Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε ανάρτηση να ψηφίσει ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ 7 Ιουλίου



Δεν έχει τέλος το γέλιο που προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στους Έλληνες και κάθε μέρα το αποδεικνύουν με όσα κάνουν και λένε.

Η σημερινή γκάφα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε όλα τα υπόλοιπα στελέχη που ξεφτιλίζονται καθημερινά με τα όσα λένε και κάνουν.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση της στο Twitter σήμερα, 20 Αυγούστου 2019, 43 ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές μας καλεί να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου 2019.


Φυσικά και τους γλέντησαν στο twitter










Πτώση ελικοπτέρου ανάμεσα σε Πόρο και Γαλατά! 3 νεκροί



Νεκροί ανασύρθηκαν ο Έλληνας πιλότος του ελικοπτέρου και δύο Ρώσοι επιβάτες του ελικοπτέρου.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την τραγωδία στον Πόρο με τους τρεις επιβάτες που ανασύρθηκαν νεκροί μετά από πτώση ελικοπτέρου το μεσημέρι της Τρίτης δημοσιεύει το protothema.gr.

Το ελικόπτερο, έκανε πάνω από μια προσπάθεια για να απογειωθεί και αφού τα κατάφερε, ακούστηκε μια έκρηξη μετά την οποία άρχισαν να βγαίνουν καπνοί.


Κατά τον ίδιο αυτόπτη μάρτυρα στη συνέχεια ο κυβερνήτης φαίνεται ότι προσπάθησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και ήταν τότε που χτύπησε στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Μετά την πτώση του ελικοπτέρου ακολούθησε μπλακ άουτ στο νησί του Πόρου με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να επισκευάζουν αυτή την στιγμή την βλάβη.


Γελάει όλη η παραλία με την πρώην ΓΓ Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη



Πρώην ΓΓ πολιτισμού στην Αυγή: προστατεύαμε τα αρχαία του ελληνικού,τώρα κυριαρχούν τα συμφέροντα

Δεν έχουμε σταματήσει να γελάμε εκ του ασφαλούς πλέον επειδή δεν είναι κυβέρνηση, με τους Συριζαίους που μόνο καλό δεν μπορούν να κάνουν.

Η πρώην γγ Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη διερωτάται με άρθρο στην εφημερίδα ”Αυγή” για ποιο λόγο προγραμματίζεται επανεξέταση της ΚΥΑ που αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.

Η κ. Βλαζάκη υπογραμμίζει πως ”Τηρουμένης της αρχαιολογικής νομοθεσίας και των ρυθμίσεων του Π.Δ. έγκρισης του ΣΟΑ, τόσο η Υπουργική όσο και η Κοινή Υπουργική Απόφαση ενσωματώνει όρους που κινούνται στην κατεύθυνση διασφάλισης της προστασίας και ανάδειξης των μνημείων και του χώρου, με την εκ του νόμου προβλεπόμενη συμμετοχή των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ στην περιβαλλοντική αδειοδότηση των κτηριακών ενοτήτων και στην έγκριση των μελετών στο περιβάλλον των μνημείων. Αυτονόητα, στις κτηριακές ενότητες συμπεριλαμβάνεται και το υψηλό κτήριο που προβλέπεται να ανεγερθεί στο Πάρκο”.

Έτσι λοιπόν, με βάση την παραπάνω απόφαση η κ. Βλαζάκη συνεχίσει λέγοντας πως ”Είναι πρόδηλο από την ανάγνωση της απόφασης του ΣτΕ ότι οι όροι που έθεσε το ΥΠΠΟΑ κρίθηκαν ως απόλυτα επαρκείς για την επιβεβλημένη από το σύνταγμα προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος. Μήπως επιχειρείται μια απόπειρα παραπλάνησης περί του σκεπτικού της απόφασης, προκειμένου να επανεισαχθεί το θέμα στα Συμβούλια κατά παραγγελία των παραπονούμενων;”.

Η πρώην γγ Πολιτισμού κ. Βλαζάκη κλείνει το άρθρο της τονίζοντας ότι ”Η έκδοση αποφάσεων που αφορούν στην προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς κατά παραγγελία οικονομικών, επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, η ανατροπή ειλημμένων αποφάσεων με τη δημιουργία αναληθών και αλγεινών εντυπώσεων για λόγους δήθεν νομιμότητας, δεν περιποιεί τιμή στους εμπνευστές και αυτουργούς τους”.

Είναι προφανές πως τα μέλη και τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης δεν μπορούν να αποδεχτούν από την μία πως η κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό θα προχωρήσει και από την άλλη, επικαλούμενοι την ”προστασία των αρχαιοτήτων” και τα ”συμφέροντα”, δείχνουν την ιδεολογική φοβία τους προς τα υπερμεγέθη κτήρια ή κοινώς προς τους ουρανοξύστες, αλλά και την ανάπτυξη.


Πηγή : marketnews.gr



Το ΚΕΕΛΠΝΟ πληρώνει δικηγόρο για να υπερασπιστεί τον Πολάκη



Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., με απόφασή του δέκα ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, εγκρίνει τη δαπάνη δικηγόρου για κακουργηματική υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και ποινικά διωκόμενων μετακλητών υπαλλήλων.

Όπως φαίνεται από έγγραφο που δημοσιεύει το tomanifesto.gr, το ΔΣ του Οργανισμού, το οποίο παραμένει ακόμα διορισμένο από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ενέκρινε δαπάνη —χωρίς μάλιστα περιορισμό— για την παροχή δικηγόρου που θα υπερασπιστεί τον πρώην υπουργό και άλλους μετακλητούς υπαλλήλους σε κακουργηματική υπόθεση. 


Πρόκειται φυσικά για χρήματα από τον κρατικό προυπολογισμό, που προορίζονται να καλύψουν πλήρως τα δικαστικά έξοδα του Παύλου Πολάκη και των μετακλητών υπαλλήλων του πολιτικού του γραφείου για κακουργηματική υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος τους στην ελληνική δικαιοσύνη. 


Αναλυτικά tomanifesto.gr αναφέρει:

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς που είχαν καταθέσει το 2016 ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Κώστας Τζαβάρας κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σχετικά με το διαγωνισμό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για πρόσληψη 500 ατόμων- 100 ιατρών και 400 νοσηλευτών, όπως αυτές προβλέπονταν στην υπ’ αριθ. πρωτ. 253/9-2-2016 προκήρυξη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.



