Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Harley Davidson Forty Eight κυριλέ αλητεία στους δρόμους της Ελλάδας



Στο Forty Eight ακούς τον πραγματικό ήχο που κάνει ένα κομμάτι ατσάλι όταν χτυπάει με δύναμη ένα άλλο κομμάτι ατσάλι κάθε φορά που αλλάζεις ταχύτητα. Στο Forty Eight η έκρηξη της βενζίνης στον θάλαμο καύσης των κυλίνδρων παράγει ωστικό κύμα που εκτονώνεται μέσα στο δικό σου σώμα και σε πάει σε άλλη διάσταση.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα αφορά ανθρώπους που γράφουν μόνοι τους το βιβλίο της προσωπικής ζωής τους και αναζητούν μια μοτοσυκλέτα που έχει φτιαχτεί για να σε ταξιδεύει.


Δύο τεράστιοι αερόψυκτοι κύλινδροι με πάνω από 1200 κυβικά, χοντρό ατσάλι παντού συνολικού βάρους άνω των 250 κιλών, σκληρές αναρτήσεις με μικρή διαδρομή, πόδια τεντωμένα, χέρια τεντωμένα και μία λεπτή σέλα που ίσα-ίσα αποτρέπει το σώμα σου να έρθει σε άμεση επαφή με το πλαίσιο. Αυτή είναι μια ακριβής περιγραφή για το Harley Davidson Forty Eight από κάποιον που δεν αποδέχεται τίποτα διαφορετικό πέραν των προσωπικών πεποιθήσεών του. 

Πάνω σε αυτή την μηχανή ο αναβάτης νιώθει ασφάλεια και η Harley με το Forty Eight κάνει ακριβώς αυτό σου προσφέρει άνεση και ασφάλεια. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που προορίζεται κυρίως για αστική χρήση.





Το Forty Eight  είναι τόσο ξεχωριστό και εν τέλει τόσο… υπέροχο!

Στο Forty Eight οι αναρτήσεις δεν σε αποκόπτουν από την επιφάνεια της γης, αλλά σε συνδέουν με αυτή. Με λίγα λόγια, πάνω στη σέλα του Forty Eight θα επαναδραστηριοποιήσεις όλες τις αισθήσεις που σου έχει αδρανοποιήσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής των μεγαλουπόλεων. Γι΄αυτό σε συναρπάζει η οδήγησή του από το πρώτο μέτρο. Διαδρομές που κάνεις κάθε μέρα αποκτούν διαφορετική μορφή όταν οδηγάς το Forty Eight.

Που να οδηγήσεις την Iron 1200 Forty Eight Special, με μια χαλαρωτική θέση οδήγησης που λατρεύει τις ήρεμες βόλτες μέσα στην πόλη, και είναι άμεσο στις εντολές που του έδινες, προκαλώντας μια ατμόσφαιρα αλητείας. 

Τα ίδια συναισθήματα σου προκαλεί και η οδήγηση του “απλού” Forty Eight, κάτι αναμενόμενο αφού η μόνη διαφορά σε σχέση με το Special είναι στα χρώματα του ρεζερβουάρ, στον μαύρο κινητήρα και στο χαμηλότερο τιμόνι. Όμως αυτό το χαμηλό τιμόνι του Forty Eight είναι που τονίζει ακόμα περισσότερο την δυναμική του πλευρά.

Το πάνω μέρος του σώματός σου έχει μεγαλύτερη κλίση προς τα εμπρός, κάτι που σε προδιαθέτει να ανοίξεις το γκάζι περισσότερο. Παρά το βάρος και τα αργά γεωμετρικά χαρακτηριστικά του πλαισίου, το Forty Eight είναι αναπάντεχα πολύ ευέλικτο μέσα στην κίνηση της πόλης, κυρίως χάρη στο μικρό του πλάτος και το μεγάλο κόψιμο του τιμονιού. Ένα βασικό στοιχείο της εντυπωσιακής ικανότητας του Forty Eight να κινείται με τόση άνεση ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, είναι και οι καθρέπτες του. Η Harley τους έχει τοποθετήσει κάτω από το τιμόνι. Έτσι το συνολικό πλάτος του τιμονιού είναι όσο ενός παπιού και ταυτόχρονα δεν εξέχουν οι καθρέπτες, οπότε δεν συναντιούνται ποτέ με εκείνους των αυτοκινήτων.


