Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Εκπτώσεις: Στα ίδια ή σε χειρότερα επίπεδα με πέρσι οι πωλήσεις για 9 στις 10 επιχειρήσεις



Στα ίδια ή σε χειρότερα επίπεδα συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις κατά τις θερινές εκπτώσεις για 9 στις 10 επιχειρήσεις, σύμφωνα με την περιοδική έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και α Επιχειρηματικότητας, για τις θερινές εκπτώσεις του 2019. 

Εν τούτοις, πρέπει να σημειωθεί πως περίπου οι μισές εξ' αυτών (52%) δήλωσαν επιδείνωση, ποσοστό το οποίο είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο των θερινών εκπτώσεων του 2018 (60%). Ωστόσο, όπως προκύπτει από την έρευνα, οι επιχειρήσεις με υψηλότερο ετήσιο κύκλο εργασιών καθώς και εκείνες που απασχολούν προσωπικό, εμφανίζουν σε γενικές γραμμές καλύτερες επιδόσεις κατά την εκπτωτική περίοδο, γεγονός που επιβεβαιώνει την άνιση κατανομή των ωφελειών υπέρ των μεγαλύτερων μονάδων.

Όπως συνάγεται από τα αποτελέσματα της έρευνας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων δεν ικανοποίησαν τις επιχειρήσεις, ενώ προκύπτουν διαφοροποιήσεις αναλόγως του μεγέθους και του κλάδου δραστηριοποίησης. Ωστόσο, η σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος συνέβαλε στην αποκλιμάκωση της πτωτικής τάσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

•  Για τη μεγαλύτερη μερίδα των επιχειρήσεων (9 στις 10) οι πωλήσεις κατά τις θερινές εκπτώσεις διαμορφώθηκαν στα ίδια ή σε χειρότερα επίπεδα, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Εν τούτοις, πρέπει να σημειωθεί πως περίπου οι μισές εξ' αυτών (52%) δήλωσαν επιδείνωση, ποσοστό το οποίο είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο των θερινών εκπτώσεων του 2018 (60%). Ως εκ τούτου, ενισχύθηκε το μερίδιο των επιχειρήσεων που δεν εμφάνισε μεταβολή στον τζίρο τους από 27% το 2018 σε 35% φέτος. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων που κατέγραψε πτώση των πωλήσεων ανήκει στον κλάδο ειδών ψυχαγωγίας και επιμορφωτικών ειδών.

• Οι επιχειρήσεις με υψηλότερο ετήσιο κύκλο εργασιών, καθώς και εκείνες που απασχολούν προσωπικό, εμφανίζουν σε γενικές γραμμές καλύτερες επιδόσεις κατά την εκπτωτική περίοδο, γεγονός που επιβεβαιώνει την άνιση κατανομή των ωφελειών υπέρ των μεγαλύτερων μονάδων.

• Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις (45%) υιοθέτησαν ποσοστό έκπτωσης από 21% έως 40%, ενώ το 37% αυτών επέλεξε ακόμη υψηλότερα ποσοστά. Σε επίπεδο επιμέρους κλάδων: 1 στις 2 επιχειρήσεις  Ένδυσης/Υπόδησης προχώρησε σε γενναίες εκπτώσεις άνω του 40%, γεγονός ενδεικτικό των πιέσεων που έχουν ασκηθεί στο συγκεκριμένο κλάδο κατά την τελευταία περίοδο.

• Για 2 στις 3 επιχειρήσεις που εμφάνισαν αύξηση του τζίρου τους, η βελτίωση των πωλήσεών τους κυμάνθηκε σε έως και 10%. Αντιθέτως, σχεδόν 7 στις 10 επιχειρήσεις από εκείνες που δήλωσαν επιδείνωση των πωλήσεών τους, κατέγραψαν ποσοστό πτώσης άνω του 10%.

• Για μία ακόμη φορά ο Ιούλιος αναδείχτηκε η καλύτερη περίοδος από άποψη αγοραστικής κίνησης σε σύγκριση με τον Αύγουστο.

• Περισσότερες από τις μισές συναλλαγές (55%) διεξήχθησαν φέτος μέσω χρήσης πλαστικού χρήματος (κάρτες), όταν το 2018 το αντίστοιχο ποσοστό κυμάνθηκε στο 48%.

• Τέλος, μόνο το 21% προχώρησε στην αγορά νέου εμπορεύματος ειδικά για την εκπτωτική περίοδο, εύρημα που επιβεβαιώνει την επιφυλακτικότητα του εμπορικού κόσμου για το χρόνο πλήρους αποκατάστασης της κανονικότητας της αγοράς.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26 και 29 Αυγούστου 2019. Ήταν τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε δείγμα 250 επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας στρωματοποιημένη δειγματοληψία σε δύο στάδια, σε εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Στο αρχείο η υπόθεση Στουρνάρα, αίτημα για άρση ασυλίας Λοβέρδου



Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς η δικογραφία για τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με το αίτημα της άρσης της ασυλίας του για την άσκηση ποινικής δίωξης που αφορά το αδίκημα της δωροδοκίας και συνδέεται με την υπόθεση της Novartis.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με διάταξή της έθεσε στο αρχείο τη  δικογραφία σε ό,τι αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, καθώς με βάση το αποδεικτικό υλικό δεν προέκυψε καμία ένδειξη περί τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ,όπως προβλέπει ο νόμος και το Σύνταγμα, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου  διαβιβάζει τη δικογραφία για τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στη Βουλή , ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο δικονομικό στάδιο της άσκησης ποινικής δίωξης  για το αδίκημα της δωροδοκίας (κακούργημα ).

Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα η αρχειοθέτηση της δικογραφίας ήταν μονόδρομος για την εισαγγελέα , καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα.

Μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη , αναμένονται οι επόμενες κινήσεις εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη που αφορούν   τους δύο εκκρεμείς φακέλους για την ίδια υπόθεση  και συγκεκριμένα για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.



Συνελήφθη ο παλιάνθρωπος που έσερνε τον σκύλο



Ο εντοπισμός του ήταν θέμα ωρών, από τη στιγμή που η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε ξεκάθαρα τον αριθμό του οχήματός του και υπήρξε μεγάλη κατακραυγή στο πανελλήνιο.

Από την αστυνομική προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου, προέκυψε ότι ο οδηγός του οχήματος ήταν ο 73χρονος, ο οποίος αναζητήθηκε, εντοπίστηκε, συνελήφθη και πλέον κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας ζώων συντροφιάς.

Οι αντιδράσεις των πολιτών ήταν πολύ έντονες, ζητώντας από τις αρχές τον άμεσο εντοπισμό του και την παραδειγματική του τιμωρία.





Όταν έχεις μορφωμένο Πρωθυπουργό και όχι το παρτάλι των Εξαρχείων να ξεφτιλίζεσαι



Τα γερμανικά του Μητσοτάκη ξάφνιασαν ευχάριστα την Μέρκελ 

Μία ευχάριστη έκπληξη ετοίμασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν. Ο πρωθυπουργός έκλεισε τις δηλώσεις του στην καγκελαρία μιλώντας άψογα γερμανικά. Όταν ακούσθηκε ο κ.Μητσοτάκης να λέει «είμαι ο πέμπτος πρωθυπουργός….» στα γερμανικά, η κ.Μέρκελ στράφηκε προς το μέρος του εμφανώς ξαφνιασμένη αλλά και με ένα χαμόγελο ικανοποίησης.

«Είμαι ο πέμπτος Έλληνας πρωθυπουργός που δέχεστε στη Γερμανία και ελπίζω ότι θα είμαι και εκείνος ο οποίος θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα μου έξω από την κρίση έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει και πάλι να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στην Ευρώπη.

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη φιλική υποδοχή και επίσης και για την εξαιρετική συνεργασία. Και θέλω να σας πω ότι ελπίζω να μπορέσω να σας δω σύντομα στην Αθήνα. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε στα γερμανικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.




35χρονος άρπαξε το τσαντάκι οδηγού του ΟΑΣΘ!


Ένας 35χρονος άρπαξε το τσαντάκι οδηγού αστικού λεωφορείου στη δυτική Θεσσαλονίκη, ωστόσο συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Στη σύλληψη συνολικά 14 ατόμων, για διάφορα αδικήματα, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, συνέλαβαν:

⦁    6 άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος αφαίρεσε το τσαντάκι οδηγού αστικού λεωφορείου στη δυτική Θεσσαλονίκη, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

⦁    4 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 25χρονου ημεδαπού στην περιοχή της Μενεμένης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 2 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 78,7 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό και τρία κινητά τηλέφωνα, ένα εκ των οποίων είχε αφαιρεθεί από την κατοχή ανήλικου στην ίδια περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.

⦁    2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. 
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 27χρονη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης για σύσταση συμμορίας και παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

⦁    2 άτομα τα οποία κατείχαν και χρησιμοποίησαν πλαστά δελτία ταυτότητας και διαβατήρια προκειμένου να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για έναν υπήκοο Τουρκίας που επιχείρησε να ταξιδέψει στο Λονδίνο και μία υπήκοο Αφγανιστάν που αποπειράθηκε να πετάξει για Αυστρία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Πηγή : voria.gr


Αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ για να προστατέψουν τον Τσίπρα να μην εκλεγεί απο την Βάση


Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας χαμένη υπόθεση την εκλογή του Τσίπρα απο την βάση, και για να θολώσουν τα νερά τα βάζουν με την Νέα Δημοκρατία αλλά πήραν την απάντηση τους.

Παρεμβαίνοντας παράνομα χωρίς ίχνος ηθικής στα εσωκομματικά άλλης παράταξης ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να θολώσει τα νερά για να μην χάσει την καρέκλα ο Τσίπρας και χάσουν τις θέσεις τα ακροαριστερά που τον ακολουθούν.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, να απορριφθούν ως αποπροσανατολιστικά τα σενάρια για ανοιχτή εκλογή προέδρου από τη βάση έδειξε τον πανικό των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να μη μας θυμίζει τον τρόπο εκλογής του γιατί για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μεϊμαράκη», απαντάει η Κουμουνδούρου στη Νέα Δημοκρατία, η οποία χθες σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «προτιμά να παραμένει κολλημένος “με τους λίγους” στην καρέκλα, παρά να εκτεθεί στην “κρίση των πολλών”».

Μάλιστα η Κουμουνδούρου έγινε περισσότερο προκλητική και υπογραμμίζει: «Επίσης, αν ποτέ καταφέρει να πετύχει έστω κατ' ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς, τότε να μας κάνει υποδείξεις. Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών».

Η απάντηση της Ν.Δ.

«Τόσο μεγάλο είναι το διεθνές κύρος του κ. Τσίπρα, ώστε περιλαμβάνεται σε όλες τις λίστες λαϊκισμού ενώ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής αποτυχημένης διαπραγμάτευσης. Όσο για το κύρος στο εσωτερικό, καταγράφηκε στις 7 Ιουλίου. Εκεί που είναι πραγματικά αξεπέραστος είναι στο ψέμα και στις θεωρίες συνωμοσίας».