Η μήνυση αφορούσε “την υπεξαγωγή, με εντολή Πολάκη, του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800 πρωτότυπες αιτήσεις υποψηφίων!), από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο γραφείο του Παύλου Πολάκη, αλλά και την αποστολή κατόπιν παράνομης επεξεργασίας τους από τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη και τους μετακλητούς και επιστημονικούς συμβούλους του πολιτικού του γραφείου έτοιμων αποτελεσμάτων επιτυχόντων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ”.

Να σημειωθεί ότι η κακουργηματική ποινική δικογραφία Ω 2016/105 που σχηματίστηκε δυνάμει της μηνυτήριας αναφοράς του Άδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Τζαβάρα εις βάρος του Παύλου Πολάκη και των μετακλητών υπαλλήλων του, έχει από καιρού διαβιβαστεί και στην Βουλή, ως προς το σκέλος που αφορά τον Παύλο Πολάκη σε επίπεδο ηθικής αυτουργίας και δεν έγινε τότε άρση της Βουλευτικής του ασυλίας, ενώ εδώ και 2 χρόνια έχει ήδη ασκηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς ποινική δίωξη κακουργηματικού βαθμού στο πλαίσιο της ίδιας δικογραφίας στους μετακλητούς υπαλλήλους και ειδικούς συμβούλους του Πολιτικού του Γραφείου για τις ανωτέρω πράξεις.



Σήμερα αποκαλύπτεται ότι:

Α) Ενώ περατώνεται και η Τακτική Ανάκριση από ανακριτή του ν. 4022/ 2011 κατόπιν της προαναφερθείσας άσκησης από την Εισαγγελία Διαφθοράς κακουργηματικών ποινικών διώξεων, στις 18 Ιουλίου 2019, -δηλαδή μετά τις εκλογές, μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας αλλά και μετά την παραίτηση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ και την ανάληψη των καθηκόντων Προέδρου ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από τον επίσης διορισμένο από τον Παύλο Πολάκη αντιπρόεδρο Αγάπιο Τερζίδη- κατά την 11η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (νυν ΕΟΔΥΥ) ο Αγάπιος Τερζίδης, εξουσιοδοτήθηκε από τα υπόλοιπα επίσης διορισμένα από τον Παύλο Πολάκη μέλη ΔΣ κκ Αλκιβιάδη Βατόπουλο, Ουρανία Δαφνή, Αθηνά Φαραζή και Δημήτριο Κουντουρά, όπως αναθέσει εν λευκώ σε δικηγορικό γραφείο την υπόθεση του Παύλου Πολάκη και των ποινικά διωκόμενων μετακλητών του υπαλλήλων(!), προκειμένου να διευθετηθούν, όπως λέει η απόφαση ΔΣ, όλες οι εκκρεμότητες και μάλιστα με ότι αμοιβή κρίνει(!) δηλαδή χωρίς περιορισμό στην δαπάνη!

Με λίγα λόγια σήμερα το Υπουργείο Υγείας χρηματοδοτεί το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε ο διορισμένος από τον Παύλο Πολάκη αντιπρόεδρος Αγάπιος Τερζίδης -προφανώς εν κρυπτώ από το υπουργείο- να πληρώνει χωρίς οροφή δαπάνης τα δικαστικά έξοδα υπεράσπισης του Παύλου Πολάκη και των μετακλητών υπαλλήλων του, φροντίζοντας παράλληλα να διευθετήσει κατά το δοκούν την υπόθεση!

Η ανωτέρω απίστευτα σκανδαλώδης απόφαση πληρωμής από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. δικηγορικών γραφείων για λογαριασμό των κατηγορουμένων για κακουργήματα μετακλητών υπαλλήλων του Παύλου Πολάκη, λήφθηκε -όπως προκύπτει από το διατακτικό της ίδιας της απόφασης του ΔΣ- κατόπιν εισήγησης του επίσης διορισμένου από τον Παύλο Πολάκη μέλους ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, Αθηνά Φαραζή- δικηγόρου, η οποία ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές με το Νάσο Ηλιόπουλο.

Υπενθυμίζουμε για την ιστορία ότι η υπόθεση αυτή των παρανόμων ενεργειών του Παύλου Πολάκη και των μετακλητών του είχε στοιχίσει την άνοιξη του 2016 στον τότε Πρόεδρο ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θανάση Γιαννόπουλο – επίσης διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ- την αποπομπή του, καθώς ο Θανάσης Γιαννόπουλος αρνήθηκε τότε να υπογράψει τις 500 παράνομες προσλήψεις που ήταν, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, “προϊόν κακουργηματικών αδικημάτων, δηλαδή υπεξαγωγής των χιλιάδων πρωτότυπων φακέλων υποψηφίων της υπ’ αριθ. πρωτ. 253/9-2-2016 προκήρυξης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ από τον Παύλο Πολάκη, παράνομης επεξεργασίας και αποστολής έτοιμων αποτελεσμάτων επιτυχόντων” και πάλι από τον Παύλο Πολάκη και τους μετακλητούς υπαλλήλους του. Έτσι τότε αποπέμθηκε ο Θανάσης Γιαννόπουλος και διορίσθηκε ως πρόεδρος ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ο εκλεκτός του Παύλου Πολάκη, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ενώ παράλληλα διορίστηκαν και τα νέα μέλη ΔΣ, τα οποία ήταν στην κυριολεξία κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως (1) η σύζυγος του Αλέκου Φλαμπουράρη Ευσταθία Πανοτοπούλου, (2) η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές με το Νάσο Ηλιόπουλο Αθηνά Φαραζή, (3) ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΠΙΣ Δημήτριος Βαρνάβας, (4) ο εκλεκτός του Παύλου Πολάκη Αγάπιος Τερζίδης ο οποίος είναι και ο Υπεύθυνος και Συντονιστής του αμαρτωλού προγράμματος PHILOS, (5) η εκλεκτή του Παύλου Πολάκη υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας Μαρία Μιχάκου την οποία ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης αναβάθμισε εν μία νυκτί σε Διευθύντρια στο Υπουργείο Υγείας και η οποία το βράδυ των ευρωεκλογών φωτογραφήθηκε “κλαίουσα” στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κλπ.

