Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Ο Πικραμένος αποστόμωσε τον Τσίπρα:«Βρίσκομαι εδώ, διότι εσείς με φέρατε»



«Βρίσκομαι εδώ, σε αυτή την αίθουσα, διότι εσείς με φέρατε, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο», απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, στον Αλέξη Τσίπρα αποστομώνοντας τον. 

Ο κ. Πικραμμένος : «Κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, νομίζω ότι προσπαθείτε να συγκρίνετε πράγματα τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους, και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό. Ισχύει η ελληνική παροιμία τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συνέχισε: «Εγώ, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, πήγα στο γραφείο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το 1991, μετά από ερώτημα που έγινε από το τότε υπουργικό συμβούλιο και η επιλογή ήταν του δικαστικού συμβουλίου, του ΣτΕ. Αυτοί με επέλεξαν. Το δικαστικό συμβούλιο του ΣτΕ. Έγινα πρόεδρος του ΣτΕ το 2009, δηλαδή περίπου μετά από 19 χρόνια. Και αν σήμερα βρίσκομαι εδώ σε αυτή την αίθουσα, είναι διότι εσείς με φέρατε εδώ, κάνοντάς με πολιτικό πρόσωπο, εκόντα άκοντα. Δεν είχα εγώ τη βούληση να γίνω πολιτικό πρόσωπο αλλά με φέρατε τι να κάνουμε;».

Ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε και στην κ. Θάνου. «Να μου επιτρέψετε, με μεγάλη στενοχώρια, να σας πω και δύο λόγια για την κυρία Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διότι δεν μου αρέσει να λέω πράγματα κατά συναδέλφων μου και πρώην συναδέλφων μου», είπε ο Παναγιώτης Πικραμμένος και συνέχισε: «Υπάρχει όντως ένα πρόβλημα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όμως αυτό είναι το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση; Τι γίνεται όταν αυτός που πρέπει να είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Αρχής, είναι αυτός που την παραβιάζει πρώτος; Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; Και να θέσω μερικά ερωτήματα. Γιατί η κ. Θάνου πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις; Ξέρετε την απάντηση; Η απάντηση είναι, ότι το έκανε για να μην ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και γιατί, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις πήρε αυτές τις αποφάσεις παρά την αντίδραση των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού; Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί γι΄αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα, αλλά δεν λέω άλλα».




Απάνθρωπο κάθαρμα έσερνε δύο σκυλιά με το αυτοκίνητο του στον Τύρναβο

φωτό αρχείου



Σύμφωνα με πληροφορίες από το ilarissa.gr, ένας υπάνθρωπος, παλιάνθρωπος, επικίνδυνος για την κοινωνία του Τυρνάβου πιάστηκε από αστυνομικούς να έχει κακοποιήσει δύο σκυλάκια σέρνοντας τα πίσω από το αυτοκίνητο του.

Αυτό το επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια ζώο το εντόπισαν αστυνομικοί του Α.Τ. Τυρνάβου οι οποίοι αξιοποιώντας σχετική καταγγελία εντόπισαν δύο σκυλιά σοβαρά τραυματισμένα, τα οποία το επικίνδυνο κάθαρμα τα είχε δέσει και τα έσερνε με αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα αλλά δυστυχώς ο παλιάνθρωπος που έσερνε τα άμοιρα ζώα έσπευσε να εξαφανιστεί αφού προηγουμένως έκοψε τα σχοινιά με τα οποία τα έδεσε και δεν συνελήφθει αλλά πιστεύουμε η αστυνομία να έχει την πινακίδα του αυτοκινήτου και να οδηγήσουν τον κακοποιό στην δικαιοσύνη .

Το θέμα έχει σημάνει συναγερμό και ήδη οι αστυνομικοί ψάχνουν λύση για τη φιλοξενία των ζώων, έχοντας επικοινωνήσει με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και με φιλόζωους της περιοχής.


Απρέπεια και αθλιότητα Σκουρλέτη σε Διονύση Χατζηδάκη



Για την απλή αναλογική η οποία κατέστρεψε την τοπική αυτοδιοίκηση, μίλησε ο βουλευτής πλέον της ΝΔ και επί 17 χρόνια δήμαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, στη Βουλή. 

Μάλιστα απευθυνόμενος στον κύριο υπεύθυνο του συγκεκριμένου νόμου, τον Πάνο Σκουρλέτη, και σχολίασε ότι ο πρώην υπουργός ήρθε στη Βουλή αρκετά μαυρισμένος. 

- Σας βλέπω πολύ καλό στο χρώμα κ. υπουργέ. Καλώς ήρθατε, του είπε ο βουλευτής της ΝΔ 
- Και εσάς βιάστηκε να απαντήσει ο κ. Σκουρλέτης, για να πάρει την σοκαριστική απάντηση από τον βουλευτή της ΝΔ
- Όχι εμένα κύριε υπουργέ είναι από τη χημειοθεραπεία όχι από τον ήλιο, του απάντησε με χαμόγελο ο κ. Χατζηδάκης. 

Ο Σκουρλέτης, ή δεν γνώριζε που δεν μπορεί να μην γνώριζε την περιπέτεια με την υγεία του κ. Χατζηδάκη και μέχρι στιγμής δεν έχει πει ούτε ένα συγνώμη.






Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο! Τέρμα το άσυλο! Φεύγει η Θάνου



Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο που περιέχει την διάταξη για την κατάργηση του ασύλου και παράλληλα την αποπομπή της Βασιλικής Θάνου από την θέση της προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλο που δεν ήθελε για να δημιουργήσει ένταση αποχώρησε από τη συνεδρίαση αλλά και την ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο για το χρόνο κατάθεσης των τροπολογιών όσο και για το περιεχόμενο τους και μαζί τους και το ΜΕΡΑ25.

