Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Σήμα κινδύνου από τον ΙΣΑ για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Ποια τα μέτρα αυτοπροστασίας



Να λάβουν μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια και να συμμετάσχουν σε εθελοντικές αιμοδοσίες για να διασφαλιστεί επάρκεια αίματος, καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τους πολίτες  με αφορμή τα νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.


Ο ΙΣΑ εκφράζει την ανησυχία του για την εμφάνιση νέων κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας και εφιστά την προσοχή στη σχολαστική τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια.

Παράλληλα καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε εθελοντικές αιμοδοσίες προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια αίματος το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αρκετές περιοχές της χώρας λόγω των κρουσμάτων της νόσου έχουν αποκλειστεί από τις αιμοδοσίες.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι «τα λάθη και οι εγκληματικές παραλείψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών είχαν αποτέλεσμα ο ιός του Δυτικού Νείλου να έχει πλέον εγκατασταθεί στη χώρα μας».

«Ειδικά ο νόμος Αττικής, βρέθηκε πέρσι στο μάτι του κυκλώνα με ένα πρωτοφανή για ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αριθμό κρουσμάτων. Παράλληλα τις προηγούμενες χρονιές κατεγράφησαν και κρούσματα ελονοσίας. Όλα αυτά αποδεικνύουν τις σοβαρές ελλείψεις και ανεπάρκειες σε επίπεδο πρόληψης», πρόσθεσε.

«Είναι άμεση ανάγκη να καταρτιστεί ένα στοχευμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης που οφείλει να παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της δημόσιας υγείας», επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή στα ατομικά μέτρα προστασίας τα οποία μεταξύ άλλων συνίστανται στα εξής:

⎯ χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα

⎯ τοποθέτηση στις οικίες αντικουνουπικών πλεγμάτων (σιτών)

⎯ χρήση κουνουπιέρων, εντομοκτόνων, ανεμιστήρων ή κλιματιστικών, λαμπτήρων κίτρινου χρώματος

⎯ απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές κλπ.

⎯ κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών

⎯ πότισμα των φυτών κατά τις πρωινές ώρες

⎯ κάλυψη του σώματος με κατάλληλα ενδύματα που προστατεύουν


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Πέταξαν γιαούρτια στο σκάφος του Πάνου Καμμένου στη Μήλο! Τον φώναζαν προδότη



Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναφορικά με το συμβάν, στο σκάφος του πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ πέταξαν γιαούρτια την ώρα που βρισκόταν ο ίδιος μέσα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη μαρίνα που βρίσκεται στον Αδάμαντα της Μήλο.

Οι συγκεντρωμένοι τον αποκάλεσαν «προδότη της Μακεδονίας» και του είπαν ότι «θα πρέπει να ντρέπεται που κυκλοφορεί με ένα πολυτελές και ακριβό σκάφος, την αγορά του οποίου δεν μπορεί να δικαιολογήσει».

Όπως γράφει το «Lykavitos.gr», οι συγκεντρωμένοι φώναζαν: «προδότη της Μακεδονίας», «απατεώνα», «παιδί της χλιδής»,  «μιζαδόρε».


Συνελήφθη ο δράστης της ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας έξω από κατάστημα στα Πατήσια



Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η ανθρωποκτονία 42χρονου ημεδαπού και η απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου αλλοδαπού, πράξεις που έλαβαν χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Πατήσια.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για τα παραπάνω αδικήματα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μετά από λογομαχία που προηγήθηκε μεταξύ θαμώνων του καταστήματος, για ασήμαντη αφορμή, ο δράστης έφυγε από τον χώρο και επανήλθε κρατώντας πιστόλι, με το οποίο έβαλλε αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια κατά των δύο προαναφερομένων προσώπων, τραυματίζοντας θανάσιμα τον ημεδαπό και σοβαρά τον αλλοδαπό, ενώ στη συνέχεια διέφυγε.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής /Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα, η οποία κατάφερε άμεσα να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του δράστη και να εντοπίσει την οικία διαμονής του, όπου και συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια, δύο κουτιά με εβδομήντα δύο φυσίγγια, καθώς και πιστόλι κρότου με δέκα φυσίγγια.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.


Ανήλικοι Παλαιστίνιοι μαχαιρώνουν αστυνομικό στην Ιερουσαλήμ



Βίντεο καταγραφεί την επίθεση με μαχαίρι δύο ανήλικων Παλαιστίνιων κατά Ισραηλινού αστυνομικού στην Παλαία Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Ο 17χρονος Νασίμ Αμπού Ρουμί και ο 14χρονος Χαμουντέ Αλ-Σείχ βγάζουν τα μαχαίρια τους και να επιτίθενται στον αστυνομικό μαχαιρώνοντας τον.


Οι αστυνομικοί τράβηξαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν κατά των δύο ανήλικων σκοτώνοντας τον 17χρονο και τραυματίζοντας βαριά τον 14χρονο.






«Πληρωμένη» απάντηση του Κικίλια στον Πολάκη για τα όσα είπε για το ΚΑΤ και τον εγκαυματία πυροσβέστη



Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης και τις ειρωνείες του σχετικά με την εξαγγελία από τον υπουργό ότι η κυβέρνηση θα καλύψει όλα τα έξοδα του εγκαυματία πυροσβέστη από την πυρκαγιά στην Εύβοια.

