Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Χαράκωσε την γυναίκα του στο κέντρο της πόλης τον άφησαν ελεύθερο και πήγε να την σκοτώσει στο νοσοκομείο


Σκληρός κακοποιός που είχε χαρακώσει στο πρόσωπο την σύντροφο του στο κέντρο της Λαμίας πριν από λίγες ημέρες, είχε αφεθεί ελεύθερος παρά την πράξη του και συνέχισε την εγκληματική του συμπεριφορά.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όταν ζευγάρι λογομάχησε και λίγο αργότερα ο άνδρας χτυπούσε με μανία το κεφάλι της γυναίκας στο πάτωμα.

Το ζευγάρι βρισκόταν σε θάλαμό βραχείας νοσηλείας στο νοσοκομείο, όταν άρχισαν να μαλώνουν. Τα αίματα άναψαν και η γυναίκα προσπαθώντας να ξεφύγει απο τον κακοποιό σύντροφο της βγήκε από το θάλαμο.

Ο άνδρας την κυνήγησε, την έπιασε,την πέταξε κάτω και άρχισε να χτυπά το κεφάλι της πάτωμα. Άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή και δεν είναι η πρώτη φορά που φεύγει ενώ έχει προσπαθήσει να σκοτώσει την σύντροφο του.

Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν και έσπευσαν στο νοσοκομείο εντόπισαν τον κακοποιό στο προαύλιο χώρο και τον προσήγαγαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Το ζευγάρι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία καθώς ο άνδρας είχε τραυματίσει με μαχαίρι τη γυναίκα στο πρόσωπο στο κέντρο της Λαμίας, σε συμπλοκή που είχαν στην πλατεία Πάρκου. 

Μάλιστα είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί από σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και είχε αφεθεί ελεύθερος μετά το μαχαίρωμα στην σύντροφο του, ελπίζουμε τώρα να οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών γενικότερα.




Η Στεφανίδη! Κατέκτησε και 4ο «διαμάντι»


Η Κατερίνα Στεφανίδη δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και κατάφερε να γράψει ιστορία στο Diamond League. Η χρυσή ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, πέρασε τα 4,83 μέτρα, κατακτώντας την πρώτη θέση στη διοργάνωση για τέταρτη συνεχόμενη φορά, μία ανεπανάληπτη επιτυχία για το άθλημά της.




Ρε πλάκες με αυτόν τον Ραγκούση! Λέει κάτι για να πει και ας ξεφτιλιστεί



Δεν εντάσσεσαι στον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν έχει μυαλό Συριζαίου και δεν μπορείς να ξεφτιλιστείς εύκολα, και ο Ραγκούσης το έχει και μάλιστα συναγωνίζεται επάξια στην ξεφτίλα παλιούς συντρόφους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάμε για τον πρώην Πασόκο και πλέον ακατάλληλο τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση.

Τι να πώ για να δικαιολογήσω την ύπαρξη μου είπε ο Ραγκούσης και βρήκε να κάνει κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δεν έχει τεθεί σε λειτουργία ο ευρωπαϊκός τηλεφωνικός αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» για τις πυρκαγιές που εκδηλώνονται.

«Μόλις ξεκίνησε τη θητεία του ο κ. Μητσοτάκης έκρινε απαραίτητο να ανεβάσει την επικοινωνιακή παράσταση "εμένα με λένε Κυριάκο Μητσοτάκη, γι' αυτό η ενδιάμεση λύση για το 112 θα λειτουργήσει το αργότερο σε 1 μήνα". Σχεδόν 2 μήνες μετά, στις πυρκαγιές που εκδηλώνονται, το 112 απλώς δεν υπάρχει. Ούτε ενδιάμεσο, ούτε καν ενδιάμεσο του ενδιάμεσου», σημειώνει, σε δήλωσή του, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, «το μόνο που πλέον υπάρχει είναι δημόσιες αλληλοκατηγορίες υπουργών, στην προσπάθειά τους να φορτώσουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για το κυβερνητικό φιάσκο με το 112». «Ατυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, η μη λειτουργία του 112 δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία ακόμη θλιβερή τροπολογία όπως έκανε στην περίπτωση της ΕΥΠ», προσθέτει για να είχαμε να λέγαμε.




Εντολή προκαταρκτικής εξέτασης για το ΒΟΞ του Ρουβίκωνα


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» δόθηκε εντολή από την  Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σε στελέχη της ασφάλειας να διερευνήσουν εαν στην περίπτωση του ακινήτου επί της οδού Θεμιστοκλέους (κτίριο ΒΟΞ) τελούνται αδικήματα τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα.

Με αυτή την εντολή ουσιαστικά δίδεται εντολή από την Εισαγγελία Αθηνών για την για εκκένωση του κτηρίου ΒΟΞ στα Εξάρχεια, το οποίο αποτελεί την άτυπη έδρα του Ρουβίκωνα.

«Με αυτόν τον τρόπο η εισαγγελία και αλλά και η αστυνομία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το εμπόδιο της απροθυμίας των διοικήσεων του ΙΚΑ (στο οποίο και ανήκει το κτήριο) να ζητήσουν την εκκένωση του χώρου και την ποινική δίωξη των καταληψιών» ίσως γιατί φοβούνται τους αντιεξουσιαστές.

Το α’ εξάμηνο του 2018 η τότε διοίκηση του ΙΚΑ είχε λάβει κλήση για κατάθεση στο πλαίσιο έρευνας που είχε ανατεθεί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και αφορούσε το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης που διώκεται όχι αυτεπαγγέλτως αλλά μετά την υποβολή μήνυσης από τον ιδιοκτήτη, αλλά η διοίκηση δεν προσήλθε ποτέ στη ΓΑΔΑ.


Γελάει ο κόσμος με τις δηλώσεις Τσακαλώτου για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη



Σε πλήρη παράκρουση οι αποτυχημένοι ακροαριστεροί δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Μητσοτάκης είναι ένας σοβαρός πρωθυπουργός και ότι έλεγε προεκλογικά το κάνει πράξει.

Ένας από αυτούς που δεν μπορεί να συνέλθει είναι και ο Τσακαλώτος που έκανε ανάρτηση που γελάει ο κόσμος μαζί του.

Ο τίτλος της ανάρτησης στο fecebook του Τσακαλώτου : «Πλεονάσματα: Οι καλένδες αποκτούν νέο νόημα»

«Ο κ. Μητσοτάκης ως άλλος Sir Humphrey, θα διαπραγματευτεί σκληρά για τα πλεονάσματα, αλλά εν ευθέτω χρόνω, όταν και μόνον όταν όλοι οι παράγοντες έχουν ληφθεί υπόψη και δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αρνητικοί παράγοντες και φυσικά με την επιφύλαξη των δεσμεύσεών μας και χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες» 

Ότι μπορούν απλά για να ξεφτιλιστούν πάνω στον πανικό τους!!!


46χρονος αλλοδαπός κακοποιός δεν επέστρεψε στην φυλακές Αλικαρνασσού



Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητείται 46χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κρατούνταν στο Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού και χθες, 6 Σεπτεμβρίου 2019, δεν επέστρεψε μετά από άδεια που είχε λάβει.

Ο προαναφερόμενος εξέτιε ποινή κάθειρξης για ναρκωτικά.


Ειδική επιχειρησιακή δράση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για λαθραία τσιγάρα και ναρκωτικά



Άλλη μια ειδική επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε  Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την αντιμετώπιση της εμπορίας λαθραίων τσιγάρων και της διακίνησης ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου δύο (2) αλλοδαπούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1.077) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Είχε προηγηθεί έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε η δράση των συλληφθέντων αλλοδαπών στη συστηματική διακίνηση και εμπορία λαθραίων τσιγάρων στον περιβάλλοντα χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, για λαθρεμπόριο και παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Επιπρόσθετα από την οδό Αντωνιάδου προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης (18) άτομα και εξετάζεται η εμπλοκή τους σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Η ειδική δράση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Σημειώνεται ότι οι ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.




Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο περίπτερο της Ινδίας, τιμώμενης χώρας της ΔΕΘ


«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις». Τα λόγια αυτά του Μαχάντμα Γκάντι, που έχουν διαχρονική αξία για την πολιτική θύμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Ινδίας, τιμώμενης χώρας στην φετινή ΔΕΘ.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ινδίας, Χαρντιπ Σινγκ Πούρι αλλά και την πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα Σάμα Τζέιν.

Μετά τη σύντομη τελετή ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στο περίπτερο της Ινδίας με κορυφαίους CEO ινδικών εταιριών αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων παρουσία της Ινδής πρέσβεως.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που εγκαινιάζω εδώ στη 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το περίπτερο της τιμώμενης χώρας, της Ινδίας. Της μεγαλύτερης  δημοκρατίας στον κόσμο. Με την οποία μοιραζόμαστε πολλά κοινά. Την κληρονομία των ακτινοβόλων και αρχαίων πολιτισμών μας. Τον πόθο για εθνική ολοκλήρωση, που κέρδισαν με αγώνες οι λαοί μας τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Τον σεβασμό στις αξίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αλλά και μια δημιουργική διασπορά. Ινδούς επιστήμονες και επιχειρηματίες θα συναντήσει κανείς στις τέσσερις γωνιές της γης, όπως ακριβώς και Έλληνες.

Ινδοί και Έλληνες συνδέονται, όμως, και με κοινές θυσίες. Γι’ αυτό και σημειώνω με συγκίνηση την τελετή μνήμης που θα οργανωθεί αύριο στο Ινδικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο. 520 Ινδοί στρατιώτες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, βρίσκονται εκεί, συνδέοντας για πάντα τους δύο λαούς μας. Μας συνδέει επίσης ο πολιτικός και πνευματικός ηγέτης της Ινδίας Μαχάτμα Γκάντι, τα 150 χρόνια από τη γέννηση του οποίου, γιορτάζουμε φέτος. Θυμίζω ότι το 1908 είχε διαβάσει την Απολογία του Πλάτωνα και την είχε μεταφράσει στη γλώσσα του στα γκουτζαράτι. Απόδειξη της επιρροής που είχε η αρχαία ελληνική φιλοσοφία στη σκέψη του. Αλλά και ο Γκάντι επηρέασε ολόκληρη τη διανόηση του 20ου αιώνα, όπως και την πολιτική. Και προσωπικά, θυμάμαι πάντα, ένα συμπέρασμά του προς κάθε πολιτικό που αξίζει, νομίζω, να το μνημονεύσω. Έλεγε ο Γκάντι: Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις. Τα λόγια του αποδεικνύονται πέρα για πέρα αληθινά.

Αγαπητοί φίλοι παρακολουθούμε -και εγώ προσωπικά- με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτό που συντελείται στην Ινδία εδώ και μερικά χρόνια. Την έξοδο εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων από τη φτώχεια και τη σημαντική δημιουργία νέου πλούτου. Γιατί η φίλη χώρα κατόρθωσε να διπλασιάσει το ΑΕΠ της μέσα στην τελευταία δεκαετία. Αλλά να διπλασιάσει, ταυτόχρονα, και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της. Ίσως λοιπόν δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία αποτελεί την τιμώμενη χώρα σε μια χρονιά που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και επιλέγει για σύνθημά της την ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη παντού.  Οι διμερείς μας σχέσεις διευρύνονται, αλλά θέλουμε να ενταθούν ακόμα πιο πολύ. Οι ελληνικές εξαγωγές προς την Ινδία αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια αλλά μοιράζομαι το στόχο που θέσατε Πρέσβυ για να φτάσουμε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ διμερούς εμπορίου μέχρι το 2021. Είναι ένας απολύτως ρεαλιστικός στόχος και ανυπομονώ να ενισχύσουμε περαιτέρω τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας. Είτε με άμεσες ξένες επενδύσεις από Ινδικές εταιρείες στην Ελλάδα, είτε με ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ινδία. Εταιρείες προσανατολισμένες στις εξαγωγές που επωφελούνται από το νέο πλούτο που δημιουργήθηκε στη χώρα σας καθόλη την τελευταία δεκαετία. Και φυσικά θα ήθελα να επισημάνω -το κάνατε κι εσείς επίσης στα σχόλιά σας- την εμβληματική κοινή επένδυση από μία Ινδική και μία Ελληνική εταιρεία για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, που είναι επίσης η ιδιαίτερη πατρίδα μου. Ένα έργο υποδομής που είναι απολύτως κρίσιμης σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού.