Το άσυλο υπερψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και την Ελληνική Λύση,  “Παρών” είπε το Κίνημα Αλλαγής, και καταψήφισε το ΚΚΕ 


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές από οικίες στα νότια προάστια Μεγέθυνση κειμένου


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες στα νότια προάστια.

Συνελήφθησαν την 4-8-2019 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 37, 26 και 23 ετών, μέλη της ομάδας.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα 24χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών, ενώ αναζητούνται έτεροι συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον κατά το τελευταίο 2μηνο, με διαρκή δράση και εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεσή τους, διαπράττοντας πρώτες πρωινές και μεσημβρινές ώρες, διαρρήξεις - κλοπές από μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές της Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, εισέρχονταν από την κεντρική θύρα εισόδου στις οικίες, είτε με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου είτε με κατάλληλο αντικλείδι - πασπαρτού, και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα και διάφορα αντικείμενα.

Για τη δράση τους χρησιμοποιούσαν διαφορετικά "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα έτσι ώστε να δυσχεραίνουν την ταυτοποίηση - διασύνδεση τους με τις διαρρήξεις- κλοπές που διέπρατταν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τσαντάκι ώμου, (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, ενώ μετά από έρευνες σε κατασχεθέν όχημα και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

(4) κινητά τηλέφωνα,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
φωτογραφική μηχανή,
(18) κολιέ,
(4) ζεύγη σκουλαρίκια,
(4) δακτυλίδια,
(2) ρολόγια χειρός,
αλυσίδα χειρός,
(2) θήκες κοσμημάτων,
(860) ευρώ,
κλειδί πασπαρτού, κόφτης και φαλτσέτα.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιάσθηκαν έντεκα (11) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών στις περιοχές της Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


«Φρένο» στις αυξήσεις διοδίων στην Αττική οδό – Κοντά σε συμφωνία η κυβέρνηση



Σε συμφωνία φαίνεται πως οδηγούνται η κυβέρνηση και η Αττική Οδός για το θέμα των διοδίων, με την αύξηση να παγώνει και τις τιμές να παραμένουν ίδιες.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κυρώσει στη Βουλή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκπνέει στις 16 Αυγούστου και με αυτήν παγώνουν οι αυξήσεις που είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον περασμένο Ιούνιο.

Οπως φαίνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του πρώην υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη δεν θα χρειαστεί να κυρωθεί, αφού η νέα κυβέρνηση και η Αττική Οδός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιούνιο την πρόθεσή της να προχωρήσει σε δύο αυξήσεις στα διόδια, το ύψος των οποίων επρόκειτο να ανέλθει σε 3,30 ευρώ από την πρώτη Ιανουαρίου 2020.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, για κλοπές αυτοκινήτων



Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, πρωινές ώρες χθες (6-8-2019), στη Νέα Χαλκηδόνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, τρεις ημεδαποί ηλικίας 33, 28 και 27 ετών, διότι λίγο νωρίτερα διέρρηξαν αυτοκίνητο με σκοπό την αφαίρεση του. Επιπλέον αναζητείται ακόμα ένας συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ν. Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, οι δράστες διερρήγνυαν οχήματα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στον εγκέφαλο του οχήματος.

Στη συνέχεια, με τη χρήση εξωτερικού εγκεφάλου, επιχειρούσαν να θέσουν τα οχήματα σε λειτουργία, με σκοπό την κλοπή τους.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και του Καματερού.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 εγκέφαλος αυτοκινήτου
 κλειδί αυτοκινήτου
 συλλογή κλειδιών τύπου tork
 καντράν οχήματος
 μαχαίρι

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


8.080 οφειλέτες χρωστούν 84,038 δισ. ευρώ στην εφορία


Οι μεγαλοοφειλέτες ευθύνονται κυρίως για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία μεταξύ του β΄ τριμήνου του 2018 και του β΄ τριμήνου του 2019, αλλά και για τον μεγαλύτερο όγκο των συνολικών οφειλών.

Με άλλα λόγια, οι λίγοι χρωστούν τα πολλά στην εφορία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ που επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Συγκεκριμένα, από το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των 104,110 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2019 τα 84,038 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε 8.080 οφειλέτες, με οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ ο καθένας. Αντιθέτως, οφειλές κάτω των 500 ευρώ έχουν 2.036.005 οφειλέτες, αλλά το σύνολο των οφειλών τους είναι μόνο 271,6 εκατ.ευρώ. Συνολικά, ο αριθμός των οφειλετών όλων των κατηγοριών ανέρχεται σε 3.750.195, έναντι 3.727.416 το β΄ τρίμηνο του 2018.

Οι οφειλέτες άνω του 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν το β΄ τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου μόλις κατά 196 άτομα, αλλά οι οφειλές τους κατά 1,874 δισ ευρώ. Αντιθέτως, οι οφειλέτες κάτω των 500 ευρώ αυξήθηκαν μεν κατά 24.051, όμως οι οφειλές τους μειώθηκαν κατά 3,6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εξ αυτών, 13.206 έχουν χρέη κάτω από 1 ευρώ. Ενδιαφέρον και ίσως ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι μεταξύ α΄ και β΄ τριμήνου του 2019 υπάρχει μείωση του συνολικού ληξιπρόθεσμου υπολοίπου κατά 204,3 εκατ. ευρώ. Αυτή η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι οι εισπράξεις και οι διαγραφές ληξιπρόθεσμων οφειλών (3,7 δισ. ευρώ) ηταν περισσότερες από τη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (3,5 δισ. ευρώ).

