Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Κάτω των 50.000 ευρώ το όριο για τη διενέργεια πλειστηριασμών από Σεπτέμβριο


Νέα δεδομένα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων έρχονται τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης των ανακτήσεων οφειλών από μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχει ζητήσει ο SSMαπό τις τράπεζες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το μέχρι σήμερα σκηνικό αναμένεται να αλλάξει άρδην από τον Σεπτέμβριο, καθώς τα όρια για τη διενέργεια πλειστηριασμών αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω των 50.000 ευρώ. Στην προοπτική αυτή έχουν συμφωνήσει τράπεζες και κυβέρνηση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι για το θέμα υπήρξε προχθές συνάντηση των τραπεζών με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.

Η υποχώρηση των ορίων για τη διενέργεια πλειστηριασμών ήταν στα σκαριά ήδη επί προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά "πάγωσε" λόγω προεκλογικής περιόδου. Όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr με δημοσίευμά του στις 13 Μαΐου, οι τράπεζες είχαν λάβει την απόφαση να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων, κατεβάζοντας το όριο προστασίας έως και τις 40.000 ευρώ, σε σχέση με το άτυπο όριο προστασίας των 80.000 – 100.000 ευρώ που τηρούσαν. 

Το σκεπτικό γύρω από την απόφαση των τραπεζών να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς με μειωμένη κατά το ήμισυ προστατευόμενη αξία ήταν βασισμένο στην επικείμενη εφαρμογή του νέου νόμου 4605/2019 για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο νέος νόμος που ουσιαστικά ξεκίνησε να εφαρμόζεται την 1η Ιουλίου με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα γίνεται αυτοματοποιημένα και με διαφάνεια η επιλεξιμότητα των οφειλετών που χρήζουν προστασίας, σηματοδοτεί πλέον και τις αλλαγές στα όρια διενέργειας των πλειστηριασμών. 

Αυτό είναι και το μήνυμα που έδωσε ο SSM στις τράπεζες (υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιουλίου, δύο ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης, στην Αθήνα βρέθηκε για επαφές με τις τράπεζες ο επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ένρια).


Ειδικότερα, με δεδομένους τους φιλόδοξους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ενόψει των stress tests του 2020, ο επόπτης επανέλαβε την ανάγκη επιτάχυνσης των πλειστηριασμών στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει άλλος τρόπος ανάκτησης των οφειλών. Και αυτό διότι ο νέος νόμος 4605/2019 για την προστασία της πρώτης κατοικίας καλύπτει όσους πραγματικά χρειάζονται προστασία και οι τράπεζες θα πρέπει να κινηθούν εφεξής για την ανάκτηση ενεχύρων, χωρίς επιπλέον προστατευτικό "δίχτυ". Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη από την άνοιξη, ο SSM είχε δώσει αυτή τη γραμμή στις τράπεζες, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Ισπανίας όπου οι τράπεζες προχώρησαν σε πλειστηριασμούς ακινήτων αξίας ακόμη και 20.000 ευρώ. 

Κατόπιν αυτού, από τον Σεπτέμβριο το φάσμα του πλειστηριασμού θα είναι άμεσα ορατό για όσους θα βρίσκονται εκτός της ομπρέλας προστασίας του νόμου 4605/2019, κάτι που προδιαγράφει και την αύξηση των διενεργούμενων πλειστηριασμών ως έσχατο μέσο ανάκτησης οφειλών. 

Τους τελευταίους μήνες, λόγω της προεκλογικής περιόδου ευρωεκλογών – δημοτικών και κατόπιν εθνικών εκλογών, οι διενεργούμενοι πλειστηριασμοί "πάγωσαν" και μειώθηκαν κατακόρυφα και ειδικότερα στο 40% αυτών που γίνονταν μέχρι πρότινος. 