Το 24ωρο του Μπακογιάννη μαζί με την ομάδα καθαριότητας του Παρισιού



Η συνάντηση του με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Παρισιού και η αναλυτική συζήτηση μαζί του έκλεισε την επίσκεψη και ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Αθήνα μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία για την καθαριότητα μιας μεγάλης σύγχρονης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας .

Επίσκεψη εξπρές στο Παρίσι έκανε την Τρίτη  ο Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου να βρίσκεται από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ  μαζί με τους ανθρώπους που φροντίζουν για την καθαριότητα της πόλης του φωτός   η οποία εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της, δέχεται και πάνω από 25  εκατομμύρια  τουρίστες ετησίως.

Μια ημέρα μετά την ορκωμοσία του, στις 4.30 τα ξημερώματα  , ο Κώστας Μπακογιάννης βρισκόταν στο αμαξοστάσιο της καθαριότητας ενός από τα κεντρικά Διαμερίσματα του Παρισιού  που  αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις με την Αθήνα: Μεγάλο αριθμό επισκεπτών , πολλά ιστορικά μνημεία και κτίρια κ.α.

Είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει για αρκετές ώρες από κοντά  τη διαδικασία της αποκομιδής των απορριμμάτων  , πως πλένονται και καθαρίζονται οι δρόμοι ,τα πεζοδρόμια αλλά και οι κάδοι,  και να δει τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό  με τον οποίο επιτυγχάνεται  το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη. Μαζί του βρίσκονταν συνεχώς στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας που τον ενημέρωναν με κάθε λεπτομέρεια για  όλα.

Ένα ξεχωριστό κομμάτι της περιήγησής του  αποτέλεσε η καθαριότητα των δρόμων και των πεζοδρομίων που γίνονται όχι μόνο με απλές σκούπες όπως στην Αθήνα αλλά και με υπερσύγχρονα μηχανήματα τα οποία έχουν την δυνατότητα να μαζεύουν τα απορρίμματα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το παράνομο graffiti και η αφισοκόλληση .

Αργά το απόγευμα βρέθηκε και σε ένα από τα Κέντρα Διαλογής απορριμμάτων που  συμβάλουν καθοριστικά στην πετυχημένη λειτουργία της ανακύκλωσης  ενώ συναντήθηκε και με την ομάδα των «κομάντο» της καθαριότητας της πόλης που αντιμετωπίζουν πιο δύσκολες καταστάσεις   οι οποίες δημιουργούνται μετά από συλλαλητήρια, μεγάλες συγκεντρώσεις , αθλητικούς αγώνες, επεισόδια   κ.α.

Η συνάντηση του με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Παρισιού  και η αναλυτική συζήτηση μαζί του έκλεισε την επίσκεψη και ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Αθήνα μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία για την καθαριότητα  μιας μεγάλης σύγχρονης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας .

Μάλιστα συμφωνήθηκε να βρίσκονται  οι υπηρεσίες καθαριότητα των δυο δήμων σε επικοινωνία το επόμενο διάστημα  με στόχο να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια της νέας Δημοτικής αρχής για μια Αθήνα καθαρή και φιλική για κατοίκους και επισκέπτες.

Σημειώνεται πως ο κος Μπακογιάννης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του επισήμως από την 1η του Σεπτέμβρη.


Πηγή: skai.gr


Διπλώματα οδήγησης: Καταργείται η υποχρεωτική επανεξέταση των ηλικιωμένων


Τέλος στην ταλαιπωρία που έχουν υποστεί πάνω από 100.000 υποψήφιοι οδηγοί, αλλά και χιλιάδες ηλικιωμένοι οδηγοί, οι οποίοι ήθελαν να ανανεώσουν τα διπλώματα τους, βάζει σύμφωνα με την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συζητείται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλή και την Παρασκευή αναμένεται να ψηφιστεί.

   Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και 'Αλλες Επείγουσες Διατάξεις», επανέρχεται το παλιό καθεστώς εξέτασης και συστήνεται Επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, «προκειμένου να συνταχθεί ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και θα περιορίσει το φαινόμενο της διαφθοράς, όπου υπάρχει. Το έργο της Επιτροπής θα είναι εξάμηνο και μπορεί να παραταθεί για 3 ακόμη μήνες, εφόσον κριθεί αναγκαίο».

   Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κρίθηκε σκόπιμο να κατατεθεί, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις από τις δυσκολίες εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας στην έκδοση αδειών οδήγησης.

   Προβλήματα του ισχύοντος νόμου, σύμφωνα με το Υπουργείο

   α. Δεν γίνονται εξετάσεις υποψηφίων οδηγών από τον Οκτώβριο του 2018, με συνέπεια ο αριθμός των υποψηφίων οδηγών να ξεπερνά τις 100.000. Ένα μεγάλο μέρος αυτών επιθυμούν να λάβουν την άδεια οδήγησης προκειμένου να προσληφθούν για εργασία ως οδηγοί είτε για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς που απαιτούν την κατοχή άδειας οδήγησης.

   β. Ο νόμος προέβλεπε τη δημιουργία ειδικών διαμορφωμένων χώρων για τις ειδικές δοκιμασίες (οπισθοπορεία και παρκάρισμα). Τέτοιοι χώροι δεν βρέθηκαν σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να μη γίνονται εξετάσεις.  Όπου βρέθηκαν χώροι, όπως στο ΚΤΕΟ Χολαργού, η αναμονή για την εξέταση ήταν μεγάλη εξαιτίας του συνωστισμού των υποψηφίων (120 - 150 κάθε μέρα) με συνέπεια η ποιότητα των εξετάσεων να είναι χαμηλή.