Σήμερα δε είναι πλέον φανερό ότι ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος ξηλώθηκε τότε όχι μόνο για να γίνουν τελικά οι προσλήψεις του Παύλου Πολάκη, αλλά και προκειμένου να συγκαλυφθούν οι σκανδαλώδεις αποφάσεις του, καθώς έχει σχηματιστεί από το 2016 και άλλη ποινική δικογραφία σχετική με τις ανωτέρω 500 παράνομες προσλήψεις του. Συγκεκριμένα σχηματίστηκε η με ΑΒΜ: Δ 2016/2756 ποινική δικογραφία κατά του τ. Προέδρου ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ άλλου μετακλητού υπαλλήλου του Παύλου Πολάκη και παντός υπευθύνου οι οποίοι από κοινού απέκρυψαν από την Δικαιοσύνη κατά την διάρκεια διενέργειας προκαταρκτικής του 19ου Προανακριτικού Τμήματος που διεξαγόταν δυνάμει της υπ’ αριθ. Ω 2016/105 Εισαγγελικής παραγγελίας, όλα τα κρίσιμα στοιχεία που αφορούσαν ειδικώς τον Παύλο Πολάκη για τις 500 παράνομες προσλήψεις, προκειμένου να τον προστατεύσουν.

Β) Πέραν από την απίστευτα προκλητική και παράνομη ανωτέρω απόφαση τονίζεται ότι εις βάρος του ίδιου και διορισμένου από τον Παύλο Πολάκη Διοικητικού Συμβουλίου που ακόμα παραμένει στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει σχηματιστεί σωρεία ποινικών δικογραφιών όπως ενδεικτικά :
H ΕΔ 137/ 2017 ποινική δικογραφία για παράνομη και αχρεώστητη πληρωμή της εταιρείας φύλαξης «ΤΡΙΠΛ – ΕΣ / ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ» με ποσό άνω τω 8 εκατ. Ευρώ κατά τα έτη 2016- 2018 & για παράνομες προσλήψεις στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος PHILOS (το πρόγραμμα είχε προϋπολογισμό πάνω από 60 εκατομμύρια Ευρώ στις 2 φάσεις του!!!). Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία φύλαξης καταγγέλθηκε αλλά και αποδείχτηκε ότι είχε ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις διαπλοκής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη ο οποίος αποπειράθηκε στις 24 Ιουλίου 2017, δηλαδή μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων για παράνομη πληρωμή της με πολλά εκατομμύρια Ευρώ, να τις νομιμοποιήσει με υπουργική τροπολογία που έφερε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», τροπολογία η οποία εν τέλει απεσύρθη λόγω της έντονης αντίδρασης σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Η με ΑΒΜ: Ω 2019/7 ποινική δικογραφία για απευθείας αναθέσεις με κομματικά κριτήρια από το ΔΣ υποθέσεων σε δικηγόρους με υπέρογκες αμοιβές κατά τα έτη 2016-2019 και δη αντίθετα στην ρητή οδηγία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για μη χρήση εξωτερικών δικηγόρων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και κάλυψη των αναγκών από τους ήδη υπάρχοντες απασχολούμενους με έμμισθη εντολή δικηγόρους. Ενδεικτικό δε των κομματικών κριτηρίων του ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην επιλογή των Δικηγόρων που διορίσθηκαν ως πολιτική αγωγή κατά των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ότι μεταξύ αυτών προσλήφθηκαν (1) ο συνήγορος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Ιπποκράτης Μυλωνάς ο οποίος είναι και επίσημο κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αφού την 4 Μαρτίου 2016, μετά από την εισήγηση του μοναδικού μετόχου του ΛΑΓΗΕ, δηλαδή της απελθούσης κυβέρνησης, ο Ιπποκράτης Μυλωνάς ορίσθηκε μέλος του ΔΣ του ΛΑΓΗΕ, (2) ο δικηγόρος κατηγορούμενων ως μελών στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Νικόλαος Δαμασκόπουλος κλπ.

Η με ΑΒΜ: Δ 18/1426 ποινική δικογραφία για αλλοιώσεις του πρωτοκόλλου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., για υπεξαγωγή, άμεση συνέργεια σε υπεξαγωγή κατ΄ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση και παραβίαση δικαστικής απόφασης για την οποία έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι ο τέως Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ο νυν Αντιπρόεδρος και τελών σήμερα χρέη Προέδρου Αγάπιος Τερζίδης, ο νόμιμος εκπρόσωπος της αμαρτωλής εταιρείας φύλαξης «ΤΡΙΠΛ – ΕΣ / ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ»., τέως σύμβουλος του Παύλου Πολάκη και του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ και άλλοι.

Επιπλέον υπάρχει ήδη η από 3 Απριλίου πρωτόδικη καταδίκη του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο με ποινή φυλάκισης 12 μηνών για ηθική αυτουργία σε παράνομη συλλογή δημοσίων εγγράφων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από τρίτο πρόσωπο που δεν εργαζόταν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. δηλαδή για άδικη πράξη και παράβαση καθήκοντος που προκάλεσε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων ως Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Ενώ έχει ήδη προσδιοριστεί δικαστήριο δυνάμει και άλλης ποινικής δικογραφίας, αυτής με ΑΒΜ: Γ 2017/ 3256 για άσκηση βίας από τέως Σύμβουλο του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ και τέως Ειδικό σύμβουλο του Πολιτικού Γραφείου του Παύλου Πολάκη, ο οποίος δικάζεται σε λίγους μήνες για άσκηση βίας σε υπάλληλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, δηλαδή για παρότρυνση υφισταμένου και ανοχή προκειμένου να τους αποσπάσει ψευδείς καταθέσεις και ψευδή στοιχεία στους ελέγχους που διενεργούσαν οι Επιθεωρητές της Μαρίας Παπασπύρου στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.. Μάλιστα στην εν λόγω δικογραφία εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο προς διαβίβαση στην Βουλή και ο έλεγχος του Παύλου Πολάκη ως ηθικού αυτουργού του ανωτέρω αδικήματος και πολλά άλλα…


Πηγή : omadaalithias.gr


Είσαι «Γυναίκα» ή μήπως…. «γυναικούλα»; Στυγνό αρπακτικό


Αρκετά! Μας κούρασαν οι γυναίκες που συμπεριφέρονται σαν δεύτερες και κατασπαράζουν οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους… Αισθήματα, φιλίες, άντρες, χρήματα που δεν τους ανήκουν, αξιοπρέπεια…

Η σωστή Γυναίκα δεν είναι ένα αρπακτικό χωρίς αισθήματα, έχει ψυχή και τη χαρίζει απλόχερα…

Δε φοβάται, ρισκάρει και ξέρει πώς να κερδίσει το σεβασμό. Και να «χάσει» όμως μία μάχη, στο τέλος  νικήτρια θα βγει. Θα γυρίσει όλον τον κόσμο ανάποδα και θα σηκωθεί…

Τίμια όμως, χωρίς να πουλήσει κανέναν, χωρίς να κρεμαστεί από κανέναν… Μόνο αυτή και ο εαυτός της.

Από την άλλη υπάρχει μία άλλη τοξική έννοια που μπορεί να χαρακτηρίσει μία γυναίκα… Η γνωστή σε όλους μας ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ…

Και δεν είναι σπάνιο φαινόμενο… Μπορεί να είναι η αδερφή μας, η φίλη μας, η ξαδέρφη μας… ακόμη και η ίδια μας η μάνα…

Ένα είδος γυναίκας που συνεχώς πολλαπλασιάζεται… Παρασιτεί και βλάπτει τους γύρω της. Πληγώνει τους ανθρώπους της για να καλύψει τις αδυναμίες και τις ανασφάλειές της.

Για το σύντροφό της τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Αν κάποιος μείνει μαζί της και καταφέρει να αγαπήσει τη ρηχή προσωπικότητά της, θα το κάνει από οίκτο ή από δική του ανασφάλεια.

Μία τέτοιου είδους γυναίκα, δεν έχει μάθει να αγαπά και δεν ξέρει πώς να το κάνει…

Φίλε αναγνώστη των 500ων ευρώ, μην αγχώνεσαι…

Το πιο πιθανό είναι να μην σε προσεγγίσει μία τέτοιου είδους γυναίκα.

Μην ρωτήσεις γιατί… Δεν έχεις καν πιστωτική κάρτα… Και η χρεωστική σου άντε να έχει μέσα κανένα χιλιάρικο…

Μία σωστή γυναικούλα που σέβεται τον εαυτό της δεν πουλιέται για φραγκοδίφραγκα.

Λόγω κρίσης, με 5 ή 6 χιλιάρικα σε μετρητά έχεις σαφώς καλύτερες πιθανότητες.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι να έχεις δικό σου σπίτι. Αν έχεις και εξοχικό, οι πιθανότητες αυτομάτως 3πλασιάζονται!

Φίλε άνεργε, δεν αναφέρομαι καν σε εσένα.

Ούτε σαν σκέψη δεν περνάς από το μυαλό μίας σωστής γυναικούλας, κοιμήσου ήσυχος…

Και μην νομίζετε φίλες αναγνώστριες ότι εσείς θα την γλιτώσετε από μία γυναικούλα…

Θα κάνει τα πάντα για να σας πληγώσει και να σας ποδοπατήσει. Η καλύτερη επίθεσή της είναι η διπροσωπία και το κουτσομπολιό.

Κάθε φορά που θα σε συναντάει θα σε βρίσκει τέλεια. Καλοντυμένη, αδυνατισμένη, όμορφη, νεότερη, γλυκιά… Κοίτα μη τσιμπήσεις.

Ειδικά αν είσαι και νοστιμούλα ή επιτυχημένη στη δουλειά σου, μακριά από τέτοιους ανθρώπους! Θα κάνει τα πάντα να σε βλάψει και σίγουρα οι συζητήσεις πίσω από την πλάτη σου δεν είναι κολακευτικές!

Εκτός και αν είσαι Γυναίκα. Με το «Γ» κεφαλαίο.

Μία Γυναίκα πουλάει και αγοράζει τέτοιου είδους συμπεριφορές. Όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά μπορεί με μαεστρία να «ξεσκεπάσει» και να απομακρύνει όποτε η ίδια το θελήσει μία… γυναικούλα!

Έχει μάθει να αγωνίζεται και να ξεπερνάει τα εμπόδια. Σέβεται τους ανθρώπους και θέλει να βελτιώνει συνεχώς τον εαυτό της. Μπορεί να ζήσει μόνη της, δεν έχει ανάγκη να κρεμαστεί από έναν σύντροφο που ουσιαστικά δεν αγαπάει και δεν εκτιμάει…

Η λέξη «μόνη» δεν τη φοβίζει! Ξέρει πώς να γεμίσει τη μέρα της όμορφα και δημιουργικά!

Η προσωπικότητά της και η ακαταμάχητη, έμφυτη γοητεία της θα αφανίσει οτιδήποτε τοξικό από γύρω της.

Και το καλύτερο είναι ότι όλα αυτά θα γίνουν με καλοσύνη και συναισθηματισμό, η κακία και ο αθέμιτος ανταγωνισμός δεν είναι εξάλλου χαρακτηριστικά που την αντιπροσωπεύουν…

Όλοι θέλουμε στη ζωή μας μία τέτοιου είδους Γυναίκα!

Υ.Γ.: Ζητώ συγνώμη αν πρόσβαλα κάποιες αναγνώστριες, είμαι σίγουρη ότι οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ καταλάβατε ακριβώς τι εννοώ!


Πηγή


Η «αξονική τοµογραφία» του ηφαιστείου της Σαντορίνης


Νοέμβριος 2015, Σαντορίνη. Μια πολυπληθής ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων από την Αμερική, την Αγγλία και την Ελλάδα, αψηφούν το τσουχτερό κρύο και από τη γέφυρα τού «Marcus Langseth», ενός από τα μεγαλύτερα σεισμικά πλοία του κόσμου, ελέγχουν τον ορίζοντα για το ίχνος μιας πορτοκαλί σημαίας. Λίγη ώρα νωρίτερα το σκάφος είχε εκπέμψει ένα σήμα σαν τιτίβισμα πουλιού. Ηταν το σύνθημα προς τους σεισμογράφους που βρίσκονταν στον βυθό να αναδυθούν στην επιφάνεια της θάλασσας. Το πλήρωμα θα τους εντόπιζε από το πορτοκαλί σημαιάκι στην κορυφή τους.

Οσοι δεν γνώριζαν, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι όλα αυτά σχετίζονταν με το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Ούτε βέβαια ότι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη μια πρωτοποριακή έρευνα: η χαρτογράφηση για πρώτη φορά παγκοσμίως του μαγματικού θαλάμου ενός ενεργού ηφαιστείου, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν πρόσφατα (Hoofr et al., 2019, EPSL). Επικεφαλής της έρευνας η Αμερικανίδα γεωφυσικός, καθηγήτρια Γεωλογικών Επιστημών και Ηφαιστειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ορεγκον, Εμιλι Χουφτ, την οποία πάντα γοήτευε το ηφαίστειο της Σαντορίνης, «αυτό το εμβληματικό μέρος όπου το μεγαλύτερο μέρος του ηφαιστείου είναι βυθισμένο κάτω από το νερό» όπως λέει στην «Κ». Με την έρευνά της όμως ήθελε να πάει βαθύτερα – στην κυριολεξία. Να δει τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια και μέσα στην καρδιά ενός ενεργού ακόμα ηφαιστείου.

Τα τελευταία χρόνια, η Εμιλι Χουφτ έχει αναπτύξει μια καινοτόμο μέθοδο «σκαναρίσματος» των ηφαιστείων με τη χρήση ήχων. «Είναι σαν μία “αξονική τομογραφία” του εσωτερικού της Γης», εξηγεί η ίδια. «Απλώς αντί να αποτυπώνουμε την εικόνα με ακτίνες Χ, τη φωτίζουμε χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα». Στην προκειμένη περίπτωση τους ήχους παρήγαγαν 36 βαριά μεταλλικά κουτιά, σαν αεροβόλα, που ρυμουλκούνταν πίσω από το πλοίο. Οταν τα «αεροβόλα» ανοίξουν «πυρ», συμπιεσμένος αέρας εκλύεται στη θάλασσα δημιουργώντας ένα ηχητικό κύμα που ταξιδεύει στη Γη. Εν προκειμένω, ο ήχος ταξιδεύει μέσα στα πετρώματα κάτω από το ηφαίστειο. Ενενήντα υποθαλάσσιοι σεισμογράφοι που είχαν αποτεθεί στον βυθό περιμετρικά του ηφαιστείου κατέγραφαν, επί 26 ημέρες, το πότε ακριβώς ο ήχος έφτανε σε αυτούς. «Οταν σκανάρεις τη δομή από πολλές διαφορετικές πλευρές και από διαφορετικά βάθη, μπορείς να ανακτήσεις μια πολύ λεπτομερή εικόνα του εσωτερικού της Γης», λέει η κ. Χουφτ.

Τριάντα έξι μεταλλικά κουτιά ρυμουλκούνταν πίσω από το πλοίο, «εξαπολύοντας» στη θάλασσα ηχητικά κύματα που ταξίδευαν μέσα στα πετρώματα κάτω από το ηφαίστειο. Ενενήντα υποθαλάσσιοι σεισμογράφοι κατέγραφαν το πότε ακριβώς ο ήχος έφτανε σε αυτούς.

Η έκπληξη

Η εικόνα που προέκυψε από την ανάλυση των δεδομένων εντυπωσίασε τους επιστήμονες. «Με έκπληξη καταγράψαμε μια στενή ζώνη από βράχια που είχαν κατολισθήσει και τώρα είναι κρυμμένα μέσα στη βόρεια πλευρά της καλντέρας της Σαντορίνης. Αντίθετα πιστεύαμε ότι όλη η καλντέρα θα ήταν γεμάτη με αυτό το είδος του σπασμένου βράχου. Τα ευρήματά μας σημαίνουν ότι το τμήμα της καλντέρας που κατέρρευσε ήταν πολύ στενότερο και βαθύτερο από ό,τι φαίνεται από την επιφάνεια». Μεγάλη ήταν η έκπληξη και για την «ελληνική πλευρά» της ερευνητικής ομάδας, όπως την επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης, Παρασκευή Νομικού, η οποία μάλιστα κατάγεται από τη Σαντορίνη. «Πράγματι, αν και θα θέλαμε να έχουμε κάποιες ιδανικές διαστάσεις για το μαγματικό θάλαμο του ηφαιστείου, σαν μια δεξαμενή μάγματος, τα πρώτα αποτελέσματα μας έδειξαν μια κυλινδρική ανωμαλία, διαμέτρου 3 χλμ., η οποία εκτείνεται από την επιφάνεια μέχρι και σε βάθος περίπου 3 χλμ. στη βόρεια λεκάνη της καλντέρας, και αντιστοιχεί σε υλικό πολύ χαμηλής πυκνότητας, με πόρους γεμάτους με θερμό θαλασσινό νερό» αναφέρει στην «Κ» η Ελληνίδα πανεπιστημιακός. «Πάντως, το σημείο εντοπισμού της ανωμαλίας αυτής ταυτίζεται με το σημείο της αναθόλωσης που είχε παρατηρηθεί κατά την ηφαιστειο-σεισμική ανησυχία το 2011-2012. Επίσης ακριβώς σε αυτή την περιοχή στη βόρεια καλντέρα εντοπίζονται και οι θέσεις που “έδωσαν” τις διάφορες φάσεις της μινωικής έκρηξης πριν από 3.600 χρόνια!». Ισως το πιο εντυπωσιακό εύρημα είναι ότι κάτω από αυτή την κολόνα βράχου, με αργούς ρυθμούς εξακολουθεί να συσσωρεύεται μάγμα, χιλιάδες χρόνια μετά την έκρηξη που δημιούργησε την καλντέρα.


Οπως για όλους τους Σαντορινιούς, έτσι και για την Παρασκευή Νομικού, το ηφαίστειο έχει παίξει κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της ζωής της. «Οταν μεγαλώνεις σε ένα ηφαίστειο νιώθεις και αφουγκράζεσαι τη δύναμη της φύσης και εμπνέεσαι να εξηγήσεις το πώς δημιουργήθηκε και πώς εξελίσσεται ένας “ζωντανός οργανισμός” όπως είναι το ηφαίστειο». Ηταν για το ηφαίστειο που οι Σαντορινιοί λάξευσαν την ελαφρόπετρα για να φτιάξουν μέσα τα σπίτια τους, που καλλιέργησαν χωρίς νερό τα προϊόντα τους (ντοματάκι, άσπρη μελιτζάνα, κατσούνι, σταφύλι) γνωρίζοντας ότι η υγρασία και η ελαφρόπετρα θα τα φροντίσουν. «Και ήταν για τις... αναπνοές του ηφαιστείου, που τους θυμίζει πάντα ότι είναι ενεργό, που έχτισαν πολλές εκκλησιές για να τους προσέχουν», συμπληρώνει η ίδια.

Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα ήταν πολύ σημαντική για τους Ελληνες επιστήμονες. «Τον Νοέμβριο του 2015 ήταν η πρώτη φορά που έγινε “ενεργό σεισμικό πείραμα” σε μια καλντέρα που είναι γεμάτη νερό και τα μυστικά της ενεργότητάς της βρίσκονται κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας», λέει η κ. Νομικού. «Σκιαγραφώντας τον μαγματικό θάλαμο του ηφαιστείου της Σαντορίνης αλλά και του υποθαλάσσιου ηφαιστείου του Κολούμπου, μόλις 7 χλμ. ΒΑ της Σαντορίνης, θέλουμε να κατανοήσουμε τις κινήσεις του μαγματικού υλικού, τη γεωλογική δομή του υπεδάφους και τον τρόπο δημιουργίας της καλντέρας. Κατανοώντας τον σχηματισμό της, τον τρόπο εξέλιξής της αλλά και την επαναφόρτιση του μαγματικού θαλάμου, αντλείς στοιχεία για την επόμενη ηφαιστειακή έκρηξη».