Και ασχέτως προεκλογικής περιόδου, πάντως, σχεδόν το 90% των πλειστηριασμών που διενεργούνται μέχρι σήμερα καταλήγουν άγονοι, με το 70% - 75% αυτών να οφείλεται στο γεγονός ότι οι οφειλέτες αρνούνται την αποτίμηση του ακινήτου για την εκκίνηση του πλειστηριασμού. Ειδικότερα, παρουσιάζουν εκτίμηση του ακινήτου η οποία εμφανίζει  μεγάλη απόκλιση σε σχέση με αυτήν της τράπεζας και ο δικαστής ζητά νέες εκτιμήσεις για τη διενέργεια του πλειστηριασμού. Το υπόλοιπο ποσοστό των άγονων πλειστηριασμών οφείλεται στην, τελευταίας στιγμής, κατάθεση μικροποσού προκειμένου να φανεί ότι το δάνειο εξυπηρετείται και να σταματήσει ο πλειστηριασμός.


Της Νένας Μαλλιάρα
capital.gr


Κατάσχεσαν βίλα για 23.000 χρέος στην ΔΕΗ



Η οφειλή του εν λόγω καταναλωτή είχε ξεπεράσει τις 23.000 ευρώ, ενώ κάθε προσπάθεια για είσπραξη των οφειλών είχε αποβεί άκαρπη. 

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2017, ύστερα από έρευνα των υπηρεσιών της ΔΕΗ, ωστόσο τα μέτρα για την είσπραξη του χρέους λαμβάνονται τώρα.

60.000 καταναλωτές χρωστούν περίπου 800 εκατομμύρια στην εταιρία, ενώ για τους κοινωνικά αδύναμους καταναλωτές θα υπάρχει ειδική μέριμνα,. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με στόχο την είσπραξη 300 - 400 εκατομμυρίων ευρώ, ει δυνατόν μέσα στον Αύγουστο.




Πρόσφυγες πήγαν ομαδικά στο ΑΤ Λευκού Πύργου και ζήτησαν… να συλληφθούν!



Ομάδα αποτελούμενη περίπου από 40 πρόσφυγες εγκαταστάθηκε το βράδυ της Πέμπτης έξω από το Α.Τ του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη ζητώντας από τις Αρχές να συλληφθούν προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία αίτησης ασύλου για να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, πρόκειται για Κούρδους πρόσφυγες από το Ιράκ, οι οποίοι με τη βοήθεια λαθροδιακινητών πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας από τον Έβρο. Απώτερος σκοπός τους είναι να καταλήξουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το συμβάν με τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, λίγο μετά τις 21:00, ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων για την παρουσία των νεαρών προσφύγων. Η αντίδραση της νέας διοίκησης της ΓΑΔΘ ήταν άμεση.

Με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρου Μαυρόπουλου, οι πρόσφυγες προσήχθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο θερινός κινηματογράφος της Καρδίτσας έκλεισε για καλοκαίρι




Μία από τις πλέον απολαυστικές συνήθειες του καλοκαιριού είναι ο θερινός κινηματογράφος. Το δροσερό αεράκι, η ελευθερία της καλοκαιρινής νύχτας και το γεγονός ότι δεν είμαστε κλεισμένοι μέσα σε τέσσερις τοίχους καθιστούν τα θερινά σινεμά ανάμεσα στα must της καλοκαιρινής σεζόν.

Όπως όμως μετέδωσαν τα περισσότερα τοπικά sites της Καρδίτσας οι κάτοικοι της πόλης καθώς και οι ταξιδιώτες δεν θα μπορέσουν να χαρούν τις ταινίες τους κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι μιας και το θερινό σινεμά θα είναι κλειστό μέχρι τις 22 Αυγούστου.

Όπως φαίνεται τα μπάνια του λαού, που είναι πολύ σημαντικά για όλους, δεν κράτησαν τους ιδιοκτήτες μακριά από τις διακοπές τους.

Το μήνυμα των υπευθύνων ήταν: «Ο Θερινός Κινηματογράφος κλείνει. Ραντεβού στις 22 Αυγούστου. Καλές διακοπές σε όλους». Όπως ήταν φυσικό οι χρήστες των social media δεν άφησαν ασχολίαστη την απόφαση του κινηματογράφου να κλείσει λόγω θέρους.





Πηγή : onlarissa.gr


Ψηφιακά θα εκδίδεται το 90% των συντάξεων έως το 2021


Τέλος στην ταλαιπωρία των εργαζομένων που βγαίνουν στη σύνταξη βάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη. Το 34,33% των νέων συντάξεων ως την 1η Ιουνίου 2020, δηλαδή το πολύ σε 11 μήνες από σήμερα, θα εκδίδεται ψηφιακά, ενώ αυτό θα συμβαίνει για το 90% των συντάξεων, έως την 1η Ιουνίου 2021. Το χρονοδιάγραμμα αυτό, που είχε θέσει το υπουργείο Εργασίας, εγκρίθηκε σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στη σύσκεψη που συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, Γιάννης Βρούτσης, Τάκης Θεοδωρικάκος και Κυριάκος Πιερρακάκης, αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων μέσω της εισαγωγής του ΑΜΚΑ στην βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος «Μητρώο Πολιτών». Το Μητρώο Πολιτών βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών και παίρνει δεδομένα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Δήμους και Ληξιαρχεία.

Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών, θα κατατεθεί σχετική διάταξη νόμου, η οποία θα κάνει υποχρεωτική την αναγραφή του ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη στα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που εκδίδονται ηλεκτρονικά από το «Μητρώο Πολιτών».

Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μπορούν τα Πληροφοριακά Συστήματα του Υπουργείου Εργασίας και συγκεκριμένα, οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης να λαμβάνουν την πληροφορία και να ψηφιοποιούν όλα τα δεδομένα, προκειμένου να γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα και σε ελάχιστο χρόνο η ψηφιακή έκδοση της σύνταξης.

«Με την σημερινή συνάντηση των τριών υπουργών και τον συντονισμό των τριών υπουργείων κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα στην μεγάλη μεταρρύθμιση που έχουμε μπροστά μας που είναι το ψηφιακό άλμα κι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου Εργασίας στην κατεύθυνση του να επιταχύνουμε το συντομότερο δυνατό την απονομή της σύνταξης και να φτάσουμε σε έναν σκοπό: Την 1η Ιουνίου 2020 το 34,37% των νέων συντάξεων να εκδίδονται ψηφιακά. Είναι μια μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή μια μεγάλη μεταρρύθμιση η οποία γίνεται σήμερα με την συνδρομή και τον συντονισμό των υπουργών, Τ. Θεοδωρικάκου και του Κ. Πιερρακάκη» τόνισε ο κ. Βρούτσης και υπογράμμισε ότι «ο συντονισμός της κυβέρνησης, η συνδρομή των υπουργών κι πολιτική πρωτοβουλία θα φέρει πολύ γρήγορα θεαματικούς "καρπούς" που θα αλλάξουν τον ρου της ιστορίας και στο υπουργείο Εργασίας και συνολικά στην κυβέρνησης πάντα προς διευκόλυνση των πολιτών».

Όσον αφορά στις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «θα ακολουθηθεί παράλληλη πορεία μέσα από την οποία θα προσπαθήσουμε με ένα νέο οργανωτικό σχήμα διά μέσο των ανθρώπων που βρίσκονται στο υπουργείο Εργασίας να επιταχύνουμε την διαδικασία απονομής τους. Αλλάζουμε το μέλλον και αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη παθογένεια δεκαετιών, που ήταν προσβλητική για τον πολίτη που ζητούσαν ως επαίτης μετά τον εργασιακό του βίο να πάρει την σύνταξή του. Με αυτήν την μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα καταφέρουμε κι ένα τμήμα των εκκρεμών συντάξεων να το εντάξουμε στην ψηφιακή απονομή. Με τα πρώτα στοιχεία τα οποία διαθέτουμε οι εκκρεμείς συντάξεις κι υποθέσεις που αφορούν το υπουργείο Εργασίας ξεπερνούν τις 450.000».