    γ. Οι εκπαιδευτές αρνούνται να διαθέσουν τα εκπαιδευτικά τους οχήματα χωρίς τη δική τους παρουσία, καθώς στην περίπτωση ατυχήματος, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν τους καλύπτουν, εφόσον δεν συνοδεύουν τον εκπαιδευόμενο.

   δ. Η υποχρέωση ασφάλισης των υποψηφίων οδηγών ατομικά, δημιούργησε πρόβλημα καθώς, αρχικά οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνήθηκαν να χορηγήσουν τέτοια ασφαλιστήρια. Στη συνέχεια, χορηγούσαν ατομικά ασφαλιστήρια υποψηφίων οδηγών, τα οποία κόστιζαν περίπου 120-140 ευρώ για τα επιβατικά Ι.Χ. και 150-180 ευρώ για τα βαρέα οχήματα. Η ασφάλιση αυτή κάλυπτε το χρονικό διάστημα μισής ώρας της εξέτασης, ενώ τα ποσά αυτά καλύπτουν σε αρκετές περιπτώσεις και την ετήσια ασφάλεια των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

   ε. Δεν υφίστατο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο αναγκαίος εξοπλισμός (κάμερες παρακολούθησης) προκειμένου να είναι εφαρμόσιμες οι διατάξεις.

   Προτεινόμενες ρυθμίσεις
   Συστήνεται επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, προκειμένου να συνταχθεί ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο και θα περιορίσει το φαινόμενο της διαφθοράς, όπου υπάρχει. Το έργο της επιτροπής θα είναι εξάμηνο και μπορεί να παραταθεί για 3 ακόμη μήνες, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

   'Αδειες οδήγησης

   Έως την ολοκλήρωση του έργου της επιτροπής καταργούνται τα άρθρα που επέφεραν τα προβλήματα και επανέρχεται το θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρχε της ψήφισης του ισχύοντος νόμου.

   Το έργο της δοκιμασίας προσόντων διενεργείται από δύο υπαλλήλους - εξεταστές. Έως και την 30η Απριλίου 2020, στο πλαίσιο διασφάλισης της εξυπηρέτησης των υποψηφίων οδηγών με αιτιολογημένη απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη, δύναται να διενεργούνται οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς από έναν εξεταστή. Η συσσώρευση αιτημάτων έκδοσης νέων αδειών είναι τεράστια.

   Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές

   Επικαιροποιούνται οι διατάξεις που αφορούν στη διενέργεια της ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών. Συστήνονται Δευτεροβάθμιες Ιατρικές Επιτροπές, τις οποίες κατήργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και σχεδόν όλοι οι πολίτες άνω των 80 ετών πιστοποιούνταν ικανοί ανά ειδικότητα γιατρού, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, όπου περιοριζόταν ο χρόνος ισχύος των αδειών οδήγησης.

   Το παράβολο που θα καταβάλλουν οι προς εξέταση οδηγοί στην ΔΙΕ είναι μικρότερο του καταβαλλόμενου σήμερα σε κάθε επίσκεψη γιατρού. Σήμερα, οι ηλικιωμένοι πρέπει να επισκεφτούν 4 γιατρούς και να πληρώσουν 40 ευρώ, ενώ στην ΔΙΕ για όλους τους γιατρούς θα πληρώσουν 30 ευρώ (3Χ10).

   'Ανω των 74

   Καταργείται η υποχρεωτική επανεξέταση των κατόχων αδειών οδήγησης που επιθυμούν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους και έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών.

   Το μέτρο αυτό αποτελεί διάκριση εις βάρος των ηλικιωμένων και έχει επιφέρει πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων πολιτών.

   Ειδικότερα, για να αναθεωρήσουν την άδεια οδήγησης, εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις, έπρεπε να επισκεφτούν τις Περιφερειακές Υπηρεσίες τουλάχιστον 4 φορές, προκειμένου να πάρουν τις άδειες οδήγησης. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε αναμονή και ο προηγούμενος Υπουργός έδινε συνεχώς παρατάσεις.

   Η εξέταση ήταν υποτυπώδης (οδήγηση σε ένα δρόμο 500-800 μέτρων) και γι' αυτό οι απορριφθέντες ήταν πολύ λίγοι. Αμφισβητείται αν το μέτρο αυτό επιφέρει αποτελέσματα στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

   Οδήγηση στα 17 έτη

   Η συνοδευόμενη οδήγηση καταργείται, γιατί με τον τρόπο που θεσμοθετήθηκε (θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και θεωρητική και πρακτική εξέταση στην ηλικία των 17 ετών), όπως ισχύει και για την ηλικία των υποψηφίων που έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη, δημιουργεί προβλήματα στην εφαρμογή του (συνοδεία οδηγού, ειδική ασφαλιστική κάλυψη, διοικητικές κυρώσεις). Η επιτροπή που συστήνεται θα επανεξετάσει το μέτρο αυτό, λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη της οδηγίας 2006/126 που δίνει στα κράτη - μέλη τη δυνατότητα μείωσης του κατώτατου ορίου ηλικίας στα 17 έτη για την κατηγορία Β (επιβατικά) και για οδήγηση μόνο εντός της ελληνικής Επικράτειας.

   «Γουρούνες»

   Καταργείται η καθολική απαγόρευση κίνησης των ελαφρών και βαρέων τετράτροχων μοτοσικλετών που είναι εξοπλισμένες με κινητήρα εσωτερικής καύσης με κυλινδρισμό έως 125 κυβικά εκατοστά, σε ασφαλτοστρωμένες οδούς και χώρους που εφαρμόζεται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, δεδομένου ότι πρόκειται για οχήματα που έχουν εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

   Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο οικείος δήμος ή οικεία Περιφέρεια στην περιοχή αρμοδιότητάς τους έχουν τη δυνατότητα να θέτουν περιορισμούς στην κυκλοφορία οχημάτων οιασδήποτε κατηγορίας σε ορισμένες περιοχές ή σε όλο το οδικό δίκτυο, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Πηγή : news247.gr


Άλλη τραγική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ! Καφαντάρη: Ο Χατζηδάκης μιλάει μόνο για τη ΔΕΗ και όχι για τον Αμαζόνιο



Θα ήταν για γέλια εάν τα έλεγε σε μια παρέα και δεν το έκανε δήλωση, αλλά τώρα είναι σοβαρά τα πράγματα και δείχνει την κατάντια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με μία δήλωση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος Χαρά Καφαντάρη, εγκαλεί τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται στον Αμαζόνιο και του λέει να μην μιλάει για τα χάλια που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΗ και σε ότι ασχολήθηκε! 

 "Ο υπουργός περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης, λαλίστατος κατά τα άλλα, προχωρεί σε συνεχείς δηλώσεις για τη ΔΕΗ, τη Φυλή το Ελληνικό ακόμα και το πάρκο Τρίτση, αλλά δεν είδαμε όμως κάποια ανακοίνωσή του για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται", αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ντρέπεται για τις δηλώσεις της θεωρώντας ότι η ΔΕΗ, η Φυλή, το Ελληνικό και το πάρκο Τρίτση είναι υποδεέστερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες!!!

Φυσικά και δεν θα αναφέρουμε όλες τις δηλώσεις της γιατί θα ήταν ντροπή μας να δημοσιεύσουμε όσα λέει η Χαρά Καφαντάρη γιατί απλά δεν ξέρει και η ίδια γιατί τα είπε.


Οι Ρομά νομίζουν ότι κυβερνά ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ! Απειλές στον νέο δήμαρχο Θερμαϊκού: «Θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ»



Αλητεία Ρομά  διαβάζοντας στο ethnos.gr νομίζοντας ότι ακόμα κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους προστατεύει ο Τσίπρας!!

Την απειλή ότι αν δεν κάτσει φρόνιμα, «θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ», εκτόξευσαν με θράσος και αλητεία στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή και μάλιστα μέσα στο δημαρχείο, στο προσωρινό γραφείο που διατηρεί μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Σεπτγεμβρίου, Ρομά από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό έξω από την Περαία.

Ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να απομακρύνει τον καταυλισμό από την περιοχή, διότι κάποιοι από τους Ρομά, που διαμένουν προσωρινά κατά διαστήματα σε αυτόν, αναπτύσσουν παραβατική συμπεριφορά. Επιδίδονται κυρίως σε κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια τα διαλύουν και πουλάνε τα εξαρτήματά τους.

«Ήρθαν πριν από λίγες μέρες στο προσωρινό μου γραφείο, στο δημαρχείο και μου είπαν ότι ‘’θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ’’, Τους απάντησα ‘’αν είναι να το κάνετε, κάντε το τώρα, γιατί εγώ δε θα υποχωρήσω. Αν δε φύγετε από μόνοι σας, θα διαλύσω τον καταυλισμό με κάθε κόστος. ’’. Κάποιοι από αυτούς αναπτύσσουν παραβατικές συμπεριφορές, Σχεδόν καθημερινά τους συλλαμβάνει η αστυνομία για διάφορα αδικήματα», λέει στο ethnos.gr ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού.

Τα περιστατικά μεταξύ Ρομά και νέου δημάρχου Θερμαϊκού είναι αρκετά το τελευταίο διάστημα. Όπως λέει ο κ. Τσαμασλής, πριν από λίγες μέρες κι ενώ βρισκόταν στην παραλία των Νέων Επιβατών, μία ομάδα Ρομά τον πλησίασε και άρχισε να του φωνάζει και να τον απειλεί.  «Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα παραπάνω, διότι η παραλία είχε πάρα πολύ κόσμο, ο οποίος επενέβη, άρχισε να τους γιουχάρει και αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν. Το περιστατικό έγινε, μάλιστα, μπροστά στα μάτια τουριστών», υποστηρίζει ο κ. Τσαμασλής. 

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του καταυλισμού, ο οποίος βρίσκεται αρκετές δεκαετίες στην περιοχή, δεν ξεπερνούν τους εκατό και η συντριπτική πλειοψηφία δε δημιουργεί προβλήματα. «Οι παραβατικοί είναι αυτοί που έρχονται από τις περιοχές των Σοφάδων και των Φαρσάλων, οι οποίοι είναι πλούσιοι στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, αφού έχουν διώροφα σπίτια και βίλες. Έρχονται εδώ ανά διαστήματα, κλέβουν αυτοκίνητα και άλλα πράγματα, συγκεντρώνουν τα χρήματα από την παράνομη δραστηριότητά τους και μετά γυρίζουν στον τόπο τους. Το ίδιο κάνουν και κάποιοι Βούλγαροι και Σκοπιανοί Ρομά», τονίζει ο κ. Τσαμασλής.

Πολύ συχνές οι πυρκαγιές

Στην περιοχή του καταυλισμού είναι πάρα πολύ συχνές οι πυρκαγιές, τις οποίες βάζουν οι Ρομά, για να κάψουν διάφορα αντικείμενα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πυρκαγιές ξεφεύγουν από τον έλεγχο και παίρνουν διαστάσεις, όπως αυτή που σημειώθηκε στο μεσημέρι της Τρίτης, όταν μαύροι καπνοί σκέπασαν μεγάλο μέρος της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στη φωτιά της Τρίτης κάηκαν και 25 αυτοκίνητα.

«Όλα τα καμένα αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα και βρίσκονταν μέσα σε μία χαράδρα. Η πυροσβεστική κατάφερε να σώσει άλλα 10-15 αυτοκίνητα, που ήταν και αυτά κλεμμένα. Οι πυρκαγιές είναι πολύ συχνές στην περιοχή, αλλά η χθεσινή ξεπέρασε τα όρια. Δε φταίμε σε τίποτα οι κάτοικοι κάθε τρεις και λίγο να αναπνέουμε τον καπνό από τα καμένα πλαστικά και να ρυπαίνεται το περιβάλλον. Τη δεκαετία του ΄90 δημιουργήθηκε για τους Ρομά καταυλισμός πρότυπο, επιπέδου ξενοδοχειακής μονάδας. Δε χρησιμοποίησαν ποτέ τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και σήμερα δεν υπάρχει τίποτα από αυτές στο σημείο. Τα έχουν καταστρέψει όλα», τονίζει ο κ. Τσαμασλής.



Πηγή


Το ανέκδοτο της εβδομάδας: H Μαρία Δαμανάκη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας;



Μόνο για πρωταπριλιάτικο αστείο μπορείς να το ακούσεις γιατί μόνο τότε μπορείς να γελάσεις χωρίς να εκνευριστείς.

Η τελειωμένη που δεν την θέλει ούτε η αριστερά πλέον Μαρία Δαμανάκη ακούγεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που αυτός δεν είναι εκ νέου ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, άρχισε να συζητείται τυχόν υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη και γελάει ο κόσμος με όποιον τόλμησε να το σκεφτεί.

Η Μαρία Δαμανάκη, ώς "γνήσια αριστερή" που σήμερα εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ολοκλήρωσε η θητεία της ως Επιτρόπου, θητεία στη διάρκεια της οποίας έχει δημιουργήσει ένα θετικό όνομα στις Βρυξέλλες που δεν της επιτρέπει βέβαια να γίνει πρόεδρος της δημοκρατίας!! ΕΛΕΟΣ!!!! Η ίδια υπήρξε Πρόεδρος του ενιαίου Συνασπισμού μετά το Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά εν συνεχεία υπήρξε βουλευτής Επικρατείας στο ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου και προηγουμένως υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη και του Κώστα Σημίτη. 

Στη ΝΔ, βέβαια, η Μαρία Δαμανάκη έχει λίγους υποστηρικτές, με “φανατικότερο”- σύμφωνα με τις πληροφορίες τον Στέφανο Μάνο και αυτό δεν είναι δείγμα που θα επέτρεπε σε κάποιον να ελπίζει.

Περιμένουμε τι άλλο θα ακούσουμε!!!


Με "δημοκρατικές" ακροαριστερές διαδικασίες παγώνει η εκλογή προέδρου από τη βάση



Χεσμένο όσο δεν πάει και με την αγωνία έκδηλη στο πρόσωπο του ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να ακούσει ότι θα εκλεγεί από την βάση ξέροντας ότι μπορεί να μην είναι τίποτα την επόμενη μέρα.

Οχυρωμένος ο Τσίπρας πίσω από το γύρευε πώς 31,53%, και ποιοι τον ψήφισαν,  στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που διήρκεσε 5 ώρες, έγινε συζήτηση και αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών αλλά και για το πώς θα προχωρήσει το κόμμα από εδώ και πέρα.

 Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τη διαδικασία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά και οργανωτικά και στο ζήτημα της εκλογής από τη βάση φαίνεται πως οι όποιες σκέψεις υπήρξαν παραμένουν παγωμένες, αν δεν εγκαταλείπονται, αφού στη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σχετικά ότι από τη δική του πλευρά και από την πλευρά μελών ΠΓ και καλά δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα.

 Ως προς την εγγραφή των νέων μελών, με στόχο το 10% των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη (στόχος περίπου 180.000), η απόφαση είναι να ξεκινήσει σύντομα μια μεγάλη καμπάνια σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα ανοιχτές πολιτικές συνελεύσεις με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παρών σε πολλές από αυτές νομίζοντας ότι έτσι θα μαζέψει περισσότερο κόσμο.


Κτήνος παλιάνθρωπος έδεσε με σκοινί σκύλο και τον έσερνε με το αυτοκίνητο



Μία απάνθρωπη πράξη έλαβε χώρα στην Κρήτη, όταν ένα κτήνος παλιάνθρωπος έδεσε με σκοινί τον σκύλο του και τον έσερνε με το ζώο να προσπαθεί να κρατηθεί και να μην τον σύρει.

Το περιστατικό συνέβη επί τις Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων - Ρεθύμνου, με χρήστη του Facebook να το απαθανατίζει και να το δημοσιεύει στο λογαριασμό του με την πινακίδα του παλιάνθρωπου ώστε να βρεθεί και να συλληφθεί.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό,ο σκύλος στην πορεία να μην άντεξε και να έπεσε με αποτέλεσμα το κάθαρμα, ο κακοποιός να τον σέρνει στο οδόστρωμα.

Ο παλιάνθρωπος έχει συλληφθεί όπως ενημερωθήκαμε και έχει σχηματιστεί δικογραφία για την υπόθεση από τους αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου.




Ο 28χρονος είχε εμπλακεί και σε τροχαίο με τραυματίες αστυνομικούς



Σε ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με τραυματίες δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ φαίνεται να εμπλέκεται ο 28χρονος, που παρέσυρε και σκότωσε στο Αίγιο μια 68χρονη γιαγιά και τον 15 μηνών εγγονό της.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, που επικαλέστηκε σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ, ο 28χρονος είχε εμπλακεί σε ένα παράξενο τροχαίο και είχε τραυματίσει δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου 2016 στη Νέα Χαλκηδόνα, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν ένα όχημα, στο οποίο επέβαινε ο 28χρονος.