Ειδικότερα, όπως εξηγεί η κ. Χουφτ, «σε περίπτωση που το ηφαίστειο δείξει σημάδια “ξυπνήματος”, όπως αύξηση των σεισμών, διόγκωση του εδάφους, ή/και αύξηση των ηφαιστειακών αερίων, τα ευρήματά μας θα βοηθήσουν στη μετάφραση αυτών των σημάτων. Η σκιαγράφηση του εσωτερικού του ηφαιστείου δημιουργεί το πλαίσιο για την αποκρυπτογράφηση της σημασίας της ηφαιστειακής αναταραχής». Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο υποθαλάσσιος χώρος θα αποτελέσει μέρος εντατικής έρευνας για τα επόμενα χρόνια, «γιατί η γέννηση των ηφαιστείων ξεκινά από εκεί».

Λίνα Γιάνναρου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αποδοχή κληρονομιάς: Έρχεται ρύθμιση για έως και 48 δόσεις



Νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την εφορία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την αποδοχή κληρονομιάς. 

Βάσει του σχεδίου, οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης για έκτακτους φόρους, όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς, θα φτάνουν έως και τις 48, αναλόγως την περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου. Το σχέδιο αυτό μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή, έχει την καταρχήν έγκριση των θεσμών.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να ανακουφιστούν χιλιάδες φορολογούμενοι, αλλά και να περιοριστεί το φαινόμενο αποποίησης κληρονομιάς, που διογκώθηκε τα χρόνια της κρίσης.

Σε ό,τι αφορά τις τακτικές οφειλές, δηλαδή τα χρέη από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ, η πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει την αύξηση των δόσεων από 12 σε 24. Ο τελικός αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται βάσει της περιουσίας του οφειλέτη, δηλαδή θα συνδέεται με το δηλωθέν εισόδημα και την κατάσταση των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη.


Πηγή : protothema.gr


Φωτιά στην Εύβοια: Το κινητό πρόδωσε τον εμπρηστή


Σε εμπρησμό οφείλεται κατά 99% η καταστροφική φωτιά που εκδηλώθηκε στην Εύβοια και έκαψε πάνω από 25.000 στρέμματα δάσους, όπως αναφέρουν εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο πραγματογνώμονας που είχε οριστεί προκειμένου να εξετάσει αν η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από την γεννήτρια ενός εργοστασίου ή από μία κολώνα της ΔΕΗ αποφάνθηκε ότι αυτές δεν είναι οι αιτίες έναρξης της πυρκαγιάς. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι καταρρίπτεται το άλλοθι του 33χρονου βασικού υπόπτου για την πρόκληση της πυρκαγιάς.

Στην πρώτη κατάθεση του ο 33χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο έναρξης της μεγάλης φωτιάς και τόπο διαμονής του. Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού πήραν τις πρώτες προφορικές απαντήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία ενεπλάκη στις έρευνες διότι η άρση τηλεφωνικού απορρήτου είναι δική της αρμοδιότητα.

Το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου φαίνεται να ενεργοποιεί τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τόπο διαμονής του ιδίου.

Τώρα τα αρμόδια στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής αναμένουν και εγγράφως τις άρσεις απορρήτου και τις απαντήσεις όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για τις επικοινωνίες και την ενεργοποίηση των κεραιών από τις τηλεφωνικές συνδέσεις των υπόπτων.

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ βρίσκονται τα αποτελέσματα της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών των τριών βασικών υπόπτων και τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων τους το χρονικό διάστημα εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Σήμερα, Δευτέρα, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής πήγαν για δεύτερη φορά στην Εύβοια προκειμένου να εξετάσουν και πάλι τους 3 βασικούς υπόπτους και να εντοπίσουν τυχόν αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους κατά την πρώτη εξέταση τους.

Κάηκαν 23.565 στρέμματα
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή έχει καεί συνολική έκταση 23.565 στρεμμάτων.

Η τελική εκτίμηση του μεγέθους της πληγείσας περιοχής θα ολοκληρωθεί άμεσα από τις αρμόδιες εθνικές αρχές.


Πηγή : news247.gr


Η βροχή στην Φλόριντα έβγαλε τους αλιγάτορες στους δρόμους



Μπροστά σε μία, όπως και να το κάνουμε, τρομακτική εικόνα βρέθηκε ο Ρότζερ Λάιτ, πριν από λίγες ημέρες.

Οδηγώντας στην Αγία Πετρούπολη των ΗΠΑ, ενώ μέσω δυνατής βροχής, τον έπιασε κόκκινο σε ένα φανάρι.

Περιμένοντας να ανάψει το πράσινο, παρατήρησε τον κόσμο που ήταν γύρω του και τραβούσε βίντεο. Κάτι που τον παραξένεψε αρκετά...

Τότε ήταν που πρόσεξε πως από την πλευρά του συνοδηγού τον πλησίαζε ένα μεγάλος αλιγάτορας, ο οποίος είχε βγει από το ποτάμι του, στους πλημμυρισμένους δρόμους.

OK, Who is playing Jumanji in Saint Petersburg, Florida?
First all this rain, flooding and now alligators wondering around in the roads/jumping fences. This alligator startled me, when out of nowhere I saw it coming towards me when I was stopped at the traffic light in front of WaWa on Gandy Blvd and Grand Ave. I was wondering why people were out video taping in the pouring rain and people backing up in the right turn lane that the gator was in. One minute I’m just looking around waiting for traffic light to turn green and than next thing I knew I see this gator coming towards me on my passenger side lol.
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
-0:01




gazzetta.gr


Στη φυλακή ο 22χρονος Αλβανός που βίασε 14χρονη τουρίστρια στην Κέρκυρα



Μετά από την πολύωρη απολογία, στον Ανακριτή Κέρκυρας, ο 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, που φέρεται ότι αποπλάνησε και βίασε 14χρονη Βρετανίδα τουρίστρια, διατάχθηκε η προσωρινή φυλάκισή του.