Συνήθως οι καθρέπτες που δεν έχουν μεγάλα μπράτσα σπάνια προσφέρουν καλή ορατότητα προς τα πίσω, όμως οι καθρέπτες του Forty Eight έχουν μακράν το μεγαλύτερο φάσμα κάλυψης και βλέπεις τα πάντα πίσω σου!

Το Forty Eight είναι ξεκάθαρα μια μοτοσυκλέτα που ανήκει στην κατηγορία Love it.  Η εμφάνιση Bobber με τα χοντρά ελαστικά το διαφοροποιούν εμφανισιακά από τα υπόλοιπα Sportster, όμως η πραγματική διαφορά του δεν είναι μόνο στο στιλ. Το Iron 1200 με την χαλαρωτική προσωπικότητά του είναι πιο κοντά σε αυτό που φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος ότι είναι μια μοτοσυκλέτα της Harley.

Το Roadster 1200 έχει μια ευρωπαϊκή αύρα μέσα του και με τα μεγάλα περιθώρια κλίσης, του αρέσει να το πηγαίνεις τακτικά σε ορεινά στροφιλίκια. Οι δύο εκδόσεις του Forty Eight όμως είναι τα “άγρια παιδιά” της οικογένειας και τους αρέσει να αμφισβητούν τα πάντα, ακόμα και την παραδοσιακή εικόνα της ίδιας της Harley Davidson. 

Από 14.490€ η τιμή, και η συγκεκριμένη στις φωτογραφίες με φουλ μεράκι και extra 19.000€.



Τον έπιασαν στην Μύκονο με το «σιρόπι του βιασμού»!




Ο 26χρονος Αλβανός που συνελήφθη, διακινούσε μεγάλες ποσότητες από το «σιρόπι του βιασμού» στο νησί της Μυκόνου. Πρόκειται για ένα άχρωμο και άοσμο υγρό, που προκαλεί αναστολή αντιδράσεων αλλά και απώλεια μνήμης.

Ο 26χρονος, είχε πάνω από ένα λίτρο της επικίνδυνης ουσίας, καθώς και ecstasy, μεθαμφεταμίνη κ.α.

Ο ίδιος είπε ότι είχε όλα τα παραπάνω για προσωπική του χρήση. Ωστόσο, οι πληροφορίες που είχαν οι αρχές, έλεγαν ότι είναι γνωστός «ντίλερ» του νησιού και γίνονται έρευνες για την δράση του.


Νεκρός οδηγός στην Φόρμουλα 2


Μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα στην πίστα του Βελγίου ο 22χρονος Γάλλος πιλότος Αντουάν Ιμπέρ βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο μονοθέσιο του.

Ο Αντουάν Ιμπέρ ανέβαινε με πάρα πολλά χιλιόμετρα την Aun Rouge, έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του και χτύπησε στις μπαριέρες, με τον Χουάν Μανουέλ Κορέα που ερχόταν από πίσω να πέφτει πάνω του και να διαλύει και τα δύο μονοθέσια. Ο Ιμπέρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.




Ελλάδα - Μαυροβούνιο 85-60



Με άμυνα μπετό στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας κερδίζοντας εύκολα το Μαυροβούνιο με 85-60. Παπαγιάννης, Πρίντεζης, Μπουρούσης, ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν, αγωνίστηκε ελάχιστα ο Γιάννης.

Γέμισε το κλειστό της Ναντζίνγκ, το Ναντζίνγκ Τζιμνάσιουμ. Αρκετή ώρα πριν από το τζάμπολ, μάλιστα, υπήρχαν χιλιάδες φίλαθλοι στις εξέδρες για να δουν από κοντά τον MVP του ΝΒΑ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βάσκεζ, Μπαρτέλ-Μάινα, Ζάστσουκ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-9, 42-16, 63-38, 85-60.