Η μείωση παρατηρήθηκε Μάιο και Ιούνιο. Ακόμη και το «πραγματικό» ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, δηλαδή μετά την αφαίρεση των ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών, έχει μειωθεί κατά 470 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ύψος τους να διαμορφώνεται στα 85,6 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο αυξήθηκε κατά 119,1 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, σε 35,110 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές στο τέλος του β΄ τριμήνου  του 2019, μειωμένες σε σχέση με το α΄ τρίμηνο κατά 248 εκατ. ευρώ. Βέβαια, σε ετήσια βάση, δηλαδή σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2018, οι συνολικές οφειλές έχουν αυξηθεί κατά περίπου 1,250 δισ. ευρώ.Παράλληλα, μειώθηκε και ο αριθμός των οφειλετών κατά 15.599 σε σχέση με τον προηγούμενο τρίμηνο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των οφειλετών να διαμορφώνεται στο τέλος Ιουνίου στους 1.407.030 οφειλέτες. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Α. Γεωργιάδης: Μόλις περάσει ο νόμος η Θάνου πάει σπίτι της



Χαρακτήρισε «σχεδόν αξιοθρήνητο» πως η κ. Θάνου διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ακόμη και αν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, η κ. Θάνου είχε την «προκλητική εύνοια του κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Την πρόθεσή του να εκδώσει υπουργική απόφαση που θα ορίζει ότι η Βασιλική Θάνου και ορισμένοι άλλοι εμπίπτουν στην ρύθμιση για το ασυμβίβαστο μόλις ψηφιστεί ο νόμος για τις ανεξάρτητες Αρχές, διατύπωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος ειδικά στην Θάνου, ο Γεωργιάδης δήλωσε ότι τον ξεπερνά η ιδέα ότι θεωρεί εαυτό της αναντικατάστατο και χαρακτήρισε υποκρισία την τοποθέτηση της κ. Θάνου ότι είναι πολιτικά ουδέτερο πρόσωπο.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι η κ. Θάνου είχε μεγάλη σταδιοδρομία στον δικαστικό κλάδο και έχει δίκιο όταν αναφέρει ότι οι πρόεδροι του ανώτατοι δικαστηρίου επιλέγονται με κυβερνητική απόφαση. Αλλά διευκρίνισε, ότι η κ. Θάνου ήταν 9η στη σειρά για την προεδρία του Άρειου Πάγου το 2015, άρα παρακάμφθηκαν οκτώ άτομα, κάτι που σημαίνει ότι είχε μεγάλη κυβερνητική εύνοια επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως αν η πρώην σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα Βασιλική Θάνου θέλει μπορεί να πάει στα δικαστήρια, όμως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θέλει μία πραγματικά ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού.





Συνελήφθη 55χρονος για εμπορία ναρκωτικών στα Εξάρχεια και είχε επάνω του το πιστόλι αστυνομικού που είχε κλαπεί



Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος δραστηριοποιείτο στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Προηγήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας πιστοποιήθηκε η δράση του, ενώ η σύλληψη του επετεύχθη σήμερα, 6 Αυγούστου 2019, το πρωί, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Υπηρεσιών.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι και γεμιστήρας με δέκα φυσίγγια, τα οποία είχαν κλαπεί την 02-08-2019 από αστυνομικό, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 196,5 γραμμ., αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, μικτού βάρους 25 γραμμ., 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σε βάρος του 55χρονου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Μητσοτάκης: Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ



Έγινε πράξη η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διανομή φαρμάκων στους βαριά ασθενείς στα σπίτια, στα φαρμακεία της γειτονιάς τους ή στις κλινικές που νοσηλεύονται.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ουρές της ντροπής» το συνωστισμό βαριά ασθενών έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και αναφέρθηκε στη διανομή φαρμάκων ως ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών με σοβαρά νοσήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε στο twitter: «Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αρχίζουμε με τους συμπολίτες μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη: το Διϋπουργικό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι, στο χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς».

Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αρχίζουμε με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: το Διυπουργικό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι, στο χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς.
Προβολή εικόνας στο Twitter


Με το νομοσχέδιο «πολλαπλασιάζονται τα κανάλια διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενών σε αυτά... ατελώς και χωρίς την επιβάρυνσή τους».

Έτσι, τα φάρμακα υψηλού κόστους που λαμβάνουν βαριά ασθενείς συμπολίτες μας και τα οποία μέχρι σήμερα χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, θα αποστέλλονται στο ιδιωτικό φαρμακείο της επιλογής του ασφαλισμένου χωρίς καμία επιβάρυνση γι' αυτόν.

Η αρχή, θα γίνει με τα φάρμακα των καρκινοπαθών και των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και θα επεκταθεί σταδιακά σε άλλες ομάδες βαριά ασθενών.

Στο μεταξύ, προωθούνται οι διαδικασίες ώστε τα σκευάσματα για τις χημειοθεραπείες των ασφαλισμένων που γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές, να παραλαμβάνονται πλέον από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με ευθύνη των κλινικών, χωρίς ταλαιπωρία για τους ασθενείς.

Μέχρι σήμερα, όσοι ασθενείς προγραμμάτιζαν χημειοθεραπεία σε ιδιωτικές κλινικές, ήταν υποχρεωμένοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι το φάρμακό τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Με τη νέα ρύθμιση, η παραλαβή θα γίνεται από την κλινική με δική της ευθύνη και οι ασθενείς θα πηγαίνουν κατευθείαν για θεραπεία χωρίς την πρόσθετη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν με το ισχύον σύστημα. Για να ανταποκριθεί το κράτος στη στοιχειώδη αυτή υποχρέωσή του απέναντι στην ευπαθή αυτή ομάδα των συμπολιτών μας, θα υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών.

Το επόμενο στάδιο είναι η κατ' οίκον διανομή των φαρμάκων που διακινεί ο ΕΟΠΥΥ. Είναι, ήδη, έτοιμη η προκήρυξη για την αναζήτηση εταιρείας μεταφοράς που θα διανέμει κατ' οίκον τα φάρμακα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς.

Με τις παράλληλες αυτές κινήσεις, οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο, γίνονται πράξη με συνέπεια και ταχύτητα. 

Συνολικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τον ευαίσθητο χώρο της υγείας:

1.Διευκολύνεται η πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα υψηλού κόστους και ανοίγει ο δρόμος για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών που συνωστίζονταν σε ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να παραλάβουν τα φάρμακά τους.

2.Επιταχύνεται η διαδικασία ηλεκτρονικής προέγκρισης για την χορήγηση φαρμάκων προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών στην αναγκαία φαρμακοθεραπεία.

3.Εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή εσόδων προς τον ΕΟΠΥΥ από τους παρόχους του και τις φαρμακευτικές εταιρείες και, επομένως, η οικονομική σταθερότητα του.

4.Διασφαλίζεται η ομαλή τροφοδοσία των νοσοκομείων με φάρμακα και υγειονομικό υλικό.


5.Αντιμετωπίζονται στρεβλώσεις με στόχο την οικονομική σταθερότητα των φορέων, που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.


Επέστρεψαν σπίτι και βρήκαν μέσα ολόκληρη οικογένεια Ρομά!



Χειροπέδες στη μητέρα Ρομά που δεν έπεισε τους ιδιοκτήτες και τους αστυνομικούς για τις προθέσεις της…

Μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες σπιτιού στην Ερέτρια, όταν το απόγευμα της Τρίτης (6/8) επέστρεψαν στο σπίτι της.

Μέσα σε αυτό υπήρχαν μία γυναίκα και κάμποσα μικρά παιδιά Ρομά, που είχαν μπει προφανώς για να κλέψουν.

Όπως διαπιστώθηκε η οικογένεια Ρομά είχε εισέλθει στο χώρο, παραβιάζοντας δύο παράθυρα, όμως πριν προλάβουν να αφαιρέσουν αντικείμενα και να ψάξουν για χρήματα, επέστρεψαν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Τα μικρά της παρέας κατόρθωσαν να ξεφύγουν, η 41χρονη μητέρα όμως εγκλωβίστηκε στο σπίτι και προσπάθησε με διάφορες δικαιολογίες να εξηγήσει πως βρέθηκε μέσα σε αυτό.

Εννοείται ότι δεν έπεισε τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους αστυνομικούς του ΑΤ Ερέτριας που την συνέλαβαν και σχημάτισαν τη σχετική δικογραφία.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνται και οι υπόλοιποι της παρέας για να συλληφθούν.


Πηγή : lamiareport.gr


Καταργείται σήμερα το Άσυλο! Κλάμα σε αντιεξουσιαστές - κακοποιούς- λαθρομετανάστες και ΣΥΡΙΖΑ



Αέρα και ανακούφιση δίνει σήμερα σε φοιτητές, διδακτικό προσωπικό και υπαλλήλους των πανεπιστημίων η απόφαση να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.


Εδώ και χρόνια και ειδικά επί ΣΥΡΙΖΑ αντιεξουσιαστές, κακοποιοί, τρομοκράτες, λαθρομετανάστες, έμποροι ναρκωτικών, λαθρέμποροι και κάθε είδους ακροαριστερό στοιχείο αλώνιζαν στα πανεπιστήμια σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών μας και των υπαλλήλων.



Σήμερα λοιπόν μια μεγάλη αναγκαία αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στα πανεπιστήμια, κλείνοντας ένα πολύ άσχημο για τη χώρα κεφάλαιο.


Η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου σήμερα ψηφίζεται σήμερα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τίθενται οι βάσεις για ένα ευνομούμενο κράτος,και όσα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν το ψηφίσουν είναι συνεργοί μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ όλων αυτών που προαναφέραμε και θέλουν το άσυλο για να καλύπτουν το έγκλημα από όπου και εάν προέρχεται.





Σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για θέματα Αθλητισμού



Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα του αθλητισμού, ενόψει και της Ολυμπιακής χρονιάς του 2020, συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά καθώς και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα και της Γενικής Γραμματέως Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυς Λοΐζου.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκαν τα εξής:

-Η ανέγερση κλειστού σταδίου για άτομα με αναπηρία

-Φορολογικά κίνητρα για δωρεές και χορηγίες σε ερασιτεχνικά σωματεία

-Η δραστική αντιμετώπιση του ντόπινγκ ειδικά στις νεαρές ηλικίες, ακόμα και σε εξωαγωνιστικές δραστηριότητες (γυμναστήρια).

-Η αντιμετώπιση της βίας και της χειραγώγησης αγώνων με σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.

-Η αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας.


Μόνο με αυστηρό ποινικό κώδικα και επιβολή του νόμου μαζεύονται οι κακοποιοί



Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, αν και εδώ και μέρες η αστυνομία επιτέλους κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλη την Ελλάδα.

Η αστυνομία όμως δεν φτάνει για να μαζευτούν οι κακοποιοί, όταν είναι ακόμα σε ισχύ ο νόμοι έγκλημα Παρασκευόπουλου και Καλογήρου που αφήνουν ατιμώρητους κακοποιούς η τους στέλνουν απλά ολιγοήμερες διακοπές στις φυλακές ακόμα και για ανθρωποκτονία.