Ο 22χρονος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κέρκυρας ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την 14χρονη ανήλικη, και υποστήριξε ότι ήταν συναινετική η συνεύρεση.

Το γεγονός έλαβε χώρα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, σε χώρο ξενοδοχειακής μονάδας στη Δασιά Κέρκυρας, όπου παραθέριζε με τους γονείς της η ανήλικη και εργαζόταν ο 22χρονος χωρίς να έχει άδεια παραμονής.


Γελάει όλη η Ελλάδα με τον Φάμελο! Μετακίνησε την Σαμοθράκη βορειοδυτικά



Ο Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, όπως προσπαθούν όλοι οι Συριζαίοι και αυτό που κατάφερε ήταν να ξεφτιλιστεί όπως όλοι οι Συριζαίοι.

Στην προσπάθεια του να είναι αυστηρώς με την κυβέρνηση και να αποποιηθεί τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη Σαμοθράκη μετακίνησε το νησί στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας.



Μετά το κράξιμο και την ξεφτίλα κάτι συνηθισμένο για Συριζαίο, ο Φάμελλος διόρθωσε το σφάλμα γράφοντας ότι επρόκειτο για εκ παραδρομής λάθος και διευκρινίζοντας ότι η Σαμοθράκη βρίσκεται βορειοανατολικά.




Καρατομήθηκε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών που αυτοκτόνησε ο Τζέφρι Επστάιν



Μετά τις αντιδράσεις για τον θάνατο του Τζέφρι Επσταίν τη θέση του Χιου Χέργουιτς θα αναλάβει η Καθλίν Χόουκ Σόγιερ, βετεράνος της Υπηρεσίας η οποία θα επιστρέψει σε αυτήν ως διευθύντριά της, αναπληρωτής της διορίστηκε ο Τόμας Κέιν.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέφεραν σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι φύλακες που υποτίθεται ότι παρακολουθούσαν τον κρατούμενο αποκοιμήθηκαν για περίπου τρεις ώρες. 

Ο διευθυντής της ομοσπονδιακής φυλακής αποσπάστηκε προσωρινά σε άλλη υπηρεσία ενώ δύο από τους εργαζόμενους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.


Συναγερμός στις φυλακές της Αγιάς -Πέταξαν ύποπτο δέμα



Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο zarpanews.gr, ένα άσπρο φορτηγάκι φέρεται να πέρασε από τον δρόμο περιμετρικά των φυλακών, να σταμάτησε και ο οδηγός του επιχείρησε να πετάξει ένα πακέτο μέσα στον προαύλιο χώρο.

Αμέσως, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιλήφθηκαν την περίεργη δραστηριότητα και άρχισαν να του φωνάζουν με το πακέτο να προσγειώνεται τελικά στη νεκρή ζώνη που υπάρχει στον ακάλυπτο χώρο, ενώ για το περιστατικό ειδοποιήθηκαν και οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντός του πακέτου υπήρχε μικροποσότητα με ναρκωτικές ουσίες που πιθανόν προορίζονταν για κάποιον ή κάποιους από τους έγκλειστους.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη είναι σε εξέλιξη.




Όλο το οργανωμένο έγκλημα μέσα στις φυλακές Κορυδαλού! Βία και Μαφία



Δολοφονίες, βίαιες ομαδικές συμπλοκές, αποδράσεις και… διοίκηση του εγκλήματος μέσα και έξω από τα τείχη των φυλακών περιγράφονται μεταξύ άλλων στον φάκελο για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, που κατέθεσε ο διευθυντής Ιωάννης Καζλάρης, κατά τη διάρκεια της πρώτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στον φάκελο του Κορυδαλλού περιγράφονται 10 σοβαρά συμβάντα, στα οποία δεν περιλαμβάνονται θάνατοι κρατουμένων σε εξωτερικά νοσοκομεία ή εντός της φυλακής από παθολογική ή άγνωστη αιτία.

Η εφημερίδα αποκάλυψε τον φάκελο που έστειλε ο διευθυντής Ιωάννης Καζλάρης, και αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, με δολοφονίες, βίαιες ομαδικές συμπλοκές, αποδράσεις και άλλα σοβαρά.

Το προφίλ των 1399 κρατουμένων, υπόδικων και κατάδικων, περιλαμβάνει εκτελεστές συμβολαίων θανάτου (Μαφία των Φυλακών), μεγαλοδιακινητές ναρκωτικών (καρτέλ κοκαΐνης), ηγέτες εγκληματικών οργανώσεων ληστών και διαρρηκτών (Vor V Zakone) και τρομοκράτες αναρχικής ιδεολογίας («17Ν», «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»).

Και όλοι αυτοί στις ανεξέλεγκτες φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στον φάκελο του Κορυδαλλού αναφέρονται τα ακόλουθα περιστατικά :

7/1/2019-21/5/2019

Για δικονομικούς λόγους συνεχίζεται η κράτηση Αλβανών κρατουμένων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ηγετικών στελεχών της «Μαφίας του Κορυδαλλού». Το συμβούλιο των φυλακών επιχείρησε να διαχωρίσει αυτούς τους κατηγορουμένους από άλλους που βρίσκονταν σε άλλα επαρχιακά καταστήματα κράτησης και είναι μάρτυρες σε αυτές τις υποθέσεις.

9/6/2019

Συμπλοκές στη Β’ πτέρυγα μεταξύ Αφγανών και Γεωργιανών. Καταστροφή της διαχωριστικής κιγκλίδας στην είσοδο της Α’ πτέρυγας, έξοδος ομάδας ρωσόφωνων κρατουμένων προκειμένου να συμμετάσχουν στη συμπλοκή που βρισκόταν σε εξέλιξη στο «πλευρό» των Γεωργιανών κρατουμένων.

26/5/2019

Βίαιη συμπλοκή στη Γ’ πτέρυγα ανάμεσα σε τρεις κρατουμένους και άλλους κρατουμένους της Δ’ πτέρυγας, αλβανικής καταγωγής. Επέμβαση της ΕΚΑΜ, σύλληψη τριών κρατουμένων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής από την οποία απέδρασαν αφοπλίζοντας τους αστυνομικούς. Συνελήφθησαν οι τρεις από αυτούς.

20/5/2019

Επέμβαση της ΕΚΑΜ έπειτα από εισαγγελική εντολή, για αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κελί 10 του πρώτου ορόφου της Ε’ πτέρυγας, στο οποίο κρατούνταν δύο ηγετικά μέλη της «Μαφίας του Κορυδαλλού».

