδας Παραεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ο βασικός προμηθευτής των κυκλωμάτων που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόκειται για 37χρονο ημεδαπό, η σύλληψη του οποίου επετεύχθη σε αποθήκη που διατηρούσε στα Καμίνια, όπου συγκέντρωνε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και από εκεί τα μετέφερε με αυτοκίνητο και τα διοχέτευε σε αλλοδαπούς που τα διέθεταν στη συνέχεια προς πώληση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.




Εντός της αποθήκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τα (16.000) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, (2.000) πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τη μεταφορά τους.

Για τη σύλληψή του και τον εντοπισμό της αποθήκης προηγήθηκε μεθοδική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση του συλληφθέντα στο πεδίο της εμπορίας και διακίνησης των λαθραίων τσιγάρων και κυρίως στον τομέα του εφοδιασμού των κυκλωμάτων που τα πωλούσαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει η «επαγγελματικού» τύπου εμπλοκή του συλληφθέντα στα κυκλώματα εμπορίας και διάθεσης λαθραίων τσιγάρων και για το λόγο αυτό η ερευνητική διαδικασία συνεχίζεται, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του και οι διασυνδέσεις του με άλλα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Ο συλληφθείς με την ποινική δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.




Mολότοφ μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών με 20 προσαγωγές



Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, όταν περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν εναντίον ανδρών των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου στα Εξάρχεια, εκτοξεύοντας δεκάδες βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους νεαρούς μέχρι την πλατεία Εξαρχείων, ενώ έγιναν και 20 προσαγωγές και τέσσερις συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες είναι Έλληνες, ηλικίας 24, 23, 21 και 18 ετών και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα περίπου 2.500 άτομα που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα οργανώσεων του αντεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.


Πέτσας για ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη : Παραμένει αδιόρθωτος



«Μετά το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” και το “Παράλληλο Πρόγραμμα” ο κ. Τσίπρας επέστρεψε σήμερα στη Θεσσαλονίκη “έτσι, χωρίς Πρόγραμμα”» σχολίασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Πέτσα:

«Μόνο για να πει “είμαστε ακόμη ζωντανοί” στο εσωκομματικό του ακροατήριο και να αραδιάσει, πάλι, αμέτρητα ψέματα.

Ψέματα στην κυβέρνηση; Περισσότερα ψέματα στην αντιπολίτευση...

Έπεισε όλους τους Έλληνες ότι δεν έχει ιδέα από το πως δουλεύει η οικονομία και το πλήγμα που της προκάλεσε με κύριο θύμα του τη μεσαία τάξη.

Απέδειξε ότι δεν μπορεί να ωριμάσει.

Απέδειξε κυρίως ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από την ετυμηγορία των Ελλήνων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος.

Η Ελλάδα όμως δεν έχει χρόνο για χάσιμο.

Κοιτάζουμε μπροστά, όλοι μαζί, για να λύσουμε τα προβλήματα που συσσώρευσε η προηγούμενη κυβέρνηση και να βγάλουμε από τις πλάτες των πολιτών τα βάρη που τους φόρτωσε.

Με επενδύσεις, πολλές και καλύτερες δουλειές και ανάπτυξη για όλους.

Ο κ. Τσίπρας λέει “είμαστε εδώ”.

Οι Έλληνες όμως είναι ήδη αλλού».


Νεκρή γυναίκα από φωτιά σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι



Φωτιά σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Κολωνάκι σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι. Μέσα στο διαμέρισμα ήταν μια γυναίκα 75 ετών, η οποία βρέθηκε νεκρή, που έχασε την ζωή της από τις αναθυμιάσεις μιας και δεν φέρει εγκαύματα.