Όπως επισήμανε ο κ. Βρούτσης «το 34,37% προκύπτει μέσα από την μελέτη που έχουμε κάνει. Το 2012-2014 είχε γίνει αντίστοιχη δουλειά. Μετά το 2015 δυστυχώς εμποδίστηκε να συνεχιστεί αυτός ο μεταρρυθμιστικός ρυθμός που είχαμε ξεκινήσει. Η σημερινή προσπάθεια θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση την σταμάτησε για γνωστούς λόγους (ιδεοληπτικούς). Αυτήν την συνέχεια σήμερα την παραλαμβάνουν και την συνεχίζουμε από το 2014». Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη είναι να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, γιατί οι πολίτες οφείλουν να σέβονται το κράτος αλλά και το κράτος πρέπει εμπράκτως να σέβεται τους πολίτες. Το υπουργείο Εσωτερικών θα συνδράμει αυτήν την προσπάθεια με νομοθετική παρέμβαση η οποία θα αφορά την χρήση του Μητρώου των πολιτών το οποίο υπάγεται ως ηλεκτρονική δομή στο υπουργείο Εσωτερικών. Η νομοθετική παρέμβαση θα γίνει αμέσως με το πολυνομοσχέδιο που από κοινού έχουμε με τους συναδέλφους τις επόμενες μέρες και ταυτόχρονα θα γίνει η οργανωτική προετοιμασία για να ανταποκριθούμε στο χρονοδιάγραμμα που ανέφερε ο κ. Βρούτσης. Σε αυτό το πολυνομοσχέδιο θα ενταχθεί η κατάλληλη νομοθετική τροπολογία που χρειάζεται προκειμένου να αξιοποιηθεί το Μητρώο Πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών και να μπει μέσα στα στοιχεία πληροφόρησης και ο ΑΜΚΑ».

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι «από την πρώτη μέρα της ζωής της νέας κυβέρνησης μιλήσαμε για έναν νέο τρόπο, μια νέα προσέγγιση σε σχέση με ψηφιακά έργα. Πιστεύουμε ότι η ψηφιακή πολιτική είναι μέσο για να κάνεις την ζωή των πολιτών απλούστερη και καλύτερη. Σήμερα μιλήσαμε για την επιτάχυνση απονομής των νέων συντάξεων, το σχέδιο που έχει επιμεληθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι πολύ συγκεκριμένο, θα πραγματοποιηθεί ακριβώς σε αυτές τις ημερομηνίες κι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα. Στην πορεία στόχος μας θα είναι ολοένα και περισσότερες συντάξεις να εκδίδονται αυθημερόν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Άγριο πιστολίδι τα ξημερώματα στην Μύκονο



Άγνωστοι πυροβόλησαν Αλβανό, υπάλληλο καταστήματος με φρούτα στην Μύκονο. Το θύμα εκινείτο με ένα mini van  στη θέση Βόθωνας στην Μύκονο όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε σκούτερ τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν πολλές φορές. 

Το θύμα μετά την επίθεση φέρει διαμπερές τραύμα, και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού. Ο Αλβανός έχει απασχολήσει και άλλες φορές την αστυνομία, καθώς το 2013 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και μάλιστα είχε οδηγηθεί στη φυλακή, απ' όπου βγήκε το 2015 και επέστρεψε στη Μύκονο. 

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το θύμα είχε ανοικτούς λογαριασμούς και κάποιοι θέλησαν να του κλείσουν το στόμα.


Συνελήφθησαν 8 αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών




Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 23-7-2019 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα Ζ), οκτώ αλλοδαποί , για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν, σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας στην οδό Γερανίου τους κατηγορούμενους, να συσκευάζουν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών για περαιτέρω διάθεσή τους.

Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :



-2- κιλά και -406,6- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
-92,2- γραμμάρια ηρωίνης
-0,2- γραμμάρια κοκαΐνης
-897- ευρώ
-2- ζυγαριές ακριβείας
ψαλίδι και χαρτοκόπτη

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Ομονοίας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.