Το όχημα δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη της ομάδας ΔΙΑΣ. Το αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε μια μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα δύο αστυνομικοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο 401.

Οι δύο επιβάτες συνελήφθησαν και σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών -και όπλα, κατά μία άλλη εκδοχή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Ακόμη, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο ανταποκριτής του στην Πάτρα, Κωνσταντίνος Φλαμής, αυτόπτης μάρτυρας της μοιραίας παράσυρσης της γιαγιάς και του εγγονιού της στο Αίγιο, ακολούθησε το αυτοκίνητο του δράστη και, μόλις κατάφερε να το φτάσει, αφού ο οδηγός του το ακινητοποίησε, τον ρώτησε αν έχει καταλάβει τι έχει κάνει.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο 28χρονος βγήκε τότε από το αυτοκίνητό του και άρχισε να… χορεύει, για να του αποδείξει ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Τι κατέθεσε η 20χρονη οδηγός

Από τις κάμερες ασφαλείας κατάλαβαν οι αστυνομικοί ότι στο αυτοκίνητο μαζί με τον 28χρονο βρισκόταν και μία 20χρονη, καθώς ο έφεδρος σημαιοφόρος είχε αποκρύψει την ύπαρξη της.
Η 20χρονη συνεπιβάτης στην κατάθεση της περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις τραγικές στιγμές που έζησε και την αντίδραση του 28χρονου μετά την παράσυρση της γιαγιάς και του εγγονού.

Αρχικά περιγράφει πως του είχε πει να χαμηλώσει ταχύτητα γιατί ήταν υπερβολική. Μετά την προσέκρουση πάνω στην 68χρονη και το 15 μηνών αγόρι φαίνεται ότι βγήκε από το αυτοκίνητο και είδε τι είχε συμβεί.

Όπως καταθέτει η 20χρονη, μπήκε ξανά στο πολυτελές όχημα. Εκείνη του φώναξε να σταματήσουν και να καλέσουν την αστυνομία. Ο 28χρονος την αγνόησε, όπως αναφέρει. Ανέπτυξε ταχύτητα και την άφησε στο σπίτι της που ήταν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την υπόθεση, ο 28χρονος κατευθύνθηκε στο σπίτι του και έπεσε στη θάλασσα μπροστά από αυτό.

Ωστόσο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο συγκεκριμένο σημείο που έπεσε στη θάλασσα ελλιμενιζόταν και σκάφος που ανήκει στην οικογένεια του δεν αποκλείουν ότι θα μπορούσε να διαφύγει με αυτό.

Κούγιας: Ήθελε να αυτοκτονήσει

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι έπεσε στη θάλασσα για να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Ο ίδιος, μιλώντας στο δελτίο του Alpha, ανέφερε ότι «πριν καν αναλάβω την υπεράσπιση του συγκεκριμένου ανθρώπου, θέλω να εκφράσω την προσωπική μου άποψη, είναι ένα αδικαιολόγητο ατύχημα. Έχω και εγώ παιδιά και συγγενείς. Δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό το αδιανόητο που έγινε στην οικογένεια αυτή».

Και συμπλήρωσε «η πρόθεσή του να αυτοκτονήσει ήταν ειλικρινής. Αμέσως μετά το ατύχημα έπεσε στη θάλασσα. Η μητέρα του για να τον σώσει ειδοποίησε την αστυνομία. Από εκεί και πέρα ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική είναι επίσης πραγματική και δεν ήταν δική του επιλογή».


ΤΑ ΝΕΑ


Σάλος για το «πραξικόπημα» Τζόνσον με το λουκέτο στη Βουλή



Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι οι εργασίες του βρετανικού κοινοβουλίου θα διακοπούν τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας την πτώση της λίρας και τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι «οι βουλευτές θα έχουν τη ευκαιρία να συζητήσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης και την προσέγγισή της για το Brexit πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής (17 και 18 Οκτωβρίου) και στην συνέχεια θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν στις 21 και 22 Οκτωβρίου, όταν θα είναι γνωστό το αποτέλεσμα. Εάν επιτύχω συμφωνία με την ΕΕ, το κοινοβούλιο θα μπορεί να εγκρίνει τον νόμο για την επικύρωση της συμφωνίας πριν από την 31η Οκτωβρίου».

«Οι εβδομάδες που προηγούνται του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ζωτικής σημασίας για τις διαπραγματεύσεις μου με την ΕΕ», τόνισε προσθέτοντας: «Επιδεικνύοντας ενότητα και αποφασιστικότητα, έχουμε μία ευκαιρία να αποσπάσουμε μία νέα συμφωνία η οποία να μπορεί να εγκριθεί από το κοινοβούλιο».

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το σχέδιο του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του επίσημου σώματος των συμβούλων της βασίλισσας, που είναι γνωστό ως Ιδιαίτερο Συμβούλιο του Στέμματος. Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται πως η λειτουργία του Κοινοβουλίου θα ανασταλεί κάποια ημέρα ανάμεσα στην 9η και τη 12η Σεπτεμβρίου, έως τις 14 Οκτωβρίου.

«Τη σημερινή ημέρα η Μεγαλειότητά Της παρήγγειλε στο Συμβούλιο πως το Κοινοβούλιο θα ανασταλεί σε μία ημέρα όχι νωρίτερα από τη Δευτέρα, 9η ημέρα του Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα από την Πέμπτη, 12η ημέρα του Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 14η ημέρα του Οκτωβρίου 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερες από 450.000 υπογραφές συγκέντρωσε, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, ένα διαδικτυακό αίτημα κατά της απόφασης του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων για έναν μήνα.