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο Γ. 10 (4/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα, 1 τάπα σε 16'00''), Αντετοκούνμπο Θ. 8 (1), Μπουρούσης 12 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Καλάθης 5 (2/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 7 ασίστ), Λαρεντζάκης 7 (1), Μάντζαρης 2 (5 ασίστ), Παπαγιάννης 15 (7/8 δίποντα, 1/1 βολή, 9 ριμπάουντ, 2 τάπες), Παπανικολάου 2, Παπαπέτρου 4, Πρίντεζης 16 (3/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές), Σλούκας 4, Βασιλόπουλος.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μίτροβιτς): Μπιέλιτσα 9 (1), Ντούμπλιεβιτς 5 (1/5 σουτ, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Ιβάνοβιτς 9 (1 τρίποντο, 3/10 σουτ, 5 ασίστ), Νίνταμ 5 (1/5 τρίποντα), Πόποβιτς Α., Πόποβιτς Π. 11 (1), Ράντοντσιτς, Ράντοβιτς 2, Σέχοβιτς Σουάντ 3 (1/4 τρίποντα), Σέχοβιτς Σεάντ 2, Τοντόροβιτς 2, Βούτσεβιτς 12 (6/14 σουτ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 27/41 δίποντα, 6/17 τρίποντα, 13/15 βολές, 42 ριμπάουντ (34+8), 23 ασίστ, 15 λάθη, 9 κλεψίματα, 7 τάπες.

Τα ομαδικά στατιστικά του Μαυροβουνίου: 18/48 δίποντα, 5/19 τρίποντα, 9/13 βολές, 30 ριμπάουντ (18+12), 13 ασίστ, 12 λάθη, 8 κλεψίματα, 2 τάπες.

Ο επόμενος αγώνας των δύο ομάδων: Η Ελλάδα θα παίξει με τη Βραζιλία (3/9 στις 15:00 ώρα Ελλάδας), ενώ το Μαυροβούνιο θα παλέψει με τη Νέα Ζηλανδία σε έναν πρόωρο τελικό επιβίωσης για τις δύο ομάδες (3/9 στις 11:00 ώρα Ελλάδας).


Ενοπλες Δυνάμεις: Το σχέδιο για αναβάθμιση της Εθνοφυλακής



Στην αναβάθμιση της Εθνοφυλακής, με σειρά αλλαγών, προχωράει το υπουργείο Άμυνας με στόχο να γίνει σύγχρονη και περισσότερο μάχιμη και συνακόλουθα να ενισχυθεί η συμβολή της στην άμυνα της χώρας. Οι παρεμβάσεις μάλιστα θα προωθηθούν άμεσα, αφού κάθε αποτρεπτικό εργαλείο για τις Ένοπλες Δυνάμεις θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο σε μία περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται και παγιώνεται.

Ανάμεσα στις αλλαγές είναι η θέσπιση κινήτρων για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των εθνοφυλάκων στη στρατιωτική εκπαίδευση, η εξέταση για τη δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής και των γυναικών, η συγκρότηση μονάδων σε Αττική και Θεσσαλονίκη στο τομέα της κυβερνοάμυνας και σε αντικείμενα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και η εκπαίδευση και σε ημέρες εκτός της Κυριακής.

Εθνοφυλακή υπάρχει και σήμερα και αριθμός πολιτών συμμετέχει εθελοντικά σε ασκήσεις και βολές. Πεποίθηση όμως του υπουργείου Άμυνας είναι πως η συγκεκριμένη οργανική Ένοπλη Δύναμη του Στρατού Ξηράς μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική. Όλο το σχέδιο αλλαγών που έχει μελετήσει και επεξεργαστεί ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής - ο οποίος και γνωρίζει τις ανάγκες της Εθνοφυλακής από πρώτο χέρι, αφού μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν αρχηγός ΓΕΣ - θα περιλαμβάνεται σε έναν νέο σύγχρονο νόμο «περί Εθνοφυλακής».