Επομένως, υπάρχουν πολλά ακόμα να κάνουμε στο πλαίσιο των διμερών δεσμών των δύο χωρών μας και προσωπικά είμαι πολύ πολύ αισιόδοξος ότι επίσης και στον τομέα του τουρισμού, η κοινή μας πολιτιστική καταγωγή και το γεγονός ότι η μεσαία τάξη της Ινδίας ξεκινά να εξερευνά τις ομορφιές των ταξιδιών στο εξωτερικό θα καταστήσει την Ελλάδα έναν από τους προτιμητέους προορισμούς για τους Ινδούς ταξιδιώτες. Και ελπίζω ότι με τη στενή συνεργασία των υπηρεσιών τουρισμού μας, θα επιτευχθεί η σημαντική αύξηση του αριθμού των Ινδών τουριστών που επισκέπτονται την όμορφη χώρα μας.

Μπορούμε, λοιπόν, να αντλήσουμε αμοιβαία διδάγματα για το πως η ανάπτυξη για όλους μπορεί να γίνει εφικτή. Και πως -και θα επιμείνω σε αυτό- η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να συμβαδίζει μαζί της. Κλείνω ενθυμούμενος τα λόγια του μεγάλου Ινδού, φιλοσόφου και οικονομολόγου, Αμάρτια Σεν: Φτώχεια είναι η στέρηση της ευκαιρίας. Αυτή την ευκαιρία προόδου, λοιπόν, ας την προσφέρουμε απλόχερα στους δύο λαούς μας. Σας ευχαριστώ πολύ».




Στις 16 μονάδες η διαφορά Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ



Δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ στο διπλάσιο, κατά 7,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41,8%, έναντι ποσοστού 25,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,7%, το ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 3% και ΜέΡΑ25 3%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, ιδίως από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. 

Το 71% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει θετική γνώμη για την κυβέρνηση, το 49% εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Το 80% πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Το 42% αναφέρει στη δημοσκόπηση της Marc ότι ο πρωθυπουργός ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.


Σε πανικό η αντιπολίτευση μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν έχει με τι να κάνει αντιπολίτευση



Σε πανικό σύσσωμη η αντιπολίτευση βλέποντας στην ΔΕΘ ένα σοβαρό πρωθυπουργό μετά από χρόνια, δεν έχει λόγια για να κάνει αντιπολίτευση και προσπαθεί να υποβαθμίσει όσα σοβαρά εξήγγειλε ο Μητσοτάκης και κατάλαβαν πολύ καλά οι πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ,μην έχοντας τι να πει κάνει αυτό που κάνει πάντα πετάει λάσπη για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του και να επιβεβαιώσει τους ψηφοφόρους γιατί τους έστειλε στην αντιπολίτευση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε πουθενά στις εξαγγελίες, εργαζόμενους, μικρομεσαίους, άνεργους και αγρότες, λέγοντας ότι «δεν χωρούν στην "ανάπτυξη για όλους" της ΝΔ» και το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που τους κατέστρεψε με την πολιτική του.