Είναι απίστευτοι οι συριζαίοι! Ο Φωτόπουλος βρίζει Σύριζα-ΔΕΗ



Αντρόπιαστοι χωρίς ίχνος ηθικής και φιλότιμου καταγγέλλουν τώρα όσα έγλειφαν και χειροκροτούσαν.

Η ΔΕΗ διαλύεται και πουλιέται με το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ο συνδικαλιστής Συριζαίος και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος. 

Με ανοιχτή του δήλωση ο Ν. Φωτόπουλος αναφέρει ότι με τα όσα συμφώνησε και ψήφισε, η ΔΕΗ χάνει άμεσα, αυθαίρετα και πραξικοπηματικά, με τη λογική του "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" το 25% των πελατών της στη λιανική και τουλάχιστον το 50% (!!) μέχρι το 2020. 
Ταυτόχρονα υποχρεώνεται από τον Οκτώβρη κιόλας να πουλά στους ιδιώτες ένα μεγάλο μέρος από τη φθηνή ηλεκτρική παραγωγή της που προέρχεται από λιγνίτες και νερά!!



Επίθεση με μαχαίρι στον Οζίλ παίκτη της Άρσεναλ, τον έσωσε ο Κολάσινατς!



Τρομακτική περιπέτεια το μεσημέρι της Πέμπτης (25/7) για τον Μεσούτ Οζίλ στο Λονδίνο, καθώς δέχθηκε επίθεση με αγνώστους, οι οποίοι έφεραν μαχαίρι, ενώ επέβαινε στη Mercedes G-Class του.

Ο συμπαίκτης του στην Άρσεναλ, Σιντ Κολάσινατς, πετάχτηκε έξω από το όχημα, κυνήγησε τους δράστες και τους απομάκρυνε.

Ο Οζίλ τρομαγμένος μπήκε στο τουρκικό εστιατόριο του Λονδίνου, Λίκια, και ζήτησε βοήθεια.

«Ήταν σε τρελή κατάσταση, απολύτως τρομαγμένος, όπως θα ήταν ο καθένας εάν δεχόταν επίθεση με μαχαίρι. Έτρεχε για να σωθεί. Ένας Θεός ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί εάν τον έπιαναν», υποστήριξε ένας υπάλληλος του εστιατορίου.

Mesut Ozil’s car got jumped, Kolasinac jumped out and backed the beef.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ένοπλος δολοφόνησε εν ψυχρώ πέντε ανθρώπους video



Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε εν ψυχρώ πέντε ανθρώπους, τραυματίζοντας ακόμα έξι, σε θέρετρο του Ακαπούλκο στο Μεξικό.

Το περιστατικό συνέβη στις 21 Ιουλίου σε μπαρ στο οποίο συχνάζουν ντόπιοι και τουρίστες και όλα τα θύματα είναι κάτοικοι του Ακαπούλκο. 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 21 κάλυκες στο σημείο των πυροβολισμών και ένας ύποπτος συνελήφθη.

Η πολιτεία Γκερέρο και το Ακαπούλκο έχουν πολύ υψηλά ποσοστά βίας και ανθρωποκτονιών.




Εάν είναι δυνατόν! Νοίκιαζε lux σκηνές μέσω AirBnB!


Ο Δήμος Γαύδου είναι από τους ελάχιστους στην χώρα που επιτρέπει με αποφάσεις του το ελεύθερο κάμπινγ. Η δαιμόνια επιχειρηματίας από τα Χανιά πήγε στο νησί στις αρχές Απριλίου και έστησε 7 lux σκηνές σε περιοχές του νησιού και μάλιστα τις διάλεξε καλά έτσι ώστε να έχουν καλή σκιά και τις νοίκιαζε μέσω AirBnB! Μόλις την πήραν χαμπάρι την κάλεσε η δήμαρχος να κατεβάσει την αγγελία και το έκανε αλλά την ανέβασε σε άλλη πλατφόρμα!

Η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου με ανάρτηση της στα social media, αναφέρει:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλών ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί. Ένα μεμονωμένα περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος. Τα δέντρα άρχισαν να ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβάτζες δεν επιτρέπονται.»


Πηγή: Zarpanews.gr