Επιδίωξη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνοφυλακή να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και να λύνει χρόνιες αγκυλώσεις, οι οποίες στο παρελθόν φρέναραν την αναβάθμισή της. Η εμπλοκή των Ταγμάτων Εθνοφυλακής σε αποστολές άμυνας κατά την υλοποίηση των σχεδίων αποτροπής του «Πενταγώνου» καταδεικνύει τη σοβαρότητα του θεσμού της Εθνοφυλακής. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο το υπουργείο θεωρεί την Εθνοφυλακή εθνική ανάγκη. «Μας προσφέρει δυνάμεις εκεί όπου δεν έχουμε τη δυνατότητα», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Το σχέδιο αλλαγών έχει ήδη υποβληθεί στα Επιτελεία και των τριών Οπλων ούτως ώστε να καθοριστεί ποιες από τις αλλαγές μπορούν να «τρέξουν» άμεσα και ποιες σε δεύτερο χρόνο. Μάλιστα, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αλλαγών θα πρέπει έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι παρεµβάσεις

Θεσπίζονται κίνητρα για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των Εθνοφυλάκων στη στρατιωτική εκπαίδευση. Στόχος είναι το έτος 2023 η συμμετοχή να ανέλθει στο 100%. Το 2018 το ποσοστό συμμετοχής των εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση ήταν στο 35% ενώ το 2019 υπήρξε μείωση στη συμμετοχή.
Αναβαθμίζεται και καθορίζεται νέα πολιτική εκπαίδευση των εθνοφυλάκων, η οποία θα εδράζεται στην αποστολή της μονάδας όπου υπάγονται και θα μπορεί να πραγματοποιείται και ημέρες εκτός Κυριακής. Σημειώνεται ότι σήμερα οι εκπαιδεύσεις και οι ασκήσεις των εθνοφυλάκων γίνονται μόνο Κυριακές.
Θα αυξηθεί το ποσοστό στελέχωσης των Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΤΕΘ), ιδίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και του νομού Εβρου, εξετάζοντας τη δυνατότητα συμμετοχής και των γυναικών, αφού όμως ληφθούν υπόψη θέματα θεσμικά, νομικά και εκπαίδευσης. Ελάχιστος αριθμός γυναικών συμμετέχει σήμερα άτυπα και εθελοντικά σε εκπαιδεύσεις της Εθνοφυλακής,  μολονότι υπάρχει ενδιαφέρον από το γυναικείο φύλο. «ΤΑ ΝΕΑ» άλλωστε έχουν παρουσιάσει τη δράση μίας Ικαριώτισσας, της Δέσποινας Κουτσουναμέντου, που έστω και ατύπως συμμετέχει συστηματικά στις ασκήσεις και τις εκπαιδεύσεις του ΤΕΘ Αγίου Κηρύκου.
Δημιουργούνται μονάδες Εθνοφυλακής στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη στους τομείς της κυβερνοάμυνας - Νοσηλευτικής / Ιατρικής και σε τεχνικές ειδικότητες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Πρόκειται για αλλαγές που στοχεύουν στη γενικότερη προσφορά της Εθνοφυλακής και των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία.
Θα εξεταστεί η δημιουργία νέου κλάδου στο ΓΕΕΘΑ και σ'αυτόν θα υπάγονται, αν τελικώς υλοποιηθεί, οι Διευθύνσεις Εθνοφυλακής, Επιστράτευσης και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών.
Ενισχύονται οι εκπαιδευτικές και άλλες δράσεις των εθνοφυλάκων στο πλαίσιο πρωτοβουλίας «Ειδικής Συνεργασίας Σύσφιξης Σχέσεων» τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.
Σημειώνεται ότι για όλες τις προβλεπόμενες αλλαγές θα εκπονηθεί στρατιωτικός κανονισμός που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες λειτουργίας της Εθνοφυλακής.

 Τι ισχύει σήμερα

H Eθνοφυλακή αποτελεί οργανωμένη στρατιωτική δύναμη και απαντάται ως θεσμός και σε άλλες χώρες ως Εθνοφρουρά. Στη Ελλάδα εμφανίζεται από συστάσεως του ελληνικού κράτους, με σκοπό την κάλυψη της ανάγκης οργανώσεως του πληθυσμού για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων ασφαλείας που παρουσιάζονταν τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Ουσιαστικά οι εθνοφύλακες είναι πολίτες που καλούνται να συνδράμουν στην άμυνα της χώρας με τη στελέχωση των Ταγμάτων Εθνοφυλακής. Εκπαιδεύονται χωριστά από τις μονάδες του Στρατού Ξηράς, όμως συχνά συμμετέχουν από κοινού με τις κανονικές μονάδες σε διακλαδικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά όπως ο «Παρμενίων».