Απίστευτο! Πρόστιμο 23.000 ευρώ σε πεθερά και νύφη που καθάριζαν πατάτες



Αν η αυστηρή τήρηση του γράμματος του νόμου δεν απέβαινε τραγική για τον ιδιοκτήτη ενός καφενείου σε ένα ορεινό χωριό ολίγων κατοίκων της Θεσπρωτίας, το όλο συμβάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και… τραγελαφικό.

«Λουκέτο» στο μοναδικό καφενείο της Ραβενής της Θεσπρωτίας έβαλε ο ΕΦΚΑ, ελεγκτές του οποίου επέβαλαν βαρύ πρόστιμο ύψους 23.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία επειδή βρήκαν στο κατάστημα την γυναίκα και την πεθερά του αδερφού του ιδιοκτήτη να… καθαρίζουν πατάτες.

«Το Μισοχώρι της Ραβενής», το καφενείο που λειτουργεί και ως ψησταριά στο χωριό των περίπου 100 κατοίκων όλο τον χρόνο, θα κλείσει μόλις κοινοποιηθεί το πρόστιμο, αφού, όπως λέει στο ethnos.gr ο νεαρός ιδιοκτήτης του, Βαγγέλης Τζώρτζης, δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό των 23.000 ευρώ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι όλο τον χρόνο κρατάει μόνος του το μαγαζί και τη συγκεκριμένη ημέρα που ήρθε ο αδερφός του να τον βοηθήσει, ήρθε και ο έλεγχος.

Μιλώντας στο One Channel ο ιδιοκτήτης του καφενείου, δήλωσε πως μόνος δρόμος από εδώ και πέρα θα είναι να καταφύγει στα Δικαστήρια -όπου και εκεί θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα απ’ όσα βγάζει.

Όπως αναφέρει ο κύριος Τζώρτζης εάν ισχύσει το πρόστιμο των 23.000 ευρώ δεν θα έχει άλλη επιλογή απ’ το να κλείσει το καφενείο του χωριού, μιας και αυτά δεν είναι χρήματα που μπορεί να αποσβέσει.


Πηγή: onetv.gr


Απόδραση κρατουμένων από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας!



Απόδραση τεσσάρων κρατουμένων σημειώθηκε εχθές από τις αγροτικές φύλακες Τίρυνθας.

Κατά τη μεσημεριανή καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι έλειπαν δύο Αλβανοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Μαροκινός τρόφιμος, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες απόδρασης τους και η ακριβή ώρα.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.


Η ομάδα Μπακογιάννη στον δήμο της Αθήνας



Από την 1η Σεπτεμβρίου και για μια τετραετία η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη καλείται να κυβερνήσει την πρωτεύουσα και οι εκλεκτοί είναι :

Γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Νίκος Αβραμίδης, αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Βασίλης Κορομάνζτος , Αντιδήμαρχος Εμπορίου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων και Δημοτική Αστυνομία.

Σάκης Κολλάτος, Αντιδήμαρχος Πρασίνου.

Αλεξία Έβερτ, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας.

Νίκος Μακρόπουλος, αντιδήμαρχος Ανάπτυξης -ΕΣΠΑ.

Λευτέρης Σκιαδάς, Αντιδήμαρχος Περιούσιας και Ιστορικού Αρχείου.

Γιώργος Αποστολόπουλος, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας.

Βασίλης Αξιώτης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Εντεταλμένος Σύμβουλος με αρμοδιότητα τα Δημοτικά Ιατρεία θα αναλάβει ο γιατρός Μανόλης Καλαμπόκας.

Πρόεδρος της ΔΑΕΜ Α.Ε. (Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων) και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα είναι  ο Νίκος Βαφειάδης.

Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) θα είναι η Άννα Ροκοφύλλου με αντιπρόεδρο τον Γιούρκα Σεϊταρίδη.

Πρόεδρος στην «Τεχνόπολη» η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Πρόεδρος στο «Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών» η Κατερίνα Κατριβάνου.

Πρόεδρος στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), ο Γρηγόρης Λέων.

Πρόεδρος στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) η Μελίνα Δασκαλάκη.

Πρόεδρος του «Αθήνα 9.84» η Νίκη Αραμπατζή.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ο Χρήστος Τεντόμας.


"Βροχή" από μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ το βράδυ στα Εξάρχεια



Δεν μπορούν να το χωνέψουν οι αντιεξουσιαστές ότι επανέρχεται ο νόμος και η τάξη στα Εξάρχεια και προσπαθούν να επιβληθούν με δολοφονικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών.

Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα πραγματοποίησαν μισή ώρα μετά την μία τα ξημερώματα, ομάδες αντιεξουσιαστών, στα Εξάρχεια σε βάρος των διμοιριών των ΜΑΤ, ως αντίποινα για την εκκένωση των καταλήψεων.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν στις οδού Σπ.Τρικούπη όπου όπου είχε εκκενωθεί κατάληψη και στην οδό Τοσίτσα και από αυτές δεν σημειώθηκαν ευτυχώς τραυματισμοί ή φθορές.

Δυστυχώς τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μία προσαγωγή, ούτε μία σύλληψη.


Συνάντηση Μητσοτάκη Μέρκελ



Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε για το Βερολίνο όπου σήμερα, Πέμπτη, θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, την παρουσίαση μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και των μεγάλων αναπτυξιακών δράσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει ουσιαστικά με τη γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, για σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, έχει ως εξής:

- Στις 11.00 (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

- Στις 13.00 (ώρα Ελλάδας), ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.