Γελάει ο κόσμος με την αντιπολίτευση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το χειρότερο προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός τα είχε έτοιμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ένα παραλλήρημα πουτ δείχνει τον πανικό τους στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν τους χρειάζεται κανένας αναφέρουν ότι «Ένα είναι το σίγουρο ο πρωθυπουργός της χώρας μας διαβεβαίωσε ότι το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» στην πράξη μεταφράζεται σε «ανάπτυξη δίχως κανόνες για τους λίγους και τους ισχυρούς»» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι «για τη μεσαία επιχειρηματικότητα ακούσαμε μόνο ευχολόγια ενώ εκκωφαντική ήταν η σιωπή του για το ερώτημα της σχέσης μεγάλων επενδύσεων και προστασίας του περιβάλλοντος».

«Η Ελλάδα που σχεδιάζει η ΝΔ είναι μια χώρα δίχως κανόνες που η θέληση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων είναι ο νόμος του κράτους» υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ο ορισμός του νεοφιλελευθερισμού».

«Το νεοφιλελεύθερο όραμα του κ. Μητσοτάκη διαγράφεται με σαφήνεια στην αναφορά του στα ζητήματα της εργασίας. Εκεί, με προκλητικό τρόπο, μας διαβεβαίωσε ότι είναι πρώτιστη έγνοια του η προστασία των εργαζομένων και, στη συνέχεια, κατήγγειλε τις ρυθμίσεις προστασίας της μισθωτής εργασίας ως εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι σε ορισμένα θέματα ο κ. Μητσοτάκης ήταν εξαιρετικά επιμελής. «Φρόντισε να μην πει κουβέντα για τη μείωση των πλεονασμάτων που υποσχόταν, παραπέμποντάς την σε μία αόριστη «κατάλληλη συγκυρία». Φρόντισε να μην πει κουβέντα για ποιο λόγο ετοιμάζεται να σαρώσει τους πολίτες και τη χώρα με μνημονιακές μεταρρυθμίσεις όταν η μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% έχει ήδη επιτευχθεί με τον καταπιστευτικό λογαριασμό και χωρίς «προαπαιτούμενα». Φρόντισε να μην πει κουβέντα για την μέχρι πριν από λίγους μήνες «προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών», αν και γνωστός Μακεδονομάχος» προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που σίγουρα έκανε με επιτυχία είναι ότι επιβεβαίωσε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «τρώει από τα έτοιμα»» συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «είπε ότι αυτός μείωσε τον ΕΝΦΙΑ που μειώθηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβρη του 2018, είπε ότι αυτός -ως άλλος ταχυδακτυλουργός- μείωσε την ανεργία τον Αύγουστο ενώ εδώ και τρία χρόνια η Εργάνη καταγράφει άνοδο της απασχόλησης και μείωση της αδήλωτης/υποδηλωμένης εργασίας, είπε ότι αυτός έκανε τις 120 δόσεις που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αυτός μειώνει τη φορολογία στις επιχειρήσεις που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2019 κατά μία ποσοστιαία μονάδα κάθε χρόνο ως το 25%».

«Την ίδια στιγμή, όμως, μέσα στον αναπτυξιακό του οίστρο, ακύρωσε όλα τα αναπτυξιακά μέτρα ελάφρυνσης που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για το 2020:

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που θα ίσχυε από το ερχόμενο έτος και την οποία παρέπεμψε αόριστα στο μέλλον.
Τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και υπηρεσίες από το 13% στο 11%.
Τη μείωση της προκαταβολής φόρου από 100% σε 50%.
Την αύξηση συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων στο 150%.
Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, άνεργοι, αγρότες και πολλοί άλλοι που δεν άκουσαν τίποτα συγκεκριμένο που να τους αφορά, δεν χωρούν στην «ανάπτυξη για όλους» της Νέας Δημοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ.