Προσπάθειες για την αναβάθμιση της Εθνοφυλακής είχαν γίνει και στο παρελθόν, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στρατιωτικές πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση μεγάλη μερίδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβλεπε με καλό μάτι μία ενδεχόμενη αναβάθμιση της Εθνοφυλακής θεωρώντας ότι έτσι στρατιωτικοποιείται η κοινωνία. Τροχοπέδη δε είχαν αποτελέσει και περιστατικά υπερβάλλοντος ζήλου εθνοφυλάκων και κακής συμπεριφοράς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φαίνεται όμως ότι τώρα ανοίγει ο δρόμος για μία νέα Εθνοφυλακή.

Χαραλαμπάκης Μάνος
TA NEA


Μαζέψτε τους Ρομά! Έκλεψαν την μπρούτζινη αναπαράσταση της Μάχης των Βασιλικών του 1821



Οι Ρομά κατά κύριο λόγο και μετά κάθε είδους ανεξέλεγκτος αλλοδαπός κλέβουν χαλκό από όπου βρουν.

Αφαίρεσαν την μήκους οκτώ μέτρων μπρούτζινη αναπαράσταση της περιώνυμης μάχης, αφήνοντας μόνο την μαρμάρινη πλάκα.



Το μνημείο βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας, ανάμεσα σε Γαλάτιστα και Βασιλικά, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, που στήθηκε το 1998 με φροντίδα και δαπάνη του Παγχαλκιδικιού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, και μαζί με την ιστορική βυζαντινή Μονή αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες από την Ασφάλεια Πολυγύρου Χαλκιδικής.



Αρνήθηκε να σώσει τον ετοιμοθάνατο παππού της γιατί ήταν παιδόφιλος και μέλος της ΚΚΚ



Την συγκλονιστική ιστορία της μοιράστηκε με όλο τον κόσμο, μέσω facebook, μια Αμερικανίδα, η οποία έτυχε να έχει παππού που ήταν παιδόφιλος και μέλος της Κου Κλουξ Κλαν, όπως ισχυρίζεται. Αρνήθηκε να του δώσει το νεφρό της και να τον σώσει, με επακόλουθο αυτός να πεθάνει.

Γράφοντας στο γκρουπ I Dream Of Being This Petty, η γυναίκα ανέφερε ότι ο παππούς της χρειάστηκε να κάνει μεταμόσχευση νεφρού όταν αυτή ήταν έφηβη, ούσα η μοναδική κατάλληλη δότρια. Ωστόσο, αρνήθηκε να τον βοηθήσει "γιατί ήταν στην ΚΚΚ και κακοποιούσε παιδιά". Την ημέρα που αυτός πέθανε, ενεγράφη ως δωρήτρια οργάνων και σκοπεύει να δώσει το νεφρό της σε έναν άγνωστο.


Η ανάρτησή της γυναίκας, η οποία εργάζεται ως νοσοκόμα, είχε μεγάλη ανταπόκριση, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι πήρε την σωστή απόφαση...


Πηγή : news247.gr


Μακελειό στο Τέξας με πέντε νεκρούς και 21 τραυματίες


Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 21 τραυματίστηκαν από πυρά στα τυφλά που έπεσαν διαδοχικά στις πόλεις Μίντλαντ και Οντέσα στο δυτικό Τέξας χθες Σάββατο, ανέφερε η αστυνομία.

O δράστης άρχισε να πυροβολεί μέσα από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στην πόλη Μιντλαντ. Στη συνέχεια έφθασε στην Οντέσσα, άλλαξε αυτοκίνητο κλέβοντας ένα φορτηγάκι και συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως περαστικούς. 