18/6/2019

Επίθεση κρατουμένου κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου και τραυματισμός του στο κεφάλι με σιδηρολοστό. Ο κρατούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

22/4/2019

Επιστολή διαμαρτυρίας των κρατουμένων που φοιτούν στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κορυδαλλού γιατί μετήχθησαν σε άλλες φυλακές.

31/1/2019

Απόδραση δύο υπόδικων Αλβανών κρατουμένων από το κελί 17 της Δ’ πτέρυγας, όταν πήδηξαν τον μαντρότοιχο. Η απόδραση έγινε με εντολή και βοήθεια αρχηγικών μελών της «Μαφίας του Κορυδαλλού», προκειμένου να μετατραπούν σε εγκληματικά «εργαλεία» εκτέλεσης συμβολαίων έξω από τις φυλακές. Συνελήφθησαν 13 ημέρες αργότερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο Μάτι…

14/1/2019

Δολοφονία του βαρυποινίτη Αρμπέρ Μπάκο, κατηγορουμένου για συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες της «Μαφίας του Κορυδαλλού». Η εντολή είχε δοθεί από άλλο μέλος της «Μαφίας», με δύο κρατουμένους να τον μαχαιρώνουν 50 φορές!

8/2/2019

Είσοδος ΕΚΑΜ για έκτακτη έρευνα στο κελί 10 της Ε’ πτέρυγας στο οποίο κρατούνταν ηγετικά μέλη της «Μαφίας του Κορυδαλλού» και του οργανωμένου εγκλήματος.

25/6/2019

Συμπλοκή μεταξύ ομάδων κρατουμένων της Β’ και της Ε’ πτέρυγας. Τούρκοι κουρδικής καταγωγής και ρωσόφωνοι, με αυτοσχέδια μαχαίρια και γιαταγάνια, επιχείρησαν να συμπλακούν. Επέμβαση των ΥΜΕΤ και ΕΚΑΜ και διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων στα κελιά των πτερύγων Β’, Ε’ και Α’.

Για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών χρειάστηκε η συνδρομή της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκνομων Ενεργειών της Εξωτερικής Φρουράς, καθώς και η άδεια εισόδου σε αστυνομικές δυνάμεις.

Στόν Κορυδαλλό κρατούνται σήμερα : 787 υπόδικοι • 537 κατάδικοι • 15 οφειλέτες.

Στον σχετικό φάκελο υπάρχουν και προτάσεις για την αποκατάσταση της ασφάλειας στις φυλακές Κορυδαλλού:

Ο χώρος του πρώην παραρτήματος της ΣΤ’ πτέρυγας, η οποία είχε κατασκευαστεί το 2002 για να κρατηθούν τα μέλη της «17 Νοέμβρη», να μετατραπεί σε χώρο κράτησης όσων έχουν χαρακτηριστεί άκρως επικίνδυνοι και βρίσκονται εκεί για δικονομικούς λόγους.
Να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς της μονάδας χορήγησης μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ και το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης σε κλειστό κατάστημα κράτησης ώστε να μη χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για παράταση της παραμονής κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η δυνατότητα χρήσης κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων σκύλων της ΕΛ.ΑΣ. για την ανίχνευση απαγορευμένων ουσιών που προορίζονται για κρατουμένους.
Προμήθεια δύο σαρωτών σώματος για τον εξονυχιστικό έλεγχο επισκεπτών, εργαζομένων και κρατουμένων.


Ουάσιγκτον προς Αθήνα: Η βοήθεια στο Grace 1 μπορεί να θεωρηθεί υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης



Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του ιρανικού τάνκερ, το οποίο φέρεται να έχει χαράξει πορεία για τις ακτές της Μεσσηνίας.

Διπλωματικό πυρετό μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθήνας προκαλεί η πληροφορία ότι στις 25 Αυγούστου το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1, το οποίο μετονομάστηκε σε Adrian Darya, θα καταπλεύσει ανοικτά της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από διεθνή μέσα ενημέρωσης,  αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε την Αθήνα ότι οποιαδήποτε βοήθεια προς το ιρανικό τάνκερ Grace 1, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς την Συρία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση.

Διευκρινίζεται ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο διάβημα ή τοποθέτηση και ότι η είδηση που μεταδίδεται αφορά τις πληροφορίες από τις επαφές μεταξύ αξιωματούχων στο παρασκήνιο, ενόψει του πιθανού κατάπλου του ιρανικού τάνκερ στις μεσσηνιακές ακτές.

Το Grace 1 είχε ακινητοποιηθεί από τις αρχές του Γιβραλτάρ για έξι εβδομάδες, πριν ελευθερωθεί την περασμένη Πέμπτη και συνεχίσει την πορεία του, με διαφορετικό όνομα. Οι αρχές του Γιβραλτάρ δεν έκαναν δεκτά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματα της Ουάσιγκτον για δέσμευση και έκδοση του ιρανικού τάνκερ, καθώς δεν μπορούσαν να «πατήσουν» πάνω σε κάποιον νόμο.

Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι το πλοίο «παρακολουθείται» καθώς πλέει με ταχύτητα 9-10 ναυτικά μίλια. Με βάση τις ίδιες πηγές, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αμερικανικές, ενώ επισημαίνουν ότι το να καταπλεύσει το πλοίο στη Μεσσηνία δεν είναι πρόβλημα γιατί τα μέτρα κατά του Ιράν τα έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σκηνικό, ωστόσο, αλλάζει, καθώς οι ΗΠΑ φέρονται να επιμένουν στην ακινητοποίηση με κάθε μέσο του ιρανικού τάνκερ, υποστηρίζοντας πως το συγκεκριμένο πλοίο σχετίζεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης και πως κατευθύνεται στις ακτές της Συρίας, προκειμένου να προμηθεύσει με τα απαραίτητα τον ιρανικό στρατό που έχει στρατοπεδεύσει σε συριακό έδαφος.

Το Ιράν από την πλευρά του προειδοποιεί τις ΗΠΑ με αντίμετρα σε περίπτωση που οι αμερικανικές δυνάμεις θελήσουν να ανακόψουν την πορεία του πλοίου.

Στον καμβά της διπλωματικής -προς το παρόν- αντιπαράθεσης, φέρεται να μπαίνει για τα καλά και η Ελλάδα, λόγω της πορείας που φέρεται να έχει διαγράψει το Grace 1, που μετονομάστηκε σε Adrian Darya, προς τις ακτές της Μεσσηνίας.


Πηγή : protothema.gr