Θύμα ληστείας έπεσε μια 36χρονη κάτοικος Ηλιούπολης αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο άγνωστοι ακινητοποίησαν την ανυποψίαστη νεαρή γυναίκα με τη χρήση βίας, αρπάζοντας της το πορτοφόλι. Στο σημείο έσπευσε μετά από λίγη ώρα η αστυνομία, η οποία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει τον εντοπισμό τους.

Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό είναι καθημερινό φαινόμενο με τους πολίτες απροστάτευτους, είναι ακόμα ένα έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ κατά της κοινωνίας. 


Εκθεση ΟΗΕ: Η Β. Κορέα έκλεψε δύο δισ. δολάρια μέσω κυβερνοεπιθέσεων



Η Βόρειος Κορέα έκλεψε 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω κυβερνοεπιθέσεων προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ η οποία διέρρευσε στον διεθνή Τύπο.

Η απόρρητη έκθεση αναφέρει ότι η Πιονγκ Γιανγκ πραγματοποίησε επιθέσεις σε τράπεζες και συναλλαγές κρυπτονομισμάτων προκειμένου να αντλήσει ρευστό.

Πηγές επιβεβαίωσαν στο BBC ότι τα Ηνωμένα Εθνη ερευνούν 35 περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων.

Στην έκθεση, η οποία έχει αποσταλεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρεται ότι η Πιονγκ Γιανγκ εξαπέλυσε ιδιαίτερα προηγμένες  κυβερνοεπιθέσεις για να κλέψει κεφάλαια από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, με τρόπους που είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν και δεν υπόκεινται στους παραδοσιακούς μηχανισμούς εποπτείας του τραπεζικού τομέα.

Χθες, ο ηγέτης του καθεστώτος Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι οι νέες εκτοξεύσεις πυραύλων στις οποίες προχώρησε την Τρίτη αποτελούσαν «προειδοποίηση» στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα  που ξεκίνησαν να διεξάγουν αυτόν τον μήνα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

«Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκτόξευσης για σκοπούς επίδειξης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σημείωσε ότι αυτή η στρατιωτική ενέργεια έδωσε την ευκαιρία να απευθυνθεί μια αρμόζουσα προειδοποίηση προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, που διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια», ανέφερε το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι έγιναν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (τοπική ώρα), στις 05:24 (23:24 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) και στις 05:36 (23:36), που διένυσαν απόσταση περίπου 450 χιλιομέτρων πριν καταπέσουν στην Ανατολική Θάλασσα, γνωστή και ως Θάλασσα της Ιαπωνίας,

Πρόκειται για την τέταρτη δοκιμή πυραύλων μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σοκάρει η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις διακρίσεις και την άνιση μεταχείριση



Άκρως ανησυχητικά συμπεράσματα για την εμπέδωση από την ελληνική κοινωνία και την εφαρμογή της Αρχής της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών προκύπτουν από την ειδική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, που κρούει κώδωνα κινδύνου.

Φαινόμενα ρατσισμού και άνισης μεταχείρισης λόγω καταγωγής, φύλου, αναπηρίας, ηλικίας, θρησκευτικών πεποιθήσεων και περιστατικά ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας περιλαμβάνονται στις αυξημένες, έναντι του προηγούμενου έτους, αναφορές που δέχθηκε ο Συνήγορος. Οι διακρίσεις συμβαίνουν συστηματικά σε πλήθος δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης και της εργασίας.

Στην κατάντια της ελληνικής κοινωνίας σε αυτά τα επίπεδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο βεβαίως η πολύχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση. «Οι συνέπειες της πολύχρονης οικονομικής ύφεσης και της διαδικασίας δημοσιονομικής προσαρμογής στο κράτος, στην αποτελεσματικότητα του διοικητικού μηχανισμού, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και συνακόλουθα στο επίπεδο κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης υπήρξαν ιδιαίτερα αισθητές.»

» Το κράτος υποχρεώθηκε να συρρικνώσει την ευρύτητα δράσης της παροχικής διοίκησης, ενώ παράλληλα εξαναγκάστηκε να περιορίσει τον ελεγκτικό του ρόλο. Φυσικό επακόλουθο, να συμπιεστούν υπέρμετρα τα δικαιώματα, να συρρικνωθεί δραματικά το κοινωνικό, προνοιακό κράτος, να περιοριστεί σε οριακά επίπεδα η δυνατότητα του κράτους να παρέμβει, με στοχευμένες πολιτικές και θετικά μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή όλων στους χώρους κοινωνικής δράσης, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στον παραγόμενο πλούτο» σημειώνει στο εισαγωγικό σημειωμά του ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης

Αλλά και η προσφυγική κρίση και κυρίως η αντιμετώπισή της από τους επίσημους και αρμόδιους φορείς συνέβαλε στην απογοητευτική εικόνα.

«Η αμηχανία στη διαχείριση της μαζικότητας του φαινομένου των προηγούμενων χρόνων έχει δώσει τη θέση της στην αβελτηρία στην προώθηση ουσιαστικών πολιτικών για την κοινωνική ένταξή τους και την αποφασιστική αντιμετώπιση των μισαλλόδοξων εκδηλώσεων αλλά και των εντάσεων που τις τροφοδοτούν. Οι προκλήσεις ήταν και εξακολουθούν να είναι πολλές. Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, όπως και όποιας κοινωνίας, μπροστά στη διαχείριση τόσο μεγάλων προκλήσεων δεν θα μπορούσαν παρά να είναι στα όρια της εξάντλησης» προσθέτει ο κ. Ποττάκης και προειδοποιεί τονίζοντας:

«Ο κίνδυνος δε αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, μιας κοινωνίας σε προφανή σύγχυση, ο κίνδυνος χειραγώγησης της κοινής γνώμης, τροφοδότησης της διάκρισης ανάμεσα σε «εμάς» και στους «άλλους», ενίσχυσης της ρητορικής μίσους, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού είναι παρών, είναι υπαρκτός».

Στην ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση παρουσιάζονται υποθέσεις προσώπων που έχουν πέσει θύματα άνισης μεταχείρισης στη βάση κάποιου ή κάποιων από τα προστατευόμενα χαρακτηριστικά των Ν. 3896/2010 και 4443/2016 και έχουν αντιμετωπίσει εμπόδια ή προβλήματα στην καθημερινότητά τους, ιδίως στο πεδίο της εργασίας και της απασχόλησης, αλλά και στις εν γένει συναλλαγές τους με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, λόγω του φύλου τους, της αναπηρίας ή χρόνιας πάθησής τους, της ηλικίας τους, του σεξουαλικού τους προσανατολισμού κτλ.

Παράλληλα, αναδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο ο Συνήγορος έχει συνδράμει τα πρόσωπα αυτά απέναντι σε υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και απέναντι σε ιδιώτες, δείχνοντας με απτό και κατανοητό τρόπο οι ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες μπορούν να προβούν τα θύματα διακρίσεων.

Όλη η έκθεση

Διακρίσεις λόγω φύλου –

Στο στόχαστρο οι γυναίκες και η μητρότητα
Ποσοστό άνω του ήμισυ (57%) των 899 κατατεθειμένων αναφορών το 2018 στον Συνήγορο του Πολίτη αφορά θέματα διακρίσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών, ιδίως στην απασχόληση και την εργασία.

Στις αναφορές κυριαρχούν οι απολύσεις εγκύων στον ιδιωτικό τομέα ή οι βλαπτικές μεταβολές μετά την επιστροφή από την άδεια μητρότητας.

Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Γυμνάστρια εργαζόταν σε αθλητικό κέντρο. Έμεινε έγκυος και έλαβε τις σχετικές άδειες. Όσο η ίδια λάμβανε την εξάμηνη άδεια του ΟΑΕΔ, διαπίστωσε ότι ο εργοδότης της τροποποίησε τη σύμβαση εργασίας της και πλέον η 28ωρη απασχόλησή της ανά εβδομάδα έγινε 12ωρη. Μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας, ο εργοδότης τής ζήτησε να υπογράψει έγγραφο ότι η ίδια επιθυμεί να αποχωρήσει από την εργασία της. Της προτάθηκε ακόμα να τη «δανείσουν» σε άλλον εργοδότη.

Υπάλληλος γραφείου εργαζόταν σε εμπορική εταιρεία επί 13 χρόνια. Μόλις επέστρεψε στην εργασία της έπειτα από άδεια μητρότητας, η επιχείρηση απαίτησε να παραιτηθεί με την αιτιολογία ότι η εταιρεία βρισκόταν σε αδράνεια. Η εργαζόμενη διαπίστωσε ωστόσο ότι στις ίδιες εγκαταστάσεις λειτουργούσε εταιρεία με άλλη επωνυμία με το ίδιο αντικείμενο εργασιών, καθώς και ότι συνάδελφοί της προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη νέα αυτή εταιρεία.

Όπως υπογραμμίζει στον πρόλογο της έκθεσης η Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Λυκοβαρδή, «η απουσία μιας ελάχιστης, έστω, ενιαίας παροχής μητρότητας σε όλες τις μητέρες εργαζόμενες ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης εργασίας τους στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα εμφανίζει τη μητρότητα ή τη γονεϊκότητα ως ένα μέγεθος που σχετικοποιείται ανάλογα με τη σχέση εργασίας και τον τομέα απασχόλησης, και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα καταλήγει να στερεί από την εργαζόμενη νέα μητέρα την αξιοποίηση οποιασδήποτε σχετικής παροχής (π.χ. κατηγορίες απασχολούμενων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στον δημόσιο τομέα)».

Ανεστραμμένη περίπτωση διάκρισης σε βάρος των ανδρών συχνά συνδέεται με δυσχέρειες στην ισότιμη χορήγηση αδειών ανατροφής τέκνου και με την αντίληψη ότι η φροντίδα ανατροφής των παιδιών αφορά μόνο τη μητέρα.

Μία από τις αναφορές που υποβλήθηκαν ήταν οδηγού λεωφορείου στις Οδικές Συγκοινωνίες, ο οποίος ζήτησε από την εταιρεία άδεια ανατροφής τέκνου με αποδοχές διάρκειας εννιά μηνών, όταν η σύζυγός του απεβίωσε, αμέσως μετά τον τοκετό του δεύτερου τέκνου του, αλλά η εταιρεία αποδέχτηκε μόνο τη χορήγηση άδειας φροντίδας τέκνου διάρκειας τριών μηνών.

Διακρίσεις λόγω εθνικής-εθνοτικής καταγωγής

Αλλοδαπός, ιρανικής καταγωγής, προσελήφθη σε πολυεθνική στο πλαίσιο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προκειμένου μέσω της εργασίας να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Άλλαξε διάφορες θέσεις μέσα στην εταιρεία, μέχρι που, μερικούς μήνες μετά την πρόσληψή του, κλήθηκε σε σύσκεψη με αρμόδιους της εταιρείας και, αφού υπέγραψε ένα έγγραφο, του ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για την απόλυσή του.

Ο εργαζόμενος δήλωσε στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι η καταγγελία της σύμβασής του ήταν στην ελληνική γλώσσα και ο ίδιος δεν διαβάζει ούτε κατανοεί τα ελληνικά, γεγονός που ήταν γνωστό στην εταιρεία κατά την πρόσληψή του.

Διακρίσεις λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης

Στις αναφορές του 2018 ακολουθούν τα ζητήματα διακρίσεων λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης (14%), όπως η περίπτωση εργαζόμενης που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και η οποία απολύθηκε από εταιρεία με τον ισχυρισμό ότι δεν ανταποκρινόταν με επάρκεια στην άσκηση των καθηκόντων της.

Σε άλλη περίπτωση, εταιρεία προσέλαβε υπάλληλο ως περιοδεύοντα πωλητή. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του, ο εργοδότης τού ζήτησε αντίγραφο του πτυχίου του για να ενημερώσει τα εταιρικά αρχεία. Ο εργαζόμενος προσκόμισε το πτυχίο του, από το οποίο προέκυπτε ότι είχε εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ειδική μοριοδότηση ατόμων που πάσχουν από ορισμένες αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις.

Κατόπιν σχετικής ερώτησης, αποκάλυψε ότι πάσχει από νεανικό διαβήτη. Έκτοτε, το εργασιακό κλίμα έγινε ιδιαίτερα δυσμενές με αποκορύφωμα την απόλυση του εργαζομένου έπειτα από περίπου δύο μήνες.

Διανομέας σε επιχείρηση εστίασης ενημέρωσε τον εργοδότη του ότι θα καθυστερούσε να προσέλθει για εργασία, επειδή επρόκειτο να υποβληθεί σε εξετάσεις οροθετικότητας. Ο εργοδότης τον απέλυσε την επόμενη ημέρα. Ο εργαζόμενος, ο οποίος εν τω μεταξύ ανακάλυψε ότι είναι φορέας του HIV, άσκησε αγωγή κατά του εργοδότη του, ζητώντας την ακύρωση της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του και διεκδικώντας τόσο δεδουλευμένες αποδοχές όσο και αποζημίωση.

Πολλαπλές διακρίσεις

Διακρίσεις διαπιστώθηκαν, εξάλλου, λόγω οικογενειακής κατάστασης (8%), εθνικής καταγωγής (7%), ηλικίας (5%), φυλετικής καταγωγής (3%), θρησκευτικών πεποιθήσεων (3%) και ακολουθούν με ποσοστό 1% οι διακρίσεις λόγω κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή χαρακτηριστικών φύλου.

Χαρακτηριστική περίπτωση έγγαμος με ένα παιδί που θέλησε να προσληφθεί σε θέση Μουσειοπαιδαγωγού, αλλά η σχετική προκήρυξη του μουσείου είχε την προϋπόθεση οι υποψήφιοι να μην έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις.

Θύμα διάκρισης λόγω της κοινωνικής κατάστασής του έπεσε άνεργος που είχε τη ατυχία να μείνει και άστεγος: υπέβαλε αίτηση για εγγραφή στο Μητρώο Ανέργων, αλλά ο ΟΑΕΔ δεν τη δέχθηκε, επειδή δεν είχε διεύθυνση κατοικίας. Χωρίς όμως την εγγραφή στο μητρώο, ο άνεργος δεν μπορούσε να λάβει κάρτα ανεργίας, να έχει πρόσβαση στις παροχές του ΟΑΕΔ ή να λάβει μέρος σε προγράμματα απασχόλησης.

Ωστόσο, η κ. Λυκοβαρδή, σημειώνει ότι στις υποθέσεις αυτές διαπιστώνεται σαφής αναντιστοιχία μεταξύ του πλήθους των κατατεθειμένων αναφορών και της έκτασης των διακρίσεων που υφίστανται τα άτομα στο πραγματικό κοινωνικό πεδίο.

Για το λόγο αυτό ο Συνήγορος επιδιώκει τη δικτύωση με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο προστασίας των δικαιωμάτων αυτών των προσώπων, αλλά και την ανάληψη εστιασμένων δράσεων σε περιφερειακό επίπεδο.

Το 70% των αναφορών που υποβλήθηκαν ήταν κατά φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, με το 45% των αναφορών να στρέφονται κατά του υπουργείου Παιδείας, το 20% κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης, το 18% κατά ασφαλιστικών ταμείων και άλλων οργανισμών του υπουργείου Εργασίας και το 8% κατά νοσοκομείων και κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

Το 30% το αναφορών ήταν κατά ιδιωτών με τη συντριπτική πλειοψηφία (76%) να αφορούν διακρίσεις λόγω φύλου, το 7% λόγω ηλικίας, το 6% λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης και το 4% λόγω εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής.

Αγώνας πολυμέτωπος, πολυεπίπεδος, πολυσύνθετος

«Ο αγώνας για την προάσπιση και την παρακολούθηση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης δεν είναι απλώς αγώνας για την τήρηση της νομιμότητας, για την εμπέδωση του κράτους δικαίου, για τον σεβασμό θεμελιωδών δικαιωμάτων. Είναι και αγώνας για την καταπολέμηση στερεοτύπων, τόσο όσων έχουν εμφιλοχωρήσει στο συλλογικό, κοινωνικό συνειδητό –ή και ασυνείδητο– αλλά και όσων παραμένουν ριζωμένα στην καθεμία και τον καθένα μας, έχοντας καθορίσει και διαμορφώσει την ατομική μας υπόσταση και κατευθύνοντας τη δράση και τη συμπεριφορά μας.»