Ο δράστης έπεσε νεκρός στον χώρο στάθμευσης ενός κινηματογράφου μούλτιπλεξ στην Οντέσα και ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος ένοπλος που να συνεχίζει να επιτίθεται σε πολίτες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της γειτονικής πόλης Μίντλαντ, που ερωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, τρεις αστυνομικοί είναι ανάμεσα στους τραυματίες.


Έστησαν ενέδρα σε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ οι αναρχικοί



Ομάδα αντιεξουσιαστών έστησαν ενέδρα και επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Μπενάκη, προκαλώντας φθορές σε μια μηχανή.

Οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να αρπάξουν τα κλειδιά από τις δυο υπηρεσιακές μηχανές των αστυνομικών καθώς επίσης και το κράνος ενός από αυτούς.

Από την επίθεση δεν τραυματίσθηκε κάνεις, έγιναν τρεις προσαγωγές, μια εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη.








Επιστροφή των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο θα ζητήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης



Πρόταση στον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να εκτεθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα το 2021, επ’ ευκαιρία των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία, απευθύνει με συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Observer ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. O Πρωθυπουργός προτείνει «ως πρώτο βήμα» για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα να εκτεθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Αθήνα με αφορμή το 2021. «Η συγκυρία είναι εξαιρετική» τονίζει.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης προτείνει να οργανωθεί στο Βρετανικό Μουσείο αρχαιολογική έκθεση με πολύ σημαντικά αντικείμενα τα οποία θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά από την Ελλάδα στην Αγγλία.

«Η επιθυμία και η φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, έτσι ώστε η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και με αυτό τον τρόπο να μεταδώσουμε το μήνυμα της σπουδαίας και καθοριστικής συμβολής της Ελλάδας, στη διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

Και προσθέτει: «Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την σπουδαιότητα του 2021, θα προτείνω στον Μπόρις: “Ως μια πρώτη κίνηση, να σταλούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, ως δάνειο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά μας θα στείλουμε πολύ σημαντικά αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν βγεί ποτέ από τη χώρα μας, για να εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο».

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ξεκαθαρίζει ότι η απαίτηση για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών παραμένει και μεταφέρει την εκτίμησή του ότι «θα είναι μια χαμένη μάχη» των Βρετανών η επιμονή να μην επιστραφούν. «Η απαίτησή μας για επιστροφή των γλυπτών παραμένει ακέραια. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν μια χαμένη μάχη. Γιατί είναι μια χαμένη μάχη. Η πίεση θα αυξάνεται διαρκώς» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ως μέρος της αντίληψης της προβολής της κοινής μας Ευρωπαϊκής κληρονομιάς, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερη κινητικότητα» δηλώνει ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «εάν αυτό συμβεί θα είναι μια πρώτη ρωγμή» έναντι των αντιλήψεων που αντιτίθενται εδώ και χρόνια σε αυτή την εξέλιξη.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει μεταξύ άλλων ότι η Ακρόπολη είναι ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και υπό αυτή την έννοια δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Για να σημειώσει με έμφαση αμέσως μετά: «Εάν πραγματικά θέλει να δει κανείς το μνημείο στην ολότητά του πρέπει να δει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην αρχική τους θέση. Είναι ζήτημα ενότητας του μνημείου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Observer, «την περασμένη εβδομάδα –σε μια κίνηση που σχεδόν σίγουρα έφερε σε δύσκολη θέση τη Βρετανία– η Γαλλία ανταποκρίθηκε με απρόσμενο ενθουσιασμό στην πρόταση να επιστρέψει επίσης μέρος της ζωφόρου στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την πρόταση κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον πρόεδρο Emmanuel Macron κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι. Προς ικανοποίηση της ελληνικής αντιπροσωπείας η απάντηση ήταν εξαιρετικά θετική: οι Γάλλοι υποσχέθηκαν να επιστρέψουν τα ανεκτίμητα αντικείμενα και σε αντάλλαγμα να δανεισθούν ελληνικά χάλκινα αντικείμενα στο Λούβρο».