Για το τελειωμένο ΚΙΝΑΛ τι να πεις να είχαμε να λέγαμε

Για «πρωτοφανή παραδοχή αδυναμίας από μια Κυβέρνηση που απαράδεκτα αντιλαμβάνεται ως επαιτεία, τις δίκαιες διεκδικήσεις της χώρας», κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο κ. Μητσοτάκης άφησε στην κα Λαγκάρντ τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα» σημειώνεται στο ίδιο που καταλήγει αναφέροντας:

«Όσο για τα εργασιακά ως φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης αρχίζει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του στον ΣΕΒ για την υποπροστασία των εργαζομένων, με πρώτο βήμα τις κλαδικές συμβάσεις».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης :

«Η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, απέδειξε εκτός των άλλων ότι δεν τον ενδιαφέρει να ακυρώσει την προδοτική συμφωνία για την Μακεδονία και δεν έχει σχέδιο, ώστε να σταματήσει τους Λαθροεισβολείς! Όσο για την οικονομία συνεχίζει ακάθεκτος το ξεπούλημα των Ελληνικών επιχειρήσεων (ΔΕΠΑ- ΕΛΠΕ - ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) και το "βαφτίζει" επενδύσεις! Επίσης επανέλαβε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή που είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι αρκετή! Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό! Προβλέψιμος, με ανεπαρκές κυβερνητικό σχέδιο! Σε άλλη μία ΔΕΘ , άλλος ένας Πρωθυπουργός, λέει μία από τα ίδια... δηλαδή... ψέματα».




Ο Μητσοτάκης διατηρεί το επίδομα στους συνταξιούχους, μειώνει τους φόρους, ανάσα στους Έλληνες



Διατηρείται, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μπουναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020 και σύντομα θα πάρει πιο θεσμική και μόνιμη μορφή είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούσε τους πολίτες σε συμφωνία Αλήθειας και τώρα ως πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε τους πολίτες σε «μία Συμφωνία Δημιουργίας, Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος, Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα «για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, την τόνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων, αλλά και τη στήριξη της οικογένειας απέναντι στον δημογραφικό κίνδυνο. Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα. Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%. Ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10% σε 5%. Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Ενώ αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων. Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης. Μέσα στο 2020 επίσης θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία. Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%».

«Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό. Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μπουναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020. Σύντομα, ωστόσο, η προστασία αυτής της κατηγορίας συμπολιτών μας θα πάρει πιο θεσμική και μόνιμη μορφή» κατέληξε.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας ανακοίνωσε την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Συγκεκριμένα είπε «Γι’ αυτό, ξεκινά από την 1η Ιουλίου του 2020 η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, έως και το 2023. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά 1 περίπου μονάδα. Προσέξτε όμως. Μόνο για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης. Και ίσως τυπικά το μέτρο να εντάσσεται στο κεφάλαιο των Εργασιακών. Στην ουσία, όμως, αποτελεί και αυτό μία φορολογική τομή. Γιατί μόνο στην Ελλάδα υπάρχει η πρωτοτυπία των «μεικτών» και «καθαρών» αποδοχών. Διότι μόνο εδώ οι κρατήσεις είναι τόσο υψηλές, ώστε και να μειώνουν την αγοραστική δύναμη του εργαζομένου. Αλλά και να αποθαρρύνουν τον εργοδότη να επενδύσει στην πρόσληψη νέου εργατικού δυναμικού. Με τη μείωση των εισφορών, λοιπόν, οι εργαζόμενοι θα δουν, αμέσως, στο ταμείο αύξηση στα χρήματά τους. Αλλά και οι επιχειρήσεις θα δουν μείωση του κόστους ανά απασχολούμενο. Και αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση της μόνιμης απασχόλησης. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της υποδηλωμένης εργασίας και της κατάχρησης των ευέλικτων μορφών εργασίας, θεσπίζουμε αμέσως προσαύξηση στην αμοιβή των μερικώς απασχολούμενων κατά 10% την ώρα για υπερωριακή απασχόληση. Έτσι ώστε να ενθαρρυνθεί η μόνιμη απασχόληση. 600.000 συμπολίτες μας θα διαπιστώσουν άμεσα βελτίωση των αποδοχών τους».

Η ομιλία του Πρωθυπουργού :