» Είναι αγώνας πολυμέτωπος, πολυεπίπεδος, πολυσύνθετος. Για να εξασφαλιστούν οι ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους, στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, στην καλλιέργεια και αξιοποίηση των ταλέντων και δεξιοτήτων, στην κοινωνική δραστηριοποίηση, στην πρόσβαση στις υπηρεσίες, στην απόλαυση των αγαθών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Με ίσους όρους και ίσα δικαιώματα.»

» Σε αυτό τον αγώνα, ο Συνήγορος του Πολίτη, ως εθνικός φορέας ίσης μεταχείρισης, θα εξακολουθήσει να αποτελεί σταθερό, αλλά και αποφασιστικό, στρατηγικό θεσμικό πρωταγωνιστή. Με στόχο μια κοινωνία όπου τα δικαιώματα όλων θα γίνονται σεβαστά. Μια κοινωνία δικαιότερη, περισσότερο ανθρώπινη» τονίζει ο κ. Ποττάκης.


Πηγή : in.gr


Ένας αισχρός και χυδαίος Ζουράρις στο βήμα της βουλής! Αίσχος με τον τρελό



Η παρουσία του και μόνο στο κοινοβούλιο προσβάλει τους Έλληνες και όλα τα πολιτικά κόμματα.

Απίστευτες χυδαιότητες από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη στη συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Αυτός ο τρελός Κώστας Ζουράρις δεν αρμόζει στον ναό της Δημοκρατίας και είναι ντροπή να κατέχει το αξίωμα του βουλευτή. 

Ο τρελό Ζουράρις εμφανίστηκε στην βουλή και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει «ροπή προς τη βαρβατίλα» και μάλιστα της χρέωσε ότι είναι «κουρασμένη, μπατιριμένη κ@ύλ@». 

Ανέφερε ο αισχρός Ζουράρις ότι «μεγάλο τμήμα βουλευτών της ΝΔ, άρρενες και θήλεις», ενστερνίζεται την «αυταρχική πολιτική του κ. Μητσοτάκη» και μεγάλο τμήμα των βουλευτών της ΝΔ έχει μια «πολιτική τάση προς τη βαρβατίλα», διότι έχει «αφελή ροή», «μια λυπημένη αναφροδισία», διότι «το ορμέμφυτό τους πάσχει από πεπτωκυίαν ροήν», «έχει μιαν κουρασμένη ή μπατηρημένη καύλα, κατά την ορολογία του τρισμέγιστου, των Ελλήνων, λογογράφου, του στρατηγού Μακρυγιάννη».

Την χαρακτήρισε επίσης στην επίθεση του «λυπημένη αναφροδισία». Επίσης ειδική αναφορά έκανε στην πρόθεση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσουν οι φυλακές τύπου Γ λέγοντας χαρακτηριστικά «φυλακές τύπου Γ' και άντε Γ@μ@».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση περί «πεπτωκυίας ροής του ορμέμφυτου των βουλευτών της ΝΔ» επικαλούμενος την ερμηνεία της επιστήμης για τις «τυραννικές δυναστικές προσωπικότητες της πολιτικής», τις πραγματείες του Φρόιντ και την ψυχοβιολογική σχολή. Συμβούλευσε δε τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης να στραφούν σε «μαντζούνια», τα οποία σύστηναν και στην αρχαιότητα για την αντιμετώπιση της «υποβαθμισμένης ροής», δηλαδή τις φακές και τις τσουκνίδες.

Η τοποθέτηση του κυρίου Ζουράρι προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά  οποίος πήρε τον λόγο λέγοντας πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν κατάλαβε τι έλεγε και πως αν το ξανακούσει θα μετανιώσει. 

Απολαύστε τον χυδαίο :








Financial Times:«Η Β. Θάνου προωθούσε την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ»



Διεθνώς ξεφτίλα έχουμε γίνει με την συμπεριφορά της Βασιλικής Θάνου και απόδειξη η Financial Times ανάμεσα σε άλλα για την κ. Βασίλική Θάνου να αναφέρουν σε δημοσίευμά τους πως η αντικατάσταση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, «παρόλο που δεν έχει κατηγορηθεί για παραπτώματα», αποτελεί το πρώτο πολιτικό τεστ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη δικαστικές πηγές, αναφέρει σε άρθρο της πώς «η Βασιλική Θάνου προωθούσε ενεργά την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή πολιτικών αντιπάλων σε υποτιθέμενα σκάνδαλα διαφθοράς». Το δημοσίευμα εκθέτει περισσότερο την Θάνου καθώς αναφέρει ότι ερευνητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαμαρτυρήθηκαν ότι η κ. Θάνου παρενέβαινε στο έργο τους. «Σε επιστολή τους προς το υπουργείο Ανάπτυξης 40 αξιωματούχοι έγραψαν ότι υπονομεύεται η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα στελέχη και τους ερευνητές».

«Την Πέμπτη θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στην αποπομπή της Βασιλικής Θάνου», συνεχίζει το δημοσίευμα, και επισημαίνει πως «σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι και κυβερνητικοί σύμβουλοι να διορίζονται σε θέσεις ρυθμιστικών αρχών για πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή τους. Η κυρία Θάνου αποτελεί τη μοναδική περίπτωση ανάμεσα σε 22 επικεφαλής ελληνικών ρυθμιστικών οργάνων που έρχεται αντιμέτωπη με την αποπομπή» γράφουν οι Financial Times που υπογραμμίζουν ότι η Βασιλική Θάνου δεν θεωρήθηκε επαρκής για το Σώμα εξαιτίας του κομματικού παρελθόντος της και της σχέσης της με τον ΣΥΡΙΖΑ.