Ο Observer αναφέρεται, τέλος, σε δημοσκόπηση του YouGov, η οποία διεξήχθη το 2014 και αποκάλυψε ότι μόλις το 23% των ερωτηθέντων επιθυμεί να παραμείνουν τα γλυπτά στο Ηνωμένο Βασίλειο.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μητσοτάκης μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ: 22% μεσοσταθμικά. Το εξαγγείλαμε για το 2020, το υλοποιήσαμε φέτος



Αναλυτικά, η ανάρτηση του Πρωθυπουργού αναφέρει: «Το εξαγγείλαμε για το 2020. Το νομοθετήσαμε φέτος. Και σήμερα 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας μπορούν να δουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά τους. Η μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών είναι κεντρική δέσμευση για την Κυβέρνησή μας. Την υλοποιούμε χωρίς καμία καθυστέρηση».


Το εξαγγείλαμε για το 2020. Το νομοθετήσαμε φέτος. Και σήμερα 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας μπορούν να δουν τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά τους. Η μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών είναι κεντρική δέσμευση για την Κυβέρνησή μας. Την υλοποιούμε χωρίς καμία καθυστέρηση.
Προβολή εικόνας στο Twitter


Έχει θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό και λέει στην κυβέρνηση ότι άργησε



Ένα από τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το προσφυγικό και ο χειρισμός του.

Είναι το μοναδικό κόμμα στην Ευρώπη που δεν πρέπει να μιλάει για το προσφυγικό και να κάνει υποδείξεις γιατί εκμεταλλεύτηκε τους πρόσφυγες ποικιλοτρόπως.

Με μια γελοία μακροσκελή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει σφοδρά τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι άργησε πολύ να κατανοήσει αλλά και να δράσει για το προσφυγικό, δείχνοντας αντίθετα «ιδιαίτερη βιασύνη» να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τις Γραμματείες του.

Αμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό : «Χρειάζεται περισσό θράσος το κόμμα του «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» και του καταυλισμού - ντροπή της Μόριας, να κάνει υποδείξεις στην κυβέρνηση. Καλύτερα να σιωπά».



Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό


Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί του Σαββάτου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μοναδικό θέμα την αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας.

Άμεση μεταφορά από τα νησιά 116 ασυνόδευτων παιδιών για επανένωση με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες ολοκληρώθηκε ήδη η σχετική συνεννόηση. Επίκειται τις επόμενες εβδομάδες η μετακίνηση επιπλέον 250 ασυνόδευτων παιδιών σε ασφαλείς δομές της ενδοχώρας.

Αύξηση της επιτήρησης των συνόρων, σε συνεργασία τόσο με τη FRONTEX και τις ευρωπαϊκές αρχές, όσο και με το ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά άμεσα η υιοθέτηση – μετά από 4,5 χρόνια αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης – του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) – ένα σύστημα προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ που διασυνδέει τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών («απλές» και θερμικές κάμερες, drones κ.λ.π.).

Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, με κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης προσφυγών με στόχο - σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης χορήγησης ασύλου - να προχωρά άμεσα η διαδικασία επιστροφής του αιτούντος στη χώρα από την οποία προήλθε. Πάντα με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο και για την πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και η Τουρκία να αναλάβει με συνέπεια τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Αύξηση των ελέγχων της Αστυνομίας σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα για τον εντοπισμό προσώπων που είχαν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε από τα δικαστήρια. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία ενέργεια και από τις οποίες η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει περίπου 1.000 πρόσωπα για τα οποία δρομολογείται η διαδικασία επιστροφής τους.

Άμεση προμήθεια 10 νέων ευέλικτων μικρών σκαφών για ταχύτατη αντίδραση σε περίπτωση εντοπισμού κινήσεων μεταφοράς μεταναστών/προσφύγων από κυκλώματα διακίνησης που εκκινούν από τα τουρκικά παράλια προς τα Ελληνικά νησιά.

Στήριξη των τοπικών κοινωνιών με ενδυνάμωση των απαραίτητων υποδομών και προσωπικού (π.χ. ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Λέσβου).

Για το ζήτημα αυτό η Ελλάδα είναι σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.