«Κύριε Πολάκη, γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ. Θα καλύψουμε ότι χρειαστεί, όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που άφησες ακάλυπτους 1 χρόνο τώρα. Τέλος με τα ψέματα σας και τη μικροπολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο τον εθελοντή πυροσβέστη που υπέστη εγκαύματα δευτέρου προς τρίτου βαθμού στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια και ανακοίνωσε ότι «σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χωράς, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του».

Σχολιάζοντας την δήλωση του υπουργού Υγείας ο κ. Πολάκης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλησε να τον ειρωνευτεί λέγοντας:

«Το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς. Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, πάλι δεν πληρώνει, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από τοn Φλεβάρη του 2016 ισχύει ο νόμος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!! (εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου…) Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η σκυλίτσα που έσωσε τα κουτάβια της από την φωτιά στον Υμηττό



Συγκινεί η φωτογραφία μίας σκυλίτσας που να σώζει τα κουτάβια της από την πυρκαγιά στον Υμηττό.

Η σκυλίτσα που απαθανάτισε ο φακός του Intime, ήταν κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην περιοχή που βρίσκονται οι κεραίες στο Υμηττό. Οι πυροσβέστες την εντόπισαν σε μια από τις εγκαταστάσεις που απειλούσε η πυρκαγιά.

Η σκυλίτσα προσπαθούσε να σώσει τα κουτάβια της. Όταν την εντόπισαν οι πυροσβέστες αυτή έβγαλε τα κουτάβια της από μια τρύπα. Έτσι είχε καταφέρει να σώσει τα μικρά της.


Η σκυλίτσα έστεκε ακίνητη σε μία τρύπα στο δάπεδο μία εγκατάστασης. Μόλις την πλησίασαν οι πυροσβέστες εκείνη άρχισε να βγάζει από την τρύπα ένα - ένα τα κουτάβια της. Τα είχε βάλει εκεί για να τα προστατεύσει.



Πηγή : newsbeast.gr



Η απάντηση της Ντόρας στον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων



Στην αντεπίθεση πέρασε η  Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφορικά με δηλώσεις που είχαν προηγηθεί εκ μέρους της κ. Μπακογιάννη, για το κτίριο των Ιταλικών Στρατώνων και των παλαιών δικαστικών φυλακών, σε συνάντηση με εκπροσώπους του δικηγορικού συλλόγου Χανίων, 

Η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων τόνισε:

«Αντιλαμβάνομαι την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα που έγινε κυβέρνηση, ανταποκρίθηκε στο χρόνιο αίτημα του δικηγορικού συλλόγου Χανίων για αξιοποίηση των παλαιών δικαστικών φυλακών Χανίων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των δικαστηρίων.

Ως προς τους καμένους εδώ και ένα χρόνο Ιταλικούς στρατώνες, αυτό το οποίο είπα  είναι ότι ήταν μία περίεργη φωτιά (ως γνωστό η Πυροσβεστική θεώρησε ότι η φωτιά είχε ανάψει από κάποιους ανθρώπους που είχαν μπει στο κτίριο). Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια άλλη πληροφορία ή γνώση, δεν έχει παρά να την καταθέσει. 
Ως προς τις πιστώσεις αυτό που υπογράμμισα, είναι ότι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ένα χρόνο μετά, αυτή η πίστωση υπάρχει, διότι ως γνωστό κατά τη διάρκεια ενός έτους υπάρχει η πιθανότητα μια πίστωση να έχει μεταφερθεί και να έχει χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό. Το βέβαιο είναι ότι για ένα ολόκληρο χρόνο δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ  είναι αποφασισμένη να δουλέψει γρήγορα και αποτελεσματικά και η ανταπόκρισή της στα χρόνια προβλήματα των Χανίων θα είναι άμεση».


Εμπρησμός στην Εύβοια! Εξετάζονται ύποπτοι



Σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό έχουν τα κλιμάκια διεύθυνσης αντιμετώπισης εμπρησμού στο σημείο έναρξης της φωτιάς στην Εύβοια, στην περιοχή Αγριλίτσα.

Οι Αρχές βρίσκονται σε διαδικασία συλλογής στοιχείων για να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος προσώπων που θεωρούνται ύποπτοι. Μαρτυρίες μιλούν για ένα όχημα και μοτοσικλέτες που βρέθηκαν στην περιοχή και μπορεί να σχετίζονται με τη φωτιά που ξέσπασε. Οι ανακριτικές Αρχές έχουν πάρει μέχρι στιγμής 25 καταθέσεις και από την πρώτη στιγμή υπήρχαν υπόνοιες για εμπρησμό που τον έβαλαν συγκεκριμένοι με σχέδιο.

Από την διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού έχουν σχηματίσει ήδη βάσει των στοιχείων και τουλάχιστον 25 καταθέσεων κατοίκων και μαρτύρων, το προφίλ τουλάχιστον 3 βασικών υπόπτων. 

Οι ύποπτοι αυτοί είναι κάτοικοι της περιοχής και έχουν ήδη εξεταστεί από τις αρχές, έχουν προτάξει άλλοθι, τα οποία και εξετάζονται από τις αρχές οι οποίες συνεχίζουν την έρευνα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν και οι τρεις ύποπτοι απουσίαζαν τόσο από την περιοχή όσο και από τις οικείες τους, κατά τον χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Σημειώνεται πως ένας εξ αυτών είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατηγορήθηκε για την περσινή